Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Oct 15, 2024 0:07:51 GMT 2
Το λίφτινγκ της Κυρίας!!!! Έτσι ένιωσα, έτσι προσέγγισα την εμπειρία αυτή. Το φορτηγό κατασκευάστηκε το 1991, μαθητής γυμνασίου τότε, ήταν από τα πρώτα ευρωπαϊκα φορτηγά που ολοκλήρωσα. Διασώθηκε όλα αυτά τα χρόνια, γέμισε σκόνη, μικρά κομμάτια χάθηκαν με τον καιρό, άντεξε σε μετακομίσεις, παρόλα αυτά δεν το πέταξα. Μπήκε λοιπόν στην βιτρίνα έχοντας υποστεί ένα μικρό λίφτινγκ που περιελάμβανε: Ξεσκόνισμα & καθάρισμα, προβολείς οροφής, νέους τενόρους, κεραίες, μεταλλικά σκαλοπάτια, σπιράλ με την βάση τους, τρύπημα στην εξάτμιση, νέο λερωμένο πέταλο, μερικά μικρά αυτοκόλλητα και φυσικά ένα νίκελ "mudflap girl" στην μάσκα έτσι για το αλατοπίπερο!!!! Ναι, γνωρίζω είναι μέτριο, είναι γεμάτο λάθη και ατέλειες, με θαμπάδα στα τζάμια και σημάδια, λάθη που κάνουν μπαμ αλλά η συναισθηματική αξία το να παραμένει στην συλλογή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση μου. Υπόσχομαι κάποια στιγμή να ανεβάσω και το πρώτο μου ολοκληρωμένο Αμερικάνικο φορτηγό που στέκεται ακόμα αγέρωχο στην βιτρίνα του πατρικού μου.
Μελλοντικά θα αντικαταστήσω τα φωτιστικά μπρος & πίσω μιας και είναι άθλια βαμμένα.
Το λίφτινγκ έλαβε χώρα λίγες μέρες πριν το προγραμματισμένο ταξίδι, το οποίο αναβλήθηκε τελικά, δίνοντας μου την ευκαιρία να μοντελάρω τον επόμενο καιρό ακατάπαυστα!! 😁😁😁
Ακολουθούν φωτογραφίες.....
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Oct 15, 2024 0:40:57 GMT 2
Για την ιστορία το "Mudflap Girl" προέρχεται από έναν οδηγό φορτηγών μεγάλων αποστάσεων, τον Stewart Allen που την δεκαετία του '60 τοποθέτησε μια φωτογραφία της γυναίκας του Rachel Ann με μαγιό στην παραλία σε κάθε πλευρά του φορτηγού του. Ζωγράφισε επίσης πάνω στο καπό του φορτηγού και την σιλουέτα της από την ίδια φωτογραφία. Όμως, όταν οι εργοδότες της νέας εταιρίας του απαγόρευσαν να φέρει τις εικόνες πάνω στο φορτηγό του αυτός τις τοποθέτησε στους λασπωτήρες του φορτηγού του ώστε να μην τα βλέπουν τα αφεντικά του. Το 1967, ο ντίλερ με αξεσουάρ φορτηγών Bill Zinda είδε το φορτηγό του Stewart και αφού πήρε την άδεια του αποφάσισε να σχεδιάσει την σιλουέτα της γυναίκας σε νίκελ αξεσουάρ και να την πουλάει. Σύντομα έγινε μόδα στα περισσότερα φορτηγά στην Αμερική, μόδα που πέρασε και στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Ένα αξεσουάρ που πουλάει ακόμα και σήμερα, πουλάει και σε μπλουζάκια από τον Ed Allen, τέκνο του Stewart και σχεδιαστή μόδας!!!!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 15, 2024 22:07:45 GMT 2
Πολύ ωραίο φίλε, δεδομένης και της ηλικίας του και των τότε μοντελιστικών ικανοτήτων σου! Και μόνο που διασώζεται μετά από τόσα χρόνια και τόσες περιπέτειες, είναι καταπληκτικό! Υ.Γ.: Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία τού mudflap girl! Η αλήθεια είναι οτι δεν γνώριζα οτι η συγκεκριμένη και τόσο διάσημη φιγούρα είχε και όνομα...
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Oct 16, 2024 10:59:27 GMT 2
Σε ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε. Ίσως ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια λίφτινγκ σε παλαιότερες κατασκευές φορτηγών, μιας και η όλη διαδικασία μου άρεσε. Καλημέρα
|
|
|
Post by alex78 on Oct 16, 2024 12:06:55 GMT 2
Είχαν μια άγρια ομορφιά αυτά τα ρετρό οχήματα παρά την απλότητά τους σε σχέση με τα πιό μοντέρνα σημερινά τούμπανα. Αναμφίβολα άξιζε την 2η ευκαιρία της η γερμανίδα μεγαλοκοπέλα. Άσε που vintage μερσεντικό δεν βλέπεις πλέον συχνά υπο κλίμακα. Πάντως Αντώνη που στην εφηβεία σου έφτιαχνες τόσο απαιτητικά κιτ, ευχής έργον να μας παρουσιάσεις μελλοντικά και άλλα σου ''λίφτινγκ''.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 16, 2024 20:28:45 GMT 2
Πολύ επιτυχημένη ανακατασκευή και σε υψηλά στάνταρ το αποτέλεσμα, Αντώνη. Ενδιαφέρουσα και η ιστορία, που φυσικά αγνοούσα. Έχω ξεκινήσει όμως τα εντατικά φιλαράκι
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 17, 2024 12:26:27 GMT 2
Συγχαρητήρια και απο μένα Αντώνη.
Πολυ ωραίος ο τρακτορας! Έχω να φτιάξω πολλά χρόνια τράκτορα και με έκανες να μπω να ψάχνω κίτ φορτηγών.
Ελπίζω να δούμε και άλλα τέτοια μερακλίδικα λίφτινγκ απο τα χέρια σου.
Αγάπιος
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Oct 17, 2024 13:58:04 GMT 2
Πολύ ωραία η ανακατασκευή Αντώνη. Πολύ μεγάλη και η συναισθηματική αξία. Εγώ δυστυχώς για διάφορους λόγους δεν έχω καταφέρει να κρατήσω τίποτε στο εκείνα τα ανέμελα χρόνια και αυτό με στεναχωρεί. Ανυπομονώ να δω και τα υπόλοιπα.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Oct 18, 2024 7:48:35 GMT 2
# Αλέξη, μελλοντικά θα ακολουθήσει καλλωπισμός και σε μερικά ακόμη.
# Γιώργο, σε ευχαριστώ για το θετικό σχολιασμό. Τα εντατικά θα σου χρειαστούν σύντομα! χαχαχ
#Αγάπιε, σε περιμένουμε στην συγκεκριμένη θεματολογία.
#Βαγγέλη, κρίμα που δεν έχεις κάτι από την εποχή εκείνη. Είναι αλήθεια πως τα θαυμάζω όταν επισκέπτομαι το πατρικό μου η συναίσθημα αξία είναι ανεκτίμητη.
Καλημέρα σε όλους!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 18, 2024 10:11:09 GMT 2
Μπράβο ρε Αντώνη,πολύ καλή ιδέα η ανακατασκευή και μπράβο που το κράτησες και σε καλή κατάσταση για 30+(!!!) χρόνια. Πόσες αναμνήσεις για σένα...
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Oct 21, 2024 0:55:39 GMT 2
Να είσαι καλά φίλε Σπύρο. Όντως πάνε χρόνια πολλάαααα 🙂🙂🙂
|
|