|
Post by konstantinf on Jun 10, 2024 19:20:18 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο και Βαγγέλη, να 'στε καλά!
Γιώργο, μη με βάζεις σε πειρασμό με την Mille Miglia, άλλη MFH έχω στα πλάνα για μετά τις Mercedes... Όσο για την αποχή, αυτή εμπεριέχει πολιτικό μήνυμα, που καλά θα κάνουν αυτοί που μας κυβερνούν να το λάβουν και να το καταλάβουν. Η δικαιολογία "πήγε ο κόσμος για μπάνιο" είναι πολύ εύκολη και ρίχνει στάχτη στα μάτια. Τέλος της πολιτικής κουβέντας και συγγνώμη αν ξεπέρασα τα όρια του φόρουμ!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 15, 2024 8:48:27 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Η περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε με την εγκατάσταση των σωληνώσεων λαδιού και καυσίμου που δίνει το κιτ σε μαύρες braided lines με ενσωματωμένα τα ρακόρ και banjo fittings και με εύκαμπτο σύρμα στο εσωτερικό για να διατηρούνται στη θέση τους οι καμπές (και που πρέπει να αφαιρεθεί όταν πρόκειται για μικρού μήκους σωληνώσεις, αλλιώς...). Η διαδικασία αυτή αποδείχτηκε δυσκολότερη των προσδοκιών και της μέχρι τώρα εμπειρίας καθότι 1.) τα σχέδια στις οδηγίες είναι μικρούτσικα και δυσδιάκριτα και 2.) στα βίντεο που δίνει η LeGrand τις περισσότερες φορές το χέρι του Κινέζου που έκανε την συναρμολόγηση επίδειξης καλύπτει το σημείο συναρμογής. Οι επόμενες φωτογραφίες δίνουν μια ιδέα της πολυπλοκότητας και του μπερδέματος του πράγματος:
Τέλος πάντων... αφού τελείωσα μ' αυτό, τοποθετήθηκε χωρίς προβλήματα ο κινητήρας στη θέση του και μένει να συνδεθεί με τα συστήματα καυσίμου, λίπανσης και ψύξης:
Αυτά για σήμερα. Να είστε όλοι καλά και να περάσετε ένα όμορφο και δροσερό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 22, 2024 11:14:45 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Η περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε με την συμπλήρωση των μηχανικών μερών. Διάφορες σωληνώσεις και καλωδιώσεις και το εμφανέστερο κομμάτι η προσθήκη του ψυγείου (νερού και λαδιού):
Στη συνέχεια ξεκίνησε η συναρμολόγηση της μπανιέρας. Αξιοπρόσεκτη εδώ η λεπτομέρεια στα προβαμμένα κομμάτια όπως π.χ. το ξύλο του τιμονιού και η λαβή του λεβιέ ταχυτήτων (ξύλο κάτω - αλουμίνιο επάνω):
Αφού συναρμολογήθηκαν τα κομμάτια της μπανιέρας, ...
...σειρά πήρε το ταμπλό:
Αυτά τα λίγα για σήμερα. Να είστε όλοι καλά και να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 22, 2024 17:02:29 GMT 2
Μπραβο Κωνσταντινε!! Διαμαντι θα γινει!!
|
|
|
Post by alex78 on Jun 22, 2024 17:59:18 GMT 2
Όντως Κωνσταντίνε το κίτ φαίνεται πολύ λεπτομερές και ποιοτικό, ειδικά στο ταμπλό έχει γίνει εντυπωσιακή δουλειά και γενικά οι μπλέ επιφάνειες ξενίζουν ευχάριστα. Καλή συνέχεια και ευχάριστο τριήμερο.
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 23, 2024 7:20:42 GMT 2
Παναγιώτη και Αλέξη, ευχαριστώ πολύ, να 'στε καλά! Η ποιότητα του κιτ αποδεικνύει άλλη μια φορά ότι τα Made in China μπορούν να είναι εξαιρετικής ποιότητας, αρκεί ο Δυτικός έμπορος να παρέχει τις σωστές προδιαγραφές και να επιμένει στην τήρησή τους...
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 23, 2024 20:50:33 GMT 2
Πολύ ωραία βαμμένες επιφάνειες όντως!Καλή συνέχεια Κωνσταντινε
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 24, 2024 5:38:39 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 29, 2024 9:12:11 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Μικρή πρόοδος την εβδομάδα που πέρασε λόγω διαφόρων τρεχαμάτων (και μπάνιων...). Ωστόσο μονταρίστηκε το ταμπλό με το τιμόνι και τον άξονά του πάνω στην μπανιέρα ... ...και τοποθετήθηκαν οι υφασμάτινες ταπετσαρίες πάνω στα καθίσματα:
Οπότε, στην παρούσα φάση, το σύνολο δείχνει έτσι:
Να είστε όλοι καλά και να έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jun 29, 2024 9:40:25 GMT 2
Πανέμορφο Κωνσταντίνε! Καλή συνέχεια!!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 29, 2024 10:32:36 GMT 2
Να 'σαι καλά Βαγγέλη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 1, 2024 15:27:54 GMT 2
Πολύ εντυπωσιακό το σασί και όμορφα τα καθίσματα. Επίσης, οι καλωδιώσεις είναι ανώτερες από τα προηγούμενα κιτ. Αυτό που μένει ίδιο, είναι οι γραμμές του καλουπιού, πολλές από αυτές σε εμφανή σημεία, ακόμη και στους διακόπτες. Καλά τελειώματα, Κώστα
|
|
|
Post by alex78 on Jul 2, 2024 15:07:05 GMT 2
Πολύ όμορφο Κωνσταντίνε, οι ταπετσαρίες στο κάθισμα μήπως ήθελαν καλύτερο τέντωμα? Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 2, 2024 18:33:11 GMT 2
Γιώργο και Αλέξη, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια!
Ραφές Γιώργο υπάρχουν κι εδώ, πολύ ηπιότερες ωστόσο σπ' ό,τι στα κιτ της ΙΧΟ. Τις έχω εξαλείψει στα περισσότερο εμφανή κομμάτια, ιδίως στα κυλινδρικά. Στα χρωμιωμένα (όπως στα κουμπιά) γενικά δεν παρεμβαίνω, εκτός πια κι αν βγάζουν μάτι...
Το έχω δει κι εγώ Αλέξη ότι δεν στρώνουν τα υφάσματα, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι μιας και είναι γαζωμένα με το κάτω μέρος μόνο περιφερειακά. Κρατάω την παρατήρηση για τα "μείον" στην αξιολόγηση του κιτ.
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 6, 2024 13:14:47 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Η περασμένη εβδομάδα αφιερώθηκε στην κατασκευή των τροχών. Δουλειά straight forward χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, αλλά εξόχως μονότονη x 6... Αξιοσημείωτη η τσιγκουνιά της LeGrand που δίνει τις 72 ακτίνες κάθε τροχού ακριβώς μετρημένες, οπότε αν χαθεί κάποια αρχίζει το ψάξιμο κάτω απ' τα έπιπλα - ή, στην περίπτωσή μου, χρησιμοποιούνται αυτές από την W196 της IXO που είναι ιδίων διαστάσεων και εκεί δίνονταν εν αφθονία... Ίδια τσιγκουνιά επικρατεί εξ άλλου και στον αριθμό των βιδών. (Να θυμηθώ να τα γράψω αυτά και στην αξιολόγηση του κιτ όταν έρθει η ώρα). Όπως και να 'χει, οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν την κατασκευή του τροχού επίπεδο προς επίπεδο, μέχρι και το φόρεμα των ελαστικών:
Να είστε όλοι καλά και να περάσετε ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by alex78 on Jul 6, 2024 14:05:47 GMT 2
Κερδίζουν τις εντυπώσεις οι Γερμανοί με την ωραία πλέξη στις ακτίνες και την όμορφη χάραξη στα ''μπαλονέ'' λάστιχα.
Πάντως αρχίζει και γεμίζει η λίστα των αρνητικών σημείων Κωνσταντίνε....
|
|