|
Post by nektarios on Jan 30, 2013 12:38:10 GMT 2
Φίλε Χρήστο, σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! : : Καλημέρα σε όλους! Σας παρουσιάζω τις πρώτες εργασίες στο S-800, που οι περισσότερες αφορούν τροποποιήσεις - βελτιώσεις. 1) Αφαιρέθηκε το καπώ. [Η Fujimi έδινε εξαρχής τοποθετημένο το καπώ για την έκδοση S800 - και χωριστά το «ίσιο» (χωρίς το εξόγκωμα) καπώ για τις εκδόσεις S500 και S600 - αλλά το άνοιξα για να φαίνεται ο κινητήρας]. 2) Ανοίχθηκαν οι γρίλιες του καπώ : 3) Αδειάστηκαν η μάσκα, καθώς και δυο οβάλ εισαγωγές που βρίσκονται κάτω από αυτή. Ακολούθως, θα τοποθετηθεί πλέγμα (βλ. πλαστική σίτα για παράθυρα, αφού πρώτα βαφεί
) και στο τέλος η νικελένια μάσκα. 4) Χαράχθηκαν τα περιγράμματα των θυρών και του πορτ μπαγκάζ. Επειδή πρόκειται για την πρώτη μου απόπειρα για κάτι τέτοιο, παρακαλώ να κρίνετε το αποτέλεσμα με επιείκεια
5) Μετά από τις παραπάνω μετατροπές, άρχισαν τα βαψίματα, με πρώτα τα εξαρτήματα που θα γίνουν σατινέ μαύρα (δηλαδή πρακτικά σχεδόν τα πάντα, εκτός από το σκάφος!). ;D 6) Αφού λοιπόν τελείωσε το βάψιμο, «ανακάλυψα» αυτό:
: : 7) Και ακολούθησε αυτό:
8)
και αυτό:
Το φύλλο πλαστικού φυσικά δεν είναι κάτι άλλο από τη γνωστή μας τηλεκάρτα... Η συνέχεια στο επόμενο update
Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας! : :
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jan 30, 2013 14:06:26 GMT 2
Νεκτάριε έχεις βάλει το HONDA στο χειρουργικό κρεβάτι για τα καλά.
Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 30, 2013 14:40:07 GMT 2
Νεκ πήραμε το τρυπάνακί και του δώσαμε και κατάλαβε. Πολύ όμορφα όλα και με χαρά βλέπω ότι το τολμάς πλέον. Πάμε στις παρατηρήσεις. Η σίτα απλά δεν κάνει. Βρες μια με πιο μικρό πάτερν ή περίμενε να σου φέρω μία όταν κατέβω Θεσ/νίκη. Επίσης, το καλύτερο για να ανοίγεις γρίλιες είναι να της τρίβεις με ντουκόχαρτο από κάτω. Έτσι λεπταίνει και το καπό και έρχεται στην κλίμακα. Τέλος τις γραμμώσεις πως τις χάραξες?Με σκριμπερ? Αν δεν έχεις, πάρε ένα από το φίλο μας (αυτό της τρουμπέτας είναι οκ.) Με χαρά θα διαπιστώσεις ότι θα είναι η δεύτερη καλύτερη σου αγορά (μετά το τρυπανάκι φυσικά ;D). Εκτός από το να χαράζεις γραμμώσεις, μπορείς να ανοίγεις γρίλιες και πάνελ (στα αεροπλανάκια που φτιάχνεις ). Καλή συνέχεια. : :
|
|
|
Post by nektarios on Jan 30, 2013 15:20:36 GMT 2
Φίλοι μου Σπύρο και Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας! Πράγματι, το τρυπανάκι μού έχει λύσει τα χέρια!!! Είχε δίκιο αυτός που επέμενε τόσα χρόνια να το αποκτήσω! Για τις παρατηρήσεις: Η σίτα είναι πράγματι κάπως χοντρή, αλλά επειδή θα μπει από πάνω και η μάσκα που έχει οριζόντιες γραμμές, φοβήθηκα μήπως τελικά ο κινητήρας δεν φαίνεται καθόλου αν βάλω πιο λεπτή. ’σε που δεν είχα κιόλας... Για τις γρίλιες έχεις δίκιο, μάλιστα έτσι ακριβώς τις είχα ανοίξει στο S-500, αλλά εδώ μού φάνηκε οτι το πλαστικό ήταν και πιο λεπτό και πιο μαλακό, και φοβήθηκα μη σπάσει. Όμως τίποτε δεν με εμποδίζει να το λεπτύνω τώρα - με προσοχή, εννοείται! - έτσι δεν είναι; Τις γραμμώσεις καλύτερα να μην σου πω με τι τις χάραξα, αλλά η αγορά ενός scriber μού φαίνεται πλέον μονόδρομος... : :
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jan 30, 2013 17:46:41 GMT 2
Φίλοι μου Σπύρο και Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας! Πράγματι, το τρυπανάκι μού έχει λύσει τα χέρια!!! Είχε δίκιο αυτός που επέμενε τόσα χρόνια να το αποκτήσω! Για τις παρατηρήσεις: Η σίτα είναι πράγματι κάπως χοντρή, αλλά επειδή θα μπει από πάνω και η μάσκα που έχει οριζόντιες γραμμές, φοβήθηκα μήπως τελικά ο κινητήρας δεν φαίνεται καθόλου αν βάλω πιο λεπτή. σε που δεν είχα κιόλας... Για τις γρίλιες έχεις δίκιο, μάλιστα έτσι ακριβώς τις είχα ανοίξει στο S-500, αλλά εδώ μού φάνηκε οτι το πλαστικό ήταν και πιο λεπτό και πιο μαλακό, και φοβήθηκα μη σπάσει. Όμως τίποτε δεν με εμποδίζει να το λεπτύνω τώρα - με προσοχή, εννοείται! - έτσι δεν είναι; Τις γραμμώσεις καλύτερα να μην σου πω με τι τις χάραξα, αλλά η αγορά ενός scriber μού φαίνεται πλέον μονόδρομος... Για την μάσκα που σου γράφει ο Γιώργος έχει δίκιο. Αν δεν θέλεις να αγοράσεις ψαξε βρές τουλι απο μπουμπουνιέρα με την ανάλογη πλέξη. Σπύρος
|
|
|
Post by nektarios on Jan 30, 2013 18:54:58 GMT 2
Ε, αφού δεν σ' αρέσει κι εσένα, μάλλον για άκυρο τη βλέπω τη σίτα... Η ιδέα της μπομπονιέρας όμως είναι πολύ καλή! Ακόμη καλύτερη όμως θα ήταν μια έρευνα στο spare box του Admin! ;D
|
|
|
Post by nektarios on Jan 31, 2013 10:11:45 GMT 2
Κύριοι, καλημέρα σας! Το καπώ τρίφτηκε με χοντρό γυαλόχαρτο, λέπτυνε αρκετά, και οι γρίλιες τονίστηκαν. Το αποτέλεσμα είναι αυτό: Ελπίζω να δείχνει κάπως καλύτερο... : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 31, 2013 10:40:37 GMT 2
Νεκτάριε πολύ ωραία η πρόοδος φίλε! Μπράβο! Πέραν της σίτας, θα σου πρότεινα να ξαναπεράσεις τις γραμμώσεις μόλις πάρεις ένα scriber...αυτή η ανομοιότητα που έχουν θα τονιστεί πολύ μόλις περάσεις το χρώμα για τα panel lines. Το scriber θα τις ομαλοποιήσει Καλή συνέχεια φίλε!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jan 31, 2013 10:56:25 GMT 2
Εαν δεν έχεις scriber πάρε ένα ψιλό κατσαβιδάκι και κάντες... εγώ έτσι τις κάνω μέχρι να αξιωθώ να αγοράσω...
Μια χαρά θα βγεί η Hondaρα, πολύ ωρές οι επεμβάσεις σου με μια μικρή επισύμανση... Προσπάθησε να φας λίγο ακόμα απο μέσα τις γρίλιες για να φανούνε καλύτερα....
|
|
|
Post by rawshooter on Jan 31, 2013 12:12:53 GMT 2
Νεκτάριε φίλε έχεις κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά σ' όλα τα σημεία Θαυμάζω το θάρρος σου να "βάλεις χέρι" στις γρίλιες του καπώ Για scriber - επειδή έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα - προτίμησε Olfa ή Hasegawa Βέβαια υπάρχει ενα special που έχω δοκιμάσει σε φίλο και σκέφτομαι ν' αγοράσω και να κάνω ενα review εδώ στο forum μας Ενα μικρό μυστικό για χαράξεις γραμμώσεων αλλά και ανοίγματα σε γρίλιες....μετά την όλη εργασία και ενα "φύσημα" ή πέρασμα με πλακέ μαλακό πινέλο, περνάμε το σημείο με υγρή κόλλα (τέλεια γιαυτό η μπλέ Gunze ή η πράσινη Tamiya). Μ' αυτή την κίνηση εξομαλύνουμε την χάραξη ή το άνοιγμα μιας και η κόλλα λιώνει τα γρέζια κλπ κατάλοιπα Καλή συνέχεια λοιπόν φίλε μου edit: Πάρε σιτούλα σε p.e. ή πλαστική (Tamiya)
|
|
|
Post by alex78 on Jan 31, 2013 22:53:09 GMT 2
Νεκτάριε πολύ όμορφη και μεθοδική δουλειά, καλή συνέχεια φίλε μου!! Αλέξης : :
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Feb 1, 2013 0:19:38 GMT 2
Νεκτάριε δώστου να καταλάβει!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 1, 2013 11:04:07 GMT 2
Φίλοι μου, Αλέξανδρε, Γιώργο, Παναγιώτη, Αλέξη και Παναγιώτη, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Σε ικανοποίηση της ξεκάθαρης λαϊκής απαίτησης, ;D η απόκτηση του scriber και της σίτας ήδη δρομολογήθηκε! Όσο για τις γρίλιες και τις γραμμώσεις, θα περάσουν σύντομα από αυστηρή επιθεώρηση (βλ. admin!), και ελπίζω να πιάσουν τη βάση... Επίσης, σκέφτομαι να δοκιμάσω και την ιδέα του Παναγιώτη για "πέρασμα" των γραμμώσεων με υγρή κόλλα, αφού πρώτα τονιστούν με το scriber που θα αποκτήσω. : :
|
|
|
Post by jvolume on Feb 2, 2013 9:59:02 GMT 2
Νεκτάριε καλημέρα
Εξαιρετική η δουλειά σου μέχρι τώρα. Το χοντάκι θα βγει σούπερ. Το scriber θα σε σώσει. Και πολύ το άργησες φίλε!!
Γιάννης
|
|
|
Post by procrossaro on Feb 2, 2013 15:22:51 GMT 2
Νεκτάριε είχες πει ότι θα έφτιαχνες και την έκδοση του S800 και το έκανες. Μπράβο. Το μόνο που θα συμφωνήσω και εγώ με τους προλαλήσαντες είναι να μην χρησιμοποιήσεις αυτήν τη σίτα. Προχώρα γερά, και ότι θες εδώ είμαστε.
|
|
|
Post by nektarios on Feb 3, 2013 0:12:53 GMT 2
Γιάννη και Πρόδρομε, σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας! Οι παρατηρήσεις σας - και των υπολοίπων, βεβαίως βεβαίως! - έχουν ήδη εφαρμοστεί! Αγοράστηκε λαβή exacto με μυτερή λεπίδα, ενώ χάρη σε γενναία χορηγία του admin αποκτήθηκαν λεπίδα scriber και πριονάκι, καθώς επίσης και σπέσιαλ σίτα! : : [και μερικά άλλα "καλούδια", που θα τα δείτε στη διάρκεια της κατασκευής! ]. Οι εργασίες με τα νέα μου εργαλεία έχουν ήδη ξεκινήσει, τα αποτελέσματα θα τα δείτε σύντομα σε εικόνες και έχω να πω μόνο το εξής: όποιος δεν έχει ακόμη αυτά τα απλά εργαλεία (αν δηλαδή έχει απομείνει κανένας άλλος εκτός από μένα... ), να σπεύσει να τα προμηθευτεί... χθες!!! : :
|
|