|
Post by nektarios on Jan 6, 2024 21:33:08 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Καλή και ευλογημένη νέα χρονιά σε όλους, με υγεία και άφθονες μοντελιστικές κατασκευές! Η συγκεκριμένη κατασκευή είναι κατά κάποιον τρόπο «επετειακή», καθώς είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 20 χρόνων από την απόκτηση του πρώτου μου Jazz (Ιούνιος 2003), συνεπώς έχει για μένα ιδιαίτερη συναισθηματική σημασία. Πρόκειται για Jazz 1ης γενιάς [έτος κυκλοφορίας 1999] βελτιωμένο από τον οίκο “Spoon Sports” (επίσημο βελτιωτικό οίκο για Honda), που επιπλέον είναι και αγωνιστικό, συμμετέχοντας σε πρωταθλήματα της Ιαπωνίας, της Μαλαισίας κ.λπ. Το κιτ είναι το 24251 της Tamiya, ενώ οι αγωνιστικές τροποποιήσεις και προσθήκες έγιναν με το ειδικό - και περιορισμένης παραγωγής - transkit της ZoomOn. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό: Ενώ η - συνοπτική - κατασκευή βρίσκεται εδώ: scalewheels-gr.com/thread/3470/honda-jazz-spoon-sports-racing Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας! Υ.Γ.: Κατά ιδιαίτερα ευχάριστη συγκυρία με την παρουσίαση του ολοκληρωμένου Jazz, μόλις χθες απόκτησα (με την κρίσιμη συνδρομή του Αγάπιου!) ένα ακόμη Jazz, σε κλίμακα που δεν είχα. Έτσι, μετά το 1:1 και το 1:24, πλέον κατέχω και 1/64! Το οποίο μάλιστα είναι και ποιοτικότατο…
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 6, 2024 22:54:41 GMT 2
Ωραιότατον! Να το χαίρεσαι, κι αυτό και το μικράκι! Κι από περιέργεια: Πόσα Jazz και πόσα Honda γενικώς περιλαμβάνει η συλλογή σου; Και τα φτιάχνεις με ανοιχτά ή με κλειστά μάτια;
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 7, 2024 2:24:46 GMT 2
Μερακλιδικο το Jazz Νεκτάριε! Συγχαρητήρια φίλε για την αρτια ολοκλήρωση ενός ακόμα ξεχωριστού Honda! Η συλλογή σου έχει γίνει άκρως ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή!Για δώσε και καμιά φωτό με το τμήμα της βιτρίνας που μπήκε το Τζαζ
|
|
|
Post by nektarios on Jan 7, 2024 2:30:28 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ, Κωνσταντίνε! Jazz έχω φτιάξει μόνο 2 [το δικό μου - που είναι και το πρώτο μου μοντέλο πολιτικού οχήματος - και το Spoon), ωστόσο η συλλογή με τα Honda περιλαμβάνει αρκετά ακόμη εκθέματα... Όμως αν και έχω φτιάξει αρκετά μοντέλα, ωστόσο οι ρυθμοί μου πρέπει να είναι από τους πλέον αργούς του φόρουμ... Οι περισσότεροι ολοκληρώνετε μοντέλα πολύ πιο περίπλοκα και απαιτητικά από τα δικά μου - και συνήθως με πολύ καλύτερα αποτελέσματα - σε χρόνους ασύγκριτα συντομότερους... Αλλά δεν με πειράζει καθόλου, καθώς θεωρώ οτι το σημαντικότερο είναι να κάνουμε το χόμπυ μας και όχι να προσθέτουμε μια ακόμη αιτία άγχους...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 7, 2024 11:12:35 GMT 2
Πολύ ωραίο, Νεκ, πραγματικά. Ίσως το καλύτερο φινίρισμα σου;
Μια - δύο λεπτομέρειες, όπως αντιπυρικό αυτοκόλλητο κάτω από την εξάτμιση (νομίζω στο είχα πει), καλωδίωση στα έξτρα όργανα που φαίνονται πάνω στον πίνακα και ασημί λεπτομέρειες στις πολύ όμορφες ζάντες.
Συγχαρητήρια και πάλι.
ΥΓ, Εντυπωσιακή η hondoσυλλογή
|
|
|
Post by nektarios on Jan 7, 2024 12:08:50 GMT 2
Σπύρο και Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ! Σπύρο, φαίνεται οτι όταν έγραφα εγώ την απάντηση στον Κωνσταντίνο, εσύ ανέβασες το σχόλιο, κι έτσι είδα πολύ αργότερα οτι είχες σχολιάσει πριν την απάντησή μου! Μετά την κλήρωση με τον εαυτό μου, τώρα έρχεσαι εσύ να ζητήσεις να ανεβάσω φωτογραφία που εγώ ανεβάζω την ώρα που τη ζήτησες, χωρίς όμως να ξέρω οτι τη ζήτησες! Πολλά παράξενα μου συμβαίνουν τώρα τελευταία... Γιώργο, είναι όντως το καλύτερο φινίρισμα, γιατί δεν ασχολήθηκα καθόλου με το γυάλισμα! Είναι όπως ακριβώς προέκυψε από το ψέκασμα με το Β513... Για το αντιπυρικό όντως το είχες πει, εγώ φυσικά το ξέχασα, νομίζω όμως οτι μπορεί να προστεθεί και τώρα, πολύ εύκολα. θα το δω. Για την καλωδίωση των οργάνων έχεις επίσης δίκαιο, θα μπορούσα να το είχα κάνει σχετικά εύκολα, τώρα όμως δεν τολμάω να το ανοίξω, γιατί δυσκολεύτηκα στο κλείσιμο και δεν θέλω να το ρισκάρω. Οι ζάντες όμως, σύμφωνα με τις φωτό αναφοράς που είχα στη διάθεσή μου, ήταν δυστυχώς κατάμαυρες...
|
|
|
Post by czt on Jan 9, 2024 16:40:44 GMT 2
Πολυ ωραιο το αποτελεσμα! Τα γρηγορα τα εχεις σε λαθος αποχρωση γιατι εβγαιναν και σε αλλη αρα θα σε κανω να τα ξανα φτιαξεις με τη σωστη! Επισης περιμενα να εχουν και πινακιδες αλλα ειδα κανενα δεν εχει εχουν φαση και με αρεσουν! Περιμενω το επομενο χοντα! Μια ερωτηση στο ραφι που ειναι τερμα κατω ειναι μοντελα η ντικαστ?
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 10, 2024 20:50:58 GMT 2
ελα ρε φίλε φοβερό ότι ανέβασες τη βιτρίνα πριν δεις ότι την ζήτησα!!! Πολύ εντυπωσιακή η συλλογή!Χίλια μπράβο! Φυσικά αγαπημένη μου η σειρά με όλα τα castrol,όλα υπέροχα!
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 10, 2024 21:00:11 GMT 2
Να προσθέσω φίλε ότι σίγουρα λείπει ένα JACCS από την βιτρίνα,επιβάλλεται να το προσθέσεις!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 10, 2024 23:48:02 GMT 2
Κώστα, πράγματι το Jazz είναι σε λάθος απόχρωση... Έπρεπε να είναι όλο κίτρινο! Το επόμενο Honda μάλλον θα αργήσει, καθώς στο στοκ έχουν απομείνει μόνο τέσσερα, και όλα με πολλές δυσκολίες στην κατασκευή τους... Τα 2 μοντέλα κάτω δεξιά [το φορτηγάκι Τ-360 και το επιβατικό Ν-360, που αποτελούν τους "προπάτορες" όλων των αυτοκινήτων της εταιρίας] είναι συναρμολογούμενα, αλλά σε κλίμακα 1/32, καθώς όταν φτιάχτηκαν δεν κυκλοφορούσαν στην 1/24 (το φορτηγάκι ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει). Σπύρο, χαίρομαι που σου αρέσει η συλλογή, εμένα μού αρέσει πιο πολύ η κίτρινη σειρά, όπως φαντάζομαι οτι ισχύει και για τον Κώστα! Το JACCS, εκτός από το οτι είναι δυσεύρετο (έστω και αν αγοραστεί μόνο του το κιτ και χώρια οι χαλκομανίες) είναι πολύ "βαθιά νερά" για μένα, και μόνο που το βλέπω αγχώνομαι...
|
|