|
Post by mikys2019 on Jun 21, 2020 16:05:46 GMT 2
Φανη μου καλησπερα ....η χαρα μου να θαυμαζω τον παγκο σου κ τα εργαλεια σου ....θεικα 1) παρατηρηση .....γιατι εχει 4 πεταλια .....πιστευω ειναι πολυ παλιο για να εχει τεμπελη για το ποδι ? 2) στην φωτο με τον καφε το μπουκαλακι ταμιυα με τα χρυσα γραμματα τι ειναι ? 3) τελειες οι λιμες Hobby Elements ...ειναι σε σετ η μια μια Μιχάλη, ευχαριστώ πολύ! 1) Και εμένα με είχε παραξενέψει, δες φωτό παρακάτω. 2) Είναι γυαλιστικό για τα clear parts, καμία φορά το χρησιμοποιώ και πάνω στο γυαλισμένο βερνίκι, όταν κάνω καμία τοπική εργασία, ή για να καθαρίσω τυχόν δαχτυλιές 3) Το κάθε μπουκαλάκι είναι σετ (έχει 2 ή 3 κομμάτια το καθένα)! Τεμπελης ειναι ....και ειναι και λοξος ....τεχνολογια η lancia πολυ μπροστα ...... Φανη μου σε ευχαριστω για τις γνωσεις .
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 21, 2020 16:32:38 GMT 2
Κατσε Φανη γιατι μπερδςυτηκα λιγο!Εχω δυο αποριες.1ον Σε ποια περιπτωση χρησιμοποιεις ca cement και σε ποια extra thin cement? 2ον Η ca cement ειναι κυανοακρυλικη η cement,πως λειτουργει και σε τι μορφη ειναι(gel?)?Επισης σε τι ωφελει να χρησιμοποιησεις ca αντι στοκου οταν θες να στοκαρεις?
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 21, 2020 17:52:39 GMT 2
Τελικά είχε μπόλικη δουλίτσα το κίτ, αλλά και Τρομερά μελετημένη η προεργασία σου Φάνη, καλά βαψίματα! Υ.Γ. Πάντως έτσι όπως φαίνεται σε φωτό αναφοράς, μοιάζει για foot rest της εποχής... Ευχαριστώ πολύ Άλεξ! Ναι, θέλει αρκετή δουλειά, και μπορείς να αφιερώσεις πολλές ώρες να το βελτιώσεις, αλλά μετά χάνει τον χαρακτηρισμό της χαλαρωτικής κατασκευής, ΟΟΒ, για το συγκεκριμμένο GB. Υπάρχουν και αρκετά προβλήματα εφαρμογής, οπότε σίγουρα dry fit, στα περισσότερα, αν όχι σε όλα τα, κομμάτια αν είναι δυνατόν για να αποφύγεις τις εκπλήξεις. Προβληματικό είναι και το dash που δίνεται σε 2 κομμάτια και θέλει πολλή προσπάθεια να κολλήσουν ομοιόμορφα και στοκαρισμα-τρίψιμο στα κενα-ενώσεις. Επίσης, το πλαίσιο για τα στροφόμετρα-ταχύμετρα, πρέπει να βαφτεί εκ-των υστέρων μεταλλικό (πολύ δύσκολο μέρος για μασκαρισμα) γιατί η Hasegawa δίνει ξεχωριστές χαλκομανίες για όλα τα στροφόμετρα-ταχύμετρα, και όχι μια ενιαία χαλκομανία όπως το Fujimi-enthusiast (που παρόλο τα γνωστά προβλήματα του μπορείς να φτιάξεις μια πολύ ωραία Stratos Stradale με τα καπό ανοικτά-την έχω σε στοκ και θέλω να την προσπαθησω, με οδηγό την όμορφη κατασκευή του Γιώργου!). Αφήνω ασχολίαστο το καπάκωμα από κάποια dry fit που δοκίμασα χωρίς τα κομμάτια επάνω!
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 21, 2020 18:02:13 GMT 2
Κατσε Φανη γιατι μπερδςυτηκα λιγο!Εχω δυο αποριες.1ον Σε ποια περιπτωση χρησιμοποιεις ca cement και σε ποια extra thin cement? 2ον Η ca cement ειναι κυανοακρυλικη η cement,πως λειτουργει και σε τι μορφη ειναι(gel?)?Επισης σε τι ωφελει να χρησιμοποιησεις ca αντι στοκου οταν θες να στοκαρεις? Σπύρο, για κόλλημα πλαστικών χρησιμοποιώ κυρίως την γνωστή Tamiya Extra Thin Cement (την αποκαλούμενη και TET σε κάποια μοντελιστικά Fora!) ή παρόμοιες της. Την κυανοκρυλική την χρησιμοποιώ για στοκάρισμα (δεν είναι δική μου εφεύρεση, από παλιά χρησιμοποιείται). Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν συρρικνώνεται οπότε δουλεύει πολύ καλύτερα από τους γνωστούς στόκους! Η Tamiya CA Cement, Easy Sanding, είναι κυανοκρυλική, παχύρευστη και ιδανική για στοκαρισμα-τρίψιμο!
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 21, 2020 18:08:18 GMT 2
Μιχάλη, ευχαριστώ πολύ! 1) Και εμένα με είχε παραξενέψει, δες φωτό παρακάτω. 2) Είναι γυαλιστικό για τα clear parts, καμία φορά το χρησιμοποιώ και πάνω στο γυαλισμένο βερνίκι, όταν κάνω καμία τοπική εργασία, ή για να καθαρίσω τυχόν δαχτυλιές 3) Το κάθε μπουκαλάκι είναι σετ (έχει 2 ή 3 κομμάτια το καθένα)! Τεμπελης ειναι ....και ειναι και λοξος ....τεχνολογια η lancia πολυ μπροστα ...... Φανη μου σε ευχαριστω για τις γνωσεις . Ναι Μιχάλη, σίγουρα κάθεται λοξά! Είχα σκεφτεί να το τοποθετήσω και εγώ λοξά, αλλά θα έπρεπε να αλλάξω όλο τον σχεδιασμό της πεταλιέρας και το πως να κάτσει στην καμπίνα, οπότε νομίζω ξεφεύγουμε από τους κανονισμούς του GB και άρα δεν ασχολήθηκα!
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 21, 2020 20:03:06 GMT 2
Ευχαριστω Φανη!
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 22, 2020 13:47:55 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 22, 2020 13:56:56 GMT 2
Προσωπικα μου αρεσει πολυ ετσι Φανη!Πολυ ιδιαιτερο και πιστο στο πραγματικο
|
|
|
Post by alex78 on Jun 22, 2020 14:05:12 GMT 2
Ωραίο και αληθοφανές δείχνει Φάνη, η ζελατίνα από τι είναι?
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 22, 2020 14:12:44 GMT 2
Σπύρο, Αλέξ, σας ευχαριστώ. Άλεξ, η ζελατίνα είναι από αυτές που βάζαμε στον OHP όταν έγραφα τις ομιλίες μου πριν πολλά χρόνια! Πριν τοποθετηθούν στα πλαϊνά παράθυρα, θα περιποιηθώ λίγο τα τελικά κομμάτια να γυαλίσουν τελείως.
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 22, 2020 16:06:05 GMT 2
Αψογος ......lancia made .....μπραβο ...
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 23, 2020 19:23:28 GMT 2
Αυτό ακριβώς εννοούσα, Φάνη. Τώρα θα δείχνει άψογο
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 24, 2020 11:30:27 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 24, 2020 21:32:47 GMT 2
Άλεξ, η ζελατίνα είναι από αυτές που βάζαμε στον OHP όταν έγραφα τις ομιλίες μου πριν πολλά χρόνια! Τι μου θύμισες τώρα Φάνη... Πού τις βρίσκεις ακόμα;
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 25, 2020 12:44:43 GMT 2
Άλεξ, η ζελατίνα είναι από αυτές που βάζαμε στον OHP όταν έγραφα τις ομιλίες μου πριν πολλά χρόνια! Τι μου θύμισες τώρα Φάνη... Πού τις βρίσκεις ακόμα; Μου έχουν ξεμείνει κάποιες Κωνσταντίνε, τις ανακάλυψα τυχαία όταν καθάριζα το γραφείο μου! Ίσως υπάρχει στοκ και στις αποθήκες του τμήματος, θα το ελέγξω κάποια στιγμή!
|
|
|
Post by czt on Jun 27, 2020 22:12:45 GMT 2
Αυτα ειναι ολα ειναι χρησιμα στο μοντελισμο!!!
|
|