|
Post by Φάνης on Jul 26, 2020 15:43:16 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 26, 2020 18:07:59 GMT 2
Ωραία η διχρωμία στα καθίσματα και οι ζάντες εξαιρετικές. Ίσως να προτιμούσα κάτι σε ταν στο εσωτερικό, αν το έκανα γαλάζιο αλλά είναι προσωπικό γούστο. Καλά κλεισίματα...
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 26, 2020 21:04:20 GMT 2
Ωραία η διχρωμία στα καθίσματα και οι ζάντες εξαιρετικές. Ίσως να προτιμούσα κάτι σε ταν στο εσωτερικό, αν το έκανα γαλάζιο αλλά είναι προσωπικό γούστο. Καλά κλεισίματα... Ευχαριστώ Γιώργο! Εννοεις tan χρώμα για το εσωτερικό του καθίσματος; Αν εννοείς αυτό, να πω την αλήθεια το σκέφτηκα (θα έβαφα πάνω από το textured paint με κάποιο σχετικό χρώμα) αλλά όταν είδα πως έκατσε η διχρωμία/υφή, μου άρεσε και το άφησα. Λογικα, θα χρησιμοποιήσω και textured paint για την μοκέτα στο αυτοκίνητο (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ textured paint για αυτό τον σκοπό) να δω πως θα φαίνεται. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jul 26, 2020 21:25:24 GMT 2
Φανη μου κουκλι γινετε .....τα πισω φωτα γιατι δεν ειναι κοκκινα κ φαινονται ενα περιεργο κοκκινο ? η φωτο φταιει η τα ματια μου ?
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 26, 2020 21:38:20 GMT 2
Φανη μου κουκλι γινετε .....τα πισω φωτα γιατι δεν ειναι κοκκινα κ φαινονται ενα περιεργο κοκκινο ? η φωτο φταιει η τα ματια μου ? Ευχαριστώ Μιχάλη. Πέφτει το φως από την λάμπα και δεν φαίνεται καλά και το αριστερό. Υπάρχει μια διχρωμία (Orange-Red) όπως στην φωτό παρακάτω. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by ViL27 on Jul 26, 2020 21:39:53 GMT 2
Ωραιες οι εργασιες Φανη!Αληθεια γιατι εβαψες τα λαστιχα ??Μ αρεσει η εικονα που εδωσε η texture paint,ποσα χερια περασες?
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 26, 2020 21:55:03 GMT 2
Ωραιες οι εργασιες Φανη!Αληθεια γιατι εβαψες τα λαστιχα ??Μ αρεσει η εικονα που εδωσε η texture paint,ποσα χερια περασες? Ευχαριστώ Σπύρο. 3 ελαφρά χέρια για το textured paint, 2-3 λεπτά μεταξύ τους, στεγνώνει φυσικά πολύ γρήγορα. Για τα λάστιχα, γενικά είχαν πολύ extra rubber. σε πολλά σημεία, ακόμη και στις ραφές στα πλαγιά. Οπότε μετά τον καθαρισμό, ακόμη και μετά το πλύσιμο, δεν έδειχναν ωραία (είχαν κάποια στίγματα) οπότε τα έβαψα! Νομίζω δείχνουν ωραία! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by ViL27 on Jul 26, 2020 22:15:56 GMT 2
Ομορφα ειναι!Καλο βραδυ Φανη!
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 30, 2020 12:07:08 GMT 2
Μια φωτό μόνο για να δειξω πως φαίνεται η μοκέτα χρησιμοποιώντας textured paint από Zero Paints. Το έτριψα ελαφρά με χρησιμοποιημένο 1000 σφουγγαράκι της Tamiya για να δείχνει και λίγο χρησιμοποιημένη. Νομίζω καλύτερο από τα flocking powders, για κλίμακα 1:24 και μικρότερες. Εσείς τι νομίζετε;
|
|
|
Post by ViL27 on Jul 30, 2020 13:41:54 GMT 2
Φανη αρκετα ικανοποιητικο μπορω να πω!Θα θελα να το δω απο κοντα για να εχω μια καλυτερη αποψη,ισως αγορασω καποιο texture paint συντομα!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 31, 2020 9:07:14 GMT 2
Φάνη, πολύ καλό είναι και εντός κλίμακας. Σε μοκέτα μου αρέσει πολύ, σε κάθισμα το σκέφτομαι. Το ψέκασες με υψηλή πίεση και 0.5 μπεκ; Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 31, 2020 11:46:49 GMT 2
Φάνη, πολύ καλό είναι και εντός κλίμακας. Σε μοκέτα μου αρέσει πολύ, σε κάθισμα το σκέφτομαι. Το ψέκασες με υψηλή πίεση και 0.5 μπεκ; Καλημέρα Ευχαριστώ Γιώργο, ναι όπως το γράφεις για πίεση, μπεκ! θα έγραφα ένα σχετικό μικρό ποστ στο θέμα με τις τεχνικές με κάποιες παρατηρήσεις-σχόλια να υπάρχει και εκεί εύκολα προσβάσιμο, αλλά ειδα ότι το έχεις καλύψει! Αναφέρω παρακάτω κάποιες δικές μου παρατηρήσεις σχετικά με το συγκεκριμμένο προϊόν! 1) Το ψέκασα με 0.5 μπεκ σε σχετικά υψηλή πίεση 3 bar, γιατί (αναμενόμενο) μπουκώνει. 2) Ως γνωστό τα ZP είναι hot paints, που σημαίνει αν δεν υπάρχει καλή βάση αστάρι από κάτω, υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να υπάρξουν δράματα. Σε τεστ που έκανα σε κομμάτι πλαστικού χωρίς αστάρι σε κάποια σημεία έγινε κρακελέ, ασχέτως αν ψέκαζα ελαφρά χέρια, αλλά με το αστάρι δεν είχα κανένα πρόβλημα. 3) Μπορείς να μεγαλώνεις το εφέ του texture, χρησιμοποιώντας περισσότερα χέρια. Για παράδειγμα, στο κάθισμα που δεν ήθελα την υφή σύγχρονου αγωνιστικού (βλέποντας φωτό) ψέκασα 2-3 ελαφρά χέρια. Με ακόμη 2-3 χέρια πιστεύω θα είχα υφή αγωνιστικού, αλλά φυσικά πρέπει να το δουλέψει κανείς να δει τι θέλει. Βάζω εδώ αυτό το σχόλιο, ίσως φανεί χρήσιμο σε όσους θέλουν να το δοκιμάσουν. 4) Στεγνώνει πολύ γρήγορα (αναμενόμενο) αλλά είναι και πολύ ανθεκτικό, οπότε μπορεί να τριφτεί με τα γνωστά σφουγγαράκια, αν θέλει κάποιος να διώξει επιπλέον texture ή να δώσει την υφή χρησιμοποιημένου. 5) Επίσης, σε σχέση με τα γνωστα flocking powders (που εκτός ότι πρέπει να καθαρίζεις μέσα-έξω από τα υπολείμματα) που είναι εκτός κλίμακας, σίγουρα σε 1/24 και μικρότερες, αυτό πράγματι δείχνει καλύτερο για τις συγκεκριμμενες κλίμακες. Σε σχέση με τα αυτοκόλλητα προϊόντα, που σίγουρα είναι καλύτερα από τα flocking powders, έχεις το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να κανείς πατρόν και με ένα ψέκασμα έχεις το αποτέλεσμα σε ότι επιφάνεια θέλεις, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα με τις ενώσεις που φαίνονται, ενώ στο πραγματικό ίσως να μην υπάρχουν. Κλείνοντας, νομίζω ότι είναι ακόμη ένα χρήσιμο εργαλείο στην μοντελιστική μας φαρέτρα! Καλό Σ/Κ σε όλους!
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 1, 2020 18:25:30 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Aug 1, 2020 19:16:55 GMT 2
Πολυ χρησιμες οι παρατηρησεις Φανη για τα textured paints,ευχαριστουμε!Ομορφο και πειστικο το εσωτερικο,καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 1, 2020 19:32:38 GMT 2
Πολυ χρησιμες οι παρατηρησεις Φανη για τα textured paints,ευχαριστουμε!Ομορφο και πειστικο το εσωτερικο,καλη συνεχεια! Ευχαριστώ Σπύρο. Καλό μήνα και καλή ξεκούραση!
|
|
|
Post by alex78 on Aug 2, 2020 12:32:38 GMT 2
Πεντακάθαρη και μελετημένη η δουλειά σου Φάνη, επίσης πολύ χρήσιμες και οι οδηγίες σου, καλή συνέχεια!
|
|