|
Post by Sakis on Jun 28, 2020 21:32:19 GMT 2
Αγαπημένο υλικό η ζελατίνα για τέτοια χρήση. Φάνη έως εδώ μόνο τα καλύτερα έχω να πω για την εμμονή σε κάθε λεπτομέρεια. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 29, 2020 20:11:49 GMT 2
Αγαπημένο υλικό η ζελατίνα για τέτοια χρήση. Φάνη έως εδώ μόνο τα καλύτερα έχω να πω για την εμμονή σε κάθε λεπτομέρεια. Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Σάκη! Αν και δεν έπρεπε να μπαίνουμε σε τόσες μικρό αλλαγές (λόγω των κανόνων του συγκεκριμμένου GB) κάποιες είναι, ευτυχώς ή δυστυχώς, αναπόφευκτες!
|
|
|
Post by czt on Jun 29, 2020 20:36:25 GMT 2
Αγαπημένο υλικό η ζελατίνα για τέτοια χρήση. Φάνη έως εδώ μόνο τα καλύτερα έχω να πω για την εμμονή σε κάθε λεπτομέρεια. Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Σάκη! Αν και δεν έπρεπε να μπαίνουμε σε τόσες μικρό αλλαγές (λόγω των κανόνων του συγκεκριμμένου GB) κάποιες είναι, ευτυχώς ή δυστυχώς, αναπόφευκτες! Η ζελατινα να υποθεσω οτι νγαινει σε διαφορα παχύ? Πιο ειναι το προτιμότερο?
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 29, 2020 20:43:22 GMT 2
Αν και είχα πει ότι δεν θα πειράξω την πεταλιέρα, δεν άντεξα και έκανα μια τροποποίηση για να βολέψω τον «στραβό» τεμπέλη! Επίσης αφαίρεσα ακόμη ένα κομμάτι από την κεντρική κονσόλα. Στην συνέχεια ασχολήθηκα με το ταμπλό, που είναι 2 κομμάτια, όχι ωραία χυτευμένα, κακή εφαρμογή, οπότε είχε αρκετό στοκαρισμα-τρίψιμο. Ίσως κάποιες λεπτές γραμμές να έχουν ομολαποιηθεί κάπως, αλλά δεν γινόταν αλλιώς με το τρίψιμο σε κάποια σημεία! Στην συνέχεια ασταρώθηκε (όπως τις περισσότερες φορές, Mr Surfacer 1200 + Mr Color Levelling Thinner 30/70 ratio), και τρίφτηκε να διορθωθούν ατέλειες. Θα ξανά περαστεί είνα τελευταίο χέρι αστάρι πριν το βάψιμο. Στην συνέχεια ασταρώθηκαν με 3 ελαφρά χέρια όλα τα κομμάτια που θα βαφτούν στο βασικό χρώμα (επίσης με Mr Surfacer 1200 + Mr Color Levelling Thinner 30/70 ratio) και αφού τρίφτηκαν και διορθώθηκαν κάποιες ατέλειες, ξαναπεράστηκαν με ακόμη 1 χέρι αστάρι. Παρεμπιπτόντως, δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος με το σκριμπάρισμα μου σε συγκεκριμμένα σημεία, γενικά το πλαστικό στα αμάξωμα σε αρκετά σημεία δεν ήταν πολύ βοηθητικό! Τέλος, μάλλον θα περάσω και ένα χέρι άσπρο αστάρι πριν το βασικό χρώμα (ώστε να μην σκουρύνει αρκετά). Επειδή δεν μου αρέσει να βάφω με γυαλιστερά χρώματα, και αφού θα πέσει βερνίκι μετά, σκέφτομαι επίσης να προσθέσω λίγο flat varnish στην μπογια, πριν να βάψω. Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα σε όλους!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 29, 2020 22:38:08 GMT 2
Φανη τρομερη δουλεια παντου ...μπραβο ... Ολες οι μπογιες εχουν βερνικι μεσα (οι γυαλιστερες )εαν βαλεις ματ πρεπει να βαλεις αρκετο κ δεν ξερω εαν θα ματαρει ....το εχεις ξανακανει ? η tamiya το ιδιο χρωμα δεν το εχει σε ματ ?
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 30, 2020 6:44:32 GMT 2
Φανη τρομερη δουλεια παντου ...μπραβο ... Ολες οι μπογιες εχουν βερνικι μεσα (οι γυαλιστερες )εαν βαλεις ματ πρεπει να βαλεις αρκετο κ δεν ξερω εαν θα ματαρει ....το εχεις ξανακανει ? η tamiya το ιδιο χρωμα δεν το εχει σε ματ ? Καλημέρα Μιχάλη, σε ευχαριστώ. Βασικά θα χρησιμοποιούσα το Χ-21 (Flat Base) το οποίο είναι για αυτή την δουλειά (30% αρκεί), αλλά δυστυχώς δεν έχω σε στοκ και θα πάρει χρόνο να το παραλάβω αν το παραγγείλω. Δεν έχω χρησιμοποιήσει mat βερνίκι για αυτή την δουλειά στο παρελθόν, οπότε δεν ξέρω ούτε την αναλογία ούτε αν φυσικά θα δουλέψει!
|
|
|
Post by alex78 on Jun 30, 2020 11:00:25 GMT 2
Φάνη Flat Base έχω εγώ, στο στέλνω μαζί με τα άλλα να κάνεις την δουλειά σου.
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 30, 2020 16:14:03 GMT 2
Φάνη Flat Base έχω εγώ, στο στέλνω μαζί με τα άλλα να κάνεις την δουλειά σου. Ευχαριστώ πολύ Άλεξ!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 30, 2020 16:20:51 GMT 2
Ωραίες λεπτομέρειες Φάνη... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 1, 2020 17:55:18 GMT 2
Ωραίες λεπτομέρειες Φάνη... Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Μέχρι στιγμής το απολαμβάνω, αν και πριν ξεκινήσω είχα στο μυαλό μου να ασχοληθώ με μια ΟΟΒ και γρήγορη κατασκευή (δύσκολο εγχείρημα αυτό!)
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 1, 2020 19:04:11 GMT 2
Στην Αινειάδα του Βιργίλιου υπάρχει ο στίχος "facilis descensus Averno" που σήμερα συνήθως χρησιμοποιείται στην παραλλαγή "Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις"...
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 3, 2020 20:32:44 GMT 2
Επειδή η θερμοκρασία και η υγρασία έχουν ανεβεί σε υψηλά επίπεδα (και φυσικά θα ανέβουν ακόμη περισσότερο), και επειδή το Χ-21 που μου θα στείλει ο Άλεξ θα αργήσει να φθάσει (θα μου είναι όμως χρήσιμο όμως σε αλλά Χ-χρώματα Της Tamiya που θέλω να «ματάρω»), αποφάσισα να μην το καθυστερήσω άλλο και να βαψω τώρα. Πρώτα, κάλυψα το γκρίζο αστάρι με άσπρο (Mr Surfacer 1500 White, αραιωμένο με Mr Color Leveling Thinner, στην γνωστή αναλογία 70/30, διαλυτικό/αστάρι), 2 αραιά χέρια και μετά 1 πιο γεμάτο χέρι. Αφού στέγνωσε για 1 ώρα το έτριψα με Tamiya σφουγγαράκι 3000. Πλύθηκε και στέγνωσε. Το επόμενο πρωινό, αραίωσα το Χ-14 με Mr Color Leveling Thinner (50/50) και άρχισα να ψεκάζω αραιά χέρια σε μέτρια πίεση. Μετά τα 3 χέρια, άφησα το αμάξωμα να στεγνώσει για 3 ώρες και το έτριψα ελαφρά (wet sanding) με 3600 micromesh. Αφού το έπλυνα με απιονισμένο νερό και το στέγνωσα με σεσουάρ, ψέκασα ακόμη 2 αραιά χέρια (ώστε να κλείσει ομοιόμορφα). Στις φωτό δείχνει λίγο πιο σκούρο από ότι είναι αλλά σίγουρα λίγο πιο σκούρο από ότι θα ήθελα. Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσα να πετύχω ομοιόμορφη κάλυψη χωρίς να σκουρύνει. Όπως και να έχει, προσωπικά δεν με χαλάει και ελπίζω να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο με το βερνίκι! Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ σε όλους!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jul 3, 2020 20:57:47 GMT 2
Φανη μπορω να πω οτι εισαι τρομερο σχολειο .....καθεσαι στο πλαι κ μαθαινεις παρα πολλα πραγματα διπλα σου στην αρχη το μπλε δεν μου αρεσε ...κατι μου ελειπε ....ξανακοιταξα ολες τις φωτο με την μπλε στρατος κ βλεποντας την φωτο με το εσωτερικο ....μπορω να πω με την μικρη πειρα που εχω ...τελειο μπραβο ..
|
|
|
Post by ViL27 on Jul 4, 2020 0:41:35 GMT 2
Ειναι σιγουρα πιο σκουρο απ οτι το περιμενα,ειδικα πανω απο λετκο ασταρι.Καλη συνεχεια Φανη και καλο Σ/Κ!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 4, 2020 7:58:32 GMT 2
Όμορφο βάψιμο, Φάνη. Θα ανοίξει ελαφρά η απόχρωση με το βερνίκι και θα δείχνει ακόμη καλύτερο. Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 4, 2020 10:28:01 GMT 2
Μιχάλη, Σπύρο, Γιώργο, ευχαριστώ πολύ. Ανυπομονώ και εγώ για το τελικό αποτέλεσμα μετά από βερνίκι-γυάλισμα! Προς το παρόν, θα το αφήσω να στεγνώσει λίγο ακόμη και θα του ριξω 1-2 χέρια 1Κ βερνίκι για να περάσω τις λίγες χαλκομανίες που πρέπει.
|
|