|
Post by gtziaf on Mar 6, 2022 18:35:21 GMT 2
Ζαλίζομαι με το περιεχόμενο που χωράει σε ένα μοντέλο κλίμακας πραγματικά... Για αυτό εμείς οι γεροώριμοι, το έχουμε γυρίσει στα 12άρια. Βέβαια, αναπολώ τις εποχές που αυτά μπορούσα να τα κάνω στα 24άρια. Ας ελπίσουμε, όσο δύσκολο και να είναι αυτό πλέον, αφού τα ματιά δεν βοηθάνε, να ξαναδοκιμάσω ένα full detail 24άρι...
|
|
|
Post by nektarios on Mar 7, 2022 21:30:58 GMT 2
Απίστευτη λεπτομέρεια, τόσο στον κινητήρα όσο και στα περιφερειακά του! Καλή συνέχεια, φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 8, 2022 9:24:20 GMT 2
Καλημέρα Νεκ, να είσαι καλά
|
|
|
Post by czt on Mar 29, 2022 13:00:49 GMT 2
Πολλα μετωπα και σιγα σιγα βλεπουμε ωραια αποτελεσματα! Για αυτό εμείς οι γεροώριμοι, το έχουμε γυρίσει στα 12άρια. Βέβαια, αναπολώ τις εποχές που αυτά μπορούσα να τα κάνω στα 24άρια. Ας ελπίσουμε, όσο δύσκολο και να είναι αυτό πλέον, αφού τα ματιά δεν βοηθάνε, να ξαναδοκιμάσω ένα full detail 24άρι... Τωρα γερακο (χααχαχαχααχαχ) μηπως πρεπει να κανεις ενα μινι μπρεικ !?!?
Μπορει η ξεκουραση μπορει να επαναφερει τα πραγματα οπως πριν.
Σε λιγο θα μας λες φερε τα κοντινα οχι αυτα ειναι τα μακρινα γυαλιά.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 31, 2022 19:01:09 GMT 2
Να είσαι καλά Κωστή. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα ανεβάσω και τη συνέχεια. Μόνο που ο Νεκ, όταν φτιάχτηκε το φόρουμ, πριν 10+ χρόνια, πάλι δεν έβλεπε, οπότε δεν μπορεί να παραπονεθεί για κάτι που δεν είχε.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 1, 2022 20:39:07 GMT 2
Επιστροφή στη lambo και στο εσωτερικό της. Κινήθηκα με βάση την απαίτηση για λευκά/ιβουάρ καθίσματα, ώστε να ταιριάζει με το αυτοκίνητο που αναπαριστά, τα ταίριαξα με καφέ πίνακα οργάνων και μοκέτα. Βέβαια πριν από αυτό, χρειάστηκαν αρκετές μετατροπές και ιδιοκατασκευές, ιδίως στον πίνακα οργάνων, που αφορά αυτόν της 400 κι όχι της 500. Αλλαγές έγιναν και στην κονσόλα, για λόγους πιστότητας στην λεπτομέρεια. Για τις μοκέτες χρησιμοποίησα, αυτοκόλλητο φύλλο, από αυτό που μου προμήθευσε με το κιλό ο Φάνης, τον οποίο και ευχαριστώ και πάλι. Σε κάποιες γωνίες, η μοκέτα έχει σηκωθεί, αλλά θα διορθωθεί, εύκολα ελπίζω, με λίγη λευκή κολλά. Τέλος οι βάσεις για τις ζώνες είναι επίσης ιδιοκατασκευή, ενώ οι πόρπες ήρθαν από το spare box. Από το σύνολο λείπουν τα πατάκια, που δεν τα ασχολήθηκα ακόμη. Η συνέχεια αφορά την ολοκλήρωση του σασί, πριν πάμε για το τελικό φινίρισμα και τις λεπτομέρειες στο αμάξωμα. Καλό ΣΚ
|
|
|
Post by alex78 on Apr 2, 2022 13:49:04 GMT 2
Θυμίζει....''ζαχαρωτό'' σε αυτούς τους χρωματικούς συνδυασμούς, τρομερή δουλίτσα όπως πάντα Γιώργο!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 2, 2022 17:52:04 GMT 2
Γλυκύτατο το κάμελ στο ταμπλό. Το ιβουάρ των καθισμάτων κλπ. δεν έχει "σκονίτσες" στις ραφές; (Το να ρωτάω εγώ βέβαια περί wash είναι θράσος!)... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by kyriakos on Apr 3, 2022 8:47:51 GMT 2
Παρά πολύ ωραίος συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του κ η δουλειά αψεγάδιαστη!!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 3, 2022 11:12:37 GMT 2
Καλημέρα και ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Άλεξ, ναι έπρεπε να δείχνουν λίγο λετρίλα οι χρωματικοί συνδυασμοί. Κώστα, πάντως έκανα διάφορα στεγνά με λάδια. Wash δεν θα έκανα, ούτως ή αλλιώς, με την γενική έννοια του όρου. Υπό κανονικές συνθήκες θα ακολουθούσα τη τεχνική που σας έδειξα στο caterham με τα φίλτρα (με λάδια) αλλά οι ανοιχτές αποχρώσεις δεν αναδεικνύονται πάντα με αυτές τις τεχνικές. Επίσης, επειδή το αυτοκίνητο θα δοθεί σε φίλο, κινήθηκα όπως είναι λογικό σε πιο συντηρητικά αισθητικά μονοπάτια. Κυριάκο, χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνδυασμοί. Καλή Κυριακή να έχετε
|
|
|
Post by czt on Apr 5, 2022 9:22:10 GMT 2
Η δουλεια και οι χρωματικες επιλογες παρα πολυ ωραιες θα διαφωνησω με τον αγαπητο Κωστα εγω δε θα ηθελα γουοσ μου αρεσει πολυ που βλεπω ενα εσωτερικο οπως ειναι με τη ''ζελατινα '' σε εκθεση αυτοκινητου! Οι αεραγωγοι ιδιαιτεροι αν και θα ηθελα να ειναι σε διαφορετικες κατευθυνσης ο καθενας. Μια ερωτηση στη θεση του οδηγου κατω αριστερα ειναι ο μηχανισμος για τη ταπα βενζινης που εχουν τα αυτοκινητα μας η κατι αλλο εκανε σαν δουλεια?
Μπραβο Φανη για το υλικο που εδωσες στο Γιωργο ανεβασε και αλλο το αποτελεσμα της μπανιερας
|
|
|
Post by thierry on Apr 5, 2022 17:34:28 GMT 2
clean, neat and smudge-free great art
i'm going to see the caterham for the oils
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 6, 2022 11:43:05 GMT 2
Όμορφοι οι χρωματισμοί και το βάψιμο στην μπανιέρα Γιώργο, όπως και οι έξτρα προσθήκες! Η μοκέτα είναι λίγο δύσκαμπτη σε κάποια δύσκολα σημεία για αυτό και ίσως ξεκολλάει, αλλά διορθώνεται εύκολα όπως είπες. Πάντως δείχνει πολύ όμορφη και ταιριαστή στην 1:12 - εγώ την έχω χρησιμοποιήσει μόνο στην 1:24 όπου και εκεί φαίνεται αρκετά καλή σε κλίμακα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 6, 2022 11:53:46 GMT 2
Καλημέρα σε όλους. Thanks for your comments. Κωστή, αυτό αριστερά είναι το χειρόφρενο. Thierry, Ι hope you found Caterham's build, useful and with many tricks and tips. Φάνη, είναι σούπερ και για την 1/24. Σίγουρα πιο on scale από τον φλόκο. Την επόμενη φορά θα την χειριστώ καλύτερα. Ευχαριστώ και πάλι.
|
|
|
Post by nektarios on Apr 9, 2022 23:57:11 GMT 2
Πολύ ωραία δουλειά και στο εσωτερικό, μού άρεσε ιδιαίτερα το... ραδιόφωνο! Η εφαρμογή τής ταπετσαρίας είναι όντως πολύ απαιτητική και δύσκολη, ειδικά σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις... Όσο για τα καθίσματα, και χωρίς φυσικά να γνωρίζω τις προτιμήσεις τού υπερτυχερού στον οποίο θα καταλήξει το μοντέλο, θεωρώ οτι μια σκίαση στις γραμμώσεις θα έδινε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Και σκέψου οτι το λέω - ακόμη και - εγώ... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 10, 2022 10:25:36 GMT 2
Να είσαι καλά, Νεκ... Από την άλλη όμως σκέψου, εγώ που τα τινάζω τα πέταλά στις φωτοσκιάσεις προτίμησα το όχι wash... Μάλλον κάτι θα είδα στις δοκιμές που έκανα. Και που είσαι, άνοιξες τώρα τον ασκό του Αιόλου. Μη δω σε ενημέρωση σου, κινητήρα, ζαντικό κλπ, χωρίς wash, θα έρθω να σε φάω τα μανιτάρια... Καλημέρα, Νεκ.
|
|