dean
Kart Driver
Racing for ever!
|
Post by dean on Jan 15, 2012 23:13:47 GMT 2
Καλησπέρα, Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους μας! Το πρώτο μου post σ΄ αυτό το site. Να ευχηθώ καλή αρχή στο site!!! Σας παρουσιάζω την Kawasaki Kr500 G.P. Racer. Η κατασκευή της δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα εκτός από τις χαλκομανίες οι οποίες (αυτές του κιτ) ήταν σε πολύ κακή κατάσταση (κιτρινισμένες). Περιμένω τις κριτικές σας και τις παρατηρήσεις σας! Καλό βράδυ σ΄ όλους!!!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 16, 2012 11:15:29 GMT 2
Dean καλωσήρθες φίλε μου! Πολύ ιδιαίτερο και όμορφο μοντέλο! Για μένα ίσως να ήθελε και λίγο weathering για να τονιστούν κάποια σημεία, αλλά αυτή είναι καθαρή προσωπική μου άποψη! Καλή συνέχεια και περιμένουμε και άλλα έργα σου
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 16, 2012 17:54:38 GMT 2
Δημητρη συγχαρητηρια, πολυ ομορφη βγηκε κ τα σηματα εκατσαν μια χαρα!!! Τι ακολουθει??
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 16, 2012 18:20:37 GMT 2
Δημήτρη καλως ήρθες στην τροχοπαρέα... Πολύ όμορφο το kawasaki σου... Μπράβο... Τα σήματα τα τύπωσες σε λευκό ή διαφανες φύλο χαλκομανίας? Και ποιο συγκεκριμένα (μάρκα)? Τι ακολουθεί? Περιμένουμε και τα υπόλοιπα : :
|
|
|
Post by alex78 on Jan 16, 2012 22:11:14 GMT 2
Καλώς ήρθες στήν παρέα Δημήτρη εύχομαι καλές κατασκευές να έχεις, όπως η συγκεκριμένη!! : :
|
|
dean
Kart Driver
Racing for ever!
|
Post by dean on Jan 16, 2012 23:04:10 GMT 2
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αλλά και για τις παρατηρήσεις που είναι πάντα ευπρόσδεκτες!!! Δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει στην συνέχεια γιατί δεν έχω τίποτα στο stock μου. Σκέφτομαι πάλι για δίτροχο μάλλον. Οι χαλκομανίες τυπώθηκαν σε χαρτί της Expert-choice , clear inkjet, τις οποίες προμηθεύτικα από το e-bay. Το αρνητικό στις συγκεκριμένες χαλκομανίες είναι ότι είναι πολύ χοντρές,επίσης τα κίτρινα σημεία βγήκαν διάφανα κίτρινα (δεν ξέρω τον λόγο) αλλά το θετικό τους είναι ότι δύσκολα κόμματιάζονται. Εξηγήστε μου λίγο για το weathering. Καλό βράδυ σ΄όλους!!!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 24, 2012 12:00:06 GMT 2
Δημήτρη, Καλώς Ήρθες στην παρέα! Δυναμική αρχή με ένα πολύ όμορφο μοντέλο! Για τις χαλκομανίες, από τη λίγη μέχρι τώρα ενασχόλησή μου με το θέμα, έχω συμπεράνει οτι είναι πολύ δύσκολο - αν όχι αδύνατο - να πετύχεις έντονα χρώματα τυπώνοντας σε διαφανή χαλκομανία, ακόμη και τα πιο σκούρα. Νομίζω οτι οι εταιρίες παραγωγής εκτυπωμένων χαλκομανιών δημιουργούν πρώτα ένα άσπρο υπόβαθρο σαν αστάρι στα σημεία που θα εκτυπωθούν και μετά εκτυπώνουν τα χρώματα. Αυτό είναι φανερό κυρίως σε κάποιες κακοεκτυπωμένες χαλκομανίες, στις οποίες η εκτύπωση των χρωμάτων επάνω στο υπόστρωμα δεν είναι ακριβής, με αποτέλεσμα να διακρίνεται το άσπρο γύρω από τα έγχρωμα σχέδια. Προτείνω να χρησιμοποιείς λευκή χαλκομανία, όπου βεβαίως αυτό είναι δυνατό (νομίζω οτι αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει στα κίτρινα σήματα του συγκεκριμένου μοντέλου, και βεβαίως μετά θα τα έκοβες με ψαλίδι με μεγάλη προσοχή), και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!
|
|
dean
Kart Driver
Racing for ever!
|
Post by dean on Jan 26, 2012 20:44:40 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε! Ευχαριστώ για τα σχολιά σου. Για τις χαλκομανίες ψαχνόμουν αν είχα κάνει κάτι εγώ στραβά και μου βγήκαν ψιλοδιάφανες.Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, αν τις εκτύπωνα σε άσπρο χαρτί πως θα τις έκοβα τ'οσο ίσια ώστε να μην φαίνονται τα άσπρα περισεύματα της χαλκομανίας. Αυτό που έκανα εγώ (δεν ξέρω αν είναι σωστό,αλλά το αποτέλεσμα είναι καλό,για τα γούστα μου).Είχα εκτυπώσει τις χαλκομανίες 2 φορές.Έβαλα την κίτρινη μπροστινή χαλκομανία,που έπειτα θα έμπαινε το νούμερο.Το έβαψα κίτρινο και έπειτα κόλλησα την δεύτερη ίδια χαλκομανία.Ουσιαστικά την πρώτη την χρησιμοποίησα για οδηγό.Πατέντες αλλά τί να έκανα;
|
|
|
Post by nektarios on Jan 26, 2012 22:34:55 GMT 2
Η πατέντα σου ήταν καλή (και αποτελεσματική!), αλλά παιδεύτηκες πολύ περισσότερο. Πίστεψέ με, για έναν μοντελιστή που δουλεύει με τη δική σου λεπτομέρεια, το κόψιμο θα ήταν πανεύκολο! Χρειάζεται μόνο μικρό ψαλίδι, κοφτερό, και να μη βιάζεσαι. Άλλωστε, πριν κόψεις τη χαλκομανία μπορείς να το δοκιμάσεις όσες φορές θέλεις, έχοντας τυπώσει τα σχέδια σε ένα απλό χαρτί. Έχω εφαρμόσει τη μέθοδο αρκετές φορές και πετυχαίνει πάντα, δυστυχώς όμως όλες ήταν σε αεροσκάφη και δεν μπορώ να βάλω φωτογραφίες, γιατί ο Admin θα με αγριοκοιτάξει!... Καλή επιτυχία!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Feb 15, 2012 0:09:43 GMT 2
Πολύ όμορφη κατασκευή!!! Μπράβο : : Απόστολος : :
|
|
georgenc
GP3 Driver