|
Post by gtziaf on Apr 30, 2012 19:43:02 GMT 2
Αυτή είναι η δεύτερη και τελευταία (εκτός εάν ο Θάνος μου κάνει δώρο μία, για να την βάψω κόκκινη ) California, σε διαμόρφωση με κλειστή, την μεταλλική της οροφή... Το καπάκι, αρχικά βάφτηκε για να δοκιμάσω μια νέα τεχνική στο βερνίκι (θα σας μιλήσω λίγο αργότερα για αυτό) και το υπόλοιπο φτιάχτηκε σε μια εβδομάδα, εντελώς ΟΟΒ, για να θυμηθούμε (και νοσταλγήσουμε) τις παλιές εποχές που δεν χρησιμοποιούσαμε βελτιωτικά. Το αποτέλεσμα είναι αυτό και θα μπορούσε να είναι καλύτερο αν ο φωτογράφος δεν ήταν κουλός και αν δεν μου ξεκολλούσε το εμπρός παρμπρίζ, σε μια άμπαλη εναποθέτηση του κατά την φωτογράφηση, καθώς ταυτόχρονα μιλούσα στο κινητό ;D ;D ... Πάμε στα της κατασκευής και τον τίτλο... Το κιτ είναι το γνωστό καλό και φθηνό (20-25€) κιτ της revell, βαμμένο με το Tdf (ναι το ίδιο που χρησιμοποίησε και ο Ανδρέας ) της zero (χρησιμοποιούσα το 1/4 από το μπουκαλάκι των 5 €). Το βερνίκι είναι 2Κ εμπορίου (το μισό λίτρο κάνει 7 €). Το εσωτερικό είναι το radome της gunze, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ένα αλουμίνιο, για τα μηχανικά μέρη, ένα semi gloss black για το πάτωμα και το clear red για τα φώτα, όλα ακρυλικά. Οι ζάντες είναι βαμμένες με το gun metal της alclad, ενώ οι δίσκοι είναι metal steel και οι δαγκάνες κόκκινες (και τα 2 σμάλτου). Όλα τα χρώματα είναι είναι γενικής χρήσης, που είναι απαραίτητα στα πολιτικά θέματα. Μοναδικές προσθήκες, οι πόρπες για τις ζώνες ασφάλειες (από περισσεύματα βελτιωτικών) και 2-3 κάρμπον λεπτομέρειες στο τιμόνι, στην κονσόλα και τον πίνακα οργάνων. Οι ίδιες οι ζώνες φτιάχτηκα από λευκοπλαστ, βαμμένο με μαρκαδόρο. Το μοντέλο μου κόστισε τελικά 25-30 € (για αγορά και υλικά) και το ευχαριστήθηκα όσο και τα υπόλοιπα. Γενικά η ευχαρίστηση στο μοντελισμό δεν είναι πάντα ανάλογη των χρημάτων και των εξωτικών υλικών... Και το αποτέλεσμα δεν εξαρτάτε πάντα απο αυτά... Δι ολντ γουέι, που θα έλεγε και ο Τζίμ... Και πάμε στη τεχνική του βερνικώματος... Σε μια κουβέντα με το Θάνο, με συνοδεία μπύρας, πιτόγυρων και κοκορετσίου , αναλύαμε τις τεχνικές των γιαπωνέζων του youtube, στο βάψιμο... Έτσι καταλήξαμε ότι το μαγικό ζουμί που ψεκάζουν μετά το 2K, είναι σκέτο διαλυτικό... Οπότε είπα να το δοκιμάσω και το έκανα στη καλιφορνία... 40 λεπτά μετά το wet χέρι βερνικιού, ψέκασα 2 mist χέρια, σκέτο διαλυτικό (το ίδιο που είχα αραιώσει το βερνίκι). Το αποτέλεσμα ξεπερνάει κάθε προσδοκία, καθώς ομαλοποιεί την επιφάνεια, καθώς το διαλυτικό στεγνώνει με το βερνίκι... Επίσης εξαφανίζει τις τρυπούλες που κάνει το μερικές φορές το 2Κ... Η τεχνική δοκιμάστηκε και σε κομμάτι με decals, χωρίς να τα επηρεάσει... Τη συνιστώ αναπεφυλάκτα, αν και θέλει προσοχή (κυρίως για να μην τρέξει το διαλυτικό) και φυσικά δοκιμές... Ελπίζω, να σας φανούν χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα παραπάνω... Μετά αυτή την παρένθεση επιστρέφω στο tribute και την Mclaren. Να είστε όλοι καλά
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 30, 2012 20:23:02 GMT 2
Ομορφη η California Γιωργο οπως επισης κ η τεχνικη με το βερνικι!! Αχχ αυτα τα Τζαπανια..αχχ!!!
|
|
tony V
Kart Driver
live to built/built to live
|
Post by tony V on Apr 30, 2012 20:40:18 GMT 2
: : ....τι υπεροχο αποτελεσμα.... υποκλεινομε στη τεχνικη του σκετου δυαλιτικου!(ακουγετε εντελως λογικη κ εφαρμοσιμη!)
|
|
tony V
Kart Driver
live to built/built to live
|
Post by tony V on Apr 30, 2012 21:51:10 GMT 2
...και να προσθεσω οτι συμφωνω 100% με αυτη την προταση φιλε tziaf! <<...και το ευχαριστήθηκα όσο και τα υπόλοιπα. Γενικά η ευχαρίστηση στο μοντελισμό δεν είναι πάντα ανάλογη των χρημάτων και των εξωτικών υλικών... Και το αποτέλεσμα δεν εξαρτάτε πάντα απο αυτά... Δι ολντ γουέι, που θα έλεγε και ο Τζίμ...>> : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 30, 2012 22:49:32 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο, πολύ ωραία βγήκε φίλε, για μένα πιο ωραία από την ανοιχτή... Στο θέμα του διαλυτικού να πώ ότι μετά από δοκιμές προσωπικά συνιστώ το διαλυτικό και εγώ με μόνη διαφορά ότι το ρίχνω μετά από το βερνίκι κατευθείαν και σε semi-wet χέρι και αυτό διότι η δουλειά του είναι να ομαλοποιήσει το υγρό βερνίκι κατα το στέγνωμα σε πιο ομοιόμορφη κρούστα (και το διαλυτικό που βάζεις στο μείγμα αυτό κάνει οπως μου είχε πεί ο τύπος στο χρωματοπωλείο των αυτοκινήτων) άρα δεν χρειάζεται να στεγνώσει το βερνίκι και να το ξανα-"υγράνεις" μετά.... όπως και να χει αξίζει σαν τεχνική και δίνει πολύ όμορφα αποτελέσματα... Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Sakis on May 1, 2012 2:39:49 GMT 2
Είδες Τζιαφά μου τί έμπνευση έχουμε με τα κοκορέτσια και τις μπύρες...; Μετά την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα και αν μη τί άλλο εποικοδομητική κουβέντα μας είχα ενδοιασμούς για το αν θα μπορούσα να το δοκιμάσω στο βάσανό μου που λέγεται Mercedes DTM κυρίως λόγω των απέραντων χαλκομανιών.Τελικά το δοκίμασα κι εγώ με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα και επιβεβαιώνω του πολύ όμορφου αποτελέσματός σου στην California. Θα συμφωνήσω με την παραλλαγή του Αγάπιου μιας και αυτήν έκανα κι εγώ.Πάνω στο τελευταίο στρώμα του 2Κ που στεγνώνει,καπάκι σκέτο διαλυτικό.Θα κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από ότι σε ένα σχεδόν στεγνό στρώμα βερνικιού. Άντε να δούμε τί άλλο θα αποκωδικοποιήσουμε στην επόμενη μπυροκατάνυξη....Ποιός ξέρει.... Δες τί αποτέλεσμα έχει με το διαλυτικό απευθείας μετά το 2Κ,ούτε έχει τριφτεί ούτε γυαλιστεί ακόμα...
|
|
|
Post by rous74 on May 1, 2012 9:20:05 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο,
Πολύ όμορφη και αυτή η california! Προσωπικά εγώ προτιμώ την κλειστή έκδοση γιατί αναδεικνύονται πιστεύω καλύτερα οι γραμμές της. Γεμίσαμε ferrari TDF! Και πάλι μπράβο!!!
|
|
|
Post by gtziaf on May 1, 2012 10:17:30 GMT 2
Χρήστο, Αντώνη, Αγάπιε, Θάνο και Ανδρέα ,σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας... και να προσθεσω οτι συμφωνω 100% με αυτη την προταση φιλε tziaf! Αντώνη, γενικά χρησιμοποιώ αρκετά βελτιωτικά και aftermarket υλικά στα μοντέλα μου... Κυρίως επειδή αυξάνουν την πρόκληση κατασκευής ενός κιτ... Με την California της κρίσης..., ήθελα να δείξω ότι για να κάνεις μοντελισμό, να χαλαρώσεις και να το ευχαριστηθείς, αρκούν τα βασικά υλικά... Επίσης, πολλές φορές σκέφτομαι ότι ίσως αποθαρρύνουμε τους πιο νέους μοντελιστές στο να προσπαθήσουν, βλέποντας όλα αυτά τα επιπλέον υλικά που χρησιμοποιούμε. Έτσι, προέκυψε αυτό το project... Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο μοντέλο μου (απέχει πολύ από αυτό), αλλά μάλλον είναι το πιο "αθώο"... Αγάπιε και Θάνο, όπως καταλάβατε παρέλειψα να αναφέρω κάτι σχετικό με το χρόνο ψεκάσματος καθώς περίμενα να επισημάνετε τη δική σας εμπειρία, που είναι και η σωστότερη (τουλάχιστον έτσι λέει η λογική). Θεωρητικά είναι πολύ καλύτερο να ψεκαστεί το διαλυτικό, αμέσως μετά το βερνίκι και όχι με τόση μεγάλη καθυστέρηση. Εδώ, να επισημάνω και να τονίσω, το πόσο βοηθάει η συνεργασία - επικοινωνία ανθρώπων που έχουν το ίδιο χόμπυ, στην ανακάλυψη, εφαρμογή και δοκιμή νέων πραγμάτων και τεχνικών. Το καλύτερο κομμάτι της τεχνικής δεν είναι το γυαλιστερό αμάξωμα ή η άψογη πόρτα του Θάνου. Είναι η χαρά που προκύπτει από την ανταλλαγή απόψεων και τη συνεργασία... Να είστε πάντα καλά
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 2, 2012 8:58:54 GMT 2
Πολύ όμορφη η California...όπως πάντα!!!! ;D ;D ;D ;D
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 2, 2012 11:23:49 GMT 2
Καλημερα Γιωργο, πολυ ομορφο το μοντελο! Πως τα φτιαχνετε σε μια εβδομαδα μεσα!!! Η λυση ΟΟΒ περα απο το ρομαντισμο, ειναι οτι πρεπει για να μειωνεται και το στοκ σιγα σιγα, καθως απο οτι καταλαβαινω οι περισσοτεροι εχουμε μοντελα να φτιαχνουμε για τρεις ζωες, αν αρχισουμε και σουπερ ντιτεηλινγκ σε ολα κλαψε μας μανα κλαψε μας. Παρεπιπτοντως, που πουλανε 7 γιουργια το μισολιτρο 2Κ να ερθω να παρω κανενα βαρελι!!! Σχετικα με τα διαλυτικα πανω στο 2Κ, εντελως καλοπροαιρετα και χωρις να θελω να μειωσω το αποτελεσμα, το οποιο φαινεται μια χαρα, νομιζω οτι παιρνετε αχρειαστα ρισκα και εξηγω. Το 2Κ εχει δυο καλα εκτος των αλλων: α) δεν τρεχει πανω στο μοντελο (εκτος και αν το ριξεις με το μπουκαλι ) και β) δεν τρωει τις χαλκομανιες. Νομιζω οτι με το να ριχνουμε διαλυτικο πανω στο μοντελο κινδυνευουμε και απο τα 2. Εναλλακτικες υπαρχουν, μπορουμε να αραιωσουμε περισσοτερο το 2Κ ή/και να ψεκασουμε με πιο φαρδυ μπεκ ή/και να χρησιμοποιησουμε αργο καταλυτη για να δωσουμε χρονο στο 2Κ να αυτο-ομαλοποιηθει στεγνωνοντας πιο αργα. Παντως, με βαλατε στην πριζα και ενα κατακαημενο R8 θα γινει πειραματοζωο ;D : : Κουβεντα να γινεται (δυστυχως χωρις κοκορετσια ) Καλη συνεχεια με το τριμπιουτ! Δημητρης : :
|
|
|
Post by nektarios on May 2, 2012 13:04:35 GMT 2
Φίλε μου Γιώργο, η κατασκευή σου είναι εξαιρετική, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες!... : : : : Αυτό το "8 μέρες" όμως τι ήθελες και το έγραψες; Κάποιοι "άλλοι" [πληθυντικός... ευγενείας! ;D] δεν πλησιάζουν καν αυτό το αποτέλεσμα, ούτε μετά από 8... μήνες! Από τη στιγμή που το διάβασα, κοντεύω να πάθω κατάθλιψη!... ;D Πέρα όμως από την πλάκα, τόσο η ταχύτατη όσο και η ΟΟΒ κατασκευή ενός τόσο καλοφτιαγμένου μοντέλου, θεωρώ οτι αποτελούν σημαντικά ψυχολογικά κίνητρα για καθέναν μοντελιστή, προκειμένου να ασχοληθεί περισσότερο αλλά και αποτελεσματικότερα με το αντικείμενο. Και πάλι συγχαρητήρια! : :
|
|
|
Post by Sakis on May 2, 2012 14:16:17 GMT 2
Δημήτρη (paparadiation ντε!) έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι αφορά το 2Κ.Ο καταλύτης σίγουρα θα παίζει μεγάλο ρόλο (έτσι λέει η λογική μου μιας και δεν το έχω δοκιμάσει) αν στεγνώνει πιό αργά άρα έχει και περισσότερο χρόνο να ομαλοποιηθεί πριν σκληρύνει.Τί κάνεις όμως αν ψεκάζεις με το 2Κ της Zero που στεγνώνει σχετικά γρήγορα,ρισκάρεις να αλλάξεις καταλύτη και να βάλεις έναν πιό αργό..;Δε γνωρίζω αν μπορεί να γίνει.Πάντως με το σκέτο thinner είδα αποτέλεσμα και δεν κινδύνεψα πουθενά γιατί το έριξα mist και το 2Κ ήδη είχε αρχίσει να τραβάει/στεγνώνει οπότε όλα καλά.Παρόμοιο κόλπο έκανα και με το χρώμα (αν και δεν το ανέφερα στην ώρα του στο wip της Μercedes) όπου τα τελευταία χέρια ήταν υπερβολικά αραιωμένο lacquer thinner με το βασικό χρώμα και (για τα μάτια μου τουλάχιστον) έστρωσε λουκούμι χωρίς φλούδες πορτοκαλιού! Γιώργο sorry που δεν το έβαλα σε spoiler γιατί πιστεύω ότι το θέμα του 2Κ θα ενδιαφέρει πολλούς. Δημήτρη πάντως είσαι ευπρόσδεκτος (αν και μας πέφτεις λίγο μακριά )δια κοκορέτσιον και ψητό κοψίδι μετά ζύθου ή ότι άλλο τραβάει η ψυχή σου!Άσε που ο admin μετά τη δεύτερη μπύρα αρχίζει να κελαηδά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ζήσεις... ;D ;D ;D ;D
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on May 2, 2012 20:31:18 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο, Επαλήθευσες το "simple is beautiful" με μία κατασκευή χαμηλού κόστους, και υψηλής θρεπτικής αξιας για τα ματάκια μας... ;D Μπράβο!!! Η τεχνική ψεκάσματος διαλυτικού είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αν και προσωπικά επιμένω να επιδιώκω το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα μόνο με το αρχικό βάψιμο (χωρίς τριψίματα, γυαλίσματα, αλοιφές, κλπ). Απόστολος
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2012 20:58:05 GMT 2
Γιώργο, Νεκτάριε, Δημήτρη και Απόστολε σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια... Δημήτρη, καταρχήν είσαι ευπρόσδεκτος όποτε θελήσεις και μπορείς στις μπυροκατανύξεις... ;D Αν είναι πότε ο δρόμος μου από τα βόρεια Τώρα στις κακοήθειες του Θάνου ;D δεν απαντάω... θα τον περιλάβω από κοντά.. Για όσα λες για το 2Κ έχεις απόλυτο δίκαιο... Άπλα δεν έχω τις γνώσεις να χρησιμοποιήσω τους διαφόρους επιβραδυντές κλπ. Γενικά, μου φάνηκε καλή σαν ιδέα, την εφάρμοσα και όπως κάνω πάντα την μοιράστηκα μαζί σας. Η τεχνική ψεκάσματος διαλυτικού είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αν και προσωπικά επιμένω να επιδιώκω το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα μόνο με το αρχικό βάψιμο (χωρίς τριψίματα, γυαλίσματα, αλοιφές, κλπ). Απόστολε, καλώς η κακώς δεν έχω το απαιτούμενο "χέρι", για να πετύχω ένα τέλειο βάψιμο με τη μια... Για αυτό το τρίψιμο και το γυάλισμα, με βοηθάει να καλύψω αυτό το μειονέκτημα μου... Πάντως στο συγκεκριμένο δεν έτριψα με micromesh και compound (εκεί είναι φαίνεται το πλεονέκτημα της τεχνικής). Απλά πέρασα ένα κερί... Μακάρι να μην χρειαζόμουν τίποτα από όλα αυτά... Αλλά, πάλι με τη μούρλα που με δέρνει, μάλλον πάλι θα γυάλιζα ;D : : : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on May 2, 2012 21:40:43 GMT 2
Απόστολε, καλώς η κακώς δεν έχω το απαιτούμενο "χέρι", για να πετύχω ένα τέλειο βάψιμο με τη μια... Για αυτό το τρίψιμο και το γυάλισμα, με βοηθάει να καλύψω αυτό το μειονέκτημα μου... Πάντως στο συγκεκριμένο δεν έτριψα με micromesh και compound (εκεί είναι φαίνεται το πλεονέκτημα της τεχνικής). Απλά πέρασα ένα κερί... Μακάρι να μην χρειαζόμουν τίποτα από όλα αυτά... Αλλά, πάλι με τη μούρλα που με δέρνει, μάλλον πάλι θα γυάλιζα ;D Γιώργη για να μην παρεξηγηθώ, μου αρέσει πολύ που ψάχνεστε και εφαρμόζετε νέες τεχνικές στο βάψιμο με ζητούμενο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προσωπικά φοβάμαι να υιοθετήσω νέες τεχνικές (γέρος γαίδαρος δεν μαθαίνει εύκολα νέα περπατησιά... ;D), και αρκούμαι στην τενική που χρησιμοποιώ (εδώ και αρκετά χρόνια) αποδίδοντας ικανοποιητικά. Πάντως μ' έχετε βάλει στην πρίζα... ;D Όσο για το εάν έχεις μοντελιστικό χέρι, προσωπικά θεωρώ ότι είσαι από τους κορυφαίους μοντελιστές της χώρας μας, με αδιάψευστους μάρτυρες τις υπέροχες κατασκευές σου. Απόστολος : :
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2012 22:18:59 GMT 2
Φίλε μου Απόστολε δεν παρερμήνευσα αυτό που έγραψες... Εξάλλου την συγκεκριμένη κατασκευή την εμπνεύστηκα από τις υπέροχες ΟΟΒ, νοσταλγικές δουλειές σου, που μας παρουσιάζεις... Τώρα για τα καλά λόγια σε υπέρ-ευχαριστώ... Είναι μεγάλη μου τιμή... Όσο για το βάψιμο, όντως τις περισσότερες φορές δεν τα καταφέρνω με την πρώτη... Είναι μια πραγματικότητα : : : :
|
|