|
Post by gtziaf on Oct 15, 2019 11:00:59 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Oct 15, 2019 11:05:58 GMT 2
Οι φωτό πάντως παρόλο τα τσίπουρα βγήκαν αλφαδιασμένες....
|
|
|
Post by czt on Oct 15, 2019 11:21:44 GMT 2
βλεπω τα φλεικσ να λαμπιριζουν και θελω να με πεις πως σκριμπαρισες τη ταπα ενζινης γιατι ολα τα κυκλικα με δυσκολευουν Τώρα μιλάς σωστά. Αυτό δεν έχει όμως σχέση με το βερνίκι ή το γυάλισμα. Αφορά το χρώμα. Γενικά τα zero έχουν πολύ έντονο κόκκο αφού είναι χρώματα αυτοκινήτου 1/1. Αν τα ψεκάσεις κανονικά το μοντέλο θα είναι εντελώς μπιμπικωτό. Εφαρμόζοντας το κολπάκι, που ανέφερα παραπάνω, με το ακούνητο χρώμα, ελαττώνεις το εφέ. Φυσικά, στο σημείο εστίασης της μηχανής, εκεί δηλαδή που αντανακλάει το φλας, είναι ορατά, αλλά πίστεψε ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει. εμενο στο σημειο με τα τσιπουρα και με το ενα απογευμα αποτελεσμα! το ξερω οτι θα γινοταν ακομα καλυτερο το αναφερω πιο πανω
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 17, 2019 11:53:22 GMT 2
Μια χαρά δείχνει το μοντέλο σου Γιώργο για πρωτάρης! Βάλτο στη βιτρίνα και βουρ για το επόμενο (νηφάλιος)! Πέρα από την πλάκα, αυτό με τους κόκκους της ZP, ίσως είναι καλύτερα όχι μόνο να μην τα κουνάμε αλλά και να τα σουρώνουμε πριν το βάψιμο, ώστε να ελαχιστοποιηθε περισσότερο το εφέ! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 17, 2019 12:33:09 GMT 2
Οι φωτό πάντως παρόλο τα τσίπουρα βγήκαν αλφαδιασμένες.... Βγήκαν την επόμενη μέρα, οπότε είχε περάσει (κατά μεγάλο ποσοστό) η επήρεια. Μια χαρά δείχνει το μοντέλο σου Γιώργο για πρωτάρης! Ωραίο χόμπι ο μοντελισμός, συνάδελφοι. Στο 2ο μοντέλο μου θα προσπαθήσω περισσότερο κι ελπίζω να βγει καλύτερο.
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Nov 12, 2019 22:16:39 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 13, 2019 15:47:37 GMT 2
Πολύ όμορφα μέχρι τώρα Δημήτρη. Ειδικά τα decals έχουν κάτσει τέλεια στην 312B3! Οι δακτύλιοι στα όργανα είναι από PE σε 1:20/1:24 και βρήκες το κατάλληλο μέγεθος (τα σχετικά μικρά) ή υπάρχει αντίστοιχο aftermarket σε 1:43? Ευχαριστώ και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 13, 2019 18:43:50 GMT 2
Δημήτρη, πολύ ωραία δουλειά, όπως πάντα. Τα αλογάκια της Tameo, είναι κακοτυπωμένα, το έχω παρατηρήσει και σε άλλα κιτ τους. Θα σου πρότεινα να τα αλλάζεις κι αν δεν έχεις στοκ, μπορώ να ψάξω να δω τι έχω spare. Καλή συνέχεια
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Nov 13, 2019 22:21:43 GMT 2
Γκρατσιε ραγκατσι Οι δακτύλιοι στα όργανα είναι από PE σε 1:20/1:24 και βρήκες το κατάλληλο μέγεθος (τα σχετικά μικρά) ή υπάρχει αντίστοιχο aftermarket σε 1:43? Small Great Details σε 1/43 (εχει σαητ που τα πουλαει μαζι με αλλα βελτιωτικα σε 1/43 και σελιδα στο φατσοβιβλιο) Τα αλογάκια της Tameo, είναι κακοτυπωμένα, το έχω παρατηρήσει και σε άλλα κιτ τους. Θα σου πρότεινα να τα αλλάζεις κι αν δεν έχεις στοκ, μπορώ να ψάξω να δω τι έχω spare. Ειναι γεγονος οτι η εκτυπωση των αλογων ειναι gtp. Δεν το ειχα προσεξει, διοτι χωρις ζουμ και απο κανονικη αποσταση το ματι μου ξεγελιοταν και εβλεπε αυτο που περιμενε να δει, δηλαδη το σημα της ΑΕΛ Ειναι αξιοπεριεργο μαλιστα, διοτι με εβαλες ετσι λιγο σε σκεψεις και βλεπω οτι στις αλλες δυο Ferrari του Ταμεο που εχω φτιαξει (312Τ2 και 641) τα αλογα ειναι μια χαρα. Στην Β2 ειναι παλι λιγο σπλατς, αλλα ειναι μικροτερο το αλογο και δεν βγαζει ματι. Ιν ενη κεης, και επειδη τα υπαρχοντα σηματα που εχω δεν ταιριαζουν σε μεγεθος, μολις παρηγγειλα δυο καρτελες της BBR που πιανουν ενα ευρυ φασμα μεγεθων, και πιστευω καποιο απο ολα να ταιριαξει. Ευχαριστω παντως για την προσφορα, ειμαι σιγουρος οτι διαθετεις σταβλους ολοκληρους με spare αλογακια
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Nov 21, 2019 21:38:25 GMT 2
Μπονα σέρα σινιόρε ε σινιόρι Παρελαβα τα σηματα με το χαη ντεφινισιον αλογακι, και τα περασα στην 312Β3. Ενταξει η διαφορα ειναι χαοτικη, και αποδεικνυει οτι ενα τριτο ματι μπορει παντα να δει πραγματα που αυτος που ασχολειται ολη την ωρα με ενα μοντελο ειναι δυσκολο να τα ξεχωρισει (ορκιζομαι οτι δεν ειχα καν καταλαβει οτι το προηγουμενο αλογο ηταν ενα σπλατς μαυρης μπογιας ) Σε γενικες γραμμες ο μοντελισμος αυτες τις μερες πηγε λιγο πισω, αλλα η παρατεταμενη Φεραριτιδα χτυπησε κοκκινο, καθως βρεθηκα για μερικες μερες στο Μιλανο. Παραθετω λοιπον ενα μικρο φωτορεπορταζ απο το Ferrari Store, εκει διπλα απο την πλατεια Duomo. Το μαγαζι σαν προϊοντα ψιλοαδιαφορο για εναν φανατικο γκαραζιστι οπως εγω. Στα +, μια F2002 που κοσμουσε τη βιτρινα. Το χαηλαητ απο μοντελιστικης αποψης ηταν η εκθεση περιπου 20 μοντελων της Amalgam Collection σε κλιμακα 1/8 και 1/18. Πραγματικα εντυπωσιακα μοντελα, με εκπληκτικο φινιρισμα. Το κακο, απαγορευονταν οι φωτογραφιες εντος του μαγαζιου. Μαλιστα υπηρχαν κατι εγχρωμοι τυποι σε μεγεθος ντουλαπας που λειτουργουσαν αποτρεπτικα. Ετσι με κινδυνο της σωματικης μου ακεραιοτητας σας παρουσιαζω οτι προλαβα να τραβηξω με το κινητο. Βασικα, ολη η φαση ηταν στο υπογειο. Εκει υπηρχαν δυο ημιεπαγγελματικοι εξομοιωτες Ferrari στους οποιους μπορουσες εναντι 25€ να τρεξεις 10 λεπτα στην πιστα της Μοντσα. Δεν θα πω πολλα... ειναι μια εμπειρια που θα μου μεινει μεχρι τα βαθεια γεραματα. Πραγματικα, οποιος εχει τη δυνατοτητα να το κανει, μην το σκεφτει ουτε στιγμη και να μην τσιγκουνευτει τα χρηματα (εγινα ο κλασικος γραφικος μονιμος στο υπογειο ) . Αριβεντερτσι
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 22, 2019 9:32:37 GMT 2
Έτσι όπως το πας του χρόνου θα είμαστε στη σκεπαστή της παραβόλικα, τυλιγμένοι με τα καβαλίνο ραμπάντε Τι χρόνο έκανες στη Μονζα, Αλαίν; Ελπίζω να δοκιμάσω τον προσομοιωτή όταν πάω Μιλάνο να παραδώσω τα 43αρια του Ιταλιάνου. Κι επειδή δεν έχω τίποτα νέο, ανεβάζω 2 βιντεάκια με παλιές κατασκευές, έτσι για την έμπνευση. Την κίτρινη 360 (αφιερωμένη στον czt, για να του κόψω την όρεξη και να προλάβω να τσιμπήσω κάνα κοψίδι αύριο) και την (σχεδόν) mainstream F40, όλα tamiya. Τις καλημέρες μου
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Nov 22, 2019 12:30:39 GMT 2
Έτσι όπως το πας του χρόνου θα είμαστε στη σκεπαστή της παραβόλικα, τυλιγμένοι με τα καβαλίνο ραμπάντε Τι χρόνο έκανες στη Μονζα, Αλαίν; Ελπίζω να δοκιμάσω τον προσομοιωτή όταν πάω Μιλάνο να παραδώσω τα 43αρια του Ιταλιάνου. Την Κυριακη εκανα 1:42'. Και νομιζα οτι πηγαινα και μαμιοντας χαχαχαχα. Βασικα ειχα βαλει σημαδια για φρενο βαση της McLaren F1GTR στο GT4 Μετα ξαναεπαιζα τους γυρους στο κεφαλι μου τρωγοντας παντσεροτι, απεναντι απο το Ferrari Store στο Luini, και τη Δευτερα απο τους 3 χρονομετρημενους γυρους, στον εναν εχασα τα φρενα με το καλημερα στο πρωτο σικεην, στο δευτερο επαθα Φετελ και εκανα τετακε στο Βαριαντε Ασκαρι, αλλα στον τριτο τα καταφερα και κατεβηκα στο 1:31' και με ρωταγε ο υπαλληλος με μικρη εκπληξη αν εχω ξαναπαιξει. Με υφος Ζακ Βιλνεβ Σπα 1996 του απαντησα οτι εμαθα την πιστα στο Playstation Μετα φυγαμε απο το Μιλανο Αλλα τωρα που ξαναπαιζω τους γυρους στο κεφαλι μου, πιστευω οτι μπορω να φαω ακομα 3 με 4 δευτερολεπτα. (μπαη δε γουεη πολ φετος 1:19' και ταχυτερος γυρος 1:21') Καλα δε, αν με αφησεις μια μερα θα χτυπαω πολ ποζισιον Πραγματικα, αν βρεθεις στα περιξ, μη διανοηθεις να μην πας (και στη Φεραρι, και στον Λουϊνι)
|
|
|
Post by czt on Nov 22, 2019 12:56:02 GMT 2
Έτσι όπως το πας του χρόνου θα είμαστε στη σκεπαστή της παραβόλικα, τυλιγμένοι με τα καβαλίνο ραμπάντε Τι χρόνο έκανες στη Μονζα, Αλαίν; Ελπίζω να δοκιμάσω τον προσομοιωτή όταν πάω Μιλάνο να παραδώσω τα 43αρια του Ιταλιάνου. Κι επειδή δεν έχω τίποτα νέο, ανεβάζω 2 βιντεάκια με παλιές κατασκευές, έτσι για την έμπνευση. Την κίτρινη 360 (αφιερωμένη στον czt, για να του κόψω την όρεξη και να προλάβω να τσιμπήσω κάνα κοψίδι αύριο) και την (σχεδόν) mainstream F40, όλα tamiya. Τις καλημέρες μou καλημερα! η ορεξη δε κοβεται τοσο με τετοια εκεθεματα! το χρωμα αθλιο ( κιτρινο το χρωμα του μισους και της αρρωστιας) δυστυχως η χρωματικη επιλογη ειναι εσφαλμενη (προσωπικη αποψη ) τα χρωματολογια των εταιρειων πια ειναι φουλ απο μοναδικες αποχρωσεις. προτεινω επανεκινινηση του κακοποιημενου μοντελου!! λευτερια στις κιτρινες φεραρι!
|
|
|
Post by czt on Nov 22, 2019 13:01:37 GMT 2
Μπονα σέρα σινιόρε ε σινιόρι Παρελαβα τα σηματα με το χαη ντεφινισιον αλογακι, και τα περασα στην 312Β3. Ενταξει η διαφορα ειναι χαοτικη, και αποδεικνυει οτι ενα τριτο ματι μπορει παντα να δει πραγματα που αυτος που ασχολειται ολη την ωρα με ενα μοντελο ειναι δυσκολο να τα ξεχωρισει (ορκιζομαι οτι δεν ειχα καν καταλαβει οτι το προηγουμενο αλογο ηταν ενα σπλατς μαυρης μπογιας ) Σε γενικες γραμμες ο μοντελισμος αυτες τις μερες πηγε λιγο πισω, αλλα η παρατεταμενη Φεραριτιδα χτυπησε κοκκινο, καθως βρεθηκα για μερικες μερες στο Μιλανο. Παραθετω λοιπον ενα μικρο φωτορεπορταζ απο το Ferrari Store, εκει διπλα απο την πλατεια Duomo. Το μαγαζι σαν προϊοντα ψιλοαδιαφορο για εναν φανατικο γκαραζιστι οπως εγω. Στα +, μια F2002 που κοσμουσε τη βιτρινα. Το χαηλαητ απο μοντελιστικης αποψης ηταν η εκθεση περιπου 20 μοντελων της Amalgam Collection σε κλιμακα 1/8 και 1/18. Πραγματικα εντυπωσιακα μοντελα, με εκπληκτικο φινιρισμα. Το κακο, απαγορευονταν οι φωτογραφιες εντος του μαγαζιου. Μαλιστα υπηρχαν κατι εγχρωμοι τυποι σε μεγεθος ντουλαπας που λειτουργουσαν αποτρεπτικα. Ετσι με κινδυνο της σωματικης μου ακεραιοτητας σας παρουσιαζω οτι προλαβα να τραβηξω με το κινητο. Βασικα, ολη η φαση ηταν στο υπογειο. Εκει υπηρχαν δυο ημιεπαγγελματικοι εξομοιωτες Ferrari στους οποιους μπορουσες εναντι 25€ να τρεξεις 10 λεπτα στην πιστα της Μοντσα. Δεν θα πω πολλα... ειναι μια εμπειρια που θα μου μεινει μεχρι τα βαθεια γεραματα. Πραγματικα, οποιος εχει τη δυνατοτητα να το κανει, μην το σκεφτει ουτε στιγμη και να μην τσιγκουνευτει τα χρηματα (εγινα ο κλασικος γραφικος μονιμος στο υπογειο ) . Αριβεντερτσι Το συγκεκριμενο καταστημα εχει πιο πολλα εκθεματα σε σχεση με παρομοιο καταστημα τις εταιρειας στη Βαρκελωνη. Εχω παει και στα 2 και εχει αρκετα αξιολογα πραγματα. αν πας μιλανο τη ειναι το μαρανελο 220χλμ μονο 22€ διοδια (τιμη 2013 για πηγαινε ελα διαδρομη συνολο 440χλμ) γενικα ιταλια και μουσεια καθε ειδους αξιζει!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Nov 25, 2019 10:46:55 GMT 2
Καλημερα Κωνσταντινε, με τρενο Μοντενα και μετα λεοφωρειο για Μαρανελο ειναι ακομα πιο γρηγορα και ξεκουραστα. Στο Μιλανο επισης για οποιον ενδιαφερεται υπαρχει και το μουσειο της Αλφα Ρομεο με εξισου ομορφα εκθεματα. Οντως Ιταλια λεει πολυ
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 11, 2020 21:18:49 GMT 2
H F190 ήταν ένα υπέροχο μονοθέσιο, το κιτ της protar... όχι Και με αυτά τα βαθυστόχαστα λόγια ξεκινώ μια ακόμη γρήγορη κατασκευή (του ποδιού ). Δεν γράφω περισσότερα, γιατί έχω σοκαριστεί ότι έχουν περάσει 30 χρόνια, απ΄ την εποχή που στηνόμουν στην TV, με την προσμονή ο κύριος καθηγητής να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Δεν τα κατάφερε βέβαια, αφού ο Σένα είχε άλλη άποψη, αλλά με αυτή η Scuderia πέτυχε την 100η της νίκη, στο Γαλλικό gp. Το κιτ είναι στην 1/24 και πλέον έχει περισσότερο αρχαιολογική αξία, παρά κατασκευαστική αφού δεν προσφέρει τίποτα σπουδαίο, έχει άθλια εφαρμογή και η ποιότητα χύτευσης κάνει τα κινέζικα παιχνίδια του δίευρου να μοιάζουν με autoart. Αλλά μου ζητήθηκε, οπότε τα υπόλοιπα θα εκτυλιχτούν ελπίζω στις σελίδες του φόρουμ κι όχι σε κάποια σακούλα σκουπιδιών. Το κουτί πάντως τα σπάει... Κατασκευαστικά μην περιμένετε να σας πω τρελές ιστορίες. Πολύ τρίψιμο, δοκιμαστικές εφαρμογές, λέπτυνση, απολέπιση... ωχ αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο και η δημιουργία των πλαϊνών εισαγωγών αέρα, στις οποίες ξαστοχήσαμε εμείς της protar.
|
|