|
Post by konstantinf on Jul 6, 2024 18:23:15 GMT 2
Πάντως αρχίζει και γεμίζει η λίστα των αρνητικών σημείων Κωνσταντίνε.... Δεν παύει ωστόσο Αλέξη, να υπερέχει σε ποιότητα από τα άλλα "εύκολα" της αγοράς που έχω δοκιμάσει, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων Pocher... Ας σημειώσω εδώ ότι η μέθοδος "χτισίματος" των τροχών είναι η ίδια με της ΙΧΟ (εξ ου και οι ίδιες διαστάσεις των ακτίνων), αλλά η ποιότητα συναρμογής σκάλες ανώτερη!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 13, 2024 17:23:47 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου. Με τούτα και με τ' άλλα πέρασα στο τελευταίο στάδιο αυτής της κατασκευής που αφορά στο αμάξωμα. Έτσι, προστέθηκαν μάσκα, φανάρια και πινακίδες μπρος και πίσω,...
... τοποθετήθηκαν τα παρμπρίζ μπρος και πίσω και οι υαλοκαθαριστήρες, και σκεπάστηκαν με προστατευτική ταινία για τα περαιτέρω...
... και τέλος τοποθετήθηκαν τα πτερύγια στα πλαϊνά ανοίγματα:
. Υπό τις επικρατούσες θερμοκρασίες, νομίζω ότι τα παραπάνω είναι μια τίμια ποσότητα δουλειάς για μια εβδομάδα. Ούτε και σ' αυτό το στάδιο παρουσιάστηκαν προβλήματα συναρμογής. Ωστόσο, ενώ στα φωτιστικά της πίσω πινακίδας διακρίνονται υποδοχές για τζαμάκια...
... αυτά ούτε δίνονται στο κιτ, ούτε εμφανίζονται στις οδηγίες:
Κατά πάσαν πιθανότητα θα προσπαθήσω κάποια ιδιοκατασκευή γι αυτό. Να είστε όλοι καλά και να περάσετε ένα όσο πιο δροσερό Σαββατοκύριακο γίνεται!
|
|
|
Post by alex78 on Jul 16, 2024 14:58:43 GMT 2
Πολύ προσεγμένη εργασία Κωνσταντίνε, αν ήταν διαφορετικά τα φόντο των φωτό άνετα θα ξεγελιόσουν με το πραγματικό.
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jul 16, 2024 17:56:58 GMT 2
Πολύ καλή δουλειά Κωνσταντίνε! Εντύπωση μου κάνει που λείπουν τα τζαμακια σε τέτοιου μεγέθους κιτ. Μπορείς να τα κάνεις εύκολα με διαφανή ζελατίνα και να τα κολλήσεις με κολλα για διαφανή η εναλλακτικά με κρυσταλιζέ ατλακόλ. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on Jul 16, 2024 19:13:16 GMT 2
μια ζελατίνα για την πινακίδα και θα σάι κομπλέ Κωνσταντίνε.Εμεις τα αρρωστακια μοντελαρουμε και μες στο κατακαλοκαιρο!Με το καλό η ολοκληρωση
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 16, 2024 22:05:32 GMT 2
Αλέξη, Βαγγέλη και Σπύρο ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια, να 'στε καλά! Η έλλειψη τζαμιών στα φώτα της πινακίδας διορθώθηκε στο μεταξύ, φωτογραφίες του εγχειρήματος στο επόμενο update.
Σχετικά με την αστοχία αυτή, αλλά και άλλα παράξενα (π.χ. οι λάμπες στους μπροστινούς προβολείς δίνονται ως λειτουργικά LED με ακροδέκτες κλπ, αλλά χωρίς πρόβλεψη περαιτέρω ηλεκτρικής εγκατάστασης στο κιτ) έχω την εντύπωση ότι το κιτ για άλλα πήγαινε, αλλά κάποια στιγμή η LeGrand μετά από 5 χρόνια προετοιμασίας και αναμονής είπε στους Κινέζους basta!, το βγάζουμε ως έχει κι ας λείπουν μερικά πράγματα.
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 20, 2024 9:05:58 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Καταπώς φαίνεται αυτό είναι το προτελευταίο update κι αυτής της κατασκευής... Την εβδομάδα που πέρασε, συνεχίστηκαν οι εργασίες στο αμάξωμα. Ξεκίνησα με το μοντάρισμα των θόλων (οι μπροστινοί μοντάρονται κανονικά στο αμάξωμα, οι πίσω ωστόσο, για τοπολογικούς λόγους στερεώνονται αρχικά στο πλαίσιο:
Στη συνέχεια ασχολήθηκα με το καπό. Το κιτ δίνει δύο δυνατότητες, εκδοχή "δρόμου" (αριστερά) και "δοκιμών" (δεξιά):
Αποφάσισα να μοντάρω την δεύτερη, πράγμα που απαίτησε το άνοιγμα οπών (μέχρι 3,2 mm) στο καπό, εργασία που περατώθηκε ευτυχώς χωρίς ζημιές:
Χωρίς άλλα προβλήματα, το καπό συναρμολογήθηκε πάνω στο αμάξωμα (το μικρό παρμπρίζ θα προστεθεί στο τέλος για ευνόητους λόγους):
Σειρά πήραν κατόπιν οι πόρτες:
Τέλος ετοιμάστηκε και μονταρίστηκε το καπό του πορτμπαγκάζ:
Κάπου ανάμεσα στα παραπάνω έφτιαξα και τα τζαμάκια που έλειπαν από τα φώτα της πίσω πινακίδας. Σαν βάση χρησιμοποιήθηκε ένα τζάμι παραθύρου της Citroen 15six από το sparebox, στο οποίο χαράχτηκαν με το scriber ραβδώσεις στο εσωτερικό. Πιστεύω ότι οι φωτογραφίες από τα διάφορα στάδια δεν χρειάζονται εξηγήσεις:
Απομένει να φορεθεί το αμάξωμα στο πλαίσιο, να γίνουν οι απαραίτητες συνδέσεις, και να μπουν ποδιές και τροχοί. Ως τότε να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jul 20, 2024 13:20:18 GMT 2
Όλα πολύ ωραία και τα τζαμάκια πετυχημένα. Καλά τελειώματα Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 20, 2024 16:44:49 GMT 2
Να 'σαι καλά Βαγγέλη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 21, 2024 9:41:38 GMT 2
Δεν πρέπει να παραπονιέσαι για τη ζέστη, Κώστα σκέψου να είχες να βάψεις, βερνικώσεις, γυαλίσεις με σαραντάρια. Πολύ ωραίο και εντυπωσιακό. Η δουλειά στα τζαμάκια, όντως πολύ καλή. Μπράβο! Έλεγξε το πλαίσιο παραθύρου της δεξιάς πόρτας, στη φώτο φαίνεται να μην έχει κουμπώσει καλά στο επάνω μέρος. Αλλά, δεν μπορεί να είμαι σίγουρος αν είναι η γωνία της λήψης ή το σχήμα της πόρτας. Καλά τελειώματα
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 21, 2024 12:47:53 GMT 2
Ελπίζω κι εγώ Γιώργο, ο Αύγουστος να 'ναι πιο δροσερός, γιατί εκεί θα έχω να κάνω με "κλασικό" μοντελισμό που περιέχει όλα όσα αναφέρεις...
Σχετικά με το πλαίσιο του παραθύρου, μάλλον πρόκειται για εφέ του φωτισμού. Το τσεκάρισα και δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Εξ άλλου τα πλαίσια είναι βιδωμένα πάνω στο μέταλλο από μέσα, και θυμάμαι ότι τα έσφιξα δεόντως.
Ευχαριστώ για τα σχόλια, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by alex78 on Jul 21, 2024 14:52:14 GMT 2
Μένει λοιπόν ίσως το πιό καθοριστικό και αγχωτικό στάδιο κατασκευής ενός κιτ, το μοντάρισμα όλων των επιμέρους μερών για το τελικό αποτέλεσμα.
Απροβλημάτιστο φινάλε εύχομαι Κωνσταντίνε.
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 21, 2024 18:27:09 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Όντως, το τελικό πάντρεμα καρότσας με σασί έχει συνήθως τα ζόρια του. Πρόσθεσε σ' αυτό ότι ο καθένας από τους μελλόνυμφους ζυγίζει γύρω στα 4 κιλά και έχεις την πλήρη εικόνα...
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 27, 2024 13:29:17 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Σύμφωνα με τα προαναγγελθέντα στο πρπηγούμενο update, την εβδομάδα που πέρασε ολοκληρώθηκε κι αυτή η κατασκευή. Αφού φορέθηκε (με σχετικό ζόρι είναι αλήθεια...) το αμάξωμα στο πλαίσιο, βιδώθηκαν οι ποδιές και (επίσης με ζόρι) τα πατώματα:
Κι αφού το σύνολο στάθηκε στα πόδια του, τελειωμένο δείχνει έτσι:
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας και τα εποικοδομητικά σας σχόλια. Θα ακολουθήσει μια ακόμα ανάρτηση με το μοντέλο στο κουτί του και σύντομα φωτογραφίες και αξιολόγηση και των τριών κιτ στα τελειωμένα. Να είστε όλοι καλά και να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Jul 27, 2024 14:18:09 GMT 2
Συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση ενός πολύ απαιτητικού πρότζεκτ Κωνσταντίνε! Ανυπομονώ να τα δω όλα μαζί τώρα.
|
|
|
Post by alex78 on Jul 27, 2024 14:29:13 GMT 2
Ξεχειλίζει παντού ποιότητα και αρχοντιά Κωνσταντίνε. Ανυπομονώ για την ''οικογενειακή'' φωτό με φόντο θάλασσα και ήλιο.
|
|