|
Post by konstantinf on Dec 7, 2021 19:15:30 GMT 2
Μπόλικη κι ενδιαφέρουσα δουλειά Γιώργο... Περιμένουμε τη σύγκριση των δύο εκδοχών του μοτέρ. Καλή συνέχεια και καλό βράδυ!
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 7, 2021 19:43:37 GMT 2
Εισαι ο μοναδικος λογος που η Countach μοντελιστικα αρχιζει να με ενδιαφερει ,τις δινεις μια ενδιαφερουσα ζωη κ οπτικη .(Στην πραγματικη ζωη ενα απο τα χειροτερα αυτοκινητα οδηγικα που καθησα μεσα )
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 7, 2021 20:34:42 GMT 2
Κώστα και Μιχάλη, ευχαριστώ για το σχόλιο. Κώστα, η σύγκριση του μοτέρ... Το μπλε αφορά την έκδοση 500S (αυτή που φτιάχνω) και η κόκκινη είναι μια 400S και αφορά τα κομμάτια που δίνει το κιτ, κι έπρεπε να μετατραπούν. Μιχάλη, εμένα μου αρέσει πολύ η countach. Για αυτό ίσως την έχω τιμήσει μοντελιστικά, σχεδόν σε όλες τις κλίμακες και παραλλαγές. Η αγαπημένη μου βέβαια, είναι η αρχική LP400. Οδηγικά, προφανώς δεν ξέρω, τουλάχιστον από πρώτο χέρι, αλλά δεν είναι το μοναδικό icon της αυτοκίνησης, που η οδική συμπεριφορά του δεν ήταν ανάλογη.
|
|
|
Post by nikostheo on Dec 7, 2021 22:40:13 GMT 2
Πάντα θεωρούσα την countach πολύ εξωτική και το αυτοκίνητο του μεσήλικα πλούσιου που δεν ξέρει τι έχει (ίσως και με παράνομο τρόπο αποκτήσει). Πραγματικά είναι από τα αυτοκίνητα που θες να κοιτάς και γενικά να χαζεύεις -θαυμαζεις+ αλλά πρέπει να είναι πολύ περίεργο στην οδήγηση από πολλές πλευρές
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 7, 2021 22:52:36 GMT 2
Γιωργο μου αφου λατρευεις την τελειοτητα μια μικρη βοηθεια . Στην αριστερη φωτο το μοτερ φοραει 3+3 οριζοντια διπλα καρμπυλατερ dellorto ενω στην δεξια εαν βλεπω καλα φοραει 3+3 WEBER διπλου σωματος
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 8, 2021 6:47:53 GMT 2
Άρχισε να παίρνει μορφή ο κινητήρας Γιώργο. Πολλές οι ανάγλυφες βίδες που αντικατέστησες. Τις πλαστικές της Meng χρησιμοποίησες ή κάποιες άλλες; Επίσης, τους ιμάντες με τι θα τους αλλάξεις; Με masking tape ή κάτι άλλο; Καλή συνέχεια σε όλες τις τροποποιήσεις που κάνεις. Καλημέρα!
|
|
|
Post by kyriakos on Dec 8, 2021 7:18:07 GMT 2
Ωραίες εργασίες κ μπόλικη δουλειά βλέπω για την συνέχεια της κατασκευής,για να δούμε πως θα βγει κ μοτέρ αν κ είμαι σίγουρος πως όλα καλά θα πάνε
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 11, 2021 18:20:18 GMT 2
Καλησπέρα, σε όλους κι ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Νίκο, η πρώτη countach (LP400) είχε ένα φουτουριστικό μεν αλλά δοσμένο με απλές γραμμές σχήμα, που εμένα προσωπικά μου άρεσε. Δεν ήταν έργο τέχνης σαν τη miura, αλλά έχει τη δική της θέση στη ιστορία. Οι επόμενες εκδόσεις γινόταν όλο και πιο κραυγαλέες, με συνέπεια να ταυτιστεί με το ακραίο. Μιχάλη, δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις να τα ξεχωρίζω. Φάνη, ναι είναι αυτές της Meng και χρησιμοποιήθηκαν λόγω ευκολίας κόλλησης τους με κόλλα για πλαστικά. Σε επόμενα στάδια θα χρησιμοποιηθούν και άλλες από top studio κλπ ανάλογα την περίσταση. Κυριάκο, ο κινητήρας της countach είναι από τους ομορφότερους της αυτοκίνησης, οπότε του αξίζει να ασχοληθούμε με προσοχή. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Καλό Σαββατόβραδο.
|
|
|
Post by nasosampa on Dec 12, 2021 11:21:39 GMT 2
Γιώργο τρομερά βαψίματα! Τι αερογράφο χρησιμοποιείς και σε τι πίεση βάφεις?
Το μοτέρ δείχνει φανταστικό ήδη και είμαι σίγουρος πως θα το "ακούσουμε" να κελαϊδάει από τα χεράκια σου !
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 13, 2021 11:07:44 GMT 2
Καλημέρα και καλή εβδομάδα, άπαντες. Φάνη, το ξέχασα στην χθεσινή απάντηση μου... Μάλλον ταινία θα χρησιμοποιηθεί, αλλά θέλω να δω λίγο και τις φώτο αναφοράς. Δεν έχω επικεντρωθεί ακόμη στο σημείο. Νάσο, χρησιμοποιώ Revolution για τα κύρια βαψίματα - βερνίκια, έναν eclipse για τα μεταλλικά, λεπτομέρειες, εσωτερικά, καψιμάτα κλπ, κι ένα σκυλί tamiya πιστόλι (που δεν έχει καθαριστεί ποτέ) για τις βρωμοδουλιές και τα αστάρια... Τώρα γενικά δεν πιστεύω πολύ στους "οδηγούς", ψεκάστε με την "α" πίεση για τα ακρυλικά και τη "β" για τα alclad, κοκ. Θεωρώ ότι είναι λίγο για να γράφονται άρθρα και τεχνικές από ινφλουένσερς. Ο λόγος είναι ότι οι συνθήκες και το κομπρεσέρ παίζουν ρόλο. Για παράδειγμα το ξεζουμισμένο iwata που χρησιμοποιώ, απαιτεί πλέον μεγαλύτερες πιέσεις σε μέρες με πολύ κρύο ή υγρασία. Ο κανόνας λέει όσο πιο χαμηλή τόσο καλύτερα. Κάπου στο 1 με μαξ 1.5 bar και είσαι ΟΚ. Και για να σου πω την αλήθεια, στα περισσότερα βαψίματα, ούτε που την κοιτάω, αρκεί να ψεκάζει το εργαλείο , αλλά βέβαια η εμπειρία βοηθάει να καταλαβαίνεις τι θέλεις, χωρίς να κοιτάξεις το μανόμετρο. Μόνο σε απαιτητικά π.χ. καψίματα ή σκιάσεις κλπ, είμαι πιο σχολαστικός. Ευχαριστώ για τα σχόλια σας και πάλι
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 13, 2021 21:17:13 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο για τις διευκρινίσεις! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 18, 2021 12:04:32 GMT 2
Μετά από καιρό, αφού δεν έμενε χρόνος για να προετοιμαστούν οι ενημερώσεις, επιστροφή στον κινητήρα της Countach. Αρχικά, βάφτηκαν τα λογότυπα στις κυλινδροκεφαλές με την τεχνική που έχει δείξει και ο Σάκης στον σκαραβαίο. Λάκερ ως βάση, έναμελ για στη συνέχεια και καθαρισμός με ζιπέλαιο. (Το οποίο είναι πιο ποιοτικός διαλύτης από το white spirit, ιδίως για wash κλπ). Φυσικά, προστέθηκαν κάποιες βίδες τις meng, στις κεφαλές, αφού οι ανάγλυφες του κιτ δεν ήταν αντιπροσωπευτικές. Ακολούθησε η προσθήκη επιπλέον κεφαλών (top studio) για την αναπαράσταση των παξιμαδιών, στα σημεία που δεν είχα χρησιμοποιήσει τις αντίστοιχες της meng. Στη συνέχεια, έπαθα Νεκτάριος και έκλεψα από τα μικρά ανιψάκια ένα σακούλι λαστιχάκια (πιθανόν το χρησιμοποιούν για χειροτεχνίες ή τα κοτσίδια στα μαλλιά), για να αναπαρασταθούν οι ιμάντες. Στο κινητήρα της Countach που είναι κάπως χοντροκομμένος, δείχνουν μια χαρά. Ίσως σε πιο ντελικάτους κινητήρες π.χ. MFH, να είναι λίγο εκτός κλίμακας. Ακολούθησε η προσθήκη μικρολεπτομερειών στον κινητήρα, αναμονές σωληνώσεων, η καλωδίωση του starter και ο σωλήνας για τον έλεγχος της στάθμης του λαδιού, που απουσιάζει από το κιτ. (Αν οδηγείς Άλφα, εκεί πάει πρώτα το μάτι σου όταν βλέπεις ένα μοτέρ ) . Τέλος, έγιναν τα απαραίτητα wash και πλέον το μοτέρ αναμένει την προσθήκη των καρμπιρατέρ, του συστήματος του γκαζιού και των μπουζοκαλωδιών. Καλό ΣΚ.
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 18, 2021 19:51:12 GMT 2
Πολύ όμορφος ο κινητήρας Γιώργο! Τα λαστιχάκια δεν διακρίνονται καλά στην φωτό, περασμένα στην θέση τους - όπως είπες για το συγκεκριμμένο λογικά είναι οκ. Ωραία η προσθήκη από το PE set για το σωληνάκι του ελέγχου της στάθμης του λαδιού. Επίσης, το ζιπελαιο χρήσιμο για διάφορες μοντελιστικές δουλειές, εγώ το χρησιμοποιώ και για να αφαιρέσω υπολείμματα της clear CA που χρησιμοποιώ πάνω από 1Κ/2Κ και lacquer χρώματα, όπως έχω αναφέρει! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 19, 2021 7:52:02 GMT 2
Δεν περίμενα βέβαια κάτι διαφορετικό, αλλά στις τελευταίες φωτογραφίες, χωρίς σημεία αναφοράς, ξεχνιέσαι και νομίζεις ότι βλέπεις τον 1/1... Σούπερ! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 19, 2021 23:12:35 GMT 2
Καλησπέρα κι ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Φάνη, αφού δεν διακρίνονται πολύ, τότε είναι εντός κλίμακας, οπότε στόχος επιτευχθεί. Κώστα, θα μπορούσε να είναι καλύτερος, αφού δεν απέφυγα κάποια λάθη. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by iliasbass on Dec 21, 2021 19:51:37 GMT 2
|
|