|
Post by alex78 on Mar 28, 2013 18:17:24 GMT 2
Νεκτάριε καλησπέρα! Πολύ όμορφες οι εργασίες σου φίλε με ωραία βαψίματα και τις χοάνες με το ταμπλώ να κλέβουν πραγματικά την παράσταση !! Ίσως τα κέντρα των τροχών να τα πέρναγα και αυτά ένα ασημί, τώρα για τις ζώνες προσωπικά μου φαίνονται λίγο......δυσανάλογες (''μεγαλύτερες'') σε σχέση με τα καθίσματα, ώς εκτέλεση δεν το συζητάω, άψογες . Στίς φωτός δηλαδή μου δίνεται η εντύπωση πώς ''πρωταγωνιστής'' είναι η ζώνη αντί του καθίσματος. Οι επισημάνσεις μου εννοείται είναι καθαρά υποκειμενικές και επ'ουδενί δεν έχουν σκοπό να μειώσουν την ήδη κορυφαία δουλειά σου, καλή συνέχεια φίλε μου!! Αλέξης
|
|
|
Post by nektarios on Mar 28, 2013 20:33:57 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλιά σας! Για τις ζώνες έχετε απόλυτο δίκαιο, είναι δυσανάλογες σε σχέση με τα καθίσματα Το πρόσεξα κι εγώ, ήδη πριν τις βάλω, αλλά τελικά τις έβαλα επειδή λυπήθηκα τον κόπο που είχα κάνει για να τις "σουλουπώσω" όσο γινόταν, αφού στην αρχή τα εξαρτήματά τους ήταν πολύ χειρότερα... : : Τέλος πάντων, η αγορά σετ ΡΕ νομίζω οτι είναι μονόδρομος, πειραματισμοί τέλος! Όταν λες να διορθώσω το μαξιλαράκι, τι εννοείς; Δεν διακρίνω κάποιο λάθος... Για το βερνίκι στα όργανα, έχεις δίκιο, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω... Χθες βράδυ όχι μόνο έβαλα πινελιά, αλλά τα έκανα κυριολεκτικά λίμνες με gloss Humbrol, άφησα τον πίνακα να στεγνώσει οριζόντιος για να μη χυθεί το βερνίκι, και σήμερα το πρωί ήταν σαν να μην είχα βάλει τίποτε!... : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 29, 2013 11:33:08 GMT 2
Νεκτάριε πάρα πολύ ωραίες οι εργασίες σου, ειδικά οι φιλτροχοάνες!!! Καλή συνέχεια φίλε μου...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Mar 29, 2013 19:17:57 GMT 2
Νεκτάριε, πολύ προσεγμένη η δουλειά σου φίλε μου σε όλα τα επίπεδα! Καθαρή δουλειά! Καλά τελειώματα φίλε! : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Mar 29, 2013 21:11:54 GMT 2
Φίλοι μου Γιώργο και Αλέξανδρε, σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας! : :
|
|
|
Post by Sakis on Mar 30, 2013 18:11:09 GMT 2
Τσάμπα κάθεσαι και παλεύεις με ιδιοκατασκευές για τις ζώνες Νεκτάριε. Εξοπλίσου με ΡΕ όπως είπε κι ο Γιώργος να βρεις την υγειά σου. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Clearfix της Humbrol για τα όργανα. Εκτός από κόλλα για διαφανή κομμάτια η εταιρεία την προτείνει και για να φτιάχνεις τζάμια σε επιβατικά. Στεγνώνει αργά αλλά δημιουργεί το εφέ του τζαμιού ή plexiglass πολύ πειστικά και αφαιρείται πανεύκολα σε περίπτωση στραβής. Δοκιμασμένο και προτείνεται! Όσο για τις χοάνες, είναι πολύ όμορφη η προσθήκη σου!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 31, 2013 10:54:19 GMT 2
Θάνο, σε ευχαριστώ για το σχόλιο! Η ιδέα για το Clearfix μού ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα! Όσο για τα ΡΕ, ο κύβος ερρίφθη!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 24, 2013 10:35:52 GMT 2
Καλημέρα! Μετά από πολύ καιρό, και επειδή ο χρόνος του GB έχει πια σχεδόν εκπνεύσει, σπεύδω να παρουσιάσω ένα update, για να μην νομίσετε ότι τα παράτησα. Το διάστημα αυτό, έγιναν οι - περίπλοκες - διαδικασίες βαψίματος του σκάφους. Αρχικά, αφού ασταρώθηκε (με Mr. Surfacer 1200 της Mr. Hobby) και τρίφτηκε για να ομαλοποιηθεί, ασταρώθηκε τοπικά (με gloss black της Humbrol) και βάφηκαν οι - άφθονες - νίκελ επιφάνειες, με Alclad chrome silver. Επειδή όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν πολύ ικανοποιητικό, αποφάσισα να επαναλάβω το βάψιμο των νίκελ επιφανειών, ακολουθώντας αυτή τη φορά τη μέθοδο που ακολουθεί όλος ο υπόλοιπος αυτοκινητομοντελιστικός πλανήτης (= πρώτα βάψιμο του σκάφους και μετά μασκάρισμα και βάψιμο λεπτομερειών, ενώ εγώ έκανα πάντα το αντίθετο
), κάτι για το οποίο ο ταλαίπωρος ο Admin χρειάστηκε αρκετά χρόνια προσπαθειών για να με πείσει να το δοκιμάσω
Έτσι, αφού πρώτα ασταρώθηκε εκ νέου και βάφηκε το σκάφος με το εκπληκτικό Racing White της Zero Paints - ειδικό για το Honda RA-273 (δηλαδή F1 της δεκαετίας του 1960), που καθιερώθηκε σαν το επίσημο αγωνιστικό χρώμα της εταιρίας - ακολούθησαν αυτά: Το χρώμα ήταν ευγενική προσφορά του gtziaf (όπως και πολλά άλλα εξαρτήματα και υλικά για το συγκεκριμένο όχημα
), και το αποτέλεσμα της διαδικασίας νομίζω ότι είναι αρκετά καλύτερο από αυτό της αρχικής προσπάθειας. Απομένει το βερνίκωμα του σκάφους, που θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του κινητήρα. Στη συνέχεια, ασχολήθηκα με το εσωτερικό, στο οποίο τοποθετήθηκαν τα ιδιοκατασκευασμένα πεντάλ, καθώς επίσης το χειρόφρενο και ο μοχλός ταχυτήτων. Τοποθετήθηκε πλαστικό πλέγμα (κι αυτό χορηγία του gtziaf!) στη μάσκα και στις δυο οβάλ οπές κάτω από αυτή. Παράλληλα, έγιναν κάποιες εργασίες στον κινητήρα: Τοποθετήθηκε κομμάτι μεταλλικού πλέγματος που - υποτίθεται ότι - αναπαριστά την πρόσοψη του ψυγείου. Πρόκειται βεβαίως για (οφθαλμ)απάτη, αλλά πίσω από τη μάσκα και τη μαύρη σίτα δεν θα φαίνεται σχεδόν τίποτε
Επίσης, προστέθηκαν πόλοι στη μπαταρία, τοποθετήθηκαν οι ιδιοκατασκευασμένες χοάνες, βάφηκαν διάφορα εξαρτήματα στον κινητήρα και γύρω από αυτόν, και ξεκίνησε η τοποθέτηση σωληνώσεων και καλωδιώσεων. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν και αρκετά dry fits, τόσο μεταξύ των εξαρτημάτων του εσωτερικού, όσο και μεταξύ σκάφους και σασί, εφαρμογής του κινητήρα, κλπ. Τα αποτελέσματα ήταν τραγικά [αναμενόμενα βέβαια, αφού έχω ξαναφτιάξει το μοντέλο και ήξερα τι θα συναντήσω], με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το κενό ανάμεσα στους θόλους του σασί και στο σκάφος, που φτάνει τα 6 χιλιοστά
Επίσης, σημαντικά προβλήματα αποτελούν η διαφορετική καμπύλη του ταμπλώ και του σημείου του σκάφους στο οποίο αυτό θα εφαρμόσει, καθώς και το γεγονός ότι οι πόρτες δεν τοποθετούνται πάνω στη «μπανιέρα» αλλά πρέπει να τοποθετηθούν πρώτα αυτές πάνω στο σκάφος και μετά να μπει η «μπανιέρα»
Ωστόσο, δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με τα προβλήματα εφαρμογής περισσότερο από όσο είναι απολύτως αναπόφευκτο. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Apr 25, 2013 22:40:56 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε, Πολύ ωραίες οι βελτιώσεις σου!!! Άντε λίγο έμεινε ακόμη. Καλά τελειώματα. Απόστολος : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 25, 2013 23:10:50 GMT 2
Νεκταριε πηρες φορα!! Πολυ ομορφη επιλογη στο χρωμα Ομολογω ρε συ πως δεν καταλαβα ποτε τον λογο που κανεις τα βαψιματα σου με αυτον τον τροπο Εσυ ειδες διαφορα τωρα που εκανες το αντιστροφο
|
|
ixodeservice
Kart Driver
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
|
Post by ixodeservice on Apr 26, 2013 8:04:49 GMT 2
Πολύ μου αρέσουν τα βαψίματά σου Νεκτάριε!!! Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Apr 26, 2013 10:43:53 GMT 2
Φίλοι μου Αποστολε, Χρήστο και Ηλία, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλιά σας! Χρήστο, μεταξύ μας, ούτε κι εγώ έχω καταλάβει γιατί κάνω έτσι τα βαψίματά μου... ;D Οι δυο σημαντικότεροι λόγοι είναι οτι θεωρώ δυσκολότερο το να μασκάρω ολόκληρο το μοντέλο ενώ έχει ήδη βαφεί, και οτι έχει περισσότερο ρίσκο το να βάψω τις λεπτομέρειες ενώ θα έχω ήδη βερνικώσει το μοντέλο (επειδή ίσως το χρώμα δεν "πιάσει" καλά επάνω στο γυαλιστερό βερνίκι, και επειδή είναι πιο δύσκολο το να διορθώσω τυχόν overspray). Στο συγκεκριμένο μοντέλο, η "προβλεπόμενη" μέθοδος είχε σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα από τη "δική μου", αλλά υπήρχαν και δυο ιδιαιτερότητες που βοήθησαν σε αυτό: οτι το βάψιμο των νίκελ σημείων έγινε πριν από το βερνίκι (που σημαίνει οτι μετά μπορούσα να κάνω άνετα ό,τι διορθώσεις χρειαζόταν), και οτι οι περισσότερες επιφάνειες νίκελ ήταν ή πολύ μικρές ή πολύ μακρόστενες, οπότε το "αντίστροφο μασκάρισμα" που έκανα αρχικά δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Συγγνώμη για την πολυλογία, αλλά εσύ ρώτησες... : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 27, 2013 12:23:09 GMT 2
Μια χαρά πάει Νεκ. Καλή συνέχεια... Α και που είσαι, σου ευχομαι να σου κάνουν δώρο και το tamiya , να δεις μια άσπρη μέρα... ;D : :
|
|
|
Post by alex78 on Apr 27, 2013 19:45:43 GMT 2
Νεκτάριε τα ''σιρίτια'' σου σκίζουν φίλε μου, ομοίως βεβαίως και τα βαψίματα, καλή συνέχεια!! :respect: Αλέξης : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 29, 2013 9:38:00 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Αλέξη, τα "σειρήτια" έγιναν αρκετά καλά, θα μπορούσαν και καλύτερα, αλλά επιφυλάσσομαι για την επόμενη φορά! : : [Όταν θα μου κάνουν δώρο το αντίστοιχο κιτ της Tamiya! ;D ]
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 29, 2013 11:15:21 GMT 2
Νεκ πάρα όλύ ωραίο...Ειδικά οι χοάνες κλέβουν την παράσταση!!
Καλά τελειώματα!!!!
|
|