|
Post by rous74 on May 3, 2012 13:39:40 GMT 2
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 4, 2012 8:40:03 GMT 2
: : : : : : : : : : Μου έκανε αρκετή εντύπωση η γυαλάδα και η ρεαλιστικότητα που έχεις δώσει στα ξύλα του τιμονιού!!!!!!
|
|
|
Post by rous74 on May 4, 2012 15:56:50 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο και σ' ευχαριστώ!
Και όμως αυτό το ξύλο έχει φτιαχτεί με ακρυλικά χρώματα, πράγμα απίθανο για κάποιους που πέρα απο τα λάδια ζωγραφικής δεν δέχονται τίποτα άλλο για να φτιάξουν ξύλο! Απλά θέλει λίγες δοκιμές και εξικείωση όπως οτιδήποτε άλλωστε...
|
|
|
Post by nektarios on May 4, 2012 16:19:07 GMT 2
Εμένα πάντως δεν μου έκανε αρκετή εντύπωση. Απλώς... μού έπεσε το σαγόνι!... : : : : Η δουλειά που έχεις κάνει, ειδικά στο εσωτερικό, είναι απλώς εξωπραγματική!!! Ερώτηση: Μήπως μπορείς να μου στείλεις το ART να ρίξω μια ματιά, έπειδή είχα χάσει το συγκεκριμένο τεύχος; ;D
|
|
tony V
Kart Driver
live to built/built to live
|
Post by tony V on May 4, 2012 17:00:30 GMT 2
φιλε rous μπραβο ξανα,πολυ μου αρεσει και αυτο το μοντελακι. το εσωτερικο προσθετω και γω οτι ειναι αψογο με τα μικρα του εξτραδακια,το ξυλο δε, εντελως ρεαλιτε!... : : : :
|
|
|
Post by rous74 on May 5, 2012 12:07:34 GMT 2
Νεκτάριε και Αντώνη σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας για τα σχόλιά σας...
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on May 6, 2012 23:25:00 GMT 2
Καλησπέρα Ανδρέα, Πολύ όμορφη κατασκευή, με προσεγμένα δουλεμένες λεπτομέρειες!!! Μπράβο, είναι υπέροχο. Απόστολος : :
|
|
|
Post by rous74 on May 7, 2012 6:55:09 GMT 2
Καλημέρα Απόστολε , σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου...
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on May 23, 2012 23:46:27 GMT 2
Φιλε Ανδρέα, εντυπωσιακη κατασκευη και αψογο εσωτερικο, σ'ενα, κατα την γνωμη μου, αδιαφορο οχημα. Θα ηθελα να σε παρακαλεσω, να μας κανεις ενα μαθημα οσο αφορα την τεχνικη αναπαραστασης του ξυλου, στο τιμονι, στο ''Tips and Tutorials''. εισαι Master : :
|
|
|
Post by rous74 on May 24, 2012 15:02:36 GMT 2
Καλησπέρα Κώστα,
Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου! Σ' αυτό το μοντέλο το βάρος έπεσε αναπόφευκτα στην ρεαλιστικότητα του εσωτερικού αφού όπως σωστά είπες και εσύ πρόκειται για ένα αδιάφορο όχημα. Το ξύλο είναι βαμένο με ακρυλικά χρώματα.. Στην αρχή βάφουμε με αστάρι της humbroll όλο το τιμόνι. Μετά θα βάψουμε πρώτα το ξύλο και στο τέλος το υπόλοιπο τιμόνι.. Πρώτα λοιπόν περνάμε ένα χέρι desert yellow πάνω απο το αστάρι, στη συνέχεια δημιουργούμε τα νερά του ξύλου με flat earth και flat brown σε ανάμιξη 50-50 περίπου (με στεγνό πινέλο για να ΜΗΝ γίνουν ομοιόμορφα) και απο πάνω clear πορτοκαλί. Όσο ποιό πολύ clear πορτοκαλί περνάς τόσο σκουραίνει το ξύλο. Το ιδανικό (κατά τη γνώμη μου πάντα) είναι δυο λεπτά χερια με τον αερογράφο. Στο τέλος αν θες περνάς και gloss varnish σμάλτου για καλύτερο φινίρισμα. Γιατί σμάλτου? Γιατί στεγνώνει πιο γρήγορα και όταν μασκάρεις μετά να βάψεις το υπόλοιπο τιμόνι δε θα σου κάνει σημάδια η ταινία. Πιστεύω να σε κάλυψα κάπως...
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on May 24, 2012 15:44:28 GMT 2
Σ'ευχαριστω Ανδρεα, για την περιγραφη, εισαι κατατοπιστηκοτατος! Αν δεν σε κουραζω, μπορεις να μου δωσεις τους κωδικους απο τα desert yellow, flat earth και flat brown καποια μαρκας και θα βρω εγω τα αντιστοιχα στην μαρκα που χρησιμοποιω.
Σ'ευχαριστω και παλι Κωστας
|
|
|
Post by rous74 on May 24, 2012 16:00:07 GMT 2
Κωστά δε με κουράζεις καθόλου.. desert yellow XF-59, flat earth XF-52 και flat brown XF-10 όλα ακρυλικά της tamiya όπως επίσης και το clear πορτοκαλί. Βερνίκι σμάλτου χρησιμοποιώ το Β-513 spray της gunze και το κάνω μετάγγιση σε μπουκαλάκι για να ψεκάσω με αερογράφο.
Καλή επιτυχία!
|
|