|
Post by alex78 on Oct 10, 2019 23:28:11 GMT 2
Τίποτα ιδιαίτερο τίποτα συναρπαστικό μάλλον θα προσπεράσετε και καλά θα κάνετε, όμως εγώ οφείλω να ανεβάζω την όποια πρόοδο για να βρίσκω την διάθεση να συνεχίζω. Περάστηκε το βερνίκι ''513''. Νομίζω έκατσε καλά. Για την συνέχεια ακολούθησε προετοιμασία μπανιέρας με στοκαρίσματα και ασταρώματα (γκρί & λευκό αστάρι).
Τέλος έβαψα το κυρίως χρώμα του σαλονιού με Light Sand (Ts-46).
Σύντομα (ελπίζω) η συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 11, 2019 9:23:40 GMT 2
Εγώ ανάβω φλας και σχολιάζω... Πολύ καλό Άλεξ και το βερνίκωμα και το εσωτερικό. Η απόχρωση με άρεσε! πολύυυυ
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 11, 2019 11:29:18 GMT 2
Πολύ ωραίο το βερνίκι και η το χρώμα της μπανιέρας Άλεξ!. Θα κανείς κανά ελαφρύ wash (με light brown..) στα καθίσματα?
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Oct 11, 2019 11:37:24 GMT 2
Τι εχετε παθει ολοι και ξεκινατε τωρα τελευταια με το "τιποτα ιδιαιτερο δεν εχω κανει..." Μια μέρα στον πάγκο, ειναι μια κερδισμένη μέρα (ακόμα και αν καθεστε μονο το πρωι για να πιειτε τον καφε χωρις να αγγιξετε κοφτη ) Ωραια βαψιματα, προχωρα ακαθεκτος
|
|
|
Post by czt on Oct 11, 2019 14:29:25 GMT 2
πολυ ωραια η αποχρωση και θα συμφωνησω οτι εχει κατσι πολυ καλα το βερνικι
|
|
|
Post by alex78 on Oct 12, 2019 15:05:05 GMT 2
Να είστε καλά Fantastic Four!! Εγώ ανάβω φλας και σχολιάζω... Πολύ καλό Άλεξ και το βερνίκωμα και το εσωτερικό. Η απόχρωση με άρεσε! πολύυυυ Ευχαριστώ Τζώρτζ, η ''TR'' σου προχωράει....? Πολύ ωραίο το βερνίκι και η το χρώμα της μπανιέρας Άλεξ!. Θα κανείς κανά ελαφρύ wash (με light brown..) στα καθίσματα? Ναι Φάνη και θα γουοσάρω και θα φλοκάρω και όλα θα γίνουν, έχω πρόγραμμα λέμε.... Τι εχετε παθει ολοι και ξεκινατε τωρα τελευταια με το "τιποτα ιδιαιτερο δεν εχω κανει..." Μια μέρα στον πάγκο, ειναι μια κερδισμένη μέρα (ακόμα και αν καθεστε μονο το πρωι για να πιειτε τον καφε χωρις να αγγιξετε κοφτη ) Ωραια βαψιματα, προχωρα ακαθεκτος Μιλάς και εσύ βρέ Δημήτρη που κάνετε παπάδες εδω μέσα, αλλοίμονο σε εμάς τους νέους.... πολυ ωραια η αποχρωση και θα συμφωνησω οτι εχει κατσι πολυ καλα το βερνικι
Ευχαριστώ πολύ Κωστή, περιμένουμε και την εξέλιξη των δικών σου φίλε!
|
|
|
Post by czt on Oct 12, 2019 22:45:29 GMT 2
πολυ ωραια η αποχρωση και θα συμφωνησω οτι εχει κατσι πολυ καλα το βερνικι
Ευχαριστώ πολύ Κωστή, περιμένουμε και την εξέλιξη των δικών σου φίλε! Δυστυχως εχει παει πισω το χρονοδιαγραμα αλλα συντομα μπορει να εχουμε μια εκπληξη
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 14, 2019 8:51:31 GMT 2
Άλεξ, κάτι κάνουμε αλλά είναι τριτο-τέταρτη προτεραιότητα, για την πλάκα μας. Εξάλλου, δεν ευχαριστιέμαι πια τις curbside πολιτικές φερράρι κατασκευαστικά. Για την ιστορία το μοντελάκι ασταρώθηκε, βάφτηκε με κάτι σε ρουμπίνο ρέντ της ZP (το οποίο έχει τόσο κόκκο που για να δείχνει όσο γίνεται σωστά το ψέκασα σχεδόν ακούνητο) και βερνικώθηκε με 2Κ. Τα μαύρα βάφτηκαν με πινέλο, γιατί βαριόμουν το μασκάρισμα . Θέλουν 2-3 πινελιές ακόμη, αλλά θα γίνουν στο τέλος γιατί όλο και κάτι ακόμη θα προκύψει στη συνέχεια, οπότε θα τα κάνουμε όλα μαζί. Καλημέρα
|
|
|
Post by Sakis on Oct 14, 2019 11:02:07 GMT 2
Ακόμα και στην πιο straightforward διαδικασία πάντα θα κάνεις μια αλητεία ρε Γιώργο (ακούς εκεί σχεδόν ακούνητο)...
Πανέμορφο το αποτέλεσμά σου!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Oct 14, 2019 22:11:45 GMT 2
Αρχοντικο χρωμα Ζωρζ, πλουσιο, γεμιζει το στομα! Λοιπον, προχωρησα λιγο την Β3 απο την οποια σας παρουσιαζω μερικες φωτογραφιες των εντοσθιων, στα οποια ειπα να δοκιμασω κατι ισπανικες αεροπλανικες τεχνικες με πολυ δυνατο κοντραστ. Οπως βλεπετε στα ζουμ, φαινονται αθλια, αλλα οταν μπει το καπακι και ξεζουμαρουμε, νομιζω οτι βοηθα να τονιστουν καποιες λεπτομερειες που διαφορετικα δεν θα φαινονταν. Ειναι πιο καρτουνιστικο, αλλα γουστα ειναι αυτα. Επισης, με τον ιταλικο οιστρο που με εχει πιασει, ξεκινησα ενα απο τα πολυ καινουργια κιτ του (ποιου αλλου) Λουκα του Ταμεο. Ειναι η Ferrari 312B2 απο το GP της Νοτιας Αφρικης του 1972. Καταραμενη ασχημια και αυτο το μονοθεσιο, οποτε ενοειται πως θα παρει ξεχωριστη θεση στη βιτρινα Σε αυτο το μοντελο μεχρι στιγμης εχουν γινει τα βασικα, δηλαδη καθαρισμα (αντρικά, με συρμα και λιμες, οχι βορειοευρωπαικα στον καδο πλυντηριου ), δοκιμαστικες εφαρμογες και ασταρωματα, τα οποια ειναι παντελως αδιαφορα. Το μονο που εχει λιγο ενδιαφερον ειναι η αντικατασταση των PE στηριγματων των καθρεφτων, με ατσαλινους ραβδους 0,3mm. Ενταξει, θα μπορουσα να το παιξω ιστορια και να πω οτι επρεπε να το αλλαξω για λογους αληθοφανειας, αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι εσπασα το ενα PE απο τα δυο και δεν ειχα αλλη επιλογη . Ασφαλως και αστειευομαι χο χο. Η διαφορα στο τελος μεταξυ των ραβδων και των φλατ PE θα ειναι εμφανης. Στις φωτογραφιες φαινεται η διαφορα. Μετα καθησα να φτιαξω το ζευγαρακι της και βασανιστηκα λιγο αλλα ολα καλα. Αυτα. Με το ρυθμο που παω, μεχρι το τελος του 2019 μπορει να εχω φτιαξει ολη τη σειρα 312Β, και καμια 312PB δωρο (αν αξιωθει το grandprixmodels και μου βρει το κιτ της Marsh Models που εχω εδω και 3 μηνες σε backorder). Αριβεντέρτσι.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 15, 2019 10:21:19 GMT 2
Ωραίος ο Μήτσος... Και αφού ο Σάκης έλεγε για αλητείες, είπα να τον επιβεβαιώσω. Η αλήθεια είναι ότι χτες τσαγκαροδευτέρα, βαριόμουν να παίξω σκάκι με το χίρο ή ξύλο με τα φείλινγκ, οπότε αποφασίσω να προσπαθήσω να κλείσω την 512TR στις 3-3,5 ώρες που είχα μέχρι να πάω στο γραφείο. Φυσικά δεν τα κατάφερα . Για να γίνω πιο συγκεκριμένος τα κομμάτια του εσωτερικού, κινητήρα, πατώματος και αναρτήσεων καθαρίστηκαν υποτυπωδώς και βάφτηκαν χωρίς αστάρια κλπ. Λίγο wash και στεγνό πινέλο και το μοντέλο έκλεισε, αφού έκανα και την τσαχπινιά με τις χρυσές ζάντες, έτσι για να προκαλέσω (πάλι) το κοινό αίσθημα Κάπου εκεί έπρεπε να φύγω... Το βράδυ επέστρεψα, αφού ήπια κάτι τσίπουρα με τον μπατζανάκη μου και κόλλησα κάτι λόγκο - σήματα που είχαν μείνει. Φυσικά το μοντελάκι βγήκε ολίγον μεθυσμένο, αλλά θυμήθηκα πως όταν ήμασταν πιτσιρικάδες, προσπαθούσαμε να τελειώσουμε το μοντελάκι μας, σε ένα απόγευμα για να το δούμε ολοκληρωμένο (μαστρό roman ακούει ) Φυσικά το αποτέλεσμα δεν αντέχει κριτικής, αλλά είχε την πλάκα του. Καλημέρα
|
|
|
Post by czt on Oct 15, 2019 10:31:37 GMT 2
Kαλημερα Γιωργο! Πιστευω με αυτο το μοντελο αποδικνυεται οταν βαζιεσαι δεν εχει υπομονη δεν θα ειναι σαν αλλα που ξοδευεις 3πλασιες ωρες. Προσωπικα με αρεσε το αποτελεσμα αλλα δεν εχει την ιδια φινετσα ειδικα στο γυαλισμα οπως εχεις κανει στα αλλα!
Υγ. Πλακα πλακα ειναι μαθημα αυτο που εκανες!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 15, 2019 10:40:53 GMT 2
Kαλημερα Γιωργο! Πιστευω με αυτο το μοντελο αποδικνυεται οταν βαζιεσαι δεν εχει υπομονη δεν θα ειναι σαν αλλα που ξοδευεις 3πλασιες ωρες. Προσωπικα με αρεσε το αποτελεσμα αλλα δεν εχει την ιδια φινετσα ειδικα στο γυαλισμα οπως εχεις κανει στα αλλα!
Βλέπεις orange peel ?
|
|
|
Post by czt on Oct 15, 2019 10:44:37 GMT 2
Βλέπεις orange peel ? βλεπω τα φλεικσ να λαμπιριζουν και θελω να με πεις πως σκριμπαρισες τη ταπα ενζινης γιατι ολα τα κυκλικα με δυσκολευουν
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 15, 2019 10:57:33 GMT 2
Βλέπεις orange peel ? βλεπω τα φλεικσ να λαμπιριζουν και θελω να με πεις πως σκριμπαρισες τη ταπα ενζινης γιατι ολα τα κυκλικα με δυσκολευουν Τώρα μιλάς σωστά. Αυτό δεν έχει όμως σχέση με το βερνίκι ή το γυάλισμα. Αφορά το χρώμα. Γενικά τα zero έχουν πολύ έντονο κόκκο αφού είναι χρώματα αυτοκινήτου 1/1. Αν τα ψεκάσεις κανονικά το μοντέλο θα είναι εντελώς μπιμπικωτό. Εφαρμόζοντας το κολπάκι, που ανέφερα παραπάνω, με το ακούνητο χρώμα, ελαττώνεις το εφέ. Φυσικά, στο σημείο εστίασης της μηχανής, εκεί δηλαδή που αντανακλάει το φλας, είναι ορατά, αλλά πίστεψε ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει.
|
|
|
Post by alex78 on Oct 15, 2019 10:58:04 GMT 2
Αφού δεν κόλλησες με UHU και δεν έβαψες με πινέλο πάλι καλά....
|
|