|
Post by nektarios on Jun 13, 2023 18:05:30 GMT 2
Το ρεζερβουάρ πραγματικά πολύ όμορφο! Εμένα τουλάχιστον μου θυμίζει κάπως έπιπλο μπαρόκ, με περίτεχνες σκαλιστές λεπτομέρειες κ.λπ. Τη χοάνη καυσίμου πώς την έφτιαξες; Έδινε τα κομμάτια και τα συναρμολόγησες ή είναι σκρατσιά; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 14, 2023 9:11:24 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε! Όντως είναι λίγο μπαρόκ το ρεζερβουάρ. Την χοάνη την δίνει το κιτ, βλέπε στάδιο 8 των οδηγιών (πρώτη φωτό της ανάρτησής μου). Απλά είχε μικροσκοπικά φωτοχαραγμένα και rivets που δεν είχα ανάλογη εμπειρία, οπότε ο πετυχημένος χειρισμός τους με ικανοποίησε.
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 18, 2023 12:27:10 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Εβδομάδα 7, αφιερωμένη στο υπόλοιπο του σταδίου 10 των οδηγιών (βλ. προηγούμενο update), δηλ. στην πίσω ανάρτηση. Αφού ετοιμάστηκαν τα διάφορα κομμάτια (άπειρες τρύπες για άνοιγμα...)...
... συναρμολογήθηκαν πάνω στο πλαίσιο:
Παρατήρηση: Οι βίδες που προτείνουν οι οδηγίες για να στερεώσουν τις πλήμνες στις φρενόπλακες (Μ1,4 μήκους 3 mm) είναι πολύ κοντές. Χρησιμοποιήθηκαν οι βίδες 6 mm του κιτ. Παρομοίως οι βίδες που προτείνονται για την στερέωση των κομματιών Μ186 / Μ187 στο πλαίσιο (Μ1,4 μήκους 6 mm) είναι επίσης πολύ κοντές. Χρησιμοποιήθηκαν βίδες μήκους 8 mm που καθώς δεν τις δίνει το κιτ, πήρα περισευούμενες από κιτ της Italeri.
Θα συνεχίσω με το κάθισμα του οδηγού πριν περάσω σιγά-σιγά στο αμάξωμα και μια νέα σειρά από dry fits. Να έχετε όλοι ένα όμορφο υπόλοιπο Κυριακής!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 18, 2023 17:14:30 GMT 2
Αυτές οι τρύπες της χίρο... Δύο τενοντίτιδες μετά... Μια χαρά προχωράει, Κώστα. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 18, 2023 17:46:45 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, να 'σαι καλά. Όσο για τις τρύπες, τελικά ανακάλυψα ότι τρυπανάκια σαν αυτά με την ροδελίτσα σε ταχυτροχό πολύ χαμηλών στροφών κάνουν μια χαρά την δουλειά. Ξεκινώ με 0,5 mm και συνεχίζω με - 0,6 mm για καλωδιάκια - 0,8 mm για rivets - 0,9 - 1,0 mm για πίρους ευθυγράμμισης χωρίς πρόβλημα. Αλλά παρά την μηχανική υποστήριξη (και την αποφυγή ως τώρα τενοντίτιδας) εξακολουθούν να είναι πάρα πολλές...
|
|
|
Post by nektarios on Jun 20, 2023 19:34:20 GMT 2
Πολλή δουλειά, που ίσως στις φωτογραφίες να φαίνεται απλή, στην πραγματικότητα όμως σίγουρα δεν είναι! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 20, 2023 21:27:17 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε! Βοηθάει και το κιτ, μέχρις εδώ η συναρμογή είναι χωρίς προβλήματα.
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 24, 2023 17:59:25 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Εβδομάδα 8, Στάδιο 11 των οδηγιών: Αφού ετοιμάστηκαν τα ταμπούρα των πίσω φρένων (ίδια με τα μπροστινά) ετοιμάστηκε και τοποθετήθηκε το κάθισμα του οδηγού:
Εύκολη και ακριβής η προσαρμογή της χαλκομανίας-υφάσματος, χρειάστηκε μόνο ένα χέρι Β502 για να κόψει την γυαλάδα της χαλκομανίας. Και μερικές λεπτομέρειες της στήριξης του καθίσματος στο πιλοτήριο:
Στη συνέχεια βάφτηκε η ποδιά (μέσα German Grey, έξω Silver και το πλαίσιο τοποθετήθηκε μέσα στην ποδιά (άνευ προβλημάτων, όπως είχε φανεί και στα dry fit):
Οι πίροι ευθυγράμμισης στο εμπρός άκρο της ποδιάς έγιναν από ατσαλόβεργα 0,8 mm αντί για το νικελωμένο σύρμα 0,5 mm που δίνει το κιτ προκειμένου να αυξηθεί η στιβαρότητα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με την ουρά του αμαξώματος. Ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα το φορμάρισμα της σήτας στην είσοδο των αεραγωγών με το καλούπι που δίνει το κιτ:
Σειρά παίρνει την ερχόμενη εβδομάδα το ταμπλό με το (μη λειτουργικό) τιμόνι. Να έχετε όλοι ένα καλό ΣΚ και να πάτε όλοι να ψηφίσετε πριν το μπάνιο. Διακυβεύονται πολλά...
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 26, 2023 19:50:53 GMT 2
Εντυπωσιακό το σύνολο ιδίως αν σκεφτείς το πότε φτιάχτηκε. Ωραία η επένδυση του καθίσματος, ενώ η αλλαγή του σώματος του λεβιέ με rod, θα αύξανε την ρεαλιστικότητα του. Αν αφιέρωνες λίγο περισσότερο χρόνο στο καθάρισμα των κομματιών και την προετοιμασία, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ ανώτερο. π.χ. Οι γρίλιες στο πίσω μέρος θέλουν πολύ δουλειά ακόμη, το κάθισμα επίσης. Αλλά δεν παύει να είναι μια πολύ όμορφη δουλειά.
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 27, 2023 19:49:49 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και τις παρατηρήσεις Γιώργο! Τι εννοείς με το "αν σκεφτείς το πότε φτιαχτηκε"; Το 1/1; Το μοντέλο; Κι αν εννοείς το μοντέλο, εννοείς "για πότε φτιάχτηκε" (δηλ. την ταχύτητα της κατασκευής μου); Αν ισχύει το τελευταίο, εγώ θεωρώ ότι είναι (για διάφορους εξωτερικούς λόγους και παράγοντες, αλλά και διότι δεν βιάζομαι) μια από τις πιο αργές κατασκευές μου. Όσο για το καθάρισμα και το φινίρισμα, τα έχουμε ξαναπεί: Τόσο μπορώ, τόσο κάνω. Κι αν το συγκρίνεις με την Bugatti θα δεις την διαφορά. Μαθαίνω βλέπεις κι είμαι ακόμα στο Νο. 2... Ρητίνη και White Metal κρύβουν ακόμα μυστικά που δεν έχω ανακαλύψει. Όταν θα έχω κάνει τόσα όσα παρουσίασες στο FB (που δεν θα προφτάσω δηλαδή...) πιθανώς να είναι πολύ καλύτερα.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 28, 2023 8:25:51 GMT 2
Καλημέρα, Κώστα Τι εννοείς με το "αν σκεφτείς το πότε φτιαχτηκε"; Το 1/1; Το μοντέλο; Το πραγματικό εννοούσα. Πόσο πολύπλοκο και εντυπωσιακό είναι παρά ότι φτιάχτηκε τη δεκαετία του '30. Φυσικά το κιτ αποτυπώνει πολύ καλά αυτήν την πολυπλοκότητα Όσο για το καθάρισμα και το φινίρισμα, τα έχουμε ξαναπεί: Τόσο μπορώ, τόσο κάνω. Κι αν το συγκρίνεις με την Bugatti θα δεις την διαφορά. Μαθαίνω βλέπεις κι είμαι ακόμα στο Νο. 2... Ρητίνη και White Metal κρύβουν ακόμα μυστικά που δεν έχω ανακαλύψει. Όταν θα έχω κάνει τόσα όσα παρουσίασες στο FB (που δεν θα προφτάσω δηλαδή...) πιθανώς να είναι πολύ καλύτερα. Για αυτό ακριβώς, επειδή έχω κάνει αρκετά multimedia, όχι μόνο MFH, σου επισημαίνω που να επικεντρωθείς ώστε να βελτιώσεις το αποτέλεσμα σου. Γενικά Ρητίνη και White Metal δεν χρειάζεται να τα φοβάσαι στο καθάρισμα.
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 28, 2023 13:03:16 GMT 2
Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις Γιώργο! Το ξέρω ότι η κριτική σου είναι πάντα καλοπροαίρετη. Αλλά τι να κάνεις όταν ο άλλος είναι στούρνος; Το πραγματικό εννοούσα. Πόσο πολύπλοκο και εντυπωσιακό είναι παρά ότι φτιάχτηκε τη δεκαετία του '30. Φυσικά το κιτ αποτυπώνει πολύ καλά αυτήν την πολυπλοκότητα Η δεκαετία του '30 μέχρι τον πόλεμο είναι μια περίοδος όπου η τεχνολογία του αυτοκινήτου έκανε άλματα. Κατά την γνώμη μου η Γερμανική βιομηχανία τότε πρωτοπορούσε. Πολλά από τα μοντέλα που έχω φτιάξει είναι αυτής της περιόδου και έχω διαπιστώσει τεράστιες διαφορές από χρόνο σε χρόνο κι από χώρα σε χώρα. Το Auto Union είναι του '36 κι αν το βάλεις δίπλα π.χ. στη Bentley Blower της ίδιας χρονιάς είναι η μέρα με τη νύχτα (κι ας έχουν και τα δύο τον ίδιο υπερσυμπιεστή...)!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 28, 2023 19:07:29 GMT 2
Το κάθισμα μου άρεσε κι εμένα πολύ, όπως και οι καμπυλωτές σίτες! Όσο για τις γρίλιες, θα μπορούσαν να γίνουν και καλύτερες (λέει τώρα αυτός που δεν έχει φτιάξει τίποτα μεταλλικό...), αλλά μήπως θα μπορούσαν να "βελτιωθούν" εύκολα βάφοντας τις πλαϊνές πλευρές τους με ένα μαύρο ματ; (η πρόταση του τεμπέλη...) Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 28, 2023 20:00:14 GMT 2
Εντάξει παίδες, θα το κοιτάξω άλλη μια φορά αυτό με τις γρίλιες...
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Jun 30, 2023 13:02:47 GMT 2
Πολύ ωραίες εργασίες Κωνσταντίνε, για εμένα οι γρίλιες φαίνονται πολύ καλά ανοιγμένες, ειδικά αν λες ότι είναι το 2ο κιτ που φτιάχνεις με ρητίνες κτλ. Επίσης το κάθισμα βγήκε πολύ ωραίο, μόνο που δεν ξέρω αν θα πρέπει ή "δεν έκατσε" στις δύο γωνίες του καθίσματος. Πάντως γενικώς μπορώ να πω ότι οι εργασίες σου είναι πάρα πολύ καλές και προσεκτικές.
Καλή συνέχεια στις εργασίες και καλό ΠΣΚ !!!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 1, 2023 18:32:53 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Μηνά, να 'σαι καλά! Η χαλκομανία στο κάθισμα κάθεται παντού καλά, τα "κερατάκια" στο γωνία είναι ηθελημένα. Και μ' αυτό προχωράω στα πεπραγμένα, εβδομάδα 9, στάδιο 12 των οδηγιών:
Στη συναρμολόγηση του ταμπλό δεν υπήρξαν προβλήματα, απλά προστέθηκαν καλώδια στα όργανα και οι άκρες τους κρύφτηκαν στα έγκατα της ποδιάς:
Τοποθετημένα σε dry fit στο πλαίσιο τα ανωτέρω δείχνουν έτσι:
Ακολουθεί ένα 15θήμερο μικρών αποδράσεων και πολύ ακατάστατης ενασχόλησης με τον μοντελισμό, οπότε θα επανέλθω στα μέσα Ιουλίου με τις εργασίες στο κύριο σώμα του αμαξώματος. Να έχετε όλοι ένα καλό ΣΚ και έναν καλό μήνα!
|
|