|
Post by konstantinf on Jun 18, 2020 6:11:51 GMT 2
Μιας και έχασα το "καλό ξεκίνημα", περνάω κατ' ευθείαν στο "καλή συνέχεια" που τα ήδη διαπραχθέντα μάλλον την εξασφαλίζουν!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 18, 2020 19:14:29 GMT 2
Φάνη, εγώ θα έκοβα το παρμπρίζ για να αντικαταστήσω τα πλαϊνά τζάμια. Ούτως η αλλιώς είναι χοντρά και θα κρύβουν σχεδόν καθολικά τη δουλειά που θα κάνεις στο εσωτερικό. Καλύτερα μισάνοιχτα, από διαφάνεια λοιπόν, για να αναπαρασταθεί και το ιδιόμορφο άνοιγμα αυτών του πραγματικού.
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 18, 2020 19:54:44 GMT 2
Φάνη, εγώ θα έκοβα το παρμπρίζ για να αντικαταστήσω τα πλαϊνά τζάμια. Ούτως η αλλιώς είναι χοντρά και θα κρύβουν σχεδόν καθολικά τη δουλειά που θα κάνεις στο εσωτερικό. Καλύτερα μισάνοιχτα, από διαφάνεια λοιπόν, για να αναπαρασταθεί και το ιδιόμορφο άνοιγμα αυτών του πραγματικού. Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Ναι, έχεις δίκιο! Κάπως έτσι.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 18, 2020 20:37:35 GMT 2
Ε 'ναι, νομίζει αξίζει. Είναι λεπτομέρειες, όπως σου είχα πει και στην toyota, που κάνουν τα μοντέλα να ξεχωρίζουν.
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 18, 2020 20:49:19 GMT 2
Δεν τα χα ξαναπροσεξει τα παραθυρα της Στρατος!Θεικα!Ετσι καντα Φανη!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 19, 2020 11:36:34 GMT 2
Φανη η μπλε στρατος τι ωραιο αυτοκινητο κ επιθετικο !!!!!!....κριμα που δεν βγαινει πια .
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 19, 2020 21:00:01 GMT 2
Φανη η μπλε στρατος τι ωραιο αυτοκινητο κ επιθετικο !!!!!!....κριμα που δεν βγαινει πια . Συμφωνώ, Μιχάλη, όχι μόνο θρυλικό αλλά και πολύ όμορφο αυτοκίνητο! Να δούμε πως θα φαίνεται όταν με το καλό το βαψω-βερνικώσω! Προς το παρόν αφιερώνω πολύ χρόνο στο καθαρισμό και dry fitting διαφόρων κομματιών. Από εβδομάδα θα είμαι έτοιμος να ασταρώσω!
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 21, 2020 12:51:32 GMT 2
Έχοντας εμπειρία από την Toyota 2000GT της Hasegawa, αφαίρεσα από τα πλαίσια και καθάρισα σχεδόν όλα τα κομμάτια για dry fit. Μια πανοραμική φωτό του μοντελιστικού μου πάγκου εν δράση, με τον Freddo-Cappuccino πρώτο τραπέζι πίστα! ‘Eνα από τα προβλήματα που πρόσεξα είναι ότι η κεντρική κονσόλα εμποδίζει το γκάζι στην πεταλιέρα. Ίσως να μπορούσε να παραληφθεί ολόκληρη η κεντρική κονσόλα και να ενσωματώσω τον λεβιέ ταχυτήτων και το χειρόφρενο πάνω στο ανάγλυφο τμήμα του εσωτερικού της καμπίνας αλλά δεν θα είχα το ανάλογο ύψος για να κάτσει σωστά το διαχωριστικό-προστατευτικό στην καμπίνα. Οπότε, αποφάσισα να κόψω το μπροστινό μέρος της κεντρικής κονσόλας και να λειάνω το εμπρός τμήμα (θα μπορούσα/μπορώ να αφαιρέσω και το κομμάτι από την κεντρική κονσόλα που θα κάτσει ο λεβιές) ώστε να εφαρμόσει κάπως καλύτερα. Επίσης αφαιρέθηκαν κάποια ανάγλυφα, και στοκαριστηκαν-τρίφτηκαν κάποιες τρύπες και κάποια pin marks - Όλος ο χώρος θα καλυφθεί αργότερα με μοκέτα. Κανονικά, θα αφαιρούσα το πλαστικό από τις αναρτήσεις και θα το αντικαταστούσα με σύρμα, αλλά λόγω ότι μιλάμε κατά βάση για OOB κατασκευή, απλώς τις καθάρισα με γυαλόχαρτα και τα micro tools από Hobby Elements, και μετά, ως συνήθως, πέρασα λίγο Tamiya extra thin cement με το βουρτσάκι της για να ομαλοποιηθεί η επιφάνεια. Ξανασχοληθήκαμε ακόμη λίγο με την προετοιμασία του αμαξώματος. Αφαιρέθηκαν τα hood pins του αμαξώματος (Πολύ άσχημα, δεν μπορούσα να τα κρατήσω!) και θα αντικατασταθούν με άλλα, γεμίστηκαν όλες οι τρύπες που θεωρητικά θα μπουν τα διαφορά φωτα και flash (αφού, από την μια, δεν υπήρχαν ανάλογες εγκοπές στα clear parts, και από την άλλη φαινόταν τεράστια κενά από πίσω). Επίσης, αφαιρέσαμε το ανάγλυφα και καλύψαμε κάποιες τρύπες στον ουρανό. Δεν έχω αποφασίσει αν απλώς τον βάψω ή τον περιποιηθεί κάπως καλύτερα (μοκέτα ...
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 21, 2020 13:01:06 GMT 2
Ωραίο το χειρουργείο Φάνη! Και πολλαπλές εγχειρήσεις εν παραλλήλω! Ο Θεός με την άσπρη (ή πράσινη) μπλούζα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 21, 2020 13:01:47 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 21, 2020 14:31:48 GMT 2
Φανη μου καλησπερα ....η χαρα μου να θαυμαζω τον παγκο σου κ τα εργαλεια σου ....θεικα 1) παρατηρηση .....γιατι εχει 4 πεταλια .....πιστευω ειναι πολυ παλιο για να εχει τεμπελη για το ποδι ? 2) στην φωτο με τον καφε το μπουκαλακι ταμιυα με τα χρυσα γραμματα τι ειναι ? 3) τελειες οι λιμες Hobby Elements ...ειναι σε σετ η μια μια
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 21, 2020 14:44:10 GMT 2
Ωραιες εργασιες Φανη,προσπαθω να τις παρακολουθω με προσοχη για να μαθαινω ειδικα ο τροπος που χρησιμοποιεις την cement για να εξομαλυνεις επιφανειες ειναι πολυ ενδιαφερων.Εγω γενικα χρησιμοποιω την mr cement s που στγνωνει αρκετα γρηγορα,πιστευεις οτι κανει για αυτη τη δουλεια?
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 21, 2020 15:06:46 GMT 2
Φανη μου καλησπερα ....η χαρα μου να θαυμαζω τον παγκο σου κ τα εργαλεια σου ....θεικα 1) παρατηρηση .....γιατι εχει 4 πεταλια .....πιστευω ειναι πολυ παλιο για να εχει τεμπελη για το ποδι ? 2) στην φωτο με τον καφε το μπουκαλακι ταμιυα με τα χρυσα γραμματα τι ειναι ? 3) τελειες οι λιμες Hobby Elements ...ειναι σε σετ η μια μια Μιχάλη, ευχαριστώ πολύ! 1) Και εμένα με είχε παραξενέψει, δες φωτό παρακάτω. 2) Είναι γυαλιστικό για τα clear parts, καμία φορά το χρησιμοποιώ και πάνω στο γυαλισμένο βερνίκι, όταν κάνω καμία τοπική εργασία, ή για να καθαρίσω τυχόν δαχτυλιές 3) Το κάθε μπουκαλάκι είναι σετ (έχει 2 ή 3 κομμάτια το καθένα)!
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 21, 2020 15:11:23 GMT 2
Ωραιες εργασιες Φανη,προσπαθω να τις παρακολουθω με προσοχη για να μαθαινω ειδικα ο τροπος που χρησιμοποιεις την cement για να εξομαλυνεις επιφανειες ειναι πολυ ενδιαφερων.Εγω γενικα χρησιμοποιω την mr cement s που στγνωνει αρκετα γρηγορα,πιστευεις οτι κανει για αυτη τη δουλεια? Ευχαριστώ Σπύρο, Η mr cement S και οι όμοιες της είναι λεπτόρευστες, δεν είναι πιστεύω κατάλληλες για γεμίσματα. Επίσης «καίνε» το πλαστικό. Οποιαδήποτε CA κάνει δουλειά. Το καλό με αυτή της Tamiya είναι ότι τρίβεται πολύ εύκολα. Και φυσικά με το accelerator στεγνώνει αμέσως οπότε τρίβεις μετά από μερικά δευτερόλεπτα!
|
|
|
Post by alex78 on Jun 21, 2020 15:52:07 GMT 2
Τελικά είχε μπόλικη δουλίτσα το κίτ, αλλά και Τρομερά μελετημένη η προεργασία σου Φάνη, καλά βαψίματα!
Υ.Γ. Πάντως έτσι όπως φαίνεται σε φωτό αναφοράς, μοιάζει για foot rest της εποχής...
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 21, 2020 15:53:53 GMT 2
Ωραίο το χειρουργείο Φάνη! Και πολλαπλές εγχειρήσεις εν παραλλήλω! Ο Θεός με την άσπρη (ή πράσινη) μπλούζα! Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε. Για χαλαρωτική κατασκευή το διαλέξαμε!
|
|