|
Post by konstantinf on Apr 9, 2023 8:08:35 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Η κατασκευή της κίτρινης εκδοχής της Huracan διήρκεσε τρεισήμισι μήνες (σημαντικά λιγότερο από τους 5 μήνες της κόκκινης) και δεν παρουσίασε προβλήματα συναρμογής. Ωστόσο, το πρόσθετο πάχος της περλέ επίστρωσης πάνω στο κίτρινο του αμαξώματος θα πρόσθετε δυσκολία συναρμογής αν χρειαζόταν να συναρμολογήσω το μπροστινό και πίσω μέρος του αμαξώματος. Όση δυσκολία γλύτωσα έτσι, την πρόσθεσα με τις ιδιοκατασκευές διαφόρων συστημάτων που δεν δίνονται στο κιτ και με την εξάλειψη ατελειών χύτευσης (pin marks και mold lines) που είναι αόρατες στην καλυμμένη εκδοχή. Άνευ ετέρου οι φωτογραφίες του τελειωμένου μοντέλου:
Οι λεπτομέρειες της κατασκευής βρίσκονται εδώ. Να έχετε όλοι μια καλή Κυριακή και μια κατανυκτική Μεγαλοβδομάδα!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 10, 2023 7:56:33 GMT 2
Καλή Μ. Εβδομάδα, Κωνσταντίνε. Πολύ εντυπωσιακό το σύνολο και άρτια κατασκευή. Μου αρέσει χωρίς τα καπάκια, και το φουλ όπεν στήσιμο γενικά. Νομίζω με το τάπωμα των βιδών συναρμογής (ιδίως στο εμπρός μέρος) με παξιμάδια τύπου meng, πλαστικές ροδελίτσες ή PE, κάτι που γίνεται εύκολα και τώρα, θα γίνει αρτιότερο. Τι θα πιάσεις μετά, 72d ή 156F1; Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 10, 2023 10:47:33 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, να 'σαι καλά! Οι βίδες μπροστά απλά βάφτηκαν στο αρμόζον χρώμα. Δεν νομίζω ότι θα ασχοληθώ περαιτέρω, κυρίως διότι ό,τι διορθωτικό και να προσθέσω δεν θα αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, καθώς οι δοκοί των πλαισίων στο 1/1 είναι συγκολλημένες και όχι βιδωτές.
Σε ό,τι αφορά στο επόμενο, ούτε, ούτε. Κάτι πολύ πιο χαλαρωτικό (με μια ιδιαιτερότητα ωστόσο όπου θα χρειαστώ τη συμβουλή σου). Υπομονή ως την Ανάσταση!
Καλή σου μέρα!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 11, 2023 15:41:44 GMT 2
Χάρμα οφθαλμών Κωνσταντίνε και ναι τώρα που το βλέπω ολοκληρωμένο σε κίτρινο ''δείχνει'' ομορφότερο. Μία ''οικογενειακή'' φωτογραφία των δύο μαζί θα είχε επιπρόσθετο ενδιαφέρον νομίζω.
Επίσης η επιλογή ''όλα ανοιχτά, όλα στο φώς'' που δεν συγχωρεί λάθη και ατέλειες σαφώς σε δικαιώνει με την άρτια δουλειά σου.
Η ιδιοκατασκευή του γερανού πετυχημένη και εντυπωσιακή, δεν θα έλεγα όμως το ίδιο και για τις παλέτες που δείχνουν, στα μάτια μου τουλάχιστον, εκτός σκηνοθεσίας.
Ίσως μια ραφιέρα εργαλείων ή μία φορητή εργαλειοθήκη να ταίριαζε περισσότερο στο πρότζεκτ, η προσπάθεια βέβαια κρίνεται αξιοθαύμαστη και με το παραπάνω, και πάλι πολλά συγχαρητήρια.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Apr 11, 2023 16:15:40 GMT 2
Εντυπωσιακό και όμορφο. Ρεαλιστικό τόσο που νομίζεις πως είναι αληθινό. Στα δικά μου μάτια οι παλέτες δένουν στο σύνολο. Έχοντας στο παρελθόν εργαστεί σε πλοίο που μετέφερε γνήσια ανταλλακτικά και εξαρτήματα της Porsche για μονάδα παραγωγής της στην Φινλανδία (εκεί κατασκευαζόταν το Cayman) τα περισσότερα κομμάτια έμπαιναν σε παλέτες. Άρα η παρουσία τους στο σύνολο είναι αποδεκτή. Όπως ανέφερε και ο Αλέξης έξτρα πράγματα θα ήταν εξίσου όμορφα εάν αποφασίσεις την δημιουργία κάποιου διοράματος. Ίσως στο ψυγείο να χρειαζόταν κάποιο wash ώστε να τονιστούν περισσότερο τα φύλλα του αλλά και έτσι είναι μια χαρά. Ο γερανός είναι τρομερός. Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 11, 2023 18:02:20 GMT 2
Φίλοι μου Αλέξη και Αντώνη χαίρομαι που σας αρέσει κι ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! Μερικές διευκρινήσεις σχετικά με το "διόραμα": Η αρχή του κακού βρίσκεται στην απόφαση να στηθούν ξεχωριστά το μπρος και πίσω μέρος του αμαξώματος. Με δεδομένο το συνολικό μήκος αυτών των 2 κομματιών (περίπου 3/4 του μήκους του πλήρως συναρμολογημένου μοντέλου, καθώς αμφότερα πιάνουν και στο πλάι) ήταν εξ αρχής σαφές ότι γι' αυτά τα δύο θα έπρεπε να προβλεφθεί όρθια στάση (ήδη έτσι, καλύπτουν μια επιφάνεια 60 x 45 εκ. στην διάταξη που φωτογραφήθηκαν ή 30 x 75 εκ. στο κουτί που θα μπει στο ράφι). Κι ενώ το μπροστινό μέρος μπορεί να σταθεί όρθιο χωρίς υποστήριξη, αυτό δεν ισχύει για το πίσω μέρος (αν προσέξτε, στην προτελευταία ανάρτηση του WIP, στην φωτογραφία του συνόλου, το πίσω μέρος είναι πρόχειρα στηριγμένο σε καπάκι από σπρέι). Αφού λοιπόν χρειαζόταν στήριγμα, σκέφτηκα ότι δύο παλέτες θα έκαναν τη δουλειά. Και για να μην είναι εντελώς ξεκάρφωτες πρόσθεσα κι ένα γερανάκι για να τονιστεί η "ατμόσφαιρα συνεργείου" (σημειωτέον ότι την κατασκευή του τελευταίου την χάρηκα σχεδόν όσο και του υπόλοιπου μοντέλου). Αλλά στο σημείο αυτό σταματάει η αναπαράσταση. Γι αυτό και έβαλα τη λέξη "διόραμα" σε εισαγωγικά. Νομίζω πως κάθε επιπλέον στοιχείο θα αποσπούσε την προσοχή από το κυρίως έκθεμα. Το μόνο που ίσως φτιάξω κάποια στιγμή να είναι ένα πάτωμα με πλακάκια στις διαστάσεις 60 x 45 εκ. για εκθεσιακούς λόγους. Αν έχετε κάποια ιδέα επ' αυτού, ευπρόσδεκτη (σε κλίμακα 1/8 βέβαια)! Αλέξη, ευχαριστώ για την ιδέα της "οικογενειακής" φωτογραφίας! Θα προσπαθήσω να την υλοποιήσω, μιας και το κουτί της κόκκινης χρειάζεται ούτως ή άλλως άνοιγμα για "συντήρηση"...
Αντώνη, στο ψυγείο έχει γίνει wash... Κρίμα που δεν φαίνεται!
|
|
|
Post by kyriakos on Apr 18, 2023 19:40:26 GMT 2
Χάρμα οφθαλμών Κωσταντίνε εξαιρετική δουλειά μπράβο σου κ μου αρέσει το open στήσιμο το αξίζει με τόση λεπτομέρεια που εχει απο κατω
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 19, 2023 6:11:56 GMT 2
Να 'σαι καλά Κυριάκο, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 27, 2023 12:02:32 GMT 2
Καλησπέρα Κωνσταντίνε,
πολύ όμορφο το σύνολο και σίγουρα θα δείχνει εντυπωσιακό στη βιτρίνα.
Αγάπιος
|
|
|
Post by nektarios on Apr 28, 2023 21:41:16 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on May 9, 2023 10:11:25 GMT 2
Αγάπιε και Νεκτάριε, με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά γι' αυτό τρίδιπλα τα "ευχαριστώ"! Να 'στε καλά!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 9, 2023 10:40:15 GMT 2
Και εγω με μεγαλη καθυστερηση Κωνσταντινε εξαιρετικο !! και το μεγεθος θα πρεπει να ειναι επιβλητικο !!!
|
|
|
Post by konstantinf on May 11, 2023 17:02:13 GMT 2
Είναι φίλτατε Παναγιώτη, δεν βολεύεται... Κι όσο για την καθυστέρηση: Είναι πολύ ευχάριστο οι έπαινοι να διανέμονται στον χρόνο και να μην έρχονται όλοι μαζεμένοι! Χίλια ευχαριστώ!
ΥΓ. Ομολογουμένως η παρουσία του Νικ στο τσίρκο της στέψης του Καρόλου με χάλασε αρκετά...
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 11, 2023 18:35:19 GMT 2
Εμενα να δεις!!!!
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on May 26, 2023 21:48:37 GMT 2
Καταπληκτικό αποτέλεσμα, συγχαρητήρια! Και με πολλές δυνατότητες παρουσίασης (ανοιχτό/κλειστό κτλπ). Το φόντο λίγο στις πρώτες φωτογραφίες αφαιρεί από την αληθοφάνεια 😃. Ίσως σε επόμενη φωτογράφιση μπορεί να δοκιμαστεί ένα πιο ουδέτερο και γιατί όχι μαζί με την έτερη υλοποίηση που κατάλαβα ότι υπάρχει. Θεωρώ ότι η λεπτομέρεια είναι αντάξια της κλίμακας, πράγμα που φαντάζει πρόκληση στην 1/8!
|
|
|
Post by konstantinf on May 27, 2023 6:24:23 GMT 2
Να 'σαι καλά Χρήστο, ευχαριστώ πολύ! Δυστυχώς το μέγεθος του ανοιγμένου μοντέλου απαιτεί στούντιο φωτογράφισης που δεν διαθέτω. Η φωτογράφιση των δύο μοντέλων ανοιχτό-κλειστό είναι στα υπ' όψιν κάπου στο μέλλον.
|
|