|
Post by nektarios on Jun 30, 2012 10:55:39 GMT 2
Φίλε Ανδρέα, σε ευχαριστώ πολύ! Φαντάσου στην εξάτμιση να μπορούσα να έφτιαχνα και μερικά από τα μαγικά που φτιάχνετε εσύ και κάποιοι άλλοι, τι αποτέλεσμα θα είχε... : :
|
|
|
Post by rous74 on Jun 30, 2012 11:33:15 GMT 2
Φίλε Νεκτάριε δεν υπάρχουν μαγικά παρά μόνο επιμονή και υπομονή σε αυτό που θέλεις να επιτύχεις... Όλα γίνονται με συστηματική δουλειά... Όσο αφορά εσένα σαν μοντελιστή κάνεις πολύ όμορφα πράγματα και αν συνεχίσεις έτσι θα φτιάχνεις και ακόμα καλύτερες κατασκευές που δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τις κατασκευές των καλύτερων μοντελιστών... Συνέχισε έτσι φίλε...
|
|
|
Post by nektarios on Jul 1, 2012 18:29:58 GMT 2
Έχεις απόλυτο δίκαιο σε όσα γράφεις, και συμφωνώ σε όλα! Επίσης, χαίρομαι ιδιαίτερα που έχεις τόση εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 20, 2012 9:57:01 GMT 2
Φίλοι μου, Χαίρετε και πάλι! Ο χρόνος του G.B. έχει βέβαια τυπικά λήξει εδώ και καιρό, αλλά η μάχη μου με το αστέγνωτο Accord συνεχίστηκε, με τις πατέντες να διαδέχονται η μια την άλλη, μέχρι που κατάφερα και το έβαψα ολόκληρο, χωρίς απώλειες στα ήδη βαμμένα σημεία και τις τοποθετημένες χαλκομανίες… Πρώτα βάφηκαν τα περιγράμματα των παραθύρων και οι δυο παράλληλες γραμμές στον ουρανό, και μασκαρίστηκαν. Και στη συνέχεια βάφηκε το υπόλοιπο σκάφος, δηλαδή ό,τι έπρεπε να γίνει μαύρο gloss. Το αποτέλεσμα είναι αυτό: Η διαδικασία συνεχίστηκε με την τοποθέτηση των υπόλοιπων χαλκομανιών, στα “φρεσκοβαμμένα” σημεία του μοντέλου. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρω ότι , εκτός από τις χαλκομανίες που έδινε το κιτ, χρησιμοποιήθηκαν και ορισμένες ακόμη, που ήταν απαραίτητες προκειμένου το όχημα να τροποποιηθεί από του έτους 1996 στου έτους 1997. Είναι αυτές: Σχεδιάστηκαν από τον Χρήστο και εκτυπώθηκαν / αδιαβροχοποιήθηκαν από τον Γιώργο (Admin), τους οποίους και ευχαριστώ θερμά, καθώς χωρίς τη δική τους συνδρομή η ακριβής τροποποίηση του οχήματος θα ήταν απλά αδύνατη! : : : : : : Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες ολοκλήρωσης του μοντέλου, που είναι οι εξής: 1) Βερνικώθηκε ολόκληρο το μοντέλο (με 2Κ). Κατόπιν συμβουλής ενός γνωστού μου επαγγελματία βαφέα αυτοκινήτων, χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά σκληρυντικό και διαλυτικό, και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! Όχι μόνο έγινε ομοιόμορφο, αλλά στέγνωσε και το κομμάτι που μέχρι τότε αρνούνταν πεισματικά! 2) Βάφηκε η μάσκα. Το «Η» είναι metal sticker, ενώ το πλαίσιο βάφτηκε με τον μαρκαδόρο της Tamiya. 3) Τοποθετήθηκαν τα διάφορα εξωτερικά εξαρτήματα: α) οι δυο πλαϊνοί καθρέπτες, β) οι δυο κρίκοι έλκυσης, γ) ο υαλοκαθαριστήρας («αριστερόστροφος», χορηγία του Γ. Τζιαφά), στη θέση του αρχικού («δεξιόστροφου»), καθώς στο όχημα του 1997 ο υαλοκαθαριστήρας ήταν τοποθετημένος σε άλλη θέση, δ) οι δυο ασφάλειες του καπώ (ΡΕ, χορηγία του Γ. Τζιαφά), ε) η αεροτομή, και στ) τα φλας στον πρόσθιο προφυλακτήρα, ενώ βάφηκαν αυτά των φτερών. 4) Τέλος, κολλήθηκε «τμήμα μεταλλικής αντιθερμικής λαμαρίνας» (δηλαδή χαλκομανία βαμμένη με αερογράφο…) στον πίσω προφυλακτήρα, και στη συνέχεια προστέθηκε η εξάτμιση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό: Ολοκληρώνοντας την κατασκευή του μοντέλου και την παρουσίασή του, επιθυμώ να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της παρέας για το ζωηρό ενδιαφέρον με το οποίο παρακολούθησαν την εξέλιξη της κατασκευής, καθώς και για τις ιδέες και τα σχόλια όλων. Κυρίως όμως πρέπει να ευχαριστήσω τον Αλέξη (που «ξετρύπωσε» το μοντέλο σε κατάστημα της Αθήνας, τη στιγμή που σε ολόκληρο το Ίντερνετ δεν υπήρχε ούτε ένα διαθέσιμο για δείγμα!...), τον Χρήστο (για την καλλιτεχνική του «επέμβαση» με την σχεδίαση των απαραίτητων επιπλέον χαλκομανιών) και τον Γιώργο (για την εκτύπωση των χαλκομανιών, για την χορηγία των ασφαλειών του καπώ και του υαλοκαθαριστήρα, για τις λύσεις που έδωσε σε όσα προβλήματα του ανέφερα, κ.λπ. κ.λπ)! : : : : : : Τέλος, πριν ανεβάσω το θέμα στα Completed, θα προσπαθήσω να βγάλω μερικές καλύτερες φωτογραφίες, καθώς αυτές που έχω ήδη ανεβάσει ήταν σχεδόν στο σύνολό τους υποφωτισμένες (λόγω συννεφιάς...), με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν σωστά τα χρώματα, και κυρίως το περιβόητο πορτοκαλί… : : Ραντεβού στο επόμενο G.B.! : :
|
|
|
Post by nektarios on Sept 20, 2012 10:04:48 GMT 2
|
|
|
Post by rous74 on Sept 20, 2012 11:51:53 GMT 2
Εξαιρετική και πολύ καθαρή κατασκευή Νεκτάριε !
Μπράβο φίλε !!!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Sept 20, 2012 12:17:38 GMT 2
Νεκταριε θαυμαζω την υπομονη σου στα ταχυδακτυλουργικα!!! Τρομαζω στην ιδεα ολων οσων εκανες στο βαψιμο!! Το τελικο αποτελεσμα σε δικαιωνει βεβαια!! Πολυ ομορφο βγηκε!!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 20, 2012 12:36:14 GMT 2
Φίλοι μου, Ανδρέα και Χρήστο, σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας! Όσο για τα ταχυδακτυλουργικά, ήταν πρακτικά μονόδρομος για μένα, αφού ήταν ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει το πρότζεκτ από την καταστροφή... Δεν σας κρύβω ωστόσο οτι κάποια στιγμή σκέφτηκα και να τα παρατήσω... Αλλά, τέλος καλό, όλα καλά!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 20, 2012 17:37:28 GMT 2
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Sept 20, 2012 18:53:12 GMT 2
Μπραβο Νεκταριε ,το αποτελεσμα μετραει και ειναι καταπληκτικο : :
|
|
|
Post by rawshooter on Sept 20, 2012 19:21:22 GMT 2
Ωωωωωω τί λέει ρε φιλαράκι !!!!!! : : : : : : : : Καταπληκτική δουλειά Νεκτάριε, δείγμα "χερά" με γνώση, επιμονή και υπομονή
|
|
|
Post by alex78 on Sept 20, 2012 22:02:30 GMT 2
Νεκτάριε καλησπέρα! Εξ' αρχής έθεσες υψηλά standars στην κατασκευή σου και τα κατάφερες περίφημα σ'ένα ομολογουμένως απαιτητικό κίτ!! Το εσωτερικό σου πολύ ''δουλεμένο'', τα μασκαρίσματα άψογα, το βάψιμο κορυφαίο και το στρώσιμο των χαλκομανιών καταπληκτικό!! Τα θερμά μου συγχαρητήρια φίλε μου!! : : : : Αλέξης : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 20, 2012 22:03:33 GMT 2
Νεκτάριε εκπληκτική δουλειά φίλε! Επιμονή και υπομονή και μεράκι και ειδού το αποτέλεσμα! Μπράβο ρε φίλε! : :
|
|
|
Post by nektarios on Sept 21, 2012 9:26:13 GMT 2
Φίλοι μου, Γιώργο, Κώστα, Παναγιώτη, Αλέξη και Αλέξανδρε, σας ευχαριστώ πολύ για τα ιδιαίτερα τιμητικά σχόλιά σας! Σας υπόσχομαι οτι στο επόμενο αγωνιστικό θα ακολουθήσω την "πεπατημένη" διαδικασία! (Ελπίζω, βέβαια, την ίδια γνώμη να έχουν και τα χρώματα, τα βερνίκια και οι χαλκομανίες που θα χρησιμοποιήσω... ;D ) : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Sept 21, 2012 11:47:05 GMT 2
Μπράβο Νεκτάριε... πολύ ωραίο αποτέλεσμα!!!!!!! : :
|
|
|
Post by nektarios on Sept 21, 2012 19:56:03 GMT 2