|
Post by mikys2019 on Dec 2, 2020 12:39:34 GMT 2
Εγω δεν πιστευω να υπαρχει τετοια διαμετρο κ 1 χιλιοστο να ειναι πιστευω θα ειναι μεγαλο .
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 2, 2020 13:20:34 GMT 2
Εγω δεν πιστευω να υπαρχει τετοια διαμετρο κ 1 χιλιοστο να ειναι πιστευω θα ειναι μεγαλο . Μιχάλη, σκέφτεσαι με το τι μπορεί να βρει κάποιος σε συνηθισμένα μαγαζιά! Από ότι έχεις καταλάβει, στον μοντελισμό μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα όσο μικρά και αν είναι! Εξειδικευμένα βέβαια (για αυτό και κοστίζουν τόσο ακριβά ή μας τα παίρνουν γιατί τα χρειαζόμαστε). Να σου πω ότι στην κατοχή μου έχω brass tubes που ξεκινούν από 0.3mm!
|
|
|
Post by czt on Dec 2, 2020 13:28:08 GMT 2
Φανη δύσκολη κατασκευή με άθλιες οδηγίες αλλά πας πολύ ωραία! Το ψάξιμο που κανεις και η βοήθεια - άποψη - ομαδικότητα με τα δικα σου χεράκια θα δούμε μοναδικό αποτέλεσμα.
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 2, 2020 14:12:38 GMT 2
Φανη δύσκολη κατασκευή με άθλιες οδηγίες αλλά πας πολύ ωραία! Το ψάξιμο που κανεις και η βοήθεια - άποψη - ομαδικότητα με τα δικα σου χεράκια θα δούμε μοναδικό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ φίλε για την υποστήριξη και τα καλά σου λόγια! Στην ουσία είναι ένα ακόμη μεταλλικό μοντέλο πειραματόζωο για εμένα, ώστε να μάθω κάποια πράγματα, να δω πως συμπεριφέρεται το white metal, όχι μόνο στην 1:43, και να δω τι μπορώ να καταφέρω. Ο σκοπός μου είναι σύντομα να ασχοληθώ με κάποια μεταλλικό 43αρι της Tameo ή κάποιο 24αρι/20αρι της Hiro (σε κάθε περίπτωση, θα είναι το 1ο μου για αυτές της εταιρίες), τα οποία και καλύτερης ποιότητας είναι αλλά και απαιτητικά ταυτόχρονα! Να σου θυμίζω, ότι βελτιωνόμαστε μέσα από τις αποτυχίες μας πάρα από τις επιτυχίες μας, οπότε πάντα συνεχίζουμε να μοντελάρουμε ανεξαρτήτως αποτελέσματος! θα ήθελα να κάνω κάποιες επιπλέον προσθήκες στο συγκεκριμένο (στο εσωτερικό, ειδικά στα πλαϊνά μέρη στην θέση του οδηγού, που είναι παντελώς άδειο), αλλά από την άλλη θέλω να το ολοκληρώσω σε λογικό χρονικό διάστημα (από την μία δεν βοηθάει η κλίμακα για κάποιες λεπτομέρειες και από την άλλη κάπου πρέπει να βάλω ένα στοπ) γιατί υπάρχουν πολλά μοντέλα στο στοκ που θα ήθελα να κατασκευάσω! Θα ήθελα επίσης, σύντομα, να ξεκινήσω και κάποια άλλη κατασκευή σε αυτό το GB, λογικά σε μεγαλύτερη κλίμακα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Dec 2, 2020 17:05:51 GMT 2
Θα συμφωνισω στο απο τα λαθοι μας και τις αποτυχιες μας βελτιωνομαστε μαθαινουμε για αυτο και η υπαρξ του φορουμ για βοηθεια επιλυση ομαδικοτητα κλπ. Επισησ σε καταλαβαινω απολυτα γιατι και εγω θελω να ξεκινσβω αρχικα το πρωτο αλλα να κανω και αλλα γιατι ειναι αγαπημενη θεματαλογια! Οσο για το στοκ νο κομμεντ πιστευω ολοι μας ειμαστε φουλ!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 2, 2020 20:12:48 GMT 2
Σχετικά με την παραπάνω συζήτηση, για σωλήνες μικρής διαμέτρου, σχετικά με τον σωλήνα της 555 F1 για την μανιβέλα, εκτός από την πολύ γνωστή Albion Alloys για μεταλλικούς σωλήνες/ράβδους για μοντελιστικός σκοπούς, για αυτούς που δεν γνωρίζουν, και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν, υπάρχει και ένα σετάκι (ξεκινάει από 0.3mm και αυξάνεται ανά 0.1mm!), από brass pipe sets, της Trumpeter! Όπως έχω ξαναγράψει (κι εσείς έχετε βαρεθεί να ακούτε!), στην τελευταία μου διαμονή στην Αμερική, αγόρασα αρκετά πράγματα (ή καλύτερα πάρα πολλά πράγματα - να ξέρετε υπάρχουν φωτό-αποδείξεις για τους άπιστους Θωμάδες ) μεταξύ αυτών και 2 τέτοια σετάκια (6 συσκευασίες το καθένα)! Στην φωτό παρακάτω, το ένα από τα 2 σετάκια!
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 2, 2020 23:03:32 GMT 2
Aμερικη ο παραδεισος του μοντελιστη ....... πραγματικα εχει τις πιο φτηνες τιμες παγκοσμιος ....κ μετα σου λενε γιατι παει μπροστα σαν χωρα .
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 3, 2020 7:00:00 GMT 2
Σωστά Μιχάλη! Επίσης, πολύ φθηνά ταχυδρομικά όχι μόνο μέσα στην Αμερική, αλλά και από αγορές μέσω άλλων χωρών είχα παρατηρήσει. Το βασικό, είναι ότι μπορείς να βρεις ότι θέλεις! Εμείς, εδώ στην Κύπρο, έχουμε περιορισμένες επιλογές, και τις περισσότερες φορές ή πολύ ακριβά μεταφορικά ή δεν τα αποστέλλουν καθόλου!
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 3, 2020 12:27:46 GMT 2
Φανη μου καλήμερα ...μην ξεχνάς πόσες εκθέσεις γίνονται κάθε χρόνο με θέμα τον μοντελισμό κ βρίσκεις οτι νέο κυκλοφορεί.
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 4, 2020 8:52:46 GMT 2
Αποφάσισα να αφαιρέσω το μπροστινό πλέγμα και να δημιουργήσω τα πλαϊνά ανοίγματα, να θυμίζουν κάπως την φωτό του Γιώργου. Με την ευκαιρία, λέπτυνα το χείλος της μύτης του αμαξώματος ακόμη περισσότερο. Το PE πλέγμα, με όλα τα λυγίσματα και τα βάλε-βγάλε, έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά! Επίσης, έβαλα ένα κομμάτι από το mesh της Tamiya για το πίσω πλέγμα όπως στην φωτό. Κάποια στιγμή θα προσθέσω και το σωλήνα για την μανιβέλα, αλλά όχι τώρα γιατί λογικά, ακόμη και αν τον κολλήσω με εποξική κόλλα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον χάσω από τις εργασίες που κάνω. Δεν είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, αλλά στο τέλος, με το βάψιμο και κάποιο wash, πιστεύω να δείχνει καλύτερο! Επίσης, έχω κολλήσει το καπό με εποξική κόλλα και χρειάζεται κάποια δουλειά γιατί τα χωρίσματα σε κάποια σημεία είναι εκτός κλίμακας. Θα δουλευτεί στην αρχή και στην συνέχεια θα χρησιμοποιήσω εποξικο στόκο. Επίσης, θα πρέπει από από τώρα, με εποξικό, στόκο, να γεμίσω τα μεγάλα κενά (χαράδρες σε κάποια σημεία για την ακρίβεια ), ώστε στο τέλος, όταν προσαρμόσω το κάτω μέρος, να μην υπάρχουν αυτά τα μεγάλα κενά στο πίσω μέρος και στα πλαϊνά! Καλημέρα!
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 4, 2020 9:39:33 GMT 2
Καλημερα Αρχοντα τις υπομονης ......
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 4, 2020 11:36:03 GMT 2
Καλημερα Αρχοντα τις υπομονης ...... Καλημέρα Μιχάλη, από τον ... μαζοχιστή της παρέας!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 4, 2020 11:44:45 GMT 2
Όπως θα προσέξατε στην προηγούμενη ανάρτηση, το καπό είχε μεγάλα κενά στα χωρίσματα, και σε κάποια σημεία δεν ήταν στο ίδιο ύψος. Μετά από διάφορες σκέψεις είχα αποφασίσει να αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα, με τα ακόλουθα βήματα: 1) κόλλημα με εποξικό στόκο του καπό στο αμάξωμα, και 12 ώρες στην άκρη. 2) ομοιόμορφο τρίψιμο με διαφορά grades του αμαξώματος (white metal), προσεκτικά, να μην αλλοιώσω το σχήμα του, 3) χρήση εποξικου στόκου και τρίψιμο στα κενά, πριν το ασταρωμα-τρίψιμο. Εδώ βλέπετε το αποτέλεσμα από τα 2 πρώτα βήματα, και η εμφανής βελτίωση από την αρχική φωτό στην προηγούμενη ανάρτηση. Έχουμε δρόμο όμως ακόμη μπροστά!
|
|
|
Post by czt on Dec 7, 2020 15:59:41 GMT 2
Πολύ δουλειά για πολύ καλό αποτέλεσμα. Τώρα για τα μαζοχιστικά θα συμφωνήσω!
|
|