|
Post by konstantinf on Jan 17, 2022 13:15:57 GMT 2
Το 1981 Φάνη, οι Trans Am ήταν μόνο 2 ετών... Καινούργιες τις είχαν πάρει τα φιλαράκια σου; Και ήταν απλές Firebird ή τούρμπο;
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 17, 2022 14:22:58 GMT 2
Το σημαντικό ήταν ότι λίγους μήνες πριν την άφιξη μου, τα 2 αγόρια είχαν αγοράσει από 1 Firebird Trans AM ο κάθενας, και επι 2 μήνες δεν χόρταινα τις βόλτες που με πήγαιναν με αυτά! Πραγματικά όμορφες και αξέχαστες αναμνήσεις ….. Καλημέρα Φάνη, άρα ξέρουμε τι θα ψωνίσεις για το Πάσχα, και δεν χρειάστηκε καν Καζαμίας Χα, χα, ναι το σκέφτομαι - η σύζυγος αρχίζει να παραπονιέται, δεν φθάνει μου λέει που γεμίζεις όλους τους χώρους με τα μικρά «κουτιά» άρχισες τώρα και τα μεγάλα «κουτιά» …. Μάλιστα μου λέει ότι την βιβλιοθήκη μας πρέπει να την ονομάσω βιβλιοκίτι!!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 17, 2022 14:26:19 GMT 2
Το 1981 Φάνη, οι Trans Am ήταν μόνο 2 ετών... Καινούργιες τις είχαν πάρει τα φιλαράκια σου; Και ήταν απλές Firebird ή τούρμπο; Του κουτιού ήταν Κωνσταντίνε, μοντέλα του 80, 301 turbocharged, αυτόματα 3-ταχυτήτων. Ήταν η πρώτη φορά στην ζωή μου που είχα δει αυτόματο αυτοκίνητο! Κριμα που δεν έχω φωτό να ανεβάσω, θυμάμαι είχα αρκετές όταν ήμουν Ελλάδα, σε κάποιο παρατημένο κουτί στο πατρικό μου θα είναι…
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Feb 3, 2022 20:47:05 GMT 2
Έρχονται τον Απρίλη. Ειδικά το τελευταίο, ναι αυτό το μεγάλο, αναμένεται πως και πως 😉😉😉
|
|
|
Post by nektarios on Feb 3, 2022 21:14:05 GMT 2
Να σε περιμένω για double build με την Trans Am του Bandit; (Αλλά εγώ στην... γήινη κλίμακα, δηλαδή 1/24, δηλαδή 1/25...)
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Feb 3, 2022 22:01:00 GMT 2
Να σε περιμένω για double build με την Trans Am του Bandit; (Αλλά εγώ στην... γήινη κλίμακα, δηλαδή 1/24, δηλαδή 1/25...) Στην γήινη κλίμακα Νεκτάριε θα προτιμήσω το Kenworth, ωστε να γίνει ένα όμορφο σετ με το δικό σου. Αλλά την 1/8 θα την αποκτήσω με το που εμφανιστεί διότι την χαλβάδιαζα απο πιτσιρικάς στο υπόγειο του Makrigiannis Hobby στον Πειραιά οταν κυκλοφορούσε από την Monogram. Βλεπεις, μου έχει μείνει παιδικό απωθημένο. 😁😁😁
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 4, 2022 9:58:36 GMT 2
Έχετε δει κάπου σε προαγορές την Trans Am;
|
|
|
Post by alex78 on Feb 9, 2022 17:08:52 GMT 2
Η Revell επανέκδωσε, μετά από σχεδόν μισό αιώνα που πρωτοκυκλοφόρησε, το 250άρι Yamaha DT-1 στην 1/12.
|
|
|
Post by alex78 on Feb 10, 2022 18:27:28 GMT 2
Όσοι από εσάς έχετε μικρές κόρες και σπάτε το κεφάλι σας να βρείτε τρόπο να τις ''εντάξετε'' στον μαγικό κόσμο του μοντελισμού, σας έχω την λύση....
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 10, 2022 18:41:59 GMT 2
Εμένα μεγάλωσαν φίλε, αν και υπάρχουν κάποιες Barbie παρατημένες κάπου! Σπύρο ετοιμάσου, αγόρασε από τώρα, σύντομα sold-out! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 12, 2022 18:50:59 GMT 2
Η TransAm 1/8 εμφανίστηκε στις προαγορές (SpotModel). Κόστος με ταχυδρομικά για Ελλάδα 200 €. Προβλεπόμενη αποστολή 29/4.
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 12, 2022 19:43:30 GMT 2
Η TransAm 1/8 εμφανίστηκε στις προαγορές (SpotModel). Κόστος με ταχυδρομικά για Ελλάδα 200 €. Προβλεπόμενη αποστολή 29/4. Πιστεύω θα είναι φθηνότερη στα μοντελομάγαζα Πολωνίας, Τσεχίας, Γερμανίας, ακόμη και στο ebay. Γενικά οι τιμές του Spotmodel είναι τσιμπημένες στα κιτ. Οψόμεθα!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 12, 2022 19:52:30 GMT 2
Όχι πάντα... Το έχω δει στην Αγγλία 143 λίρες χωρίς ταχυδρομικά και τελωνείο. Πολωνοί και Γερμανοί που τσεκάρισα δεν το έχουν ακόμη. Και πιστεύω ότι θα γίνει ανάρπαστο, γιατί (ανεξάρτητα από την ηλικία και την ποιότητα του κιτ) πρόκειται για επιβλητικό όχημα. Και στην 1/8...
|
|
|
Post by alex78 on Feb 12, 2022 20:10:40 GMT 2
Η TransAm 1/8 εμφανίστηκε στις προαγορές (SpotModel). Κόστος με ταχυδρομικά για Ελλάδα 200 €. Προβλεπόμενη αποστολή 29/4. Διαπιστώνεις πάντως ότι οι μεγάλες κλίμακες έχουν ''στρογγυλοκαθίσει'' εύκολα στο 200ευρώ....!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 13, 2022 8:22:23 GMT 2
Η TransAm 1/8 εμφανίστηκε στις προαγορές (SpotModel). Κόστος με ταχυδρομικά για Ελλάδα 200 €. Προβλεπόμενη αποστολή 29/4. Διαπιστώνεις πάντως ότι οι μεγάλες κλίμακες έχουν ''στρογγυλοκαθίσει'' εύκολα στο 200ευρώ....!!! Δεν ισχύει αυτό Άλεξ. Όλα έχουν να κάνουν με την ποιότητα του εκάστοτε κιτ, αν είναι reboxed ή και νέα κυκλοφορία, κτλ. Σίγουρα τα 1:8 είναι ακριβότερα από τα 1:12 σε πολλές περιπτώσεις, αλλά όχι πάντα. Για παράδειγμα η (για μια ακόμη φορά) επανέκδοση της Jaguar XKE σε 1:8 από την Revell - όταν επανεκδόθηκε τελευταία φορά (limited edition) το 2014 ήταν στα €90, ακόμη και τώρα βρίσκεις στο ebay στα €150. Οι επανεκδόσεις τις Tamiya σε 1:12 είναι και ποιοτικά πολύ καλύτερες με νέα decals, PE, κτλ, και πολύ φθηνότερες. Εγώ προσωπικά χαίρομαι την Italeri που ξεκίνησε νέα καλούπια σε 1:12 με ωραία θέματα και τιμές που αξίζουν για παράδειγμα τα €150-€200. Μακάρι να το πράξουν και άλλες εταιρείες πλαστικών μοντέλων. Καλημέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 13, 2022 10:10:48 GMT 2
Διαπιστώνεις πάντως ότι οι μεγάλες κλίμακες έχουν ''στρογγυλοκαθίσει'' εύκολα στο 200ευρώ....!!! Το θεωρείς λίγο ή πολύ; Προσωπικά, αν το συγκρίνω με τα 1/8 της Pocher (τα σημερινά, όχι τα παλιά στο eBaY) το θεωρώ λίγο. Και δεδομένου ότι λόγω της μεγάλης κλίμακας είναι πολύ ευκολότερο να εισαγάγεις σκρατσιές και να απογειώσεις το μοντέλο, μπορείς με 200 € να έχεις ένα κόσμημα στη (μεγάλη) βιτρίνα σου! Για να μη συγκρίνω με τα Hachette που περιμένεις δύο χρόνια και έχεις ξοδέψει ένα χιλιάρικο... Τώρα σκέφτομαι και ένα άλλο μειονέκτημα των Hachette, Altaya, Eaglemoss kai DeAgostini: Εκτός κι αν είσαι βουδιστής μοναχός ζεν και μπορείς να κρατηθείς επί δύο χρόνια και να μην το ξεκινήσεις προτού πάρεις όλα τα τεύχη, είναι πολύ δύσκολο να προσθέσεις λεπτομέρειες μιας και δεν ξέρεις αν θα ταιριάζουν στο τέλος και δεν θα εμποδίζουν τη συναρμογή...
|
|