|
Post by mikys2019 on Nov 28, 2020 20:37:54 GMT 2
Καλησπερα Φανη .....απειρες ερωτησεις εχω ...χιχιχι παρε η βαλε καφε .... αρχιζω ... Υπαρχει εργαλειο που δεν εχεις ? Εχει η tamiya ενα καλο ψαλιδακι για pe εχεις γνωμη ? (74068) Θα μου πεις το κωδικο για την λιμα τις tamiya Το δικο μου μπουκαλακι gunza 500 εχει ανοιγμα μονο για πινελο κ παλια που το δουλευα καλο κουνημα κ πινελο μεσα ...ποτε δεν το αραιωσα ...χρειαζεται? Μαλλον το πορτακι ειναι χρησιμο για προσβασει σε καμμια αντλια η σε κατι αλλο για ρυθμιση .
Εαν θες να παρεις οποιοδηποτε ηλεκτρικο εργαλειο για οποιανδηποτε δουλεια ....στειλε ενα μηνυμα και σιγουρα θα εχω πολλα να σου πω κ να σου προτεινω ...μην ντραπεις ποτε ...εχουν περασει απο τα χερια μου σχεδον ολες οι μαρκες .
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 29, 2020 11:12:47 GMT 2
Καλημέρα Μιχάλη, Όχι, δεν έχω το ψαλιδάκι της Tamiya για PE. (Είδες, κάτι λείπει και από εμένα! ). Έχω όμως αυτό για τα decals! ´Ολοι οι υγροί στόκοι αρχίζουν να «σφίγγουν» με τον καιρό, οπότε μπορείς να τους αραιώνεις, αν χρειάζεται, με λίγο Laquer Thinner (προσωπικά δεν χρησιμοποιώ laquer thinner εμπορίου γιατί είναι πολύ δυνατό - προτιμώ μοντελιστικό (tamiya ή gunze), ακόμη και είναι λίγο ακριβό). Για την PE λίμα της Tamiya, δες εδώ τον κωδικό της: www.modelsport.co.uk/tamiya-diamond-file-for-photo-etched-parts/rc-car-products/393358Για το καπάκι πίσω στην 555 F1 λογικά έχεις δίκιο, έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι για αυτό. Καλό θα ήταν ξέρουμε στα σίγουρα, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την χάραξη του πάνω στο αμάξωμα!
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 29, 2020 12:21:16 GMT 2
Φανη σε ευχαριστω πολυ ...
|
|
|
Post by czt on Nov 29, 2020 12:30:41 GMT 2
Καλο ξεκινημα Φανη σε αυτο το ιδιαιτερο κιτ ! Παντως οτι ειναι δυσκολο περιεργο ειναι αυτο που θες! Ταυτοχρονα μαθαινουμε και εταιρειες που δε ξερουμε
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 29, 2020 13:00:19 GMT 2
Καλο ξεκινημα Φανη σε αυτο το ιδιαιτερο κιτ ! Παντως οτι ειναι δυσκολο περιεργο ειναι αυτο που θες! Ταυτοχρονα μαθαινουμε και εταιρειες που δε ξερουμε Ευχαριστώ πολύ φίλε! Αν ποτέ συναντήσεις κιτ της, απόφυγε τα!
|
|
|
Post by czt on Nov 29, 2020 20:51:27 GMT 2
ειναι σιγουρο φανη!!!!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 1, 2020 8:42:48 GMT 2
Ένα μικρό update, λίγη δουλειά που έκανα για καμία ωρίτσα σήμερα το πρωί πριν πάω τις κόρες σχολείο! 1) Η σίτα μπροστά, ήθελε αρκετή δουλειά. Οι οδηγίες (αν τις κάνουμε οδηγίες!) υποδεικνύουν ότι πρέπει να λυγιστεί στα άκρα και να τοποθετηθεί από πίσω. Δεν το πολύ σκέφτηκα και το έπραξα, φυσικά δεν ταίριαζε! Οπότε αποφάσισα να λειαίνω εσωτερικά το χείλος της μύτης από μπροστά (ούτως ή άλλως είχα σκοπό να το κάνω για να φαίνεται καλύτερο στην κλίμακα) και μετά από αρκετές προσπάθειες, μπόρεσε να μπει στο όριο και να πιάσει (λίγο μπαρουτοκαπνισμένη, αφού έπρεπε να την ξελιγύσω) χωρίς να χρειαστεί κόλλα. Φυσικά, η σίτα είναι εκτός κλίμακας, αλλά δεν με ενοχλεί τόσο πολύ. Το βασικό είναι ότι μπήκε στην θέση της γιατί αν προσπαθούσα να την τοποθετήσω μετά από το βάψιμο-βερνίκι, φυσικά δεν θα μπορούσα! 2) Άρχισα να τοποθετώ κάποια rivets στο αμάξωμα, σε κάποια σημεία όπως το πραγματικό. Εμβάθυνα λίγο τις τρύπες και έκοψα τα rivets στο μήκος που χρειάζομαι (με to xacto). Τοποθέτησα την 1η, με λίγη CA, μετά από 10 λεπτά προσπάθεια (αφού μου έπεσε πάρα πολλές φορές, αλλά παραδόξως κατάφερνα και την έβρισκα! ). Θα συνεχίσω αργότερα με τις υπόλοιπες (μάλλον θα την αλλάξω με άλλη μικρότερης διαμέτρου - θα δω αν έχω 0.6mm - διαφορετικά, όταν τοποθετηθούν όλες και στεγνώσουν καλά, θα τις τρίψω προσεκτικά με σφουγγαράκι της Tamiya να μικρύνουν λίγο!). Νομίζω, στο τέλος, θα δείχνουν οκ μετά το βάψιμο-βερνίκι! Καλημέρα και καλό μήνα!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 1, 2020 12:34:46 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 2, 2020 10:21:04 GMT 2
Ακάθεκτος Φάνη, καλημέρα. Σου ανεβάζω μια φώτο για έμπνευση :
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 2, 2020 12:02:55 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο, για την φωτό. Δεν είχα τόσο διαφωτιστική για το μπροστινό μέρος στο αρχείο μου! Αυτή η μαυρόασπρη που έχω με τον Castelloti στην Monza δεν είναι τόσο ξεκάθαρη μπροστά στην μύτη, αν και κάτι διακρίνεται. Δεν ξέρω αν μπορεί να αφαιρεθεί ή να σπρωχθεί πιο μέσα η σίτα, έχει σφηνώσει για τα καλά και φοβάμαι μην σπάσει. Αν γίνεται, θα μπορούσα να προσθέσω τις 2 μικρες αεροτομές (?) που φαίνονται στα πλαγιά, τώρα δεν έχω αρκετό χώρο. Θα το κοιτάξω όμως. Παρόλα αυτά, σίγουρα θα προσθέσω την πίσω σίτα, με ένα κομμάτι από τις σίτες που δίνει η Tamiya στα κιτς της (ταιριάζει μια χαρά εδώ)! Έκανα ένα δοκιμαστικό να δω πως φαίνεται. Δεν δείχνει και τόσο άσχημο! Αλήθεια, αυτό που εξέχει μπροστά τι είναι; Για μανιβέλα; Θα το προσθέσω και αυτό. Ευχαριστω!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 2, 2020 12:06:43 GMT 2
Σήτα χρειάζεται σίγουρα πίσω από τις γρίλιες. Για αυτό σου έβαλα τη φώτο και για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες φυσικά.
Ο σωλήνας μπροστά, δεν ξέρω σίγουρα. Το έχω απορία κι εγώ, χρόνια τώρα.
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 2, 2020 12:07:03 GMT 2
Καλημερα Φανη ....εαν δεις στην φωτο που ανεβασε ο Γιωργος η σχαρα ειναι τετραγωνη ενω σε σενα οβαλ .. Σιγουρα σωληνας μανιβελας ..
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 2, 2020 12:18:19 GMT 2
Καλημερα Φανη ....εαν δεις στην φωτο που ανεβασε ο Γιωργος η σχαρα ειναι τετραγωνη ενω σε σενα οβαλ .. Σιγουρα σωληνας μανιβελας .. Δεν έχω πρόβλημα με το σχήμα του περιγράμματος της σίτας Μιχάλη, ούτως ή άλλως δεν μπορείς να δεις την κλίση της ψηλά στην φωτό του Γιώργου. Δεν με απασχολεί αυτό, όπως βλέπεις το σχήμα της μύτης του αυτοκινήτου στο κιτ δεν είναι το σωστό, αλλά σε ένα μεταλλικό κιτ τέτοιες αλλαγές δύσκολα μπορούν να γίνουν (ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω την ικανότητα για τέτοιες αλλαγές!) Θα προσθέσω όμως την σωλήνα για την μανιβέλα (και εγώ αυτό πιστεύω), όπως και την εσωτερική σίτα!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 2, 2020 12:19:23 GMT 2
Σήτα χρειάζεται σίγουρα πίσω από τις γρίλιες. Για αυτό σου έβαλα τη φώτο και για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες φυσικά. Ο σωλήνας μπροστά, δεν ξέρω σίγουρα. Το έχω απορία κι εγώ, χρόνια τώρα. Ευχαριστώ Γιώργο, σίγουρα θα προσθέσω την εσωτερική σίτα και τον σωλήνα!
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 2, 2020 12:21:47 GMT 2
Φανη τι διαμετρο σωληνα θα βαλεις ?
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 2, 2020 12:25:42 GMT 2
Φανη τι διαμετρο σωληνα θα βαλεις ? Καλή ερώτηση, θα δω το άνοιγμα στο πλέγμα της σίτος και θα αποφασίσω πως θα προχωρήσω! Θα ανεβάσω φωτό, όταν είναι έτοιμο!
|
|