|
Post by nektarios on Jun 8, 2012 19:14:50 GMT 2
Οι αεραγωγοι ειναι πολυ ωραιοι, απλα οι τεφλον-ατοι εχουν λιγο μεγαλυτερη ευλυγισια! Οι χαλκομανιες εχουν κατσει υπεροχα! Καταλαβαινω τον πονο σου! Για το κοκκινο γιατι δεν μιλαγες?? Αν ειναι το TS-36, το εχω στη ζελατινα του!! Να σου πω την αληθεια παραξενευτηκα με τον τροπο που χειριζεσαι το αμαξωμα.....φαινεται ομως πως εχεις οργανωσει με ακριβεια τα βηματα σου! Φίλε Χρήστο, σε ευχαριστώ πολύ! Μεταξύ μας, οι δικοί σου αεραγωγοί δεν είναι μόνο πιο ευλύγιστοι, αλλά επίσης πιο όμορφοι, πιο καλοφτιαγμένοι και πιο αληθοφανείς, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα... ;D Για τις χαλκομανίες, ελπίζω να έχεις την ίδια γνώμη και όταν θα τις δεις από κοντά, κατά τον Νοέμβριο!... Για το χρώμα, τι να πω; Μόλις διάβασα το μήνυμά σου άρχισα να βγάζω καπνούς από τα αυτιά... : : Τέλος, για τον τρόπο που χειρίζομαι το αμάξωμα (βαψίματα, χαλκομανίες, μασκαρίσματα κ.λπ.), μόλις βρω για ποιόν λόγο τα έκανα με αυτή την ακατανόητη σειρά, θα σε ενημερώσω κι εσένα, όπως και όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους, που έχουν την ίδια ακριβώς απορία!... Ελπίζω όλος αυτός ο πειραματισμός να βγει σε καλό του μοντέλου... : :
|
|
|
Post by nektarios on Jun 8, 2012 19:44:23 GMT 2
Νεκτάριε θα διαφωνήσω για τους αεραγωγούς,δε με νοιάζει τί λες εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ! Οι καθρέπτες είναι πολύ πετυχημένοι και οι ζάντες μιά χαρά! Οι χαλκομανίες μου φαίνεται ότι έστρωσαν περίφημα αν και κάπως παράδοξο μου κάνει το γεγονός ότι έβαλες τη χαλκομανία με το πλαίσιο του αριθμού από τώρα.Θα τη μασκάρεις μετά για να βάψεις μαύρο; Καθαρό και περιποιημένο το update σου όπως πάντα (του γούστου μου )!Καλή συνέχεια και καλή υπομονή! (Πήρες μιά γερή γεύση από το τί τραβάω κι εγώ με τις χαλκομανίες ε;;; ) Φίλε μου Θάνο, είμαι πολύ χαρούμενος που σου άρεσε το update μου! Για τις χαλκομανίες έχεις δίκαιο, πήρα μια γερή δόση άγχους και αγωνίας, αν και πιστεύω οτι με τα δικά σου σεντόνια (ή του Χρήστου ή του Γιώργου...) δεν θα έβγαζα άκρη σε καμία περίπτωση!... Τέλος, για τις χαλκομανίες και τα μασκαρίσματα, αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα του μοντέλου! Ή θα το καταφέρω, ή θα το "καταφέρω"! ;D Όλες οι χαλκομανίες, μαζί με τη μάσκα και πιθανότατα και τα φώτα, θα μασκαριστούν, και μετά θα βαφεί το μαύρο και θα κολληθούν οι υπόλοιπες χαλκομανίες. Για να αποφύγω όμως δυσάρεστες εκπλήξεις, έχω ήδη ψεκάσει τις χαλκομανίες με 1 mist και 2 βαριά wet χέρια 2Κ, και αύριο σκοπεύω να το επαναλάβω, ώστε να ελαχιστοποιήσω όσο γίνεται τον κίνδυνο. Ίδωμεν... : :
|
|
|
Post by nektarios on Jun 22, 2012 10:13:04 GMT 2
Χαίρετε! Αυτό το update σκόπευα να είναι το τελευταίο, μαζί με την παρουσίαση του ολοκληρωμένου μοντέλου. Ωστόσο, τα γεγονότα εξελίχθηκαν διαφορετικά, καθώς το βερνίκι 2Κ με το οποίο έχει ψεκαστεί το κάτω μέρος του σκάφους αρνείται πεισματικά να στεγνώσει… Έτσι, περιμένοντας [για 2-3 εβδομάδες, σύμφωνα με τη συμβουλή πολύ έμπειρου μέλους του forum, αν και δεν μου αρέσει καθόλου… ], σας παρουσιάζω ό,τι άλλη ψιλοεργασία έχει γίνει, ενώ θα υπάρξει και μια απόπειρα στεγνώματος με την «μέθοδο gtziaf» (= πιστολάκι για μαλλιά), με την ελπίδα τουλάχιστον να μην καταστρέψω τον κόπο μου… 1. Κολλήθηκαν οι χαλκομανίες της «γεφυρόπετρας» στα "μάγουλα" των ελαστικών, αφού πρώτα αφαιρέθηκαν από αυτά (με γυαλόχαρτο) οι γραμμές των καλουπιών. Ακολούθως ψεκάστηκαν με ματ βερνίκι της Microscale, για μεγαλύτερη αληθοφάνεια, και στο τέλος συναρμολογήθηκαν και τοποθετήθηκαν οι τροχοί. 2. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των εξωτερικών καθρεπτών, με βάψιμο και προσθήκη κομματιών αλουμινόχαρτου. Επίσης, ανοίχθηκαν δυο τρύπες στο σκάφος για την τοποθέτησή τους (μετά το τελικό φινίρισμα). Διευκρινίζεται ότι, ενώ στο όχημα του 1996 υπήρχαν οι «κλασικοί» καθρέπτες, αντιθέτως στο όχημα του 1997 αυτοί αντικαταστάθηκαν με «τύπου F1», οι οποίοι μάλιστα μετακινήθηκαν προς τα πίσω, και στη θέση τους ανοίχθηκαν τρύπες για αεροεισαγωγές. 3. Ανοίχθηκαν δυο τρύπες στα σημεία που αρχικά βρίσκονταν οι καθρέπτες, για την είσοδο των αεραγωγών. 4. Τοποθετήθηκαν οι αεραγωγοί της καμπίνας 5. Βάφηκαν τα φανάρια, και θα τοποθετηθούν (και μασκαριστούν) πριν το βάψιμο του υπόλοιπου σκάφους. Αυτό, αν και μοντελιστικά λανθασμένο, είναι προτιμότερο, καθώς αλλιώς θα απαιτούνταν πολλή περισσότερη δουλειά, επιπλέον μασκαρίσματα, κ.λπ., ενώ και το αποτέλεσμα θα ήταν αβέβαιο. 6. Ολοκληρώθηκε η εξάτμιση, και είναι πλέον έτοιμη για τοποθέτηση (που θα γίνει κατά το τελικό φινίρισμα του μοντέλου, μαζί με την προσθήκη του «μεταλλικού» αντιθερμικού προστατευτικού στον προφυλακτήρα). 7. Βάφηκαν τα «λάστιχα» περιμετρικά των παραθύρων. Αυτά τα ολίγα… Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας! Υ.Γ.: Απομένουν οι εξής εργασίες: - Βάψιμο του υπόλοιπου σκάφους, αφού πρώτα μασκαριστούν οι ήδη βαμμένες επιφάνειές του. - Τοποθέτηση των υπόλοιπων χαλκομανιών. - Τελικό βερνίκι (2Κ). - Τοποθέτηση καθρεπτών, υαλοκαθαριστήρα, γάντζων ρυμούλκησης, ασφαλειών καπώ, εξάτμισης, αντιθερμικού προστατευτικού στον πίσω προφυλακτήρα, και αεροτομής. - Βάψιμο πλαϊνών φλας και μάσκας (+ κόλληση «Honda logo» metal sticker στη μάσκα).
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jun 22, 2012 18:13:04 GMT 2
Νεκτάριε, ο εσωτερικός διάκοσμος είναι φοβερός!!! Μπράβο... : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Jun 23, 2012 11:17:21 GMT 2
Φίλε Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ! : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 23, 2012 12:48:00 GMT 2
Νεκταριε η ουρα εμεινε!! Τον εφαγες τον γαϊδαρο!!! Ολο αομορφα κ οι αεραγωγοι σουπερ!! Καλα τελιεωματα!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 24, 2012 13:04:36 GMT 2
Φίλε Χρήστο, σε ευχαριστώ πολύ! Όσο για τον γάιδαρο, έχω την υποψία οτι έχει ουρά... δεινόσαυρου! : : ;D
|
|
|
Post by Sakis on Jun 24, 2012 16:11:10 GMT 2
Έμπαινε δυνατά Νεκτάριε!Τρεις μείναμε! Πανέμορφη πραγματικά η εξάτμιση και γεμάτο εσωτερικό!Καθαρή δουλειά στα φωτιστικά σώματα και τα ζαντολάστιχα.Πολύ καλός!
Περιμένω να δω το αμάξωμα γιατί η σειρά εργασιών που ακολούθησες με ξένισε λίγο και είμαι περίεργος να δω το αποτέλεσμα.
|
|
|
Post by nektarios on Jun 25, 2012 12:46:44 GMT 2
Θάνο, σε ευχαριστώ πολύ για το κολακευτικό σχόλιο! Για το αμάξωμα, πραγματικά και εγώ είμαι περίεργος να δω πού θα καταλήξει! Ενώ το ξεκίνησα μοντελιστικά σωστά, δηλαδή βάφοντας από το πιο ανοιχτό προς το πιο σκούρο χρώμα (κατά σειρά: αστάρι - βάψιμο άσπρου - μασκάρισμα άσπρου και αυτού που θα βαφόταν πορτοκαλί - βάψιμο πράσινου - μασκάρισμα πράσινου και ξεμασκάρισμα αυτού που θα βαφόταν πορτοκαλί, και θα ακολουθούσε βάψιμο του πορτοκαλί, βερνίκι όλων αυτών και μασκάρισμα για να βαφεί το μαύρο, και στο τέλος χαλκομανίες και τελικό βερνίκι), στην πράξη αντιμετώπισα τόσες πολλές αναποδιές (αφαίρεση της γυαλάδας του άσπρου και του πράσινου από την ταινία μασκαρίσματος, αδυναμία εξασφάλισης του TS-36 και ανάγκη να κολληθούν οι πορτοκαλί - και όχι μόνο - χαλκομανίες, άρνηση του βερνικού 2Κ να στεγνώσει, κ.λπ.), ώστε τελικά το όλο πρόγραμμα έγινε απολύτως μπάχαλο... Είμαι όμως αισιόδοξος!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jun 25, 2012 20:23:42 GMT 2
Μπράβο ρε Νέκ, πολύ μου άρεσε η εξάτμιση σου.. Απίστευτα όμως... Αν δε σου κάνει κόπο μπορείς να πείς 2 λόγια για τα βαψίματα ?(χρώματα, ψεκάσματα ή πινέλα κτλ...) Καθώς και οι ρόδες... Αλλο ένα update σου φίλε που το χάρηκα ιδιαίτερα... Το μόνο που με τρομάζει είναι ο τρόπος που εργάζεσαι στο αμάξωμα... Τόσα μασκαρίσματα με κάνουν και τρέμω πραγματικά και μόνο στην ιδέα... ;D ;D Καλή συνέχεια φίλε... Αγάπιος : :
|
|
|
Post by nektarios on Jun 26, 2012 9:18:25 GMT 2
Φίλε Αγάπιε, ευχαριστώ πολύ για το πραγματικά κολακευτικό σχόλιο! Χαίρομαι που σου αρέσει η περιπέτειά μου (γιατί πιο πολύ για περιπέτεια - ή καλύτερα για θρίλερ... - πρόκειται, παρά για μοντελισμό!), ελπίζω στο τέλος να καταφέρω να το ολοκληρώσω το ταλαίπωρο το Accord... Η διαδικασία της εξάτμισης ήταν πολύ απλή: αφού έκοψα την απόληξη, ψέκασα όλη την υπόλοιπη με το 191 της Humbrol, στη συνέχεια μασκάρισα όσα σημεία θα παρέμεναν ασημί (δηλαδή τον σωλήνα και την υποδομή στήριξής της στο αμάξωμα) και ψέκασα το καζανάκι με μείξη χρωμάτων της Humbrol, συγκεκριμένα με 191 και 27003, στην αναλογία που μου φάνηκε οτι ταίριαζε στο πραγματικό. Ξεμασκάρισα, κόλλησα τη μεταλλική απόληξη (αφού πρώτα έβαψα με πινελάκι το εσωτερικό της με μαύρο ματ), και τέλος!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jun 28, 2012 21:20:52 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε, Προχωράς σταθερά με ποιοτική δουλειά. Το Accord σου είναι από τα αγαπημένα μου θέματα στο ScW, και χωρίς υπερβολή ένα από τα ωραιότερα αγωνιστικά υπό κλίμακα που έχω δει! Με το καλό τα τελειώματα! Απόστολος : :
|
|
|
Post by rawshooter on Jun 28, 2012 23:18:37 GMT 2
Πολύ ωραία, καθαρή και μερακλίδικη δουλειά : : : : Μ' άρεσε πολύ η δουλειά στο εσωτερικό αλλά και στην εξάτμιση
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jun 29, 2012 0:52:26 GMT 2
Αψογη και πεντακαθαρη κατασκευη Νεκταριε!!! : : : : Συγχαρητηρια!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 29, 2012 21:12:39 GMT 2
Φίλοι μου, Απόστολε, Παναγιώτη και Βαγγέλη, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σας σχόλια! Μακάρι η απόπειρα στεγνώματος του βερνικιού με το πιστολάκι να πάει καλά [δεν το έχω ξαναδοκιμάσει, και ακόμα προσπαθώ να το πάρω απόφαση...] και να μπορέσω να το ολοκληρώσω χωρίς προβλήματα! Υ.Γ.: Απόστολε, ειδικά το δικό σου σχόλιο με τιμάει ιδιαίτερα, αν και θεωρώ οτι η δουλειά μου απέχει πάαααρα πολύ από το να βρίσκεται ανάμεσα στις "δυνατές" του forum... Το παλεύω όμως για κάτι καλύτερο!...
|
|
|
Post by rous74 on Jun 29, 2012 21:19:51 GMT 2
Νεκτάριε το accord δίνει ρέστα... Πολύ καλή και καθαρή κατασκευή, συγχαρητήρια... Εσωτερικό και εξάτμιση μ' άρεσαν πάρα πολύ ! Καλά τελειώματα...
|
|