|
Post by gtziaf on Nov 19, 2023 11:04:20 GMT 2
Πραγματικά, οι ζώνες είναι υπέροχες. Άξιζε το transkit μόνο από αυτό. Περιείχε και τις ραφές; Καλή συνέχεια κύριε Κώστα μας
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 19, 2023 17:57:28 GMT 2
Να 'σαι καλά Γιώργο! Το τρανσκιτ περιείχε τις ραφές για τις φαρδιές ζώνες (εκτύπωση μπλε σε λευκό φύλλο). Οι υπόλοιπες (εκτύπωση λευκή σε διαφανές φύλλο) είναι του κιτ. Για τα μικρά ζωνάκια, αυτές του κιτ ελαττώθηκαν σε φάρδος κατά μία γραμμή, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την οριζόντια ραφή κάτω από την πόρπη.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 19, 2023 18:44:07 GMT 2
Καλώς επέστρεψες στον πάγκο σου Κωνσταντινε! Πολύ όμορφες οι ζώνες. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 20, 2023 10:51:06 GMT 2
Καλώς σας βρήκα Φάνη! Να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 25, 2023 18:26:52 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου Όπως προανήγγειλα, η εβδομάδα αφιερώθηκε στο σύστημα καυσίμου και στα πλαϊνά του αμαξώματος. Πέραν των χρωματικών διορθώσεων σε διάφορα κομμάτια του συστήματος, προστέθηκαν μικρολεπτομέρειες στην αντλία καυσίμου, αλλάχτηκαν τα ακροφύσια στον διανομέα... ... βάφτηκαν (με σπρέι titanium gold και στεγνό πινέλο flat black) και τοποθετήθηκαν τα ψυγεία...
... προστέθηκαν ιδιοκατασκευασμένα ελάσματα αλουμινίου που φαίνονται στις φωτό αναφοράς...
... και το σύνολο παρουσιάζεται κατόπιν αυτών ούτω πως:
Ακολουθεί το ταμπλό και το μπροστινό πλαίσιο / μπροστινή ανάρτηση. Να είστε όλοι καλά και να χαίρεστε (όσοι έχετε) τις Κατερίνες σας!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 26, 2023 17:28:39 GMT 2
Προχωράει γρήγορα Κώστα, και δεν θέλω να θυμάμαι πόσο χρόνο είχα χρειαστεί για το βάψιμο-βερνίκωμα και γενικά τη διαχείριση των κομματιών του αμαξώματος της δικής μου. Από την άλλη βλέπω λάθη από την Pocher, όπως η τάπα της βενζίνης που είναι στο ίδιο επίπεδό με το αμάξωμα, ενώ θα έπρεπε να είναι χωνευτή, αφού μπαίνει τάπα από πάνω. Επίσης το οβάλ πάνελ κάτω από το JPS, δεν είναι, η τουλάχιστον δεν δείχνει στις φωτογραφίες, εγχάρακτο. Τα δικά σου ωραία ενώ αν στο ψυγείο κάνεις wash, θα αναδειχθεί η εσωτερική λεπτομέρεια του.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 27, 2023 19:54:22 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο κι ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! Σχετικά με το οβάλ στα πλαϊνά του αμαξώματος έχεις απόλυτο δίκιο. Πιστεύω πως η Pocher μπροστά στο δίλημμα να δώσει το οβάλ κάλυμμα χωριστά (οπότε θα έπρεπε ο μοντελιστής να εφαρμόσει μια μεγάλη χαλκομανία JPS πάνω από μια ανώμαλη επιφάνεια) ή να το ενσωματώσει στο καλούπι (όπως και έγινε) προτίμησε την λύση που "ταιριάζει" στον χαρακτήρα "απλά συναρμολογούμενου" μοντέλου για όποιον δεν θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα. Ωστόσο νομίζω ότι βρήκα μια λύση που κάπως διορθώνει τα πράγματα: Πέρασα με μαύρο μαρκαδοράκι το σκαλοπατάκι αμαξώματος-καλύμματος εκεί που περνούν τα χρυσά γράμματα. Έτσι δημιουργείται μια ψευδαίσθηση ότι δεν πρόκειται για σκαλοπατάκι αλλά για αρμό. Πώς σου φαίνεται; Όσο για την τάπα της βεζίνης, είναι χωστή:
Τι εννοείς; Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 27, 2023 20:28:59 GMT 2
Καλύτερα, Κώστα, ωραία ιδέα, αλλά στην 1/8, είναι όπως το είπες "κάπως διορθώνει τα πράγματα". Η τάπα, στο πραγματικό είναι αρκετά βαθιά, με δεδομένο ότι μπαίνει και τάπα από επάνω. Αλήθεια τη δίνει το κιτ? Στο Pocher τα παξιμάδια φτάνουν σχεδόν στο επίπεδο του αμαξώματος.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 27, 2023 21:13:48 GMT 2
Όχι, το κιτ δεν δίνει δεύτερη τάπα (υποθέτω θα ήταν μαύρη...). Προφανώς θέλησαν να κρατήσουν εμφανή την λεπτομέρεια, οπότε και το βάθος δεν παίζει ρόλο - πλην της αληθοφάνειας. Από περιέργεια, ξέρεις από πού είναι η φωτογραφία που χρησιμοποίησα στην εισαγωγή (πάνω-πάνω, σελίδα 1) που δείχνει το όχημα εν κινήσει, με την τάπα εμφανέστατη; Πρόκειται για ρεπλίκα;
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 27, 2023 21:35:55 GMT 2
Όχι, το κιτ δεν δίνει δεύτερη τάπα (υποθέτω θα ήταν μαύρη...). Προφανώς θέλησαν να κρατήσουν εμφανή την λεπτομέρεια, οπότε και το βάθος δεν παίζει ρόλο - πλην της αληθοφάνειας. Από περιέργεια, ξέρεις από πού είναι η φωτογραφία που χρησιμοποίησα στην εισαγωγή (πάνω-πάνω, σελίδα 1) που δείχνει το όχημα εν κινήσει, με την τάπα εμφανέστατη; Πρόκειται για ρεπλίκα; Όχι, δεν είναι ρέπλικα, είναι από την Νότια Αφρική, αν κρίνω το #8 και τους διαμορφωτές που ελάχιστα φαίνονται στην πίσω αεροτομή. Αν έχω καταλάβει καλά, η Pocher αναπαριστά το μονοθέσιο από το Silversote, επίσης #8 αλλά με επίπεδη αεροτομή. Στους περισσότερους αγώνες, τρέχαν χωρίς την τάπα στο ρεζερβουάρ, οπότε δεν είναι λάθος η Pocher σε αυτό το σημείο. Βέβαια, κανονικά είχε και πιρτσίνια κυκλικά γύρω - γύρω από την τάπα αλλά ΟΚ.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 28, 2023 9:55:12 GMT 2
Ουφ! Ηρέμησα... Όσο για τα πριτσίνια γύρω από την τάπα, σε μια άλλη ζωή!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 2, 2023 19:49:07 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Εβδομάδα αφιερωμένη στο ταμπλό και ξεκίνημα του μπροστινού πλαισίου. Στο ταμπλό αντικαταστάθηκαν τα καλουπωτά toggle switches με ιδιοκατασκευασμένα μεταλλικά και προστέθηκαν όλες οι απαραίτητες καλωδιώσεις στα όργανα στο πίσω μέρος:
Στην μπροστινή ανάρτηση προστέθηκε ένα τρίτο πόδι από μπρούτζινη ράβδο στα επάνω ψαλίδια...
... ενώ για θεραπεία ενός κατάγματος στην αριστερή μπάρα της κρεμαγιέρας (έσπασε ο εικονιζόμενος κρίκος) επιστρατεύτηκε προσθετικό μέλος από το spare box (κατάλοιπα από κάποια Pocher Classic):
Στο παρόν στάδιο το πλαίσιο εμφανίζεται έτσι:
Συνέχεια με την αποπεράτωση του πλαισίου και κατασκευή της πεταλιέρας. Να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο και (με μικρή καθυστέρηση) έναν καλό μήνα!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 4, 2023 9:58:24 GMT 2
Καλημέρα Κώστα. Ωραία η πρόοδος και με την καλωδίωση ζωντανεύει το πράγμα. Μια χαρά και η διόρθωση, αλλά εγώ θα άλλαζα και τον 2ο σύνδεσμο της κρεμαγιέρας, για να είναι όμοιοι αριστερά και δεξιά. Για την καλωδίωση που ξεκινάει από τα κουμπιά στο κάτω μέρος του πίνακά οργάνων, αλλά τα κόβεις επειδή δεν χωράνε στον οδηγό, δεν υπήρχε άλλη λύση, όπως λεπτότερη καλωδίωση; Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 4, 2023 10:19:28 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο κι ευχαριστώ για τα σχόλια! Σχετικά με τον σύνδεσμο, στην αρχή μου φάνηκε επισφαλής η σύνδεση, κι όταν αποδείχτηκε σταθερή, ομολογώ πως το ξέχασα... Δεν βαριέσαι... Πολλοί θα το δουν και λίγοι θα το καταλάβουν!
Σε ό,τι αφορά στην καλωδίωση, πόσο πιο λεπτά συρματάκια; 0,4 mm έβαλα. Απλά η Pocher δεν την προέβλεπε καθόλου, οπότε δεν προσαρμόστηκαν ανάλογα οι διαστάσεις του οδηγού.
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 4, 2023 14:33:17 GMT 2
Εγώ που το είδα δεν το κατάλαβα όντως!Ουδέν κρυπτόν υπό τον Gtziaf όμως! Καλή συνέχεια Κωνσταντίνε και καλή βδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 4, 2023 18:32:42 GMT 2
Να 'σαι καλά Σπύρο, αντεύχομαι!
|
|