|
Post by rous74 on Jul 17, 2012 14:22:49 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους, Αυτή η κατασκευή είναι φτιαγμένη πρίν απο δυο χρόνια. Το κίτ είναι της tamiya στην 1/12 και έχει υποστεί αρκετές βελτιώσεις. Καταρχήν έχουν προστεθεί τα λογότυπα fortuna της crazy modeller. 'Eχουν χρησιμοποιηθεί PE της scale motosport και carbon της ίδιας εταιρείας. Τα ελαστικά έχουν αντικατασταθεί με rain tyres της geronimo works καθώς επίσης και οι εμπρός κεραμικοί δίσκοι με μεταλλικά δισκόφρενα της ίδιας εταιρείας. Ακόμα έχουν προστεθεί ο σένσορας βυθίσματος στο μπροστινό πιρούνι, το τελικό της εξάτμισης απο μέταλλο οι σένσορες στις μανέτες τα μεταλλικά παξιμάδια στα κέντρα των τροχών μεταλλικές βαλβίδες στα ελαστικά το σωληνάκι παροχής καυσίμου (ολα αυτά είναι της top studio) και κάποια ακόμα που ίσως διαφεύγουν... Τέλος έχουν χρησιμοποιηθεί χρώματα της zero paints ειδικά κατασκευασμένα για αυτή τη μηχανή. ( το κόκκινο και το ασημί)
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 17, 2012 17:21:43 GMT 2
Υπέροχη Ανδρέα... Και το livery της fortuna πολύ εντυπωσιακό... Κατασκευαστικά, τα έχουμε πει... Επιπέδου Τσου Λου (Champions League στα ελληνικά ;D)... Στο βάψιμο, να υποθέσω, πέρασες Β513 πάνω από τα zero, πέρασες σήματα και μετά τα σφράγισες με Β513? Αν ναι, δεν είχες θέμα με το 513 πάνω από τα σήματα? Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σου... ΥΓ. Αναρωτιέμαι αν το πρώτο σου wip, θέλω να είναι αυτοκίνητο ή μηχανή... Με τις τελευταίες 2τροχες που μας έχεις δείξει, αμφιταλαντεύομαι έντονα : : : :
|
|
|
Post by rous74 on Jul 17, 2012 17:53:55 GMT 2
Αγαπητέ φίλε Γιώργο καλησπέρα,
Σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και το σχόλιό σου ! Στο βάψιμο που ρωτάς πέρασα αστάρι, camel yellow της zero μετά τα σήματα και μετά το Β- 513 αρκετά χέρια όμως. Όταν αφήσεις τις χαλκομανίες να στεγνώσουν καλά και τα δυο πρώτα χέρια βερνίκι είναι λεπτά χωρίς να πέσει πολύ βερνίκι μετά δεν έχεις θέμα. Εγώ προσωπικά όταν περάσω αυτά τα πρώτα χέρια αφήνω να στεγνώσει καλά μετά τρίβω με ντουκόχαρτο 2000 ή 3000 και πάλι απο την αρχή μέχρι το φινίρισμα να φτάσει εκεί που στα δικά μου μάτια είναι καλό.. Το καλό με τις μηχανές όπως και στις φόρμουλες είναι ότι έχεις να βάψεις μικρότερα κομμάτια και όχι ένα ενιαίο σύνολο όπως στα αυτοκίνητα και αυτό σου εξασφαλίζει καλύτερο μέλωμα στο βερνίκι και βέβαια αν συμβεί κάτι απρόοπτο έχεις να διορθώνεις μόνο το ένα απο τα κομμάτια και όχι όλο το σύνολο.
|
|
|
Post by rous74 on Jul 17, 2012 17:57:36 GMT 2
Συγνώμη για το λάθος πιο πάνω Γιώργο μπερδεμένος αναφέρθηκα στα χρώματα της camel για την fortuna αλλά η διαδικασία είναι η ίδια παντού οπότε κανένα πρόβλημα !
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 17, 2012 18:01:59 GMT 2
Σε ευχαριστώ Ανδρέα... Δεν είχες πρόβλημα με τα σήματα, πάνω στο ματ χρώμα (zero)? Πολύ ενδιαφέρον... : :
|
|
|
Post by rous74 on Jul 17, 2012 18:20:56 GMT 2
Όχι κανένα πρόβλημα δεν είχα.. έγινε χρήση βέβαια και βελτιωτικού της mr hobby (αυτό στο πράσινο μπουκαλάκι που πρώτα βάζεις τη χαλκομανία και μετά το βελτιωτικό). Τώρα για το μάτ στα zero που αναφέρεις δεν είναι ακριβώς μάτ κατά τη γνώμη μου αλλά ένα ελαφρύ σατινέ που με την ανάλογη επεξεργασία απο κάτω με το αστάρι και το ομοιόμορφο στρώσιμο του χρώματος απο πάνω αποκτάς ένα δυνατό όπλο για το καλύτερο δυνατό στρώσιμο των χαλκομανιών. Αυτή είναι καθαρά δική άποψη και τεχνική και δεν σημαίνει ότι είναι και η ενδεδειγμένη για τα μοντελιστικά δρώμενα !
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jul 17, 2012 20:45:20 GMT 2
Aνδρέα η μηχανή σου είναι συγκινητικά πολύ όμορφη.
Θα σε παρακαλούσα αν μπορούσες να μου έλεγες περισσότερες λεπτομέρειες για το γυάλισμα που κάνεις, π.χ. πόσες φορές περνάς βερνίκια σε τι διαστήματα, ντουκοχαρταρεις τα σήματα μετά το βερνίκι και με τι νούμερα τέτοια θέματα
ευχαριστώ
Σπύρος
|
|
|
Post by alex78 on Jul 17, 2012 21:07:23 GMT 2
Ανδρέα αποτελείς μέσα στήν καρδιά του καλοκαιριού μια μοντελιστική ''όαση'' μ'αυτά που βλέπουν τα ματάκια μας σήμερα και όχι μόνο. Μου φαίνεται έχεις βαλθεί ''ν' αναστήσεις'' για τα καλά την δίτροχη θεματολογία του ScW και εννοείται ότι το έχεις πετύχει και με το παραπάνω.....ΕΥΓΕ!!! Απλά αριστούργημα!! : : : : Θα σε παρακαλούσα αν μπορούσες να μου έλεγες περισσότερες λεπτομέρειες για το γυάλισμα που κάνεις, π.χ. πόσες φορές περνάς βερνίκια σε τι διαστήματα, ντουκοχαρταρεις τα σήματα μετά το βερνίκι και με τι νούμερα τέτοια θέματα +1000 Αλέξης : :
|
|
|
Post by rous74 on Jul 17, 2012 21:55:26 GMT 2
Σπύρο και Αλέξη σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας για τα σχόλια σας !!!
Σπύρο περνάω οποσδήποτε τρία με τέσσερα χέρια βερνίκι τα δυο πρώτα όμως πιο λεπτά. Τις χαλκομανίες τις βάζω πριν αρχίσει η διαδικασία με τα βερνίκια. Το ντουκόχαρτο που χρησιμοποιώ είναι απο 2000 και πάνω... Μετά απο κάθε χέρι βερνίκι αφήνω οπωσδήποτε ένα 24ωρο να στεγνώσει και μετά τρίβω απαλά για να φύγουν εξογκώματα και συνεχίζω το βερνίκωμα. Όταν τρίβω, περνάω και τα σήματα αφού είναι προστατευμένα ήδη με βερνίκι απο κάτω και αφού το πρώτο τρίψιμο γίνεται μετά το πρώτο βερνίκι... Για τυχόν επιπλέον απορίες Σπύρο και Αλέξη ρωτήστε με ότι θέλετε και με pm για να τα πούμε και τηλεφωνικώς...
|
|
|
Post by alex78 on Jul 17, 2012 22:33:51 GMT 2
Ευχάριστώ πολύ Ανδρέα που πάντοτε σε κάθε ερώτημα απάντάς άμεσα και ''ακομπλεξάριστα''!! Τις χαλκομανίες τις βάζω πριν αρχίσει η διαδικασία με τα βερνίκια. Έτσι όμως δεν ρισκάρεις να ''ζορίσεις'' τις χαλκομανίες αφού χωρίς βερνίκι (ώς υπόστρωμμα) δεν θα ''πατήσουν'' σωστά.....? Αλέξης : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 18, 2012 10:01:35 GMT 2
Κάθε φορά που βλέπω δουλειά σου, μου πέφτει το σαγόνι.... Αυτη η γυαλάδα και το βάψιμο που κάνεις σε ΟΛΑ τα μοντέλα σου, είναι απίστευτο...!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by rous74 on Jul 18, 2012 12:18:10 GMT 2
Αλέξη σ' ευχαριστώ πολύ που εκτιμάς το ενδιαφέρον μου για να λύσω όσο το δυνατόν περισσότερες απορίες και να πώ κάποιες απο τις τεχνικές που ίσως θα βοηθούσαν... Για τις χαλκομανίες που αναφέρεις προσπαθώ το υπόστρωμα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο. Παίζει μεγάλο ρόλο ένα πολύ καλό και γιατί όχι άριστο υπόστρωμα για την μετέπειτα διαδικασία... Με αυτό σαν ενέχυρο δεν πρέπει ν' ανησυχείς αν θα ζορίσεις τις χαλκομανίες !
|
|
|
Post by rous74 on Jul 18, 2012 12:22:11 GMT 2
Γιώργό φίλε μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια...
Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο όπως όλα τα παιδιά σ' αυτήν την πολύ όμορφη μοντελιστική παρέα που έχουμε στο scalewheels !
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jul 18, 2012 20:46:17 GMT 2
Ανδρέα έγινες κατανοήτος . ευχαριστώ πολύ
Σπύρος
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jul 22, 2012 10:29:35 GMT 2
Καλημέρα Ανδρέα, Επέλεξες ίσως την πλέον εντυπωσιακή "φορεσιά" για την YZR, και την κατασκεύασες καταπληκτικά!!! Μπράβο φίλε! Απόστολος : :
|
|
|
Post by rous74 on Jul 22, 2012 11:05:37 GMT 2
Σ' ευχαριστώ πολύ Απόστολε για το σχόλιο σου !
|
|