|
Post by Φάνης on Jun 16, 2020 12:25:03 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 16, 2020 12:47:44 GMT 2
Αφού εγκαταστήσαμε νεο aircondition στην σοφίτα μας, για να είναι λειτουργική και το καλοκαίρι για μοντελάρισμα (θα το δούμε αυτό στις μεγάλες ζέστες!), ξεκινήσαμε σήμερα με ένα από τα καλοκαιρινά μας project. Για καλύτερη πρόσβαση στα πλαίσια, σημείωσα τα γράμματα τους σε χαρτοταινιες με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Στην συνέχεια, ξεκίνησα την προετοιμασία του αμαξώματος. Αφού σημείωσα με μαρκαδοράκι όλες τις εμφανείς ραφές, ξεκίνησα το τρίψιμο με sanding sticks and sponges. Επίσης, με πριονάκι αφαίρεσα το χοντρό προστατευτικό κομμάτι πλαστικού στη θέση του παρμπριζ. Τέλος, αφαίρεσα κάποια ανάγλυφα από το αμάξωμα που υπήρχαν για τις αγωνιστικές εκδοχές από την Hasegawa. Κάποια σημεία, μετά την αφαίρεση, στοκαρίστηκαν με την Tamiya CA Cement (Easy Sanding) και τρίφτηκαν. Επόμενη δουλειά είναι το άνοιγμα τρυπών σε αρκετά σημεία, και η εμβάθυνση των panel lines.
|
|
|
Post by alex78 on Jun 16, 2020 13:18:54 GMT 2
Φάνη εύχομαι να έχεις μια ευχάριστη και δροσερή κατασκευή. Έχω ζήσει 3 καλοκαίρια στην Λεμεσό κάτω από την καυτή λαμαρίνα του καραβιού και καταλαβαίνω από πρώτο χέρι το δράμα σου...
Ξεκίνησες πολύ μεθοδικά και η πρακτική υπογράμμισης των προβληματικών σημείων πολύ αποτελεσματική...
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 16, 2020 14:34:08 GMT 2
Καλη δυναμη Φανη!Σε ειχαμε χασει τελευταια!Το οχημα εννοειται υπεροχο,εχεις διαλεξει χρωμα?
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 17, 2020 6:20:52 GMT 2
Αλεξ, Σπύρο σας ευχαριστώ! Ας ελπίσουμε Άλεξ ότιι θα είναι οκ και στις μεγάλες ζέστες. Η καλοκαιρινή περίοδος είναι για εμένα η καλύτερη για μοντελάρισμα από πλευράς ελεύθερου χρόνου, αλλά δυστυχώς, λόγψ υπερβολικής ζεστης-υγρασίας, δεν μπορούσα να κάνω και πολλά πράγματα. Τώρα ελπίζω να μπορώ! Σπύρο, αρχές και τέλη εξαμήνων δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, οπότε αυτό επηρεάζει και την παρουσία μου στο φορουμ εκείνο το διάστημα. Επίσης, έκανα και μια μικρή ανακαίνιση στο σπίτι πρόσφατα (με εγκατάσταση νέων inverter airconditions). Σχετικά με το χρώμα, μάλλον θα βαφτεί περίπου στο χρώμα του boxart. Τείνω να χρησιμοποιησω το skyblue (X-14) της Tamiya (έχω ενα μπουκαλάκι σε στοκ).
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 17, 2020 7:07:26 GMT 2
Φανη μου καλημερα κ καλες δροσιες ολο το καλοκαιρι .. Παντα με τρελενε η υπομονη σου κ τα εργα σου ....προχωρας φανταστικα ....τον καφε δεν βλεπω ? Τωρα για το χρωμα σου εχω απολυτη εμπιστοσυνη .
|
|
|
Post by czt on Jun 17, 2020 9:07:19 GMT 2
Καλη επιτυχια Φανη! Ευελπιστω να δουλεψουν αψογα τα αιρ κοντισιον για να βλεπουμε τις ομορφες κατασκευες σου! Ευτυχως γλιτώσαμε το κιτρινο χαχαχαχ
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 17, 2020 10:47:01 GMT 2
Μιχάλη, Κώσατα ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Σίγουρα αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να είναι πιο ευχάριστο για έμενα, μοντελιστικά, έτσι θέλω να ελπίζω!
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 17, 2020 11:12:52 GMT 2
Αφού σκριμπάραμε τα διάφορα panel lines και τα φιλετάκια στο αμάξωμα (κάποια ήταν πολύ ρηχά, και το πλαστικό της Hasegawa αρκετά σκληρό) πρόσεξα ότι κάποιες εγκοπές στα φτερά δεν υπήρχαν σε όσες φωτο από το πραγματικό βρήκα, όποτε αποφάσισα να τις γεμίσω με tamica ca cement (easy sanding) και να τρίψω προσεκτικά για να μην αλλοιώσω κάποιες γραμμές του αμαξώματος. Επίσης, αφαίρεσα κάποια κομμάτια που θα τοποθετηθούν πάνω στο αμάξωμα, να δω αν κάθονται καλά, και αφού καθαρίστηκαν, πρόσεξα ότι υπήρχαν κάποιες ατέλειες στο πλαστικό (low spots, sink holes) - αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο στο πλαστικό της Hasegawa - το οποίο επίσης γέμισα με tamica ca cement (easy sanding) και έτριψα μέχρι να έχω ομαλή επιφάνεια. Επίσης αφαίρεσα κάποια ανάγλυφα που δεν υπάρχουν στην stradale. Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν στην θέση τους για να δω πως κάθονται, μαζί με τις βάσεις για τα πίσω φώτα. Επίσης, η Hasegawa δίνει επιλογή για σηκωμένους τους προβολείς, οπότε θα το σκεφτώ! θα συνεχίσω το dry fitting με τα clear parts, και μετά θα πέσει ένα ελαφρό χέρι αστάρι να δω που χρειάζονται διορθώσεις στα κομμάτια που προετοίμασα. Καλή συνέχεια σε όλους!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 17, 2020 12:44:48 GMT 2
Μιχάλη, Κώσατα ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Σίγουρα αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να είναι πιο ευχάριστο για έμενα, μοντελιστικά, έτσι θέλω να ελπίζω! και ποιο δροσεροοοοοοο χαχαχαχα....
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 17, 2020 12:50:27 GMT 2
σε φανταζομαι να κανεις μουσακα .....ποσες μερες θα κανεις ....κουκλα η στρατους!!!!!!!1
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 17, 2020 17:17:19 GMT 2
Καλή επιτυχία, Φάνη. Ωραία θέμα και πολύ συστηματική προσέγγιση, όπως πάντα. Οι εμπρός γρίλιες βλέπω θέλουν δουλίτσα. Καλό κουράγιο
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 17, 2020 21:01:04 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο. Ναι θέλουν δουλειά, όπως και τα περισσότερα κομμάτια. Αρκετό καθάρισμα, στοκάρισμα-τρίψιμο, οι υποδοχές σε πολλά κομμάτια θέλουν δουλίτσα, κτλ. Επισης, το συγκεκριμμένο κιτ έχει και αρκετο flash σε πολλά κομμάτια! Επίσης, αν και curbside, έχει αρκετά κομμάτια, και κάποια πολύπλοκα βήματα, οπότε έχει ενδιαφέρον! Η έκπληξη είναι στο εννιαίο κομμάτι (πίσω παράθυρα) που δίνει η Hasegawa για το παρμπρίζ. Δεν ξέρω αν διορθώνεται με τρίψιμο, διαφορετικά θα το κόψω και θα το αντικαταστήσω με κομμάτι από διαφάνεια... Δεν ξέρω, όταν το κόψω, αν μπορώ να το τοποθετήσω πιο ψηλά να μην φαίνεται...Έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο; Θα το ξαναδώ όταν φθάσω στην τοποθέτηση του παρμπρίζ...
|
|
|
Post by czt on Jun 17, 2020 22:19:50 GMT 2
Δυνατο ξεκινημα και αναλυτικο
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 17, 2020 23:16:32 GMT 2
Φανη ποιο εννοεις προβλημα στα παραθυρα?Αυτες τις "φουσκαλες"?
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 18, 2020 6:00:27 GMT 2
Φανη ποιο εννοεις προβλημα στα παραθυρα?Αυτες τις "φουσκαλες"? Καλημέρα Σπύρο. Ναι, αυτό εννοώ, στα πλαϊνά παράθυρα φαίνονται!
|
|