997ii4s
Kart Driver
Χάρης
|
Post by 997ii4s on Feb 19, 2013 15:56:23 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ!
|
|
amyntas
Kart Driver
Αμύντας
|
Post by amyntas on Feb 19, 2013 21:03:37 GMT 2
Καταπληκτική δουλειά Ανδρέα, φροντιστήριο για μας τους νέους.Περιμένω την εξέλιξη.
|
|
billgr
Kart Driver
Βασίλης
|
Post by billgr on Feb 19, 2013 22:53:10 GMT 2
Συνέχεια της εκπληκτικής δουλειάς με λεπτομέρειες που το απογειώνουν. Αν στη μέση της κατασκευής έχετε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο τί να περιμένουμε μέχρι το τέλος; Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by rous74 on Feb 20, 2013 8:08:25 GMT 2
Αμύντα και Βασίλη σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια !
Προσπαθούμε με τον Γιώργο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και σ΄αυτό βέβαια βοηθάει αφάνταστα τ' ότι οι κατασκευές γίνονται παράλληλα οπότε ο ένας ρωτάει τον άλλον για κάποια θέματα που προκύπτουν και ανταλλάζουμε ιδέες στην πορεία της κατασκευής και έτσι το αποτέλεσμα γίνεται όλο και καλύτερο και ποιοτικότερο.
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 21, 2013 14:04:55 GMT 2
Καταρχήν να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για τη στήριξη και σχόλια. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Ανδρέα, μιας και η συνεργασία μας, βοηθάει τόσο στη βελτίωση των μοντέλων όσο και στην αποφυγή λαθών. Πάμε στα δικά μας τώρα... Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είχα όσο χρόνο θα ήθελα, οπότε οι εργασίες καθυστέρησαν λίγο σε σχέση με το αρχικό πλάνο. Παρόλα αυτά ολοκληρώθηκε το εσωτερικό και παράλληλα έγινα αρκετές δοκιμές σε νέες τεχνικές. Εδώ θέλω να σας ζητήσω συγνώμη και την επιείκεια σας για την ποιότητα των φωτογραφιών μιας και δυστυχώς δεν κατάφερα να αποδώσω την δουλειά που έγινε. Ίσως έφταιγαν τα σκούρα χρώματα που επέλεξα, μιας και δεν "γράφουν" στην κάμερα. Η έμπνευση για το εσωτερικό προέρχεται από την αυθεντική GTO, αυτή του ΄62... για το λόγο αυτό εκτός από το μαύρο δέρμα με σουέτ λεπτομέρειες, χρησιμοποιήθηκε αλουμίνιο για τα σιρίτια και τις πόρτες, που παραπέμπουν στο κλασσικό αυτοκίνητο. Το αλουμίνιο ήταν το πρώτο χρώμα που έβαψα (χρησιμοποιήθηκε το white aluminium). Στη συνέχεια επιτάχθηκε ο παλιός κρεσέντο της badger (ο γέρος με συντρόφευε για πολλά χρόνια στις μοντελιστικές μου αναζητήσεις αλλά πλέον χρησιμοποιείται μόνο για ειδικές αποστολές) και ψεκάστηκε χρώμα ανακατεμένο με μικρομπαλούνς (Τη συγκεκριμένη τεχνική δεν την έχω δει πουθενά αλλού και είναι καθαρά δικιά μου ιδέα. Σηκώνει σίγουρα βελτίωση αλλά έγινε μια πρώτη προσπάθεια). Δεν χρησιμοποιήθηκαν τα γνωστά texture spray, γιατί το εφέ τους είναι πιο έντονο. Η φωτογραφία τονίζει πολύ την υφή αλλά διαζώσης είναι πολύ πιο ρεαλιστικό καθώς οι μικρομπάλες δεν ξεχωρίζουν με το μάτι. Τέλος, ψεκάστηκε το μαύρο της valejo (αστάρι είναι κανονικά ) το οποίο είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει για αναπαράσταση δέρματος. Στον πίνακά τώρα κόπηκαν όλοι οι περιστροφικοί διακόπτες και αντικαταστάθηκαν από κυλινδρικά μήκη πλαστικού και προστεθήκαν pe κυκλικά φιλέτα στα όργανα, μιας και η λύση της revell είναι ανεπαρκής. Όπως σε όλα τα τμήματα του εσωτερικού, έγιναν τα γνωστά wash και στεγνά πινέλα για να αναδειχτουν οι λεπτομέρειες. Τέλος με πινελάκι 10/0 έγιναν οι ενδείξεις στα χειριστήρια. Στη συνέχεια έγινε γκρι μαύρο φλόκινγ σε επιλεγμένα σημεία, τοποθετήθηκαν κάποια pe τμήματα από και βάφτηκαν διάφορες μικρολεπτομέρειες... Τα καθίσματα της GTO είναι μια αρκετή περίπλοκη περίπτωση. Επιλέχτηκε το μαύρο της valejo για τα μαξιλάρια, ενώ για το κεντρικό ύφασμα (που στο πραγματικό είναι διάτρητο) επιστρατεύτηκε τούλι και δύο διαφορετικές αποχρώσεις μαύρου (ματ ακρυλικό και tyre). Η πλάτη τους τυλίχτηκε με κάρμπον το οποίο σφραγίστηκε με smoke... Μετά την προσθήκη κάποιων τελευταίων λεπτομερειών (π.χ. rivet στην υποδοχή του κλειδιού), διάφορα μικροβαψίματα και των ζωνών ασφαλείας τεσσάρων (με την περίεργη διάταξη), το εσωτερικό είναι ολοκληρωμένο. Ελπίζω να σας αρέσουν. Θα ακολουθήσουν τα μηχανικά μέρη. Να είστε όλοι καλά
|
|
|
Post by rous74 on Feb 21, 2013 14:18:37 GMT 2
Γιώργο η δουλειά σου είναι καταπληκτική φίλε κυρίως λόγω της υπερλεπτομέρειας που έχεις προσθέσει σε διάφορα σημεία !!
Οι μπλέ ζώνες δίνουν το κάτι διαφορετικό και φωτίζουν το σύνολο ενώ η επιλογή του αλουμινίου εκτός απο ξεχωριστή αναδεικνύει καλύτερα το εσωτερικό !
Παραφωνία κατά τη γνώμη μου πάντα είναι το εκτός κλίμακας ανθρακόνημα στο τιμόνι και την χειρολαβή στην κονσόλα και το flocking στην εταζέρα που δεν δείχνει ρεαλιστικό και χαλάει κάπως την εικόνα. Κατά τη γνώμη μου αν έχεις όρεξη θα ήταν καλό να ξαναρίξεις μια ματιά μήπως και βελτιώσεις τα σημεία αυτά και τότε θα μιλάμε για την άφταστη τελειότητα !!!
Καλή συνέχεια φίλε !
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Feb 21, 2013 14:21:07 GMT 2
Πολύ λεπτομερείς και όμορφη δουλειά Γιώργο.
Σπύρος
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 21, 2013 18:20:34 GMT 2
Ανδρέα και Σπύρο ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Ανδρέα, ευχαριστώ για τις επισημάνσεις. Πόσο δίκαιο έχεις για τα κάρμπον. Ενδόμυχα (είναι άβυσσος η ψυχή ) το ήξερα, αλλά με την προτροπή σου θα τα αντικαταστήσω άμεσα. Τώρα για το φλόκινγκ στην εταζέρα, μάλλον έπεσε θύμα της φωτογραφική μου "τέχνης" : : : :
|
|
billgr
Kart Driver
Βασίλης
|
Post by billgr on Feb 21, 2013 18:50:30 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα. Απο τις ποιό ωραίες αποδόσεις εσωτερικού με πολύ όμορφο αποτέλεσμα(θα τελειοποιηθεί μετα την επέμβαση στο κάρμπον του τιμονιού).Ταιριαστές χρωματικές επιλογές και λεπτομέριες που του δίνουν πολλά συν. Καλή συνέχεια : : : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 22, 2013 10:37:58 GMT 2
Να 'σαι καλά Bill. Ευχαριστώ πολύ : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Feb 22, 2013 13:14:45 GMT 2
Γιώργο το εσωτερικό, είναι λουκούμι φίλε! Γουστάρω τρελά αλητεία με τις ζώνες...δίνουν τόνο ;D Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by rous74 on Feb 22, 2013 14:08:55 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους, Μετά το χθεσινό πόστ του Γιώργου και το πραγματικά εκπληκτικό εσωτερικό τη σκυτάλη παίρνω εγώ σήμερα με κάποιες εργασίες που ξεκίνησα στα μηχανικά μέρη. Πιο συγκεκριμένα έφτιαξα το μπλόκ του κινητήρα τον οποίο έβαψα με white aluminium της alclad και στη συνέχεια τοποθέτησα τα χταπόδια με τα καζανάκια των εξατμίσεων. Για το κομμάτι με τους άξονες και το κιβώτιο επιλέχθηκε το steel της alclad για τους πρώτους και durraluminium επίσης της alclad για το κιβώτιο. Στο τέλος και στον κνητήρα και στο κιβώτιο έγινε wash με λάδι ζωγραφικής... Κατόπιν τοποθέτησα τα κομμάτια αυτά μαζί με τις εξατμίσεις πάνω στο σασί. Πλέον στον κινητήρα υπολείπεται η μπελαλοδουλειά δηλαδή τα καπάκια με την καλωδίση και τις επιπλέον προσθήκες... Πρόχειρα έγινε και μια δοκιμή με την μπανιέρα του εσωτερικού τοποθετημένη στο σασί για να δώ πώς δείχνει και εντόπισα και κάποιες μικροαστοχίες που θα διορθώσω... Σειρά πήρε το ψυγείο το οποίο στο τέλος είναι και απο τα κομμάτια που δε θα φαίνονται καθόλου... Τέλος σε μια προσπάθεια βελτίωσης των αμορτισέρ αφού λιμάρισα την ανάγλυφη επιφάνεια της revell (σχεδόν τραγική απομίμηση θα έλεγα) τύλιξα κόκκινο καλώδιο στο αμορτισέρ. Στο τέλος βέβαια με τη ζάντα στον τροχό και τον θόλο επειδή έκανα τις δοκιμές μου είδα ότι δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα παρά μόνο το ελατήριο που ξεχωρίζει ελαφρώς αλλά τέλος πάντων......... Την ίδια διαδικασία ακολούθησα για όλα τα αμορτισέρ..... Αυτά τα ολίγα για την ώρα, σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας !
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 22, 2013 18:11:39 GMT 2
Αλέξανδρε, σε ευχαριστώ για το σχόλιο. H GTO μου είναι για να γυρίζει το ring, ενώ του Ανδρέα για να επιταχύνει με ανοιχτά παράθυρα στο τούνελ του Μονακό ;D Ίδιο αμάξι, διαφορετική προσέγγιση. Ανδρέα πολύ καλοβαμμένα και καλοβαλμένα όλα. Μου άρεσε το διακριτικό στεγνό πινέλο στο πάτωμα και το κάλυμμα του ψυγείου. Επίσης το αμορτισέρ, δείχνει απλό και όμορφο. Καλή συνέχεια να έχουμε : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Feb 22, 2013 18:27:48 GMT 2
φίλε Ανδρέα τα μέταλλα σου είναι σεμιναριακά! Πραγματικά τα θαυμάζω! Όσο για το ότι ασχολήθηκες με τα αμορτισερ που σχεδόν δεν θα φαίνονται καθόλου... :respect: Συνεχίζω να απολαμβάνω : :
|
|
|
Post by rous74 on Feb 22, 2013 19:21:01 GMT 2
Γιώργο και Αλέξανδρε σας ευχαριστώ πολύ παιδιά !
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Feb 22, 2013 19:29:40 GMT 2
Ανδρέα ο κινητήρας και οι εξατμήσεις είναι πολύ ρεαλιστική.
Πολλά μπράβο
Σπύρος
|
|