|
Post by nektarios on Dec 7, 2023 22:07:35 GMT 2
Αν και είχα καιρό να το παρακολουθήσω, προχωράει πολύ καλά και γίνεται πολύ όμορφο! Μου άρεσαν κι εμένα πολύ οι ζώνες από το προ-προ-προηγούμενο update! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 9, 2023 13:19:23 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 9, 2023 14:49:40 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Όπως είχε προγραμματιστεί, την εβδομάδα που πέρασε αποπερατώθηκε το μπροστινό πλαίσιο και κατασκευάστηκε η πεταλιέρα. Στην πεταλιέρα προστέθηκε ο ιδιοκατασκευασμένος μοχλός του γκαζιού στο πεντάλ...
...ενώ στο πλαίσιο προστέθηκε το πλέγμα του ρύγχους, όπου αντικαταστάθηκαν οι καλουπωτές σωληνώσεις των φρένων με πλεχτό σωλήνα, προστέθηκε σωλήνας και καλωδίωση στον πυροσβεστήρα και τέλος, μετά την τοποθέτηση της πεταλιέρας προστέθηκε ξύλινο πάτωμα στα πόδια του οδηγού:
Το πλαίσιο είναι έτοιμο για συναρμολόγηση: Την ερχόμενη λοιπόν βδομάδα, μετά και τη συναρμολόγηση του κινητήρα πάνω στο μονοκόκ θα δούμε το θηρίο στις συνολικές του διαστάσεις (σχεδόν, καθώς θα λείπει το ρύγχος και η αεροτομή). Να είστε όλοι καλά και να έχετε ένα καλό ΣΚ!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 9, 2023 22:40:29 GMT 2
Πολύ όμορφο το πλαίσιο Κωνσταντίνε. Τον πυροσβεστήρα τον έβαψες εσύ ή ήρθε προβαμμένος; Ρωτάω γιατί δείχνει λίγο σαν πλαστικός, εκτός και εάν είναι από την φωτό. Επίσης, ξέρεις τα πράσινα καλώδια τι ακριβώς κάνουν; Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 10, 2023 10:12:46 GMT 2
Με το καλό να αρχίσει να "δένει" το όχημα Κωνσταντίνε,καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 10, 2023 10:22:08 GMT 2
Πολύ όμορφο το πλαίσιο Κωνσταντίνε. Τον πυροσβεστήρα τον έβαψες εσύ ή ήρθε προβαμμένος; Ρωτάω γιατί δείχνει λίγο σαν πλαστικός, εκτός και εάν είναι από την φωτό. Επίσης, ξέρεις τα πράσινα καλώδια τι ακριβώς κάνουν; Καλό βράδυ! Να 'σαι καλά Φάνη, ευχαριστώ πολύ! Ο πυροσβεστήρας ήταν προβαμμένος (πάνω σε μαύρο πλαστικό) και δεν τον πείραξα. Τώρα γιατί σε κεραμιδί και όχι κατακόκκινο, ένας θεός ξέρει... Τα πράσινα καλώδια μεταφέρουν (ηλεκτρικό) σήμα ανοίγματος της βαλβίδας του πυροσβεστήρα. Τι είδους βαλβίδα είναι, δεν ξέρω. Καλή Κυριακή!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 10, 2023 10:26:34 GMT 2
Με το καλό να αρχίσει να "δένει" το όχημα Κωνσταντίνε,καλή συνέχεια! Ευχαριστώ πολύ Σπύρο! Σχετικά με το "δέσιμο" έχω κάποια αγωνία, πρώτον γιατί θα φανεί η ποιότητα της συναρμογής κομματιών που δεν έχουν πια ανοχές και δεύτερον διότι δεν είναι απλό να κουλαντρίζεις ένα μαραφέτι 60 εκ. και βάρους κάπου 3-4 κιλά... Θα δείξει...
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 10, 2023 13:21:43 GMT 2
Ωραίες οι προσθήκες, Κώστα. Αλήθεια, είχε ξύλινο πάτωμα μπροστά από τα ποδοστήρια, δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ. Η συναρμογή είναι πάντα ένα άγχος σε αυτά τα κιτ. Το είχα κι εγώ άγχος στη δική μου πλαστική, όπου το βάρος ήταν σαφώς μικρότερο, αλλά δεν είχε βίδες για τη συναρμογή της. Αλλά, όταν την έστειλα στην Ευρώπη, έβλεπα εφιάλτες κάθε βράδυ μέχρι να φτάσει,
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 10, 2023 13:52:42 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Υπάρχει τουλάχιστον μια φωτό αναφοράς στη συλλογή του Paul Koo που δείχνει το ξύλινο πάτωμα, κι ο ίδιος το συμπεριλαμβάνει στη δική του κατασκευή. Πέραν αυτού...
Σχετικά με τον χειρισμό του συναρμολογημένου, σίγουρα οι βίδες είναι πιο αξιόπιστες από την κόλλα. Απ' την άλλη, το βάρος εγκλείει τον κίνδυνο να σου φύγει απ' τα χέρια. Γι' αυτό ο πάγκος μου είναι τώρα σκεπασμένος με 3 στρώματα bubble wrap...
|
|
|
Post by nektarios on Dec 12, 2023 22:49:15 GMT 2
Πολύ όμορφες και αυτές οι προσθήκες Κωνσταντίνε! Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τη συναρμολόγηση! Καλή επιτυχία!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 13, 2023 16:01:30 GMT 2
Να 'σαι καλά Νεκτάριε, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 17, 2023 10:10:40 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Η συναρμολόγηση των τριών κομματιών περατώθηκε ευτυχώς χωρίς απρόοπτα. Η καλή συναρμογή και ο προσεκτικός χειρισμός οδήγησαν σ' αυτό το αποτέλεσμα (το roll bar και το κάλυμμα των σωληνώσεων καυσίμου σε dry fit):
Και μερικές λεπτομέρειες:
Να είστε όλοι καλά και να έχετε μια καλή Κυριακή!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 17, 2023 17:49:27 GMT 2
Πολύ όμορφο Κωνσταντίνε! Και δείχνει πολύ μεγάλο! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 17, 2023 19:25:38 GMT 2
Ευχής έργο που πήγαν όλα καλά Κωνσταντίνε!Τεράστιο δείχνει..
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 17, 2023 20:42:39 GMT 2
Φάνη και Σπύρο ευχαριστώ για τα σχόλια και χαίρομαι που σας αρέσει! Και. όντως είναι τεράστιο...
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 18, 2023 8:59:16 GMT 2
Πολύ εντυπωσιακό, Κώστα, Πραγματικά. Καλημέρα
|
|