|
Post by Φάνης on Nov 25, 2020 12:25:32 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 25, 2020 14:28:57 GMT 2
Ο κινητήρας του κιτ είναι το πιο χάλια χυτευμένο κομμάτι του κιτ. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιο είναι το έξτρα μέταλλο από τα ανάγλυφο! Η σκέψη μου είναι τον χρησιμοποιήσω μόνο για να έχει κάπου να πιάσει η εξάτμιση, και να έχω το καπό κολλημένο, όταν βαψω-βερνικώσω. Αυτό θα δυσκολέψει την εφαρμογή της εξάτμισης, αφού θα έχω πρόσβαση μόνο από το χώρισμα του αμαξώματος. Η άλλη επιλογή είναι να κολλήσω το βαμένο-γυαλισμένο καπό στο τέλος, αλλά δεν ξέρω πως θα φαίνονται οι ενώσεις τότε. ‘Εαν κάποιος έχει κάποια πρόταση είμαι όλος αυτιά! Επίσης, οι χαλκομανίες του κιτ, ειδικά για το ταμπλό, όπως έχω αναφέρει είναι για γέλια... μην πω για κλάμματα. Την χαλκομανία για το ταχύμετρο, εαν την ζωγράφιζε η μικρή μου κόρη (η οποία παρεμπιπτόντως είναι ταλαντούχα!) θα την έκανε πολύ καλύτερη! Επίσης, για τα στροφόμετρα κτλ έχουμε 4 μαύρους κύκλους! Έτσι ήταν στο αγωνιστικό; Δεν ξέρω αν μπορώ να τα αντικαταστήσω .....
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 25, 2020 19:25:12 GMT 2
Φανη εχω μεινει αφωνος με την υπομονη σου κ την επιμονη σου .... Μιλαμε πολυ μαζοχιστικο .... Ερωτηση ....μαζι με καθε κιτ σου δινουν κ ενα λιτρο σαπουνι για τα χερια ?
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 25, 2020 19:49:22 GMT 2
Φανη εχω μεινει αφωνος με την υπομονη σου κ την επιμονη σου .... Μιλαμε πολυ μαζοχιστικο .... Ερωτηση ....μαζι με καθε κιτ σου δινουν κ ενα λιτρο σαπουνι για τα χερια ? Δεν έχεις και αδικο Μιχάλη, για το συγκεκριμμένο! Σίγουρα, το χειρότερο με διαφορά που έχω πιάσει στα χέρια μου! Δεν με απασχολεί όμως διότι 1) περνάω χαλαρά την ώρα μου, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το καφεδάκι μου ακούγοντας αγαπημένα κομμάτια από soundtracks ταινιών ή κλασική μουσική (από ότι έχεις καταλάβει μου αρέσει να κατασκευάζω γενικά, ανεξαρτήτως υλικού, πλαστικό, ρητίνη μέταλλο, τώρα και ξύλο!) και 2) από τα χάλια κιτ μαθαίνεις πολύ περισσότερα πράγματα ώστε να μπορείς να ανταπεξέλθεις καλύτερα σε δυσκολότερα μοντέλα (το να εφαρμόζουν όλα στην εντέλεια ωραία είναι αλλά μέχρι εκεί!) Εχω αρκετά 43αρια, 24αρια και 20αρια μεταλλικά ή multimedia πολύ καλύτερης ποιότητας (Tameo, Hiro) και σύντομα θα ξεκινήσω κάποια από αυτά (μόλις τελειώσω με 1-2 μεταλλικά χρέπια που έχω), χωρίς να σημαίνει ότι και αυτά δεν έχουν τα προβλήματα τους ή ότι δεν θέλουν την ανάλογη ή ακόμη περισσότερη δουλειά. Μετά, θα έρθει και η ώρα της 8C 2300! Καλό βράδυ! ΥΣ. Στον πάγκο μου υπάρχει πάντα ένα πακέτο με μωρομάντηλα!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 25, 2020 20:41:16 GMT 2
Φάνη, δυνατό το άνοιγμα των εξαγωγών αέρα. Το καπό κατά την γνώμη μου, κλείσε το. Απλά μεγάλωσε λίγο τις τρύπες που μπαίνουν οι εξατμίσεις για να έχεις λίγο μεγαλύτερο περιθώριο κινήσεων, κάνε 2-3 δοκιμές dry-fit και προχώρα. Επίσης, θα συμφωνήσω 100% με την προσέγγιση, για τις εμπειρίες που μπορείς να αποκομίσεις δουλεύοντας χρέπια ή πολλαπλών υλικών κιτ και τα οφέλη που αυτό έχει στην ακρίβεια και την καθαρότητα της δουλειάς σου. Το έχουμε συζητήσει πολλάκις κατ΄ιδίαν, αλλά είναι πολύ καλό και χρήσιμο που το ανέφερες για όλους. Τέλος, μια συμβουλή για να αξιοποιήσεις το τάμπλερ σου, καλύτερα. Μπορείς να βάζεις τα κομμάτια, ένα μισάωρο φτάνει, πριν ξεκινήσεις τις επεξεργασίες, ανοίγματα, καθαρίσματα κλπ. Έτσι και πιο καθαρά θα είναι τα κομμάτια σου (το βρόμισμα στα χέρια δεν το γλυτώνεις αλλά δεν θα είναι τόσο έντονο) και εσύ δεν εκτίθεσαι στην όχι και τόσο υγιεινή μάκα, του λευκού μετάλλου. Μετά, όταν τελειώσεις την προετοιμασία τα βάζεις ξανά, για να είναι έτοιμα για αστάρωμα - βάψιμο. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 26, 2020 6:36:59 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Θα τις προτιμούσα λίγο στενότερες, αλλά δεν μπορούσα να δουλέψω με τα εργαλεία, και είχα δυσκολία να τρυπήσω το white metal, για αυτό μου πήρε τόσο χρόνο. Σε γενικές γραμμές όμως είμαι ικανοποιημένος από αυτήν την προσπάθεια μου, σίγουρα κάτι έμαθα! Ναι το έχουμε συζητήσει κατ´ ίδιαν πολλές φορές. Επίσης, όπως έχω επισημάνει για όσους δεν το γνωρίζουν, οι πολύ όμορφες κατασκευές οι δικές σου και του Δημήτρη στην 1:43 με παρακίνησαν να ασχοληθώ με αυτήν την απαιτητική αλλά και συνάμα ενδιαφέρουσα κλίμακα. Ευχαριστώ για την συμβουλή για το tumbler! Πολύ χρήσιμη! Καλημέρα!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 26, 2020 7:53:36 GMT 2
Α, ξέχασα, για το καπό. Δίκιο έχεις, σε αυτό έτεινα και εγώ, τώρα θα προχωρήσω έτσι. Ευχαριστώ!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 26, 2020 18:11:38 GMT 2
Τοποθέτησα το αμάξωμα και κάποια κομμάτια στο magnetic tumbler για περίπου 20 λεπτά να δώ την διαφορά, και ιδού το αποτέλεσμα. Νομίζω μια χαρά είναι πριν το ασταρωμα! Σε ερώτηση προς τον Γιώργο, με συμβούλευσε όμως να στοκάρω οτιδήποτε πρέπει μετά από την χρήση του tumbler και όχι πριν, και την ακολούθησα. Το αμάξωμα, έχει από την μάνα του αρκετά χτυπηματάκια και κάποια σπασιματάκια (κάποια από αυτά φαίνονται στην φωτό παρακάτω, αλλά δεν είναι τα μόνα), οπότε πριν το ασταρωμα θα παίξει ο αγαπημένος εποξικός στόκος του Σάκη και προσεκτικό τρίψιμο μέχρι να έρθουν στα ίσια τους πριν το πρώτο χέρι αστάρι: Όμως, πριν τοποθετήσω το αμάξωμα στο tumbler, σε μια μοντελιστική (ή καλύτερα μαζοχιστική) έξαψη της στιγμής, αποφάσισα με την λεπίδα 11 του x-acto να δώσω βάθος και στα 2 μέρη κάτω από τον προστατευτικό τζαμάκι! Αφιέρωσα αρκετή ώρα, και αφοσιωμένος στην χάραξη, χάραζα ταυτόχρονα και το δακτυλό μου, αλλά χαμπάρι εγώ (γλυκά πονούσε το μαχαίρι, όπως λέει και ο Τόλης! ). Το συνειδητοποίησα όταν άρχισα να παρατηρώ κάτι κόκκινο στην λεπίδα! ...... ‘Eριξα λίγο black wash να φανει το βάθος λόγω της γυαλάδας (του white metal) πριν την φωτό, και ιδού το αποτέλεσμα (αρκετά ικανοποιημενος, αν και το δεξί όπως βλέπουμε την φωτό θέλει λίγη δουλειά ακόμη!). Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 26, 2020 19:08:16 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 26, 2020 23:07:54 GMT 2
Φανή όλοι έχουμε το αγαπημένο μας κομμάτι στον μοντελισμό, εμένα ας πούμε είναι τα decals και το βάψιμο του αμαξωματος. Το δικό σου είμαι πεπεισμένος ότι είναι οι προεργασιες! Από την μία βλέπω ότι αυτό που κάνεις είναι ζόρικο και βασανιστικό αλλά σε βλέπω ότι το απολαμβάνεις πολύ! Καλή συνέχεια και καλό βραδυ
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 27, 2020 6:53:46 GMT 2
Καλημέρα Σπύρο, Δεν ξέρω αν είναι η αγαπημένη μου εργασία (σίγουρα όμως μια από αυτές, όπως και το τρίψιμο-γυάλισμα του βερνικιού! ) αλλά σίγουρα της αφιερώνω αρκετό χρόνο και ενέργεια, ώστε στο τέλος να έχω ένα καλύτερο οπτικά μοντέλο! Πάντως, αυτό που απολαμβάνω λιγότερο είναι η τοποθέτηση των τζαμιών! Η δυσκολία στο συγκεκριμένο, εκτός του ότι είναι μεταλλικό, είναι ότι κάποια σημεία του που θέλουν βελτίωση είναι πολύ μικρά και δεν έχεις πολύ χώρο-εργαλεία να κινηθείς, οπότε πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο, χωρίς βιασύνη, και φυσικά να είσαι συγκεντρωμένος (όπως εγώ που χάραζα και το δάκτυλό μου ) Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 28, 2020 0:04:10 GMT 2
Σίφουνας!!! Και όχι μόνο σίφουνας, αλλά και με πολύ προσεγμένο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Χαρά στην υπομονή σου, φίλε! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 28, 2020 9:41:50 GMT 2
Σίφουνας!!! Και όχι μόνο σίφουνας, αλλά και με πολύ προσεγμένο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Χαρά στην υπομονή σου, φίλε! Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Νεκτάριε! Εξωτερικά κάτι γίνεται. Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι χάλια γενικά, δεν θα ασχοληθώ όμως πάρα πολύ με αυτά, όπως έχω αναφέρει, απλώς θέλω εξωτερικά να δείχνει οκ και να το ολοκληρώσω φίλε! Καλό Σ/Κ.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 28, 2020 16:51:15 GMT 2
Σήμερα ξρκίνησα, με το στοκάρισμα με εποξικο στόκο. Εκτός από τα χτυπήματα, αποφάσισα να γεμίσω με εποξικό στόκο και το άνοιγμα στην μια πλαϊνή αεροτομή, γατί όπως είχα αναφέρεις ήταν λίγο μεγαλύτερη σε άνοιγμα από ότι ήθελα (στις φωτό δεν φαίνεται η διαφορά, αλλά υπήρχε λίγη). Επίσης, γέμισα λίγο το βαθούλωμα από το άνοιγμα στην μια από τις πίσω αεροτομές. Αφού στέγνωσε για 5 ώρες, τον έτριψα και λείανα τις επιφάνειες. Τώρα, θα περάσω τα σημεία που έτριψα στο αμάξωμα, καθώς επίσης και τα σημεία που υπάρχουν τριπιστες, με τον υγρό στόκο της Τamiya και θα ξανατρίψω όταν στεγνώσει. Πρεπει ακόμη να ανοίξω κάποιες τρύπες μπροστά για τα δεσίματα του καπό. Επίσης, για τα καλώδια που πάνε στα φρένα(??) (αυτές που υπήρχαν ήταν σε λάθος θέσεις και τις στόκαρα). Επίσης, υπάρχει ένα καπακι στο πίσω μέρος του αμαξώματος που δεν δίνετε στο κιτ (τι είναι ?) κάτω από το καπάκι για το ντεπόζιτο. Από ότι μπορώ να διακρίνω, έχει διάμετρο περίπου σαν και αυτή για το ντεπόζιτο πιο πάνω. Εσείς τι πιστεύετε; Μετά και το πέρας αυτών των εργασιών, νομίζω θα είμαι έτοιμος για το 1ο χέρι αστάρι! Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 28, 2020 17:09:20 GMT 2
Όσο στέγνωνε ο εποξικός στόκος, άρχισα να αφαιιρώ-καθαριζω κάποια PE και να τα τεστάρω! Με την ευκαιρία, η δική μου προσέγγιση είναι η έξής: 1) χρησιμοποιώ το x-acto knife για να τα αφαιρέσω από τα πλαίσια, αφήνοντας αρκετό υλικό στις εγκοπές, 2) μετά κόβω τις εγκοπές όσο πιο κοντά μπορώ με το PE cutter που έχω της Xuron (μια από τις καλύτερες αγορές μου από Αμερική - τις κόβει σαν βούτυρο, απλώς και μόνο με το άγγιγμα του!), και 3) λειαίνω προσεκτικά με την PE λίμα της Tamiya (η οποία επίσης είναι προσεγμένη για την συγκεκριμμενη δουλειά, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλο diamond file! Πιστέψτε με έχω χρησιμοποιήσει πολλά, και μπορώ να καταλάβω την διαφορά τους, ειδικά στα πολύ λεπτά κομμάτια!) (Στην 3η φωτό, δείχνω το αποτέλεσμα μετά τα 3 βήματα, στην 6η φωτό, όλες οι ζάντες είναι καθαρισμένες.) Το στεφάνι του τιμονιού δίνεται στα γνωστά 2 κομμάτια (δεν μου αρέσει ιδιαίτερα - θα προτιμούσα να χρησιμοποιούσα ξύλινο στεφάνι αν μπορούσα!). Απλώς το καθάρισα, και θα κολλήσω τα κομμάτια. Δεν νομίζω να ασχοληθώ περαιτέρω με αυτό, εκτός από το decal με το αλογάκι!
Εκανα, και ένα δοκιμαστικό με τους τροχούς να καταλάβω την σειρά που πρέπει να εφαρμόσουν. To πέλμα των ελαστικών λογικά δεν είναι σωστό, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό! 1) Ας ελέγξει κάποιος τα βήματα μου στις φωτό να δει εαν η σειρά είναι σωστή (βάζω και φωτό του πίσω τροχού με το μονοθέσιο). Δεν είμαι σίγουρος, μάλλον και το μπροστινό μέρος της ζάντας (προ-τελευταίο κομμάτι), πρέπει και αυτό να μπει από την πίσω πλευρά, να κρύβεται ο δακτύλιος του.... 2) Οι ακτίνες στα 2 κομμάτια δεν πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία. Σωστά;
Και μια συγκριτική φωτό για το μέγεθος του αμαξώματος! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 28, 2020 18:46:42 GMT 2
Επειδή μας έχει τελειώσει ο υγρός στόκος της Tamiya, αραίωσα Mr Surfacer 500 με Tamiya LT και πέρασα ένα χέρι όλο το αμάξωμα με το πινέλο και θα το αφήσω να στεγνώσει όλο το βράδυ. Θα το τρίψω αύριο το πρωί και μετά θα ανοίξω τις τρύπες που προανέφερα και θα χαράξω το καπακι στο πίσω μέρος! Καλό βράδυ!
|
|