pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 24, 2017 22:39:33 GMT 2
Καλημερα σας αγαπητοι μου Φιλε Κομ ειχα σκοπο να κοψω τις ντιζες οταν θα τις εφαρμοζα κανονικα στο μοντελο γιατι οντως, ειναι πολυ μεγαλες στην φωτο ειναι απλα δοκιμαστικα βαλμενες Για τα κοματια που λεγαμε θα σε παρω τηλ για να αποφασισουμε τι θα κανουμε. Ηρθε ο καιρος για ενα απντειτ στην Μ1 Ολα τα μερη της μηχανης τα περασα ενα ασπρο για να ειναι πιο φωτεινο το υποστρωμα που θα πεσουν τα χρωματα και ειμαι ετοιμος για το βαψιμο ετοιμασα και την εξατμιση στο σημειο του καψιματος και περιμενει και αυτη την σειρα της για το βαφειο εγιναν διαφορες εργασιες στο μπροστινο συστημα ωστε να προσαρμοστουν οι αξονες της Τ2Μ σειρα πηραν οι δισκοπλακες τα δισκοφρενα και ο αισθητηρας Τα πηρουνια μπροστα θα ειναι καπως ετσι Καμπανα και καποιες εργασιες στην τιμονοπλακα και στο πισω ψαλιδι ελπιζω πιο συντομα την επομενη φορα Πριν μερικες μερες εφυγε ξαφνικα ο Chris Cornell των soundgarden και audioslave νομιζω οτι αξιζει να θυμηθουμε ενα απο τα καλυτερα τραγουδια του!! R.I.P.
|
|
|
Post by gtziaf on May 25, 2017 9:38:51 GMT 2
Μου αρέσει η προσοχή στη λεπτομέρεια και τα μασκαρίσματα. Πολύ ωραίο update και διδακτικό. Εγώ βαριέμαι να βγάλω φώτα αυτά τα στάδια. Ευχαριστούμε Παναγιώτη...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on May 25, 2017 12:47:31 GMT 2
Καλημέρα και πάλι φίλε Παναγιώτη, ωραία προχωράει το εργαλείο. Αν δεν έχεις ήδη τελειώσει με την εξάτμιση θα ήθελα να σου προτείνω να δοκιμάσεις έναν διαφορετικό τρόπο να αποδιδεις τα γαζιά πάνω στους σωλήνες. Οι λωρίδες ταινίας μασκαρισματος όσο λεπτές και αν είναι αφήνουν ένα πολύ στημένο αποτέλεσμα με απόλυτα ευθυγραμισμενα άκρα που δεν δείχνουν αρκετά ρεαλιστικά. Αντικατεστισε τις με λεπτό συρματακι, αυτό λόγο της καμπυλότητας του αφήνει το overspray να δημιουργησει ενα πιο αληθοφανές σβήσιμο μεταξύ των χρωμάτων. Αν δεν βαριέσαι πειραματισου σε ένα άχρηστο στρογγυλό άκρο απο τα προχρωμιομενα απο το εργοστάσιο πλαίσια πλαστικού. Αλήθεια τις αποχρώσεις των υψηλών θερμοκρασιών με τη θα τις κάνεις? με βάψιμο η με σκόνες π.χ της tamiya? Καλή συνέχεια. upload picture
|
|
|
Post by konstantinf on May 25, 2017 19:08:01 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά Παναγιώτη! Ζηλεύω τα μασκαρίσματά σου και σε συγχαίρω. Πολλά μπράβο!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 26, 2017 7:44:32 GMT 2
Καλημερα
Ευχαριστω πολυ για τα σχολια κυριοι
Κομ ωραια ιδεα τα συρματακια θα την δοκιμασω καπου αλλου να δουμε πως θα παει οσο για τα χρωματα χρησιμοποιω τα hot metal της alclad και διαφορα clear απο gaia και gunze
|
|
|
Post by nektarios on May 26, 2017 17:20:30 GMT 2
τα μασκαρίσματα είναι εξαιρετικά και οι χρωματικές αποχρώσεις αληθοφανέστατες! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on May 28, 2017 17:35:44 GMT 2
Μοντελισμός υψηλού επιπέδου Παναγιώτη, συνέχισε έτσι να μαθαίνουμε και εμείς οι θνητοί!!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 8, 2017 19:50:09 GMT 2
Καλησπερα οι εργασιες προχωρανε με ρυθμο χελωνας, αλλα οπως ειπαμε ο χρονος ειναι περιορισμενος εχουμε και λεμε σχεδον τελειωσε η πισω αναρτηση, κατι ντεκαλς λειπουν το πισω ψαλιδι πισω δισκοφρενο επιασα λιγο και το τιμονι στο οποιο εκανα καποιες αλλαγες εκοψα τα σημεια που πιανουν τα σωληνακια για τα φρενα και το υδραυλικο αμπραγιαζ, γιατι ειναι αρκετα χοντροκομενα και τα αντικατεστησα με μεταλλικα συρματακια ετοιμασα και τους εντατηρες στις ντιζες του γκαζιου μπηκαν δυο βιδακια στην πλακα του τιμονιου και ειμαστε εδω Καηκε η εξατμιση μπηκαν τα ελατηρια και τα ντεκαλς μαζι με καποια pe για τα πριτσινια αυτα για την ωρα
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 9, 2017 23:41:57 GMT 2
Πολύ ωραίες λεπτομέρειες. Μπράβο Παναγιώτη
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 10, 2017 10:16:07 GMT 2
Εξαιρετική εκτέλεση, δεν ξεφεύγει τρίχα! Συγχαρητήρια Παναγιώτη και καλή συνέχεια - έστω και σιγά-σιγά...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jun 10, 2017 12:47:16 GMT 2
Γουστάρω Παναη!!! Και η εξάτμιση πολύ καλή χρωματικά,αλλά απορώ πως σου ξέφυγε αφού ασχοληθηκες με τα ελατήρια της και δεν έβαλες το μοναδικό απο αυτά το οποίο θα είναι εμφανές όταν η μοτο είναι ντυμένη. Βρίσκετε στο κάτω μέρος της σωλήνας πριν το τελικό. Αξίζει πιστεύω να προσπαθήσεις να το προσθέσεις και αυτό έστω και εκ των υστέρων, γιατί είναι κάτι που προσθέτει πολύ στην τελική εικόνα του μοντέλου.
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 10, 2017 12:57:43 GMT 2
Κομ, το εκανα επιτηδες για να δω αν θα το καταλαβεις!!!!
χαχαχαχχαχα
Τι να πω, ΣΤΡΑΒΟΜΑΡΑ!!!!
αμα το κατεχεις το αθλημα........
θα κοιταξω να το προσθεσω, ευχαριστω κομ
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jun 10, 2017 18:52:30 GMT 2
Σιγά μη δεν το καταλάβαινα.. Κατά πάσα πιθανότητα ότι στραβωμάρα έχω στα μάτια την απέκτησα γιατί την μισή μου ζωή την έχω περάσει παρατηρώντας φωτογραφίες τέτοιων μοτοσυκλετών.. και αεροσκαφών την άλλη μισή.. Αυτό που προβλημάτιζε εμένα είναι αν έπρεπε να σου το πω η όχι, γιατί προσπαθώ να μην κάνω κριτική σε κομμάτια που δείχνουν τελειωμένα στα οποία δεν μπορεί πια να γίνει κάτι, μα το ελατηριακι θεώρησα πως μπορεί να προστεθεί σχετικά εύκολα.. Αλλα είσαι φιλαράκι και ελπίζω πως δεν θα με παρεξηγήσεις, άλλωστε το ίδιο περιμένω και εγώ από εσένα και τους υπόλοιπους να λέτε χωρίς φόβο και πάθος ότι θεωρείτε πως πρέπει να ειπωθεί σχετικά με τις κατασκευές μου.
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 10, 2017 19:59:04 GMT 2
Αυτο Κομ δεν θα στο συγχωρησω ποτε! Και να ελεγες και αληθεια, να πω ενταξει, αλλα ειναι ντροπη να με διαβαλεις και οριστε κυριε και η αποδειξη!!! Ολοι στο φορουμ λοιπον ειδανε τι συμβαινει, δεν εχω τιποτα αλλο να πω Θα μιλας με τον δικηγορο μου απο εδω και μπρος!!!
|
|
|
Post by alex78 on Jun 10, 2017 22:00:16 GMT 2
Η κορυφαία ποιότητα δουλειάς σου σε συνδυασμό με τη χρήση βελτιωτικών έχουν κυριολεκτικά απογειώσει το αποτέλεσμα!!! Παπάδες κάνεις Παναγιώτη και είμαστε μόλις στην αρχή....
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 23, 2017 10:09:08 GMT 2
Καλημερα σε ολους και ευχαριστω για τα σχολια!!! Εργασιων συνεχεια... Στα ζαντολαστιχα μπηκαν οι χαλκομανιες, Περαστηκαν βερνικι οι ζαντες, μπηκαν οι βαλβιδες αερα, και ετοιμα περασα τα καρμπον στα σημεια που πρεπει, και μετα τα περασα δυο χερια βερνικι και βουαλα Αρχισα να ψαχνω στα σωληνακια μου, διαφανο πρασινο για τα υδραυλικα, μπααα, δεν εχω, δεν πειραζει θα φτιαξω με συρηγγα, λιγο κληαρ πρασινο και ετοιμο, μπααα, ουτε κληαρ πρασινο εχω, τωρα? πηρα λοιπον κληαρ και προσθεσα ελαχιστο πρασινο και το περασα με μια συριγγα μεσα σε διαφανο σωληνακι και νατο Ολα καλα μεχρι εδω !! απο εδω λοιπον αρχιζουν τα προβληματα στο βαψιμο εχουμε μεινει στο λευκο υποστρωμα, αποφασισα λοιπον να βαψω πρωτα το μπλε και μετα να μασκαρω για το κοκκινο, στρωνει μια χαρα το μπλε και ετοιμαζομαι για μασκαρισμα Μασκαρω, και παω στο βαφειο και αρχιζω, ενα χερι κοκκινο και ειναι σαν να μην εβαψα καθολου!!!!!! δυστυχως δεν εχω φωτο να σας δειξω με πιανει μια φρικη τι κανω τωρα? Μαλλον το κοκκινο ειναι ψιλοδιαφανο και θελει ασπρο φοντο απο κατω και πολλα χερια? το εβλεπα και ψιλοδιαφανο στο μπουκαλακι οποτε πιανω και ριχνω ενα ασπρο και ετοιμαζομαι για το κοκκινο ξανα!! ριχνω ενα χερι τιποτα, με ζωνουν τα φιδια... δυο χερια, τιποτα, αμαν λεω την πατησαμε, αλλο ενα απαλο χερι ξαναμανα τιποτα.... Για να καταλαβετε για τι πραγμα συζηταμε αυτες οι φωτο ειναι με ενα δυο και τρια χερια κοκκινο!!!!! Η μπογια της ΖΕΡΟ ειναι χαλασμενη!!! δεν βαφει, Δεν ξερω αν εχει τυχει και σε εσας, αλλα σε μενα πρεπει να ειναι η τριτη φορα, μια αλλη φορα, με ενα μπλε και μια με γκρι ασταρι. Τωρα τι κανουμε ? Στελνω μειλ στο χιρομποι με μπινελικια και τα σχετικα? του ζηταω να μου το αλλαξει? θα με ρωτησει ποτε το αγορασες και θα του ελεγα πριν δυο χρονια!!! οποτε θα εβαζε τα γελια, τι κανω? Μετα απο μια επικοινωνια με τον γκουρου των διτροχων, (σημ... ολα αυτα εγιναν πριν μου συμπεριφερθει με τον τροπο που ειδατε, και του στειλω την μηνυση για συκοφαντια) αποφασισα να ψαξω στο στοκ μου για ενα χρωμα που θα ταιριαζει στο πραγματικο και βρεθηκε, ειναι το bright red για το Μ1 το Fortuna, ειναι ολοιδιο! και ετσι, ενα χερι με το κοκκινο αυτο και ναμαστε!! εφερα στα ισα και το σκαλοπατι που δημιουργηθηκε μετα απο τοσα χερια και περασα και δυο απαλα χερια βερνικι και ετοιμαστηκα για τις χαλκομανιες! Εδω ειναι ακομα πιο δυσκολα, ειναι τεραστιες, δεν ειναι κομμενες πολυ σωστα και διπλωνουν πολυ δυσκολα!!! Μαρτυριο ! προσπαθω να τις βαζω στην συνεχεια τους, για να ταιριαζουν μεταξυ τους, αλλα ειναι πολυ δυσκολο, μαλλον αυτες της museum collection πρεπει να ειναι χαλια . Για να μπορω να καταλαβω πως θα διπλωσουν απο την μια και απο την αλλη πλευρα περναω την μιση και την υπολοιπη την βρεχω συνεχεια για να μην την χασω, καθε μια μου παιρνει ωρες, εχω φτασει στα μισα αλλα δειχνουν αρκετα καλα μεχρι τωρα!!!! Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα ηθελα να πω τον πονο μου!!!!
|
|