georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jan 29, 2013 19:14:23 GMT 2
Alex μια μικρή επισύμανση για το τι χρώμα θα το κάνεις σε περίπτωση που θελήσεις να το αφήσεις με τα τότε χρώματα...Επειδή το αμάξωμα είναι με τους εξωτερικούς μεντεσέδες, τα μικρά πίσω φώτα και την οβαλ μπροστινή γρίλια παραπέμπει στο μοντέλο απο το 1959 έως το 1967.... Απο το 1967 έως το 1970 οι μεντεσέδες παρέμειναν αλλά μπήκε η μάσκα με τις γωνίες και αλλάχηκαν τα πίσω φώτα. (προστέθηκε η οπισθεν) Απο κει και πέρα, οι μεντεσέδες έγιναν εσωτερικοί και μπήκε και τζάμι (της πορτας) με γρύλο...
|
|
|
Post by alex78 on Jan 29, 2013 20:07:10 GMT 2
Το κλασσικά χρώματα ήταν... - πρασινο με λευκό ουρανο - κόκκινο με μαυρο ή λευκο ουρανό - λευκό με μαυρο ουρανο Alex μια μικρή επισύμανση για το τι χρώμα θα το κάνεις σε περίπτωση που θελήσεις να το αφήσεις με τα τότε χρώματα...Επειδή το αμάξωμα είναι με τους εξωτερικούς μεντεσέδες, τα μικρά πίσω φώτα και την οβαλ μπροστινή γρίλια παραπέμπει στο μοντέλο απο το 1959 έως το 1967.... Απο το 1967 έως το 1970 οι μεντεσέδες παρέμειναν αλλά μπήκε η μάσκα με τις γωνίες και αλλάχηκαν τα πίσω φώτα. (προστέθηκε η οπισθεν) Απο κει και πέρα, οι μεντεσέδες έγιναν εσωτερικοί και μπήκε και τζάμι (της πορτας) με γρύλο... Γιώργο ειλικρινα σ'ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις χρήσιμες πληροφορίες σου!! : : Αν το έκανα εγώ φίλε, θα πήγαινα σε μια απόχρωση off white με την αγγλική σημαία στον ουρανό Πάντως θα μου άρεσε και το χρώμα έκπληξη που λές...θα είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό από τα κλασσικά μινι Δεν είναι κακό, αλλά που βρίσκεις βρετανική σημαία για old mini, εννοείται για μασκάρισμα-βαψιμο ούτε γι'αστείο...... : : : : : : Αλεξ Καλά Χρήστο μιλάμε για μεγάλη μορφή : : , όμως κάτι μου θυμίζει αυτή η κουβέντα τότε που ψάχναμε για σκρατσιά.....πολυθρόνας ;D, θυμάσαι.....? : : Μπράβο Alex Καταπληκτικό "αυτοκινητάκι" με τρομερή οδηγική συμπεριφορά (ala kart) που ήταν κυριολεκτικά "διαβολάκι" στο δρόμο.....Βέβαια ένεκα του σπαρτιάτικου εξοπλισμού πάντα ήταν λίγο παρεξηγημένο απο τον έλληνα μέσο οδηγό. Πάντως ήταν "σαύρα" πολύ πριν "ανακαλυφθεί" ο όρος απο το νεοέλληνα.....νόμιζες οτι ο "απο τέτοιος σου" ακουμπούσε στην άσφαλτο ;D και μαζί με το θρυλικό Autobianchi σημάδεψε τα νιάτα πολλών - ραντεβουδάκια με "ρόδα", απόπειρες εξέλιξης" ala greka ή απλά Ν-έωπας και καταιδρωμένος να σε κορνάρουν οι πίσω "παλαιότεροι" Προσωπικά θα σου πρότεινα εαν το "πάς" κλασικό βαφή British racing green με λευκή οροφή, εαν όμως το "πας" πιο μοντέρνο βαφή ασημί (οχι inox !!!) με μαύρη οροφή. Το 'χω δεί να το οδηγεί κοπελιά στο Πανόραμα και ομολογώ οτι είναι ωραίο Καλή συνέχεια φίλε μου Παναγιώτη καταρχήν να σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου για το χρόνο σου, αλλά και για τις γλυκές αναμνήσεις που μας μετέφερες με τόσο ωραίο τρόπο..... :respect: : : Αλέξης : :
|
|
|
Post by procrossaro on Feb 2, 2013 15:07:12 GMT 2
Κάθε green δεν είναι British Racing Green. ;D Πέραν την πλάκας, το Mini Cooper δεν είχε στις αρχικές εκδόσεις του το BRG. Για την ακρίβεια το χρωματολόγιο του (για την ΜΚ1 έκδοση) ήταν το παρακάτω: Mk1 Cooper and Cooper S Surf Blue - BU35 Island Blue - BU8 Smoke Grey - BU15 Tweed Grey - GR4 Almond Green - GN37 Fiesta Yellow - YL11 Tartan Red - RD9 Old English White - WT3 Black - BK1 Από εδώ: joltfreak.tripod.com//id34.htmlΚαλός μου φίλος έχει ένα Mini Cooper MK1 και είναι βαμμένο στο αυθεντικό του χρώμα, το Almond Green, με Old English White οροφή. Τα Cooper βγήκαν στην παραγωγή το 1961, δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα του Mini. Σε αυτά τα αυτοκίνητα γίνανε σχεδόν τα πάντα. Από funky χρώματα, κινητήρες honda, μετατροπές σε convertible, μέχρι και κόντεμα τους παραπάνω από το κανονικό: www.car.gr/classifieds/cars/view/2698131/Από την άλλη βέβαια μιλάμε για την πρώτη έκδοση, με την καμπυλωτή μάσκα και τα μικρά πίσω φανάρια (όπως είπε και ο Γιώργος) και με τα συρταρωτά παράθυρα, οπότε οι "καγκουριές" δε θα του πάνε και πάρα πολύ. Μερικές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες: www.minimania.com/article/590/Mini_Cooper_Identification_GuideΚαλή συνέχεια στο project. ;D
|
|
|
Post by alex78 on Feb 2, 2013 21:55:49 GMT 2
Πρόδρομε σ'ευχαριστώ πολύ για το υποστηρικτικό υλικό και τον χρόνο σου!! :respect: Από την άλλη βέβαια μιλάμε για την πρώτη έκδοση, με την καμπυλωτή μάσκα και τα μικρά πίσω φανάρια (όπως είπε και ο Γιώργος) και με τα συρταρωτά παράθυρα, οπότε οι "καγκουριές" δε θα του πάνε και πάρα πολύ. Το αμάξωμα/σασσί/σαλόνι έχουν ήδη βαφτεί και θα παρουσιαστούν σύντομα, ελπίζω να σας αρέσουν όσο και μένα..... Αλέξης : :
|
|
ixodeservice
Kart Driver
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
|
Post by ixodeservice on Feb 4, 2013 10:12:18 GMT 2
Αντε ρε φίλε!!!! ;D
Δείξε μας κάτι!!!!
Μας έχεις αφήσει με τα μαχαιροπήρουνα......
|
|
|
Post by alex78 on Feb 4, 2013 23:37:07 GMT 2
Αντε ρε φίλε!!!! ;D Δείξε μας κάτι!!!! Μας έχεις αφήσει με τα μαχαιροπήρουνα...... Έφτασέέέέέέ.....ήρθε η ώρα να σερβίρουμε το ορεκτικό, για πάμε....... Το ζεύγος ''ραφών'' που λέγαμε στα φτερά του αμαξώματος τρίφτηκαν...... .......ασταρώθηκε με γκρί....... ......τρίφτηκε ελαφρά και ξανασταρώθηκε αυτή τη φορά με λευκό...... ......για να δεχτει τα 2 χέρια του Ts-58 Pearl Light Blue (το χρώμα έκπληξη,θυμάστε?)...... ......εκκρεμεί γενναίο τρίψιμο με micromesh για την εξαφάνιση του orange peel και ασφαλώς γυάλισμα/βερνίκωμα. Περνάμε στο σαλόνι όπου είχα κατα νού να το βάψω μπορντώ, αλλά στο τέλος με κέρδισε το ''κλασικό'' μαύρο. Έτσι λοιπόν έβαψα με το Black Primer της Vallejo, (απώθημένο εδώ και καιρό απο τις κατασκευες των gtziaf & rawshooter)....... .....επειδή η αλήθεια είναι ότι γυαλίζει αρκετά σκέφτηκα να το matt-άρω λίγο με βερνικάκι και εν συνεχεία να παίξει στεγνό πινέλο για να τονιστούν οι ακμές....... Οί ζάντες τώρα ψεκάστηκαν με το Polished Aluminium και θα ακολουθήσει ένα ελαφρύ wash-άκι....... Αυτά τα λίγα για την ώρα, ευχαριστώ για την υπομονή σας!! Αλέξης : :
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Feb 5, 2013 17:07:51 GMT 2
Αλέξη το κουπεράκι πάει σφαίρα.
Σπύρος
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Feb 5, 2013 17:24:39 GMT 2
Αλέξη φοβερή η μεθοδικότητα σου φίλε! Λοιπόν το χρώμα έκπληξη πολύ το γουστάρω και θα βγεί μούρλια ο κούπερας Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 5, 2013 17:56:47 GMT 2
Ωραία η απόχρωση - έκπληξη Αλεξ. Μια χαρά τα βλέπω όλα. Πάμε έτσι! Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by rous74 on Feb 5, 2013 19:20:15 GMT 2
Αλέξη καλησπέρα !
Υπέροχη και πολύ ιδιαίτερη η απόχρωση που διάλεξες και εξίσου πετυχημένο το βάψιμο σου !
Στο σαλόνι αν και θα προτιμούσα το μπορντώ (τυχαίο?) και το μαύρο θα δέσει αρμονικά με το σύνολο !
Καλή συνέχεια φίλε !
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 5, 2013 22:11:40 GMT 2
Πραγματική έκπληψη το χρώμα... Πολύ ωραίο, μπράβο!!
|
|
|
Post by jvolume on Feb 6, 2013 13:28:44 GMT 2
Αλέξη καλημέρα
Το χρώμα-έκπληξη είναι πάρα πολύ ωραίο και έκατσε μια χαρά.Να πω την αμαρτία μου δε βλέπω πουθενά orange-peel. Το σαλόνι είναι σούπερ με το μαύρο. Το valejo βγαίνει σε σπρέι ή είναι με αερογράφο?
Καλή συνέχεια Γιάννης
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Feb 6, 2013 16:53:52 GMT 2
Αλεξη πολυ ωραιο το χρωματακι!!! Και εγω συμφωνω με το Γιαννη,δεν βλεπω orange peel Καλη συνεχεια! : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 6, 2013 19:50:01 GMT 2
Αλεξ πολυ ομορφη επιλογη στο χρωμα!! Ο ουρανος?? Ουτε και εγω βλεπω πορτοκαλι στο αμαξωμα.....να ξερεις οτι αν τριψεις με micromesh θα χασεις αρκετο απο το χρωμα σου....Συμβουλη: Αν εχεις ελαχιστο orange peel, μην το πειραζεις...Με το βερνικι θα εισαι οκ
|
|
|
Post by alex78 on Feb 6, 2013 22:38:03 GMT 2
Σπύρο, Αλέξανδρε, Γιώργο, Ανδρέα, Γιώργο, Γιάννη, Βαγγέλη, Χρήστο σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τα σχόλια και το χρόνο σας, να είστε καλά!!! Ειλικρινά εξεπλάγην, δεν περίμενα με τπτ να έκανε η απόχρωση ''τετοια ''θραύση'' !! Με το orange peel έχετε δίκιο, τώρα που το παρατηρώ καλύτερα λέω να μην ρισκάρω ''περιττά'' τριψίματα αφού η ''πατάτα'' μου κλείνει ήδη το μάτι...... ;D Γιάννη το αστάρι που χρησιμοποίησα κυκλοφορεί σε spray. ....πέρα του μαύρου υπάρχει επίσης διαθέσιμο άσπρο και γκρί primer + gloss&mat βερνίκια όλα σε φιάλες των 400ml κοντά στο 10ευρώ που τα βρίσκεις στίς ''Αθηναικές Μινιατούρες'' 3-4 τετράγωνα πάνω απο το κλασικό ''τρίγωνο'' της Ιπποκράτους...... Χρήστο λίγο υπομονή με την οροφή, πίστεύω να σας αρέσει...... Αλέξης
|
|
ixodeservice
Kart Driver
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
|
Post by ixodeservice on Feb 7, 2013 8:50:42 GMT 2
Ευγε φίλε μου έυγε!!! Πάμε γερά!!!Μια χαρά το πάς!!!! Για το πορτοκαλι θα συμφωνήσω στο οταν πέσει το βερνίκι θα εισαι οκ!!! Ηλίας!! : : : :
|
|