|
Post by rous74 on Jun 8, 2012 15:39:29 GMT 2
Γιάννη Καλησπέρα,
Πανέμορφο θέμα διάλεξες, καλή αρχή και απο μένα και έχοντας δεί την δουλειάς σου ξέρω απο τώρα ότι το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό !!! Η αρχή ήδη έγινε με τις φωτογραφίες του κινητήρα και τις ανάλογες προσθήκες του...
Μπράβο φίλε !!!
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jun 9, 2012 8:47:55 GMT 2
Φιλοι μου καλημερα, σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια! Προεκυψε ενα θεματακι με τα ελαστικα καθως αυτα που δινει το κιτ ειναι μεν μαλακα και με ωραιο πελμα αλλα το καθενα απο αυτα αποτελειται απο δυο κομματια και χρειαζεται να κοληθει με το ταιρι του! Τζαμπα κοπος βεβαια μιας και δεν προσθετει κατι σε λεπτομερια-εμφανιση στην γενικη εικονα του μοντελου αλλα και απο την αλλη δημιουργειται μια βαθια γραμμη σε ολο το μηκος του πελματος την οποια δεν μπαινω στον κοπο να διορθωσω/ κλεισω.Ετσι απλα θα τα αντικαταστησω με τα κλασικα λαστιχα της italeri...Θα ανεβασω φωτο αυριο για να δειτε ,μιας και σημερα μαλλον δεν θα προλαβω (Σαββατο γαρ... ) Αντε καλημερα σε ολους , τα λεμε... : : : : : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jun 11, 2012 18:14:08 GMT 2
Kαλησπερα ! Σημερα ασταρωσα και εβαψα τις ζαντες αφου πρωτα τρυπησα τις (αναγλυφες απο το κιτ) θεσεις των μπουλονιων. Απλα εβαψα με 71% υγρασια και το orange peel μου εκανε τις ζαντες ελαφρως σκ@τ@!!! : : : : : : : : Ειδα και αποειδα ,τις αφησα στην ακρη μηπως και στεγνωσουν φετος για να ξαναβαφτουν και θα ασχοληθω με την καμπινα...Φωτο αποψε τοι βραδυ... Καλο απογευμα σε ολους, τα ξαναλεμε : :
|
|
|
Post by volidas on Jun 11, 2012 19:17:16 GMT 2
Ορμα του Γιάννη δεν μασάς εσύ. Όσο για τα λάστιχα καλά το σκέφτηκες βάλε καινούργια να μην γλιστράνε κιόλας. : : : : : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jun 13, 2012 15:43:07 GMT 2
Διονύση σε ευχαριστω, κατι παραπανω ξερεις εσυ απο λαστιχα οποτε θα ακολουθησω τη συμβουλη σου!!! : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jun 13, 2012 16:32:52 GMT 2
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jun 13, 2012 20:41:17 GMT 2
Γιάννη ο κινητήρας τα σπάει με την λεπτομέρια που του έχεις ρίξει φίλε! Για τα ελαστικά υπάρχουν p.e. stencil από πολλές εταιρείες με σχεδόν όλα τα γνωστά λογότυπα, οπότε και μπορείς να τα ψεκάσεις στα ελαστικά σου! Καλή συνέχεια φίλε! : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jun 14, 2012 10:54:29 GMT 2
Γιάννη ο κινητήρας τα σπάει με την λεπτομέρια που του έχεις ρίξει φίλε! Για τα ελαστικά υπάρχουν p.e. stencil από πολλές εταιρείες με σχεδόν όλα τα γνωστά λογότυπα, οπότε και μπορείς να τα ψεκάσεις στα ελαστικά σου! Καλή συνέχεια φίλε! Αλεξη σε ευχαριστω φιλε μου για τα καλα σου λογια και για την συμβουλη ...Οσο για τα λογοτυπα ακολουθησα την χειροποιητη οδο.Ε, να παιδευτουμε και λιγακι τι σοι μοντελιστες ειμαστε... : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jun 14, 2012 13:12:47 GMT 2
Καλημερα και παλι...Ενα μικρο update της κατασκευης θα σας παρουσιασω σημερα για να μην νομιζετε οτι τεμπελιαζω ,αν και πολυ θα το θελα...Ξερετε μπυρα-ρακετες-παραλια-μπυρα!!! Τις προηγουμενες μερες λοιπον οπως ξαναεγραψα τελειωσα με τις ζαντες και ιδου το αποτελεσμα Σειρα ειχε το λογοτυπο στα ελαστικα και η μετατροπη τους σε αγωνιστικα σλικ! Απο το προγραμμα ζωγραφικη στο pc τυπωσα τη λεξη michelin ,εκανα το περιγραμμα του ελαστικου σε ταινια διπλης οψης και κολησα πανω σε αυτη τα γραμματα στην θεση που ηθελα και βγηκε αυτο Στη συνεχεια εκοψα το περιγραμμα με τον κοφτη και κατεληξα εδω Ετσι τοποθετοντας τη μασκα πανω στο λαστιχο και ψεκαζοντας με λευκο εουμε αυτο το αποτελεσμα (πρωτη δοκιμη με λαθος μεγεθος γραμματων) Για να μην σας κουραζω αλλο εγιναν 2-3 δοκιμες σε γρμματοσειρες και ψεκασματα για να καταληξω τελικα στην σωστο μεγεθος και στην σωστη υφη που ηθελα να δωσω...(παντα με τα δικα μου κριτιρια αισθητικης) Το τελικο αποτελεσμα ειναι αυτο Οσον αφορα την μετατροπη των ελαστικων σε σλικ, μετα απο διαφορους πειραματισμους (μαυρη σιλικονη, στοκο ,τριψιμο κτλ) κατεληξα στην πιο απλη λυση της χαρτοταινιας...Εκοψα μια λοριδα στις διαστασεις του πελματος την κολησα πανω του ,ενα ψεκασματακι (δοκιμαστικο με γυαλιστερο μαυρο) και ιδου το αποτελεσμα το οποιο οφειλω να ομολογησω οτι μου αρεσει αρκετα...Μενει μονο να παρω ματ μαυρο. Αυτα τα ολιγα προς το παρον συναδελφοι...Για πειτε καμια γνωμη κι εσεις...Αντε καλο μεσημερι : : : : : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jun 14, 2012 16:38:46 GMT 2
Η ζάντα βγήκε πάρα πολύ ωραία, και οι καρφίτσες πολύ ρεαλιστική λύση... Όσο αφορά το λογότυπο στα λάστιχα, πολύ ωραία και καλή η ιδέα σου στο πως να τα υλοποιήσεις!! : : Σε κάτι σημεία βέβαια σου έφυγε το χρώμα και φαίνεται. Τρίψτο να φύγει...
|
|
|
Post by nektarios on Jun 14, 2012 18:43:35 GMT 2
Φίλε Γιάννη, οι ζάντες είναι εξαιρετική ιδέα και εξίσου εξαιρετική υλοποίηση! : : : : Σίγουρα θα τις έχω για αναφορά! Για τα γράμματα στα ελαστικά, τι να πω, χαρά στην υπομονή σου! : : Εγώ απλά θα τα άφηνα μαύρα! Για τα slick, σκέφτομαι το εξής (για όταν με το καλό ξεκινήσω το δικό μου) : επειδή είδα στη φωτό αναφοράς που παραθέτεις οτι στα αγωνιστικά slick οι"γωνίες" του πέλματος είναι "φαγωμένες", λέω να τις "φάω" με χοντρό γυαλόχαρτο ώστε να στρογγυλέψουν, και μετά να ψεκάσω το υπόλοιπο πέλμα με 4-5 "βαριά" χέρια βερνίκι 2Κ όχι πολύ αραιωμένο, ώστε και οι γραμμώσεις να καλυφθούν και ανθεκτικό να γίνει. (Δηλαδή, με απλά λόγια, να χρησιμοποιήσω 2Κ αντί για στόκο... ). Και στο τέλος, ένα χέρι μαύρο ματ, και πιστεύω οτι θα γίνει μια χαρά! 'Η τουλάχιστον έτσι φαντάζομαι... ;D Καλή συνέχεια! : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Jun 14, 2012 23:56:36 GMT 2
Φιλέ μου η ζάντα πολύ όμορφη!! Τα λάστιχα όμως θέλουν δουλειά ακόμα!! Είναι κρίμα σε ένα φορτηγό, με βάση τις δουλειές σου που εχω δει, να βάλεις αυτά τα λάστιχα! : : : : Νομιζω ότι το λογότυπο είναι τουλάχιστον άτυχες και μεγαλο, εχω την εντύπωση οτι θα πρέπει να μικρύνει και άλλο η γραμματοσειρά, Μια φωτογραφία με βαμμένα ελαστικά για το μέγεθος των γραμμάτων!! Νομιζω φαίνεται καθαρά το μέγεθος των γραμμάτων!!! επίσης θα πρέπει να δουλέψεις και άλλο τα λάστιχα, στα πλαϊνά τουλάχιστον μιας και φαίνεται το ανάγλυφο του πέλματος!!Νομιζω ότι θα πρέπει να τριφτούν μέχρι να μείνει μια όμορφη γραμμή χωρίς τα σκαλοπάτια του πέλματος!!! Θα ήταν πολύ κρίμα να πω ότι μου αρέσουν, και να σε αφήσω να τα βάλεις, μιας και τα βρίσκω άτυχη!! Ξέρω ότι μπορείς καλύτερο αποτέλεσμα!!! Προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεις όλα τα παραπάνω είναι η προσωπική μου άποψη και η δίκη μου αισθητική, λέγεται δε με όλη την αφέλεια που με διακρίνει!!! Αν παρόλα αυτά τα δεις με μια δεύτερη,τρίτη, τετάρτη μάτια και εξακολουθούν να σου αρέσουν;(συνέχισε να ρίχνεις ματιές!!!! ;D ;D), Εγώ θα και θα παρακολουθήσω την συνέχεια, με σκοπό πάντα αυτό που δεν μου αρέσει να σου το πω και να πράξεις αναλόγως!!!! Φιλικά Δημήτρης!!! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 15, 2012 0:13:14 GMT 2
Γιάννη, θα δω αν έχω στένσιλ για Michelin, και θα σου στείλω... Αν και η προσπάθεια είναι φοβερή (δεν έχω δει, πότε, κάτι ανάλογο) !!! ΥΓ. Πρέπει να είναι michelin? Άλλη επιλογή παίζει? ΥΓ2. Νεκ μην ψεκάσεις 2Κ πάνω στα λάστιχα, χωρίς να το δοκιμάσεις πρώτα. Ο εποξικός στόκος φτιάχτηκε για αυτές τις δουλειές. Επίσης η κυανοακρυλική, κάνει για αυτό που αναφέρεις. Καλή συνέχεια : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Jun 15, 2012 7:32:53 GMT 2
Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες! Ειδικά αυτή με την κυανοακρυλική μού άρεσε πολύ! Είναι απλή και εύκολη! Όσο για τα logos στα ελαστικά, για του δικού μου φορτηγού (όταν με το καλό ξεκινήσει...) παίζουν όλες οι επιλογές! ;D Bridgestone, Goodyear, Pirelli, Michelin, ό,τι έχετε ευχαρίστηση! Γιάννη, καλή συνέχεια! Αν θέλεις τη γνώμη μου, νομίζω οτι, αν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλίσεις στένσιλ, αξίζει να τα προτιμήσεις, έστω και αν αυτό θα σημαίνει οτι όλος αυτός ο κόπος που έκανες θα πάει πρακτικά χαμένος... : :
|
|
renti
Kart Driver
|
Post by renti on Jun 15, 2012 12:54:46 GMT 2
ΓΙαννη συγχαρητηρια κ απο μενα για την δουλεια στον κινητηρα ειδικα και στις ζαντες που ειναι πανεμορφος κι ο συνδιασμος των χρωματων!Για τα λαστιχα ομως θα συμφωνησω οτι θελουν λιγο ''μαζεμα'' τα γραμματα.(αν κι εγω απο μονος μου δεν μπορω ουτε αυτα να φτιαξω αλλα τελοσπαντων..)Καλη συνεχεια ! : :
|
|
|
Post by volidas on Jun 17, 2012 10:33:41 GMT 2
Γιάννη καλημέρα, η ζάντα πολύ όμορφη όσο για το λογότυπο δεν ξέρω αν σε βοηθάω αλλά πιστεύω αν το δουλέψεις στο photoshop θα βγει καλό.
|
|