pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Aug 8, 2022 11:45:38 GMT 2
Κουκλα Γιωργο!!!
με τι μηχανη τραβας? φακο?
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 8, 2022 17:06:22 GMT 2
Να είσαι καλά, Παναγιώτη. Ευχαριστώ. με τι μηχανη τραβας? φακο? Ντεν έχω φακούς και μηχανές καρντιά μου... Ένα απλό, φθηνό, κινέζικο Pocco. Απλά βρήκα ότι αυξάνοντας ελάχιστα το «Εxposure value» (ΕV) οι φωτογραφίες είναι πιο φωτεινές παρόλο που τις τραβάω σε εσωτερικό χώρο. Όλα τα άλλα είναι στο αυτόματο αφού αφενός δεν τα καταλαβαίνω, αφετέρου δεν θέλω να ξοδεύω χρόνο από τον μοντελισμό. Η διαμόρφωση μου για τις φώτο είναι η ακόλουθη :
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Aug 9, 2022 18:55:46 GMT 2
τοτε πραγματικα κανεις πολυ καλη δουλεια!
με ενα κινητο βγαζεις τετοια ποιοτητα Μπραβο!!
παντως ψαξε το λιγο για καμια mirrorless οχι πολυ ακριβη, και δεν χρειαζετε να μπεις και στην λογικη αλλαγης φακων!! Με ενα τριποδο θα κανεις παπαδες!
το φωτιστικο σου τι ειναι?
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 11, 2022 8:13:45 GMT 2
Καλημέρα, Παναγιώτη. Οι καλές φωτογραφίες, βοηθούν στο να αντιλαμβάνεται καλύτερα ο θεατής τη δουλειά που έχει γίνει γενικότερα αλλά και να εμβαθύνει στις επιμέρους τεχνικές κι εργασίες όπως το φινίρισμα, τις αποχρώσεις στα μέταλλα, την ομογενοποίηση, τις σκιάσεις, την επεξεργασία της καλωδιώσης κ.α. Άλλα, δεν αντικαθιστά με τίποτα την αίσθηση του να δεις ένα τέτοιο μοντέλο από κοντά. Οι συντοπίτες, Βόρειοι, μπορούν να σου το επιβεβαιώσουν. Η λάμπα είναι αυτή: ledin.gr/product/fotistiko-ergasias-led-ntimarizomeno-e-2/την αγόρασα πέρσι κατά την ανακαίνιση του χώρου μου. Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλους. Χρόνια πολλά στους Εορτάζοντες. Τα λέμε σε λίγες μέρες, με την επιστροφή μου.
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 29, 2022 20:53:18 GMT 2
Με τα πολλά φτάσαμε στο προτελευταίο update, του πονήματος της 155. Έτσι αρχικά ασχολήθηκα με τα διαφανή μέρη, μια αγχωτική διαδικασία για όλα τα GT της Χίρο. Αφού οριοθέτησα το εξωτερικό πλαίσιο με ταινία, τα έκοψα κατάλληλα. Ακολούθησε τρίψιμο με λίμα, σιγά - σιγά, με παράλληλες δοκιμές, για να έρθουν ακριβώς στο μέγεθος που πρέπει. Για να έχετε μια εικόνα, η όλη διαδικασία για τα δύο παρμπρίζ που πήρε 2 γεμάτες ημέρες. Στο βάψιμο τους τώρα, έφτιαξα ένα dummy εξωτερικό πλαίσιο από ταινία, για να κεντράρω την εσωτερική ταινία, Τέλος, αντικατέστησα τα λάστιχα τους με τα εκπληκτικά αυτοκόλλητα της hasegawa, αφού το βινύλιο που δίνει το κιτ, είναι αδύνατο να καθαριστεί σωστά και είναι αρκετά χοντρό. Πριν, τα παρμπρίζ είχαν κολληθεί με ευλαβική προσοχή και τη βοήθεια της λευκής κόλλας της tamiya. Ακολούθησαν διάφορα τμήματα του αυτοκίνητου, όπως η αεροτομή (δύσκολο κόνσεπτ λόγω βάρους και 100% κάρπον), το airbox, οι μεντεσέδες, τα φώτα, τα λογότυπα κ.α. Στη συνεχεία, γυαλίστηκε το πίσω καπό και κολλήθηκαν πάνω του όσα κομμάτια το αφορούν. Κλείνοντας το airbox τοποθετήθηκε πάνω στο μοτέρ (δεν το κόλλησα, αφού η παρουσία του είναι προσωρινή και το μοντέλο θα εκτίθεται χωρίς αυτό), συνδέθηκαν οι μεντεσέδες με τους μαγνήτες τους και εφαρμόστηκε το πίσω μέρος. Εδώ με τρόμο διαπίστωσα ότι αρχικά δεν έμπαινε σωστά, οπότε έφαγα δεξιά και αριστερά, εσωτερικά, τα "τριγωνάκια" του αμαξώματος, λύνοντας το πρόβλημα. Φυσικά το καπό δεν πιέστηκε, στη θέση του ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα και χωρίς αμυχές στο φινίρισμα του αμαξώματος. Καλή εβδομάδα
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Aug 30, 2022 18:40:18 GMT 2
Από τα πιο όμορφα μοντέλα που έχω δει. Τις "γρίλιες" στο μπροστά τμήμα, στα πλάγια, τις έχω δει σε φωτογραφίες και με καρμπον (νομίζω). Παραλλαγή του ίδιου μοντέλου? Συγχαρητήρια Γιώργο!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 30, 2022 20:09:43 GMT 2
Από τα πιο όμορφα μοντέλα που έχω δει. Τις "γρίλιες" στο μπροστά τμήμα, στα πλάγια, τις έχω δει σε φωτογραφίες και με καρμπον (νομίζω). Παραλλαγή του ίδιου μοντέλου? Συγχαρητήρια Γιώργο! Ευχαριστώ, Χρήστο. Σωστά, στις γρίλιες από κάποια από κάποια στιγμή και μετά προσθέσανε ένα κάρμπον αεροδυναμικό βοήθημα περιμετρικά. Εγώ επέλεξα να φτιάξω την early έκδοση από τον πρώτο αγώνα του αυτοκινήτου στο Zolder, οπότε δεν τα χρησιμοποίησα. Για τον ίδιο λόγο, στο εσωτερικό, επέλεξα το χειροκίνητο χειρόφρενο και όχι το ηλεκτρονικό. Προς τιμή της η Hiro, δίνει και τις δύο επιλογές, για να επιλέξει ο μοντελιστής.
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Aug 30, 2022 20:36:44 GMT 2
Ευχαριστώ για την απάντηση Γιώργο, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 30, 2022 20:52:25 GMT 2
Ευχαριστώ για την απάντηση Γιώργο, καλή συνέχεια! Να είσαι καλά Χρήστο. Πολύ ενδιαφέρουσα η παρατήρηση σου, για όποιον ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο αγωνιστικό. Ορίστε και ένα close up, όπου διακρίνονται οι λεπτομέρειες των 2 λύσεων.
|
|
|
Post by kyriakos on Sept 4, 2022 11:54:31 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά φίλε Γιώργο δεν ξερω τι αλλο να σχολιασω εχεις ανβασει το επίπεδο με αυτο το μοντέλο σε πολυ υψηλα επίπεδο μπράβο σου πραγματικά απο τις πιο ωραίες δουλειές σου
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 5, 2022 8:28:13 GMT 2
Καλημέρα, Κυριάκο. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τη στήριξη. Να περιμένουμε κάνα νέο πρότζεκτ και από σένα; Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by kyriakos on Sept 8, 2022 20:06:44 GMT 2
Καλημέρα, Κυριάκο. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τη στήριξη. Να περιμένουμε κάνα νέο πρότζεκτ και από σένα; Καλή συνέχεια Ακομα πολεμαω την silhouette Γιώργο σιγα σιγα τωρα που δροσίζει ο καιρός θα ανεβαινω στο δωμάτιο γιατί με τοση ζεστη κ με το ελενιτ στο κεφάλι δεν παλεύεται
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 10, 2022 10:25:21 GMT 2
Καλημέρα, Κυριακό. Καλή επιστροφή στο εργαστήριο λοιπόν. Όντως με τη ζέστη είναι δύσκολα. Εγώ που μένω πιο βόρεια, έχω ένα πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα.
|
|
|
Post by czt on Sept 10, 2022 15:34:39 GMT 2
Φανταστικο αποτελεσμα ! Ενα ταξιδι μοναδικο για ολους μας με ενα ιδιαιτερο εργο τεχνης!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 12, 2022 7:38:54 GMT 2
Φανταστικο αποτελεσμα ! Ενα ταξιδι μοναδικο για ολους μας με ενα ιδιαιτερο εργο τεχνης! Καλημέρα, Κωστή. Ευχαριστώ για τον ενθουσιασμό και το σχόλιο. Υπάρχει λίγος δρόμος ακόμη και κάποια προβλήματα που πρέπει να λυθούν μέχρι την ολοκλήρωση. Θα το παλέψω όμως. Όπως και να έχει καλή σχολική χρονιά στα πιτσιρίκια μας.
|
|
|
Post by czt on Sept 12, 2022 10:04:29 GMT 2
Καλημερα και καλη σχολικη χρονια σε ολα τα πιτσιρικια !
|
|