.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jun 1, 2012 16:50:35 GMT 2
Γεια σας φιλοι μου! Τι καλυτερο απο το να συμπεσει η επισημη εναρξη του καλοκαιριου με την κατασκευη ενος μοντελου το οποιο θα μου κραταει συντροφια τα ατελειωτα απογευματα στο μαγαζι...Προκειται για ενα αγωνιστικο αυτη την φορα μοντελο της Ηeller, το Renault ''black thunder'' (κατα κοσμον G260) βγαλμενο απο την δεκαετια του 90 και τους εντυπωσιακους αγωνες με τρακτωρες...Το μοντελο ειναι αυτο και το περιεχομενο του κουτιου Σαν κλασικο παλιο κιτ εχει βεβαια τα θεματακια του,οπως λιγο περιεργη ποιοτητα πλαστικου, αλλα και ψιλογρατζουνισμενα τζαμια μιας και δεν εχουν δικο τους σακουλακι αλλα συνυπαρχουν με τα λαστιχα...Τα τελευταια δε εχουν μια περιεργη οψη σαν να εχουν μουχλιασει!!! Πρωτο βημα θα ειναι ο κινητηρας (για τον οποιο ηδη εχουν βρεθει φωτο αναφορας) και η βελτιωση της οψης του μιας και εχει μονο τις βασικες λεπτομεριες (και αυτες κακες)... Καλα να περνατε ολοι, τα λεμε συντομα! : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jun 1, 2012 16:59:45 GMT 2
Καλησπέρα Γιάννη, ωραίο και πρωτότυπο θέμα... Καλή αρχή! Για τα τζάμια κλασικά τρίψιμο κτλ...τα ξέρεις... Τα λάστιχα μάλλον δε θα πρέπει να σε ανησυχούν, στην τελευταία μοτοσικλέτα που έφτιαξα ήταν έτσι και ανησύχησα, αλλά μόλις τα άνοιξα, είδα ότι ήταν σαν επιφανειακή σκόνη, που έφυγε με σκούπισμα... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 1, 2012 17:01:29 GMT 2
Ο Τζόνυ επέστρεψε για τα καλά Καλή επιτυχία φίλε μου : : ΥΓ. Τα λάστιχα, πλύνε καλά με υγρό για τα πιάτα. Δεν θα έχεις πρόβλημα, μάλλον. Είναι κλασσικό φαινόμενο σε παλιά κιτ των heller, revell, monogram, protar κ.α.
|
|
|
Post by nektarios on Jun 1, 2012 18:00:38 GMT 2
Φίλε μου, εξαιρετικό θέμα!!! : : Εύχομαι καλή επιτυχία, και να το χαρείς! Υ.Γ. 1 : Επειδή υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, λόγω παλαιότητας, οι χαλκομανίες να μην "λειτουργούν" όπως πρέπει, προτείνω πριν ασχοληθείς μαζί τους να τις σκανάρεις, για κάθε ενδεχόμενο... Υ.Γ. 2 : Αν τυχόν βρεθεί μπροστά σου κανένα ακόμη ίδιο κιτ, νομίζω οτι ξέρεις τι πρέπει να κάνεις! ;D
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jun 1, 2012 18:11:42 GMT 2
JOHNY is back!! ;D ;D Ορμα φίλε και εμείς στα pit Ολα τα ελαστικά της Heller παρουσίαζαν αυτό το ανώδυνο θέαμα. Βάζανε ένα είδος ταλ στα καλούπια τους. Κάνε ότι σου είπε ο Γιώργος. Καλή αρχή Σταύρος
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jun 1, 2012 19:52:27 GMT 2
Johny φοβερό το θέμα φίλε! Χαράς το κουράγιο σου! Επιμελήσου το και θα βγεί κούκλα Καλή αρχή!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jun 2, 2012 12:20:04 GMT 2
Γιάννη καλή αρχή!!!!
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jun 2, 2012 18:41:03 GMT 2
Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες και τα καλα σας λογια...Αναλυτικο wip αυριο Κυριακη...Προς το παρον τρεχω μεσα εξω (αχ καταραμενο Σαββατο...) και παραλληλα περναω γραμμες πετρελαιου στον κινητηρα... Τα λεμε το πρωι...
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 4, 2012 1:04:20 GMT 2
Γιανναρε καλη αρχη!!! Πολυ ομορφο θεμα κ ξερω οτι θα το προσεξεις πολυ!! Μονο να ειναι καθαρο, το νου σου ;D ΥΓ: Για τα σηματα, σκαναρε τα σε καλη αναληση (300dpi) κ στειλτα μου με πμ. Θα τα περασω απο photoshop κλπ κ θα φτιαξουμε καινουρια
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jun 4, 2012 10:10:28 GMT 2
Χρηστο σε ευχαριστω !!! Εληφθει...Βασικα τα σηματα μου φαινονται οκ αλλα θα το κανω για να εχω ησυχο το κεφαλι μου...Οταν χρειαστει θα σου πω! : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jun 4, 2012 10:44:13 GMT 2
Φιλοι μου γεια σας ! Οπως σας ειπα αρχισα με τον κινητηρα και προς το παρων δεν αντιμετοπισα καποιο προβλημα μιας και τα 2 κοματια που τον αποτελουν κουμπωσαν μια χαρα και απαιτηθηκε μικρη μονο ποσοτητα στοκου για να μην φαινονται οι ραφες! Στη συνεχεια εκανα τις τρυπες οπου θα μπουν τα μεταλικα σωληνακια του πετρελαιου, και εφτιαξα τις εισαγωγες (οι οποιες προεξεχουν) χρησιμοποιοντας το σωληνακι/προεκταση που εχουν τα περισσοτερα σπρευ αυτοκινητου μιας και ταιριαζε απολυτα στην κλιμακα/διαμετρο... Μιας και δεν υπηρχε χωρος (λογω φτωχης λεπτομεριας, βλεπε κιτρινο κυκλο) για να τοποθετησω τις εξοδους των γραμμων απο την αντλια πετρελαιου προς τον κινητηρα εκανα και την πατεντα μου και εφτιαξα την βαση απο την οποια φευγουν τα σωληνακια προς τα πανω...Η τελευταια στην ουσια ειναι ... μισο ιντερκουλερ απο renault 5 το οποιο αφου κοπηκε στο καταληλο μηκος ,τρυπηθηκε εξι φορες (6κυλινδρο γαρ) μπηκαν οι αναμονες και τοποθετηθηκε στην θεση της... Αυτα προς το παρον, εδω να σας ζητησω...2 συγνωμες.Μια για τις κακες φωτο αφου το samsung μου κανει νερα (θα αντικατασταθει με sonyericsson) , και μια για το μπλα-μπλα και την περιεργη περιγραφη του ολου project. Υπομονη μιας και ειναι το πρωτο μου wip... Καλα να περνατε...τα ξαναλεμε : : : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Jun 4, 2012 11:48:57 GMT 2
Εύγε, φίλε Γιάννη! Οι πατέντες σου μού αρέσουν πολύ! Καλή συνέχεια! Υ.Γ.: Αν τελικά υλοποιήσετε την ιδέα με το σκανάρισμα των χαλκομανιών, παρακαλώ στείλτε και σε μένα το αποτέλεσμα (pdf), να το έχω, just in case...
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jun 6, 2012 16:30:46 GMT 2
Αφου ευχαριστησω τον Νεκταριο για τα καλα του λογια, θα σας παρουσιασω τα επομενα βηματα στην κατασκευη του renault. Πρωτα μπηκε στην θεση της η βαση των παροχων πετρελαιου προς τον κινητηρα Μετα αρχισα να τοποθετω σιγα σιγα τις γραμμες του diesel και τις αναπνοες του κανοντας δοκιμη σε καθε τρυπα για το αν χωρανε τα 3 συρματακια!!!( ουφ χωρανε ) Μετα απο αρκετο κοψε-λυγισε-ξαναλυγισε εφτασα εδω Στον χρονο που απομεινε μεχρι το κλεισιμο του μαγαζιου εκανα και 2-3 ψιλοδουλιες τυπου στοκαρισμα-τριψιμο σε φιλτροκουτι και τεποζιτο πετρελαιου Αυτα προς το παρον , μεχρι το επομενο να ειστε ολοι καλα! Τα ξαναλεμε... : : : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 6, 2012 16:37:53 GMT 2
Γιαννη του δινεις κ καταλαβαινει!! Πολυ ομορφες οι σωληνωσεις σου φιλε μου!! Καλη συνεχεια!!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 6, 2012 18:33:47 GMT 2
Γιατρέ μου, βλέπω οτι η εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς ήταν απολύτως επιτυχής! : : : : : : Μόνο που ξέχασες να σκουπίσεις τα ίχνη αίματος (του ασθενούς) από το νύχι σου! ;D ;D Καλή συνέχεια στο "κέντημα"! : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jun 8, 2012 10:30:59 GMT 2
Καλησπέρα Γιάννη, Ωραία πράγματα βλέπω.... Αναμένω εναγωνίως τη συνέχεια ;D ;D Αγάπιος : :
|
|