|
Post by gtziaf on Jun 7, 2018 13:05:38 GMT 2
Δημήτρη, βλέπω και σένιο R89, με μεταλλικά και φωτοκοκοψόνια. Ετοιμάζεις έκπληξη αλά ρεμπέλιον? Και κλεμμένη ζάντα BBS από 962C Τα κομμάτια του παζλ πέφτουν ένα ένα στη θέση τους Αυτός ο μεταλλικός κινητήρας που έχει μέσα το R89, κάνει μόνο για λιώσιμο σε μαγαζί τύπου Ριχάρδος για multimedia kits Δεν θα παίξει έκπληξη με δεύτερο κιτ. Εδώ πάνε να μου φάνε τον αγώνα η γυναίκα για να πάρω μέρος σε βραδινό αγώνα δρόμου κατά της ενδομητρίωσης στις 16/6. Μα στις 16/6?!?!?!?!?!!? Σκάνδαλο... Το eurosport έχει απλικέϊσον, οπότε εξοπλίζεσαι με κατάλληλο γκάτζετ και πας να τρέξεις. Έτσι ούτε τη γυναίκα στεναχωρείς, ούτε τον αγώνα χάνεις. Κι όταν τερματίσεις, μας ενημερώνεις τι έμαθες σχετικά με την ενδομητρίωση! ΥΓ. Η επιλογή του ροζ στην εικόνα, δεν έχει καμιά σχέση με πρόσωπα, πράγματα και λίβερι που επανεμφανίζονται στον φετινό αγώνα
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 7, 2018 13:43:35 GMT 2
Mode γκρίνιας ΟΝΠιθανόν έχετε ακούσει ότι η Πόρσε σέρνει μια τροποποιημένη 919 από πίστα σε πίστα για να κάνει ρεκόρ. Τώρα τι νόημα έχει αυτό, ιδίως με ένα πρωτότυπο που δεν υπακούει σε κανέναν κανονισμό, κανενός πρωταθλήματος. Αλλά γούστο τους και καπέλο τους. Εγώ χαλάστηκα με το άλλο. Ρε συ Πόρσε πας στο Nurburgring, να σπάσεις το ρεκόρ του Μπέλοφ; Του εμβληματικού χερά; Το ρεκόρ του αδικοχαμένου που έτρεχε με τα χρώματα σου και σκοτώθηκε με αυτοκίνητο σου. Το ρεκόρ που έγινε σε κανονικές συνθήκες, με πρωτότυπο καρμανιόλα. Ντροπή και όνειδος ασέβαστοι. Ο χρόνος βέβαια, περίπου 5 λεπτά, είναι εκπληκτικός, αλλά... Κι επειδή έχω να κοιμηθώ 2 μέρες με τον πιτσιρικά που ψήνεται στον πυρετό, από τη δουλειά πριν της 9 δεν τελειώνουμε με τίποτα και έτσι όχι breadvan δεν θα φτιάξουμε, ούτε κουλούρι Θεσσαλονίκης δεν μας βλέπω, συνεχίζω την γκρίνια... Ωραίο το 911, φανταστικά τα λίβερι, μακάρι να τα βγάλουν σε πλαστικό να τα φτιάξουμε όλα, αλλά πως ομολογκαρίστηκε; Υπάρχει κεντρομήχανη και δεν το ξέρουμε. Τα ίδια έγιναν με το φορδ που κυκλοφόρησε 2 χρονιά μετά και την μπέμπα που ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει. Τέλος πάντων, ελπίζω να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και να έχει τζόγο το πράγμα... Ελπίζω, το βράδυ να αντέξω, για να ανεβάσω παρουσίαση για το κιτ, ώστε να γίνει μια αρχή.
|
|
|
Post by pkout on Jun 7, 2018 21:51:45 GMT 2
Καλησπέρα στους λεμανομοντελοφτιάχτες και μη!!!
Αν και απών για κάποιο χρονικό διάστημα από τις κατασκευές και το φόρουμ, δεν μπορούσα να προσπεράσω αυτό το LMGB! Κάτι που έχω να πιάσω κοπίδια και πλαστικά εδώ και μήνες,
Κάτι που δεν έχω πάρει ποτέ μέρος σε GB Κάτι που έχω να τελειώσω μοντέλο από........δεν θυμάμαι
αποφάσισα να το δοκιμάσω
Η συμμετοχή μου θα είναι η Porsche 911 GT1 της κυρά-ταμίγιας, χωρίς λίβερι , όπως το είχα περιγράψει στο αντίστοιχο νήμα. Τα κομμάτια του μοντέλου ήταν αποθηκευμένα-παραχωνιασμένα σε 3 διαφορετικά σημεία στο σπίτι , αλλά νομίζω ότι τα συγκέντρωσα όλα . Δεν θυμάμαι τι παπάτζες είχα κάνει στα επιμέρους, αλλά το αμάξωμα έχει ήδη βαφτεί και ξεβαφτεί μία φορά (περίεργοοοοο ) και τώρα είναι μισοασταρωμένο - ο ορισμός του ότι να'ναι!!!!!!!
Γνωρίζω βέβαια ότι οι κανόνες του GB είναι ιδιαιτέρως αυστηροί , αλλά ελπίζω ότι θα κάνετε τα στραβά μάτια και θα με αφήσετε να παίξω με τα άλλα λεμανοπαιδάκια!!! εεεεε?? φανταστικέ μου διαχειριστά ?
Αυτά προς το παρόν
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 7, 2018 22:31:04 GMT 2
Γνωρίζω βέβαια ότι οι κανόνες του GB είναι ιδιαιτέρως αυστηροί , αλλά ελπίζω ότι θα κάνετε τα στραβά μάτια και θα με αφήσετε να παίξω με τα άλλα λεμανοπαιδάκια!!! εεεεε?? φανταστικέ μου διαχειριστά ? Μην ξεχάσεις τα κουβαδάκια σου και τα φτυαράκια σου λεμανοπαίδι... Καλώς ήρθες στο LM GB Παύλο.
|
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 7, 2018 22:43:24 GMT 2
Φτιάχνω ατμοσφαιρα Καλή ιδέα... Μήπως και αλλάξει η διάθεση γιατί μια βόλτα από το νοσοκομείο την κάναμε σήμερα... Οι συμμετοχές με αντίστροφη χρονική σειρά. Αν ξέχασα κανέναν, σφυρίξτε... Φυσικά στοιχηματίζω (στην νίκη της toyota ) ότι θα υπάρχουν εκπλήξεις pkout - 911 GT1 czt - 961 nektarios - F40 LM paparadiation - Chaparral 2D Chris Fragkoulis - 911 GT2 alex78 - Toyota 88C alex78 - Nissan R89C freddieslotcars - 917/10 jvolume - Jaguar XKRGT3 gtziaf - 250 Breadvan jvolume - 956Φυσικά οι συμμετοχές είναι ανοιχτές μέχρι της 17/6 Άντε προλαβαίνετε. Λαστ κολ, λαστ τσανς... Καλό βράδυ
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2018 5:33:59 GMT 2
Καλά έλεγα ότι κάποιον ξέχασα. Προστέθηκε και η 961 για να συμπληρώσει το line up των Porsche. Κώστα συγνώμη... Λεμανίτες μου καλημέρα
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Jun 8, 2018 12:30:39 GMT 2
Το eurosport έχει απλικέϊσον, οπότε εξοπλίζεσαι με κατάλληλο γκάτζετ και πας να τρέξεις. Αστεια πραγματα. Νενικηκαμεν! 1 ΣΚ στα 52 Μπαη δε γουεη περαστικα στο μικρο gtziaf, αλλα που να αντεξει το παιδι τοση αρνητικη ενεργεια που λαμβανει απο ποσταρισματα κατα της Πορσε από τον πατερα του! Αιδως Αργιοι!!! Γεμιζει και το γκριντ, ολα καλα.
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Jun 8, 2018 12:55:56 GMT 2
Ιδου και το κιτ. Τιμιο ριμποξ της Φουτζιμι από κιτ της Modeler's. Δεν μπηκαν στον κοπο να αλλαξουν ουτε τα ονοματα στα sprues Σπαρτιατικο εσωτερικο και κινητηρας. Στα συν, δινει μεταλλικα κομματια για τα νικελ εξαρτηματα. Απο ιστορικής αποψεως, τα Σαπαραλ ηταν οτι πιο χαη-τεκ κυκλοφορησε από αεροδυναμικης αποψης στα 60ς, εισαγοντας καινοτομιες οπως οι πτερυγες, τα σκερτς, το φαν-καρ κλπ κλπ. Το 2D ηταν απο τα πιο χαμηλων τονων μοντελα, ετρεξε το 1966 και στις αρχες του 1967, νικησε στο Νιρμπουργκρινγκ το 1966 και εγκατεληψε στο Λεμαν.
|
|
|
Post by jvolume on Jun 8, 2018 14:26:48 GMT 2
Ουάου Μήτσε!!Πολύ ρομαντζάδα αδερφέ!! Βέβαια με τόσα σκοτάδια και την μουγκαμάρα του πρώτου μισαώρου της ταινίας απορώ πως αντέχεις και δεν ξεκινάς τα ροχαλήτά.............. By the way, γουελκαμ μπακ!! Τζιαφά άσε την γκρινια για την Πόρσε και το γκρουπ. Η πόρσε κάνει οτι κάνει γιατί μπορεί.........(1 ποντος για το αλογάκι της Στουτγκάρδης!! Κανα αλογάκι για απάντηση υπάρχει?? οεοεοε?) Στα του GB μας. Το κιτ αρχικά. Ένα απο τα κλασσικότερα εβερ κιτ της Big T. Πιο κλασσικό πεθαίνεις. Χιλιοφτιαχμένο και χιλιοβελτιωμένο. Πόσο κοντά στο πραγματικό είναι δε ξέρω να σας πω. Αυτά ο Δημήτρης τα ξέρει. Εαν τα θυμάται βέβαια γιατί ο γάμος κάνει τον κόσμο να ξεχνάει τις παλιές αγάπες !! Το συγκεκριμένο κιτ αφορά την 956 που έτρεξε το 1985 στον αγώνα και βγήκε 2η. Εκμεταλλευόμενος το παραθυρά(ρα)κι του κανονισμού του προχώρησα στην προετοιμασία του αμαξώματος όπου η μαμά Tamiya μου έκανε τα νεύρα κουρέλια με τα επίμονα mold line και έριξα τα πρώτα και δεύτερα αστάρια με την ελπίδα το απόγευμα να βάψω. Καλή αρχή και καλό αγώνα να έχουμε.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2018 16:27:29 GMT 2
Πολύ ωραία πράγματα παίδες. Γιάννη, η απάντηση δεν έχει αλογάκι πάνω στο αμάξωμα της, γιατί απλά δεν το φόρεσε ποτέ. Και ας έμεινε γνωστή ως Ferrari. Για την ιστορία ο κόμης Giovanni Volpi di Misurata ήθελε να αγοράσει δύο GTO από τον Ενζο, αλλά ο Γέρος του το αρνήθηκε. Έτσι προσπάθησε να αμφισβητήσει τον «Κομεντατόρε» στην F1 (ίδρυσε την ATS, με στελέχη, μηχανικούς και οδηγούς της Ferrari) και στους μεγάλους αγώνες ταχύτητας και αντοχής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σπορ Αυτοκινήτων. Έτσι, πήρε μια SWB, με σειριακό αριθμό«2819 GT» και την ενέταξε στο δυναμικό της Scuderia Serenissima (Γαληνοτάτη). Για να ανταγωνιστεί τις GTO, o Giotto Bizzarrini συνέλαβε την ιδέα της μετακόμισης του κινητήρα από το μπροστινό διαμέρισμα στο κέντρο του αμαξώματος. Ο σπεσιαλίστας αμαξοποιός Piero Drogo, διαμόρφωσε το σχήμα της, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην αεροδυναμική, με τη γραμμή της οροφής να επεκτείνεται έως το τέλος της ουράς του αγωνιστικού. Καθοριστική για την επιλογή του ήταν η θεωρία του Γερμανού αεροδυναμιστή Βούνιμπαλντ Κamm, γωστό από την ΒΜW 328. Τέλος οι Giorgio Neri και Lucciano Bonacini ανέλαβαν την αγωνιστική προετοιμασία αυτής της ιδιαίτερης Ferrari. Όπως ήταν αναμενόμενο, το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα ξένισε πολλούς και τότε άρχισε η παρέλαση των υποκοριστικών. Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι αποκάλεσαν το ιταλικό shooting brake «La Camionnette» (μικρό φορτηγό), όμως οι Εγγλέζοι συνάδελφοι τους ξεπέρασαν σε ευρηματικότητα ονομάζοντάς το «Breadvan» («το φορτηγάκι του φούρναρη», σε ελεύθερη μετάφραση). Κι ήταν αυτός ο χαρακτηρισμός, με τον οποίο το αγωνιστικό της Serenissima πέρασε στην ιστορία. Η Breadvan έλαβε το «βάπτισμα του πυρός» στις «24 ώρες» του Le Mans το 1962. Οδηγοί της, ο Ιταλός Carlo Maria Abate και ο Βρετανός Colin Davis. Σύντομα προσπέρασε όλες τις «250 GTO»και ήταν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, ώσπου την τέταρτη ώρα του αγώνα ένα μηχανικό πρόβλημα την ανάγκασε να εγκαταλείψει. Το αυτοκίνητο συμμετείχε σε 4-5 αγώνες πετυχαίνοντας νίκες και βάθρα πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Σήμερα έχει τροποποιηθεί αρκετά για να μπορεί να συμμετάσχει σε ιστορικούς αγώνες και εκδηλώσεις, έχοντας πολύ ενεργή και συχνή παρουσία. Και μπορεί να μη φόρεσε ποτέ το αλογάκι του Γέρου, αλλά σίγουρα αποτελεί το πιο συναρπαστικό shooting brake αυτοκινήτου στην ιστορία του τροχού. Το κιτ ανήκει στον καλό κυριούλη Paulo, από την Βραζιλία. Ως ιδιώτης η ποιότητα είναι μέτρια και το σχήμα ικανοποιητικό, αν και όχι απόλυτα ακριβές. Σίγουρα όμως μοιάζει με μια Breadvan. Δυστυχώς από τη συσκευασία λείπει το κάτω τμήμα του κινητήρα, οπότε ουσιαστικά, αν τα καταφέρω φυσικά να την ολοκληρώσω, θα τελειώσει 100% όταν αυτό έρθει από τη χώρα της σάμπα. Μια προσεκτική μελέτη του αμαξώματος αποκάλυψε 10άδες τρυπίτσες (από το καλουπώμα της ρητίνης), ιδίως στο κάτω μέρος του αμαξώματος. Οπότε τις στοκάρα κι αν τα καταφέρω σήμερα, θα ρίξω ένα τοπικό αστάρι, ώστε να δω τι γίνεται κι αύριο θα ξεκινήσουμε κανονικά με σκριμπάρισμα και προετοιμασία του αμαξώματος. Κατά τα άλλα ξεκίνησε η διαδικασία συλλογής διαφόρων κομματιών από το spare box, από τα κλασσικά που χρησιμοποιούνται στις 250 και λείπουν από το κιτ. Καλή επιτυχία σε όλους.
|
|
|
Post by freddieslotcars on Jun 8, 2018 20:31:51 GMT 2
Να και το δικο μου,εχει και το οδηγο αλλα δεν θα τον βαλω. Το 1971 μια αποφασιστική αλλαγή, καθορίζοντας τους μέγιστους κινητήρες των 3 λίτρων, σταμάτησε την κυριαρχία του "Sports Car" - από το Porsche 917. Η Porsche γύρισε έπειτα τα βλέμματά τους στη σειρά "Can-Am", παράγοντας το 917/10 για αυτά τα γεγονότα. Η ομάδα Roger Panske με τους οδηγούς George Follmer και Mark Donahue ολοκλήρωσε το 1972 με το νέο αυτοκίνητο. Το 1973 το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα "Interserie" και το "Can-Am" κέρδισε η εταιρεία Porsche. Όπως και το 1971, η προφανώς ασυναγώνιστη Porsche εμποδίστηκε και πάλι από τον ανταγωνισμό με μια αλλαγή κανόνα - μια ρύθμιση καυσίμων που εισήχθη που εμπόδισε τον αγώνα 917/10 στο "Can-Am".
|
|
|
Post by nektarios on Jun 8, 2018 20:32:54 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Η συμμετοχή μου στο ιστορικό τελευταίο LM GB του forum μας είναι η ιστορική Ferrari F40 LM. Η F40 - σχεδίασης Pininfarina - αποτελεί επετειακό μοντέλο της Ferrari για τα 40χρονα της λειτουργίας της και κυκλοφόρησε το 1987. Κεντρομήχανη και πισωκίνηση, με 32βάλβιδο κινητήρα V8 DOHC, κυβισμού 2.936 κ.εκ. και με διπλό turbo, όταν κυκλοφόρησε αποτελούσε την πιο δυνατή (ιπποδύναμη 471 bhp / 7.000 rpm και ροπή 569 N·m / 4.000 rpm) και την πιο ακριβή Ferrari, ενώ μέχρι τα τέλη του 1989 ήταν και το πλέον γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής του πλανήτη (τελική 324 χλμ / ώρα), καθώς και το πρώτο που ξεπέρασε το «ψυχολογικό φράγμα» των 200 μιλίων (322 χλμ) / ώρα. Παρ’ όλα όμως τα παραπάνω εντυπωσιακά μεγέθη, η επίσημη Ferrari ουδέποτε επεδίωξε να δημιουργήσει αγωνιστική έκδοση της F40. Ωστόσο, μετά από έντονες παραινέσεις «τρίτων», «υπέκυψε» και ανέθεσε στον βελτιωτικό οίκο Michelotto Automobili την τροποποίηση 19 οχημάτων παραγωγής, ώστε αυτά να καταστούν αγωνιστικών προδιαγραφών, και συγκεκριμένα σύμφωνα με τους κανονισμούς της αμερικανικής IMSA GT. Τα 19 οχήματα μετασκευάστηκαν μεταξύ 1989 και 1994. Όταν η Michelotto ολοκλήρωσε τα «μαγικά» της, το αποτέλεσμα ήταν εξωπραγματικό για τα δεδομένα της εποχής: Βάρος μόνον 1.050 κιλά (αφού μέσα στην καμπίνα είχαν απομείνει σχεδόν μόνο το … κάθισμα και το τιμόνι!), ισχύς 720 bhp / 7.500 rpm [ενώ αναφέρεται δυνατότητα απόδοσης μέχρι και 900 ίππων για μικρά χρονικά διαστήματα!!], επιτάχυνση 1-100 σε 3,1 δεύτερα και τελική ταχύτητα 368,5 χλμ (229 μίλια) / ώρα… Το αγωνιστικών προδιαγραφών «θηρίο» έλαβε την προσωνυμία LM (LeMans) κα έκανε το ντεμπούτο του στο IMSA GT τον Οκτώβριο του 1989, με οδηγό τον Jean Alesi. (Πηγή : Google) Εκτός όμως από τα 19 οχήματα που μετασκευάστηκαν με την αρχική «εντολή» της Ferrari, υπήρξαν και αρκετές ακόμη μετασκευές οχημάτων παραγωγής: - 27 οχήματα από διάφορες ιδιωτικές ομάδες (κατηγορία GTΟ της IMSA), εκ των οποίων τα 19 συμμετείχαν σε διάφορους αγώνες, - 7 οχήματα από τη Michelotto το 1993 (κατηγορία GT, προκειμένου να συμμετάσχουν στο ομώνυμο ιταλικό Πρωτάθλημα, το οποίο και κατέκτησαν το 1994), - 7 οχήματα από τη Michelotto το 1993 (κατηγορία GTΕ, προκειμένου να συμμετάσχουν στο BPR Global GT Series). * * * Το κιτ είναι της Fujimi (φυσικά στην 1/24), με κωδικούς 123080 και HR-19 (από τη σειρά “Historic Racing Car Series”). Είναι αυτό: Η Fujimi φαίνεται να έχει «μελετήσει» το θέμα της από άποψη λεπτομέρειας, η εφαρμογή των κομματιών δείχνει εκ πρώτης όψεως καλή, ωστόσο σκοπεύω να κάνω κει ορισμένες βελτιώσεις και μετατροπές (άλλωστε η F40 είναι η αγαπημένη μου Ferrari). Εννοείται βεβαίως ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί εγκαίρως, καθώς μάλιστα εκτός των λοιπών εργασιών απαιτούνται και εκτεταμένες επενδύσεις με carbon και kevlar, ενώ και ο κινητήρας είναι «φάτσα φόρα» και δεν μπορώ να τον «αποφύγω», ωστόσο θα βάλω τα δυνατά μου για να προχωρήσει όσο γίνεται περισσότερο. Οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει με μερικές μικροεπεμβάσεις (εκμεταλλευόμενος κατάλληλα τα «παραθυράκια» των κανονισμών του GB), οπότε μείνετε συντονισμένοι… Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 9, 2018 8:42:09 GMT 2
Και τώρα τρέχουμε... Καλό GB να έχουμε και να το χαρούμε όσο μπορούμε. Καλή επιτυχία σε όλους...
|
|
|
Post by rawshooter on Jun 9, 2018 10:20:05 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου από την ηλιόλουστη Χαλκιδική!!!! Ευελπιστώ να προλάβω κι εγώ αλλά πρέπει να συμμαζέψω ξανά το καλοκαιρινό εργαστήρι εδώ και δεύτερον να ξεμπερδέψω από κάτι δουλειές (φορολογικά - τρακάρισμα ΙΧ)
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 9, 2018 12:24:29 GMT 2
Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση σε όλους σας
|
|