|
Post by Φάνης on Oct 13, 2022 12:15:41 GMT 2
Αν και εγώ αρχίσει να δουλεύω πάνω στην ολοκλήρωση της Lotus Europa, είπα να βάλω στον πάγκο μου και την πρώτη μου κατασκευή σε 1:8, την Yamaha TY 125 της Heller. Δεν θα παραθέσω κάποια στοιχεία της συγκεκριμμένης μηχανής αφού μπορεί κανείς να τα αντλήσει από την εισαγωγή της όμορφης κατασκευής του Κωνσταντίνου στο Summer 2020 GB. Αν και η κατασκευή θα είναι OOB, κάποιες μικρές βελτιώσεις σίγουρα θα γίνουν, αν και δεν έχω αποφασίσει που ακριβώς - θα έχω σίγουρα καλύτερη εικόνα όταν αρχίσω να καθαρίζω και να ελέγχω την προσαρμογή των κομματιών. Καλό μεσημέρι!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 13, 2022 15:57:54 GMT 2
Εύχομαι μια καλή και ευχάριστη κατασκευή Φάνη!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 13, 2022 16:17:54 GMT 2
Καλή επιτυχία, Φάνη!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 13, 2022 20:47:24 GMT 2
Αλέξη και Γιώργο σας ευχαριστώ! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 14, 2022 13:08:40 GMT 2
Αν έχεις τεύχη διάβαινε που λένε…. Σε ένα από τα χρωμιωμένα πλαίσια λείπει ένα κομμάτι, το 108! Είναι το εσωτερικό κομμάτι για να εφαρμόσει η λάμπα και το γυαλί του προβολέα…. Όχι δεν το έχασα, απλώς είχε μάλλον αποκοπεί στο πακετάρισμα τους και το ξέχασαν. Φαίνεται ότι λείπει και στην αρχική φωτό (παραπάνω, όταν έβαλα φωτό των πλαισίων) που δεν είχα ακόμη ανοίξει τα σακουλάκια - δεν το είχα παρατηρήσει τότε αλλά πήρα την κρυάδα μόλις τα άνοιξα σήμερα για να ελέγξω την εφαρμογή του προβολέα και για την αποχρωμίωση… Γνωρίζει κάποια διεύθυνση/email να επικοινωνήσω με την Heller για να μου το στείλουν; Η κλίμακα 1:8 δεν βοηθάει για να βρω κάτι στο sparebox δυστυχώς…. Ευχαριστώ, Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Oct 14, 2022 13:48:25 GMT 2
Καλο ξεκινημα Φανη αν και βλεπω κατι ξεχασαν οι Γαλλοι να βαλουν συχνό φαινόμενο δυστυχώς. Κανε μια κουση στην εταιρεια ακομα και μεσω FB μπορει να εισαι τυχερος!
Υγ. Σε διαφορετικο θεμα που ειχα εγω με την εταιρεια δεν πηρα ποτε απαντηση δυστυχως! Αρα υπομονη! Η βρες καποιον αντιπροσωπο σε καποια χωρα μηπως σε βοηθησει.
|
|
|
Post by alex78 on Oct 14, 2022 13:51:49 GMT 2
Καλησπέρα Φάνη. H Heller λόγω οικονομικών ζητημάτων και κακοδιαχείρησης και ύστερα από πολλές περιπέτειες εξαγοράστηκε πλήρως το 2019 από την γερμανική εταιρεία παιχνιδιών ''Glow2B''. Έτσι λοιπόν, η παραγωγή και η συσκευασία των προιόντων της εταιρείας πλέον συνεχίζεται στην Γερμανία. Άν θυμάμαι κιόλας καλά, ο Γιώργος παλαιότερα στα ''Heller News'' είχε αναφερθεί σε κάποιο σημείο σχετικά με παύση εργασιών, απολύσεις κλπ... Το link που βρήκα στο Facebook είναι αυτό: www.facebook.com/Glow2BΈχει και στοιχεία επικοινωνίας οπότε ίσως μπορέσεις α βγάλεις μια άκρη. Καλή επιτυχία.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 14, 2022 14:10:54 GMT 2
Κωνσταντίνε και Άλεξ, Σας ευχαριστώ πολύ. Έστειλα ένα μήνυμα στο link που μου έδωσε ο Άλεξ στο facebook/messenger. Θα περιμένω 1-2 ημέρες και αν δεν απαντήσουν θα τους στείλω και email. Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος ….. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 14, 2022 14:49:52 GMT 2
Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος …..
Εγώ αντιθέτως πάλι πιστεύω πως λόγω γερμανικής νοοτροπίας και ιδιοσυγκρασίας (βλέπε λ.χ. Revell) θα εξυπηρετηθείς άμεσα και με το αζημίωτο.
Όπως και να 'χει υπομονή και μην ξεχάσεις να μας ενημερώσεις με τις εξελίξεις.....
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 14, 2022 17:07:34 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Φάνη και καλωσόρισες στην 1/8! Η δική μου κατασκευή (χωρίς την δική σου λεπτοδουλειά ωστόσο...) ήταν σκέτη απόλαυση. Σχετικά με το κομμάτι που λείπει, κοίταξες εδώ: www.heller.fr/en/service ;
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 14, 2022 20:01:38 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε τόσο για την ενθάρρυνση όσο και για τον σύνδεσμο! Ας ελπίσουμε να μου στείλουν το κομμάτι που λείπει. Ναι, θυμάμαι ότι είχες ευχαριστηθεί την κατασκευή και ήσουν και πολύ γρήγορος! Ξανά κοίταξα την κατασκευή σου για να δω κάποιες φωτό γιατί οι οδηγίες δεν είναι πολύ ξεκάθαρες. Είναι το πρώτο κιτ της Heller που φτιάχνω (σε οποιαδήποτε κλίμακα) και σίγουρα για τόσο παλιό καλούπι το πλαστικό (ποιότητα, πάχος) είναι πολύ καλης ποιότητας. Σίγουρα θα ήθελα περισσότερη λεπτομέρεια σε κάποια κομμάτια (η χύτευση δεν είναι τόσο καλή) αλλά αυτό που δεν μου αρέσει (εκτός από τα πολλά μισά κομμάτια που θέλουν ένωση, στοκαρισμα, τρίψιμο κτλ, αναμενόμενο για αυτό το κιτ) είναι η παντελής έλλειψη σημείων επαφής σε πολλά κομμάτια (ακόμη και στα μισά) οπότε η ευθυγράμμιση τους θέλει πολλή προσοχή. Ελπίζω σύντομα να έχω κάποια ενημέρωση με την πρόοδο μου. Προς το παρόν, καθαρίζω, κολλάω αρκετά μισά κομμάτια, στοκάρω ενώσεις και αρκετά δοκιμαστικά να δούμε πως κάθονται….. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 15, 2022 6:51:59 GMT 2
Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος …..
Εγώ αντιθέτως πάλι πιστεύω πως λόγω γερμανικής νοοτροπίας και ιδιοσυγκρασίας (βλέπε λ.χ. Revell) θα εξυπηρετηθείς άμεσα και με το αζημίωτο.
Όπως και να 'χει υπομονή και μην ξεχάσεις να μας ενημερώσεις με τις εξελίξεις..... Καλημέρα Άλεξ, σίγουρα, για να δούμε.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 15, 2022 16:08:24 GMT 2
Συμπλήρωσα και την online form στον σύνδεσμο που μου έστειλε ο Κωνσταντίνος (μου ήρθε η επιβεβαίωση στο email μου ότι το έλαβαν). Ελπίζω κάποιος να τα ελέγχει και να μου στείλουν το κομμάτι που έλειπε!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 15, 2022 16:33:43 GMT 2
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Oct 15, 2022 18:51:52 GMT 2
καλη επιτυχια Φανη
Και ευχομαι το κόμματι που λειπει να ειναι η τελευταια αναποδια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 15, 2022 19:37:59 GMT 2
καλη επιτυχια Φανη Και ευχομαι το κόμματι που λειπει να ειναι η τελευταια αναποδια! Ευχαριατώ πολύ Παναγιώτη! Ας το ελπίσουμε! Καλό βράδυ!
|
|