|
Post by kyriakos on Nov 20, 2022 14:31:49 GMT 2
Καλημέρα κ καλο σκ Γιώργο αυτα δεν σχολιαζω κατι άλλο εχω μείνει άναυδος...
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Nov 20, 2022 22:26:55 GMT 2
Το weathering σε άλλα επίπεδα στο συγκεκριμένο και ο λεβιές με τα νερά επίσης φανταστικός... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 21, 2022 12:26:44 GMT 2
Φάνη, Κυριάκο και Χρήστο ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Ελπίζω η επόμενη ενημέρωση να είναι πιο ενδιαφέρουσα. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 21, 2022 12:59:03 GMT 2
George, κάθε φορά που βλέπω update σου απλά θέλω να τα παρατήσω. Thanks για τις κοντινές φωτο και που μοιράζεσαι τον τρόπο εργασίας και τα υλικά.
Αγάπιος
|
|
|
Post by nektarios on Nov 22, 2022 0:08:30 GMT 2
Απλά θα συμφωνήσω πλήρως με τον Αγάπιο... Μάλλον θα πρέπει να βλέπω πιο σπάνια τα updates των κατασκευών σου... Respect, φίλε! Ειδικά η πεταλιέρα, μάλλον πρέπει να είναι πιο λεπτομερειακή από την πραγματική!... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 23, 2022 19:56:29 GMT 2
Αγάπιε και Νεκ, ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Αγάπιε, δυστυχώς ο χρόνος μου είναι όλο και λιγότερος και τα update είναι λίγο σπαρτιάτικα. Από την άλλη δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνω πράγματα, που τα έχω ξαναδείξει σε άλλες κατασκευές. Νεκ, όλο ψάχνεις δικαιολογίες.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 25, 2022 23:58:12 GMT 2
Αυτή τη φορά, νομίζω πρόλαβα και η τελευταία ενημέρωση σας για τις εργασίες στην 33ΤΤ12 είναι εντός Παρασκευής... Έχουμε και λέμε λοιπόν... Αρχικά τοποθέτησα τις βάσεις για το τάισμα του 12κύλινδου boxer με καύσιμα. Σε αυτές προστέθηκαν rivet περιμετρικά (είχα ανοίξει τρύπες στην αρχή) και τα σωληνάκια ανακούφισης. Ακολούθως έφτιαξα την ασφαλειοθήκη και τον πίνακα οργάνων. Έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στα δεδομένα από το κιτ, αλλά η βάση ήταν πολύ καλή. Ακολούθησε η τοποθέτηση τους στο σασί, αν και ο αρχικός σχεδιασμό μου προέβλεπε να τα αφήσω για το τέλος. Αλλά τελικά τα προχώρησα, κυρίως για να μην έχω να ασχολούμαι με συνδέσεις καλωδίων σε επόμενα στάδια. Και μια και λέμε για καλωδίωση πίσω από τον πίνακα οργάνων, γίνεται ένας μικρός χαμούλης. Με οδηγό την εμπειρία, τις γνώσεις που απέκτησα από το caterham (εκεί είχα το manual του κατασκευαστή ως οδηγό) και την σχετική απαραίτητα έρευνα, προχώρησα στις συνδέσεις. Αρκετά από τα καλώδια οδηγούνται στο πίσω μέρος για να συνδεθούν αργότερα ενώ κάποια που δεν έβγαλα άκρη, τα κατεύθυνα προς την ασφαλειοθήκη. Στη συνέχεια, ξεκίνησε το έργο του συμμαζέματος τους, αφού είναι πολλά και δεν ήθελα να είναι ο χώρος να μοιάζει με ουρά συνταξιούχων σε τράπεζα, την πρώτη του μήνα. Πλέον, το εμπρός μέρος του σασί ολοκληρώθηκε, για αυτή τη φάση τουλάχιστον, οπότε ο κινητήρας έχει μπει στον πάγκο ήδη και θα αποτελέσει το επόμενο κυρίως θέμα εργασιών. Αλλά για αυτό υπομονή μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Καλό βράδυ και να έχετε ένα όμορφο ΣΚ
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Nov 26, 2022 9:54:39 GMT 2
Πολύ όμορφες οι εργασίες Γιώργο.
Για τα διάφορα καλώδια, είχες εξαρχής το σωστό χρώμα ή έβαψες κάποια από αυτά;
"σαν ούρα συνταξιούχων" φαντάζομαι ήθελες να πεις ουρά, αλλά τόσην ώρα στην ουρά μπορεί και να σε πιάσει η ανάγκη, η αλήθεια είναι. 😀
Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 26, 2022 10:02:53 GMT 2
Πολύ όμορφες οι εργασίες Γιώργο. Για τα διάφορα καλώδια, είχες εξαρχής το σωστό χρώμα ή έβαψες κάποια από αυτά; "σαν ούρα συνταξιούχων" φαντάζομαι ήθελες να πεις ουρά, αλλά τόσην ώρα στην ουρά μπορεί και να σε πιάσει η ανάγκη, η αλήθεια είναι. 😀 Καλή συνέχεια! Χαχα το διόρθωσα, Χρήστο. Της νύχτας τα καμώματα... Τα καλώδια ήταν στο σωστό χρώμα εξ' αρχής. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Καλημέρα...
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 26, 2022 19:11:11 GMT 2
Πολύ όμορφη η ασφαλειοθήκη και ο πίνακας οργάνων Γιώργο. Δένουν υπέροχα με το υπόλοιπο σασί! Οι ετικέτες έρχονται σε decals με το κιτ; Καλή συνέχεια και καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 27, 2022 11:04:32 GMT 2
Καλημέρα, Φάνη. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Ναι, τα decals τα δίνει το κιτ.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 27, 2022 12:38:07 GMT 2
Επειδή ως συνήθως μένω ενεός, δεν έχω παρά μία ερώτηση: Το γεγονός ότι τα decals του πίνακα δεν είναι εντελώς οριζοντιωμένα είναι ηθελημένο; Καλή συνέχεια και περιμένω να έχω οργασμό βλέποντας τον κινητήρα...!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 28, 2022 8:55:21 GMT 2
Καλημέρα, Κώστα. Ευχαριστώ για το σχολιασμό.
|
|
|
Post by Sakis on Nov 28, 2022 10:18:06 GMT 2
Τρομακτικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα Γιώργο... Το γεγονός ότι είναι μεγάλη κλίμακα δεν αφαιρεί τίποτα από την εξαίρετη δουλειά που έχεις κάνει. Τα ταμπελάκια στον πίνακα να υποθέσω ότι είναι μια πινελιά αταξίας μέσα στην απόλυτη τάξη και ένα στίγμα που θέλει να αφήσει ο καλλιτέχνης ώστε να βάλει το κοινό του σε σκέψεις...;
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 28, 2022 20:05:18 GMT 2
Καλησπέρα κι ευχαριστώ για τον σχολιασμό, Σάκη. Για τα ταμπελάκια, δεν έχω καταλάβει τι λέτε. Έγινε τοποθέτηση με βάση την ακόλουθη φώτο αναφοράς : Αν αναφέρεστε στο σημείωμα στα αριστερά για την πυρόσβεση (togliere κλπ), είναι μία μονοκόμματη χαλκομανία. Τα γράμματα έχουν κλίση, μια τσαχπινιά της hiro, γιατί ακριβώς αναπαριστά ένα χειρόγραφο. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 29, 2022 7:48:58 GMT 2
Μια και το 'δε κι ο Σάκης, εννοούμε ότι τα ταμπελάκια γέρνουν. Ενδεικτικά, το "FUEL" γέρνει προς τα δεξιά. Και ακόμα πιο έντονα γέρνει το στροφόμετρο. Αλλά αυτά δεν μειώνουν σε τίποτα τη δουλειά που έχεις επενδύσει (και) σ' αυτήν την κατασκευή.
|
|