|
Post by nektarios on Jan 10, 2024 21:54:43 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Το συγκεκριμένο κιτ αποτέλεσε τη συμμετοχή μου στο GB «Porsche 75 Years» (2023). Το όχημα αποτέλεσε το πρώτο υπερτροφοδοτούμενο αυτοκίνητο παραγωγής που συμμετείχε σε αγώνες αντοχής, και συγκεκριμένα έλαβε μέρος στον αγώνα του LeMans το 1974, με τον αριθμό 22 και με οδηγούς τους Herbert Muller & Gijs van Lennep, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση. Το κιτ είναι της Italeri (κωδικός 3625), πρόκειται για φετινή - αλλά πολλοστή - επανακυκλοφορία (με αρχική κυκλοφορία το 1976…) και αναφέρεται ως EasyKit, χαρακτηρισμός που όμως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, καθώς απαιτήθηκαν πολλές μετατροπές, δεδομένων αφενός του ότι το εσωτερικό τού μοντέλου αφορούσε όχημα παραγωγής και όχι αγωνιστικό, και αφετέρου του οτι απαιτούνταν και αρκετές εξωτερικές μετατροπές, καθώς το κιτ αφορούσε άλλο αγωνιστικό. Από την άλλη, οι χαλκομανίες τής Cartograf είναι υποδειγματικές. Το - σε γενικές γραμμές μέτριο - αποτέλεσμα φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, ενώ για μένα το σημαντικότερο είναι ότι κατάφερα να το ολοκληρώσω και να μοιάζει αρκετά με αυτό που ήθελα να αναπαραστήσω… Η κατασκευή βρίσκεται εδώ: scalewheels-gr.com/thread/3482/porsche-carrera-turbo-lemans-italeri?page=1 Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 11, 2024 14:31:22 GMT 2
Ωραίο αποτέλεσμα Νεκτάριε, μπράβο για την ολοκλήρωση πάνω σ' ένα (όπως αποδείχτηκε) απαιτητικό κιτ. Ευκαιρία να μας δείξεις και την 2η βιτρίνα σου με τα υπόλοιπα (πλήν Honda) μοντέλα σου.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 12, 2024 9:40:09 GMT 2
Πολύ ωραία δουλειά, Νεκ. Εξαιρετική προσπάθεια πραγματικά. Καλημέρα
|
|
|
Post by nektarios on Jan 13, 2024 1:37:53 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jan 13, 2024 16:13:47 GMT 2
Εξαιρετική συλλογή Νεκτάριε, να της χαίρεσαι και τις δύο βιτρίνες φίλε. Ειδικά το ράφι με τα movies cars σκέτη απόλαυση, αλλά και το ''παπάκι'' ,αν και σαν την μύγα μές στο γάλα. είναι αξιαγάπητο.
|
|
|
Post by nektarios on Jan 13, 2024 23:29:57 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε! Το "παπάκι" είναι αυτό που είχα "χρεωμένο" στη θητεία μου (τότε και εκείνο ήταν σχεδόν καινούριο...) , και κατασκευάστηκε κατά τη διάρκειά της, χρησιμοποιώντας ως αναφορά το πραγματικό όχημα! Είναι - μαζί με το Jeep των S.A.S., που φτιάχτηκε ταυτόχρονα - το μοναδικό στρατιωτικό όχημα που έχω κατασκευάσει...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 14, 2024 18:48:50 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Jan 14, 2024 23:23:50 GMT 2
Κρύβε λόγια, αρχηγέ... Η αλήθεια είναι οτι αυτό που λες παίζει να ισχύει για τα 3/4 από όλες τις βιτρίνες μου...
|
|
|
Post by czt on Jan 17, 2024 13:25:08 GMT 2
Σουπερ το πορσε Νεκταριε! Εν τω μεταξύ, παίζει τα 3/4 από τις 2 βιτρίνες να στα έχω ανασκάψει, από την πυραμίδα του Ebay και των ομοίων του, εγώ. Σε ένα ξέφυγες και πήγες και πήρες το χρέπι, αντί το πολύ καλό fujimi ΥΓ. Μην το παίζεις μάχιμος σε αυτούς που δεν σε ξέρουν, γιατί θα αποκαλύψω για τότε που ήσουν ελεύθερος κοντυλοφόρου (δεν είχαν εφευρεθεί τα στυλό διαρκείας τότε) και η χιλιοτραγουσισμένη μανιταροφαγία σου θα είναι πταίσμα...
|
|
|
Post by czt on Jan 17, 2024 13:28:57 GMT 2
Δε μας τα λες καλα κυρ Νεκταριε!!! Να κανεις το καλο κιτ για να εξιλεωθεις!!!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 17, 2024 14:21:30 GMT 2
Φίλε, με μπέρδεψες... Γράφεις οτι αυτό που έφτιαξα είναι σούπερ, και μετά από 4 λεπτά γράφεις οτι πρέπει να φτιάξω το καλό... 🤔 Τι μου διαφεύγει; 🙂
|
|
|
Post by czt on Jan 17, 2024 20:46:45 GMT 2
Το καλο το κιτ που σε αναφερει ο αντμιν!!!! Το αναφερει ο ανθρωπος! <<Σε ένα ξέφυγες και πήγες και πήρες το χρέπι, αντί το πολύ καλό fujimi >> παρε το φουτζι γτ δε σε βλεπω καλα
|
|