|
Post by LUNATIC on Jul 25, 2022 15:40:03 GMT 2
Αδερφια. Πολυ καιρο ηθελα να γραψω αυτο το αρθρο. Λοιπον... Στην κατασκευη μοντελου σε πιο σημειο ασχολειστε περισσοτερο με χαρα και μερακι? Εγω θα σας πω την αληθεια... Λατρευω την μετατροπη. Το να ασχολουμε με transkit με σκοπο να τελειωσω ενα μοντελο που ισως δεν το εχει κανενας. Να κανω δικιες μου χαλκομανιες Να το εξελιξω με καθε τροπο. Να τριβω και να διαμορφωνω στοκους και ρητινες μεχρι να γινει το τελικο αποτελεσμα οπως βλεπω το πραγματικο διτροχο στα βιβλια και σε φωτο-βιντεο στο διαδικτυο. Τρελλαινομαι με την φραση "limited edition" (περιορισμενη εκδοση). Βεβαια αυτο γινετε οταν κατασκευαζεις ενα ή δυο μοντελα το χρονο,οχι 15 μοντελα το εξαμηνο. Ουτε ο χρονος το επιτρεπει ουτε η αντοχες μου.
Οπως και να εχει περιμενω να δω απο εσας ποιο κομματι κατασκευη σας αρεσει περρισοτερο. (για να μπω στο θεμα του αρθρου αμεσως)
Ευχαριστω.
|
|
|
Post by alex78 on Jul 25, 2022 16:11:20 GMT 2
Απλά και ταπεινά ψεκάσματα πάσης φύσεως (αστάρωμα, βάψιμο, βερνίκωμα και αν καταφέρω να φτάσω ποτέ....κέρωμα), καθώς και άνοιγμα κιτ και ψαχούλεμα περιεχομένου.
|
|
|
Post by LUNATIC on Jul 28, 2022 19:31:56 GMT 2
Αφου καταφερα να συλλεξω ενα πληθος γνωμεων θα πω οτι εγω θα ηθελα να μην υπηρχε ποτε στο βημα της κατασκευης το βαψιμο-χαλκομανια-βερνικι. Ο μονιμος εφιαλτης. Το κομματι που μπορει στο τελος να καταστρεψει την ολη κατασκευη...
Γι αυτο θα ψαξω μεσα στο forum να βρω βηματα σε αυτο τον τομεα που στο τελος θα με βοηθησει να μην το βλεπω σαν “μπελα”. (Οτι μοντελο εχω μισοτελειωμενο ειναι παρατημενο σε εκεινο το σταδιο,ακομα και αν εχω ριξει ωωωωωωωρες δουλεια μεχρι εκει)
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 30, 2022 8:48:30 GMT 2
Καλημέρα Ανδρέα και στην υπόλοιπη παρέα (Άλεξ)... Εφιάλτης μου είναι ο κακός μου εαυτός, ο μη συγκεντρωμένος και η έλλειψή χρόνου για να γίνει εκείνο το super detail project, που σχεδίαζα... Ταυτόχρονα βαριέμαι αφάνταστα το γυάλισμα. Παλιότερα εφιάλτης μου ήταν οι τρύπες και οι συσσωρεύσεις βερνικιού στις ακμές, όταν ψέκαζα 2Κ. Επειδή δεν μου αρέσει η τυχαιότητα, σχεδόν το κατάργησα από τις κατασκευές μου. Για το βάψιμο, όπως σου είπα στο τηλέφωνο, πρέπει να βρεις τα υλικά και τη μεθοδολογία που να σου ταιριάζει.Δεν υπάρχει Άγιο δισκοπότηρο, ούτε ο πεφωτισμένος προφήτης που να έχει τη μοναδική λύση. Όπως και να έχει, το γράφω από την πρώτη μέρα που λειτουργεί αυτό το φόρουμ, δοκίμασε σε κουτάλια αρχικά, μετά σε απλά ΟΟΒ μοντελάκια, και τέλος σε ΟΟΒ με δικές σου χαλκομανίες τη διαδικασία, κι όταν νιώσεις ασφαλής, προχώρα στο βάψιμο των super detail project σου.
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 5, 2022 17:58:29 GMT 2
Με καθυστέρηση: Απόλαυση ο κινητήρας. Εφιάλτης το βάψιμο, βερνίκωμα, γυάλισμα (αν και τελευταία δείχνει κάπως να βρίσκω το δρόμο μου τώρα στα γεράματα...).
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 23, 2022 16:00:30 GMT 2
Με (πολλή) καθυστέρηση: Όπως είναι γνωστό απολαμβάνω αφάνταστα όλες τις προεργασίες-βελτιώσεις μέχρι και το βάψιμο, αλλά δεν με ενθουσιάζει η ιδέα των πολλών (και πολλές φορές προβληματικών) χαλκομανιών. Δεν έχω (είχα) πρόβλημα με το βερνίκι, ειδικά όταν χρησιμοποιούσα 2K ή το αγαπημένο μου EX-03, το οποίο θεωρώ εξαιρετικό 1Κ βερνίκι, αλλά τώρα που μου έχει σχεδόν τελειώσει, θα πρέπει να περιοριστώ είτε σε 2Κ είτε στο B513 στο οποίο δεν έχω εμπειρία και σίγουρα θα με πιάσει κάποιο ψιλό-άγχος. Απολαμβάνω το γυάλισμα, αφού το βλέπω ως ένα είδος ψυχοθεραπείας ακούγοντας αγαπημένα κομμάτια κλασικής μουσικής (!) αλλά με αγχώνει ιδιαίτερα η εφαρμογή των clear parts, ιδιαίτερα τα μεγάλα όπως ο ανεμοθώρακας. Το βασικό μου πρόβλημα (στο οποίο ακόμη δεν έχω βρει λύση) είναι μεγάλη αποχή από τον μοντελιστικό μου πάγκο, κυρίως από αρχές Μαίου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου (λόγω της εξοντωτικής ζέστης-υγρασίας στην μεγαλόνησο!) το οποίο έχει ως αποτέλεσμα, όταν επιστρέψω στον πάγκο μου, να χάνω το ενδιαφέρον μου για την συνέχιση-ολοκλήρωση του μοντέλου στο οποίο δούλευα πριν την διακοπή και δεν είχε μέχρι τότε ολοκληρωθεί! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Sept 25, 2022 16:55:18 GMT 2
Το βασικό μου πρόβλημα (στο οποίο ακόμη δεν έχω βρει λύση) είναι μεγάλη αποχή από τον μοντελιστικό μου πάγκο, κυρίως από αρχές Μαίου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου (λόγω της εξοντωτικής ζέστης-υγρασίας στην μεγαλόνησο!) το οποίο έχει ως αποτέλεσμα, όταν επιστρέψω στον πάγκο μου, να χάνω το ενδιαφέρον μου για την συνέχιση-ολοκλήρωση του μοντέλου στο οποίο δούλευα πριν την διακοπή και δεν είχε μέχρι τότε ολοκληρωθεί! Καλή συνέχεια! Καλησπερα Φανη σου εχω μια ιδεα η οποια εχει ενα μειονεκτημα ομως μπορει και περισσοτερα αλλα εγω αυτο βλεπω μονο. Οι πολλες λεπτομεριες και τα πολυ μεγαλα προτζεκτ ειναι για εποχες με πολυ χρονο να εχουμε μπροστα μας αρα παραμενω σε απλα οοβ κατασκευες. Ξερω οτι σε αρεσει να τελειωνεις και να εχει πολλα πραγματα αλλα θα μπορουσες να αρκεστεις οταν φτανει πχ φεβρουαριος κλπ σε πιο μικρα προτζεκτ ενω στο Σεπτεμβρη να ξεκινας με μεγαλα και με πιο ευκολη συννεπεια ετσι θαφτασεις στο στοχο.
Ελπιζω να βοηθησα. Καλη συννεχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 25, 2022 18:59:51 GMT 2
Ευχαριστώ για το σχόλιο Κωστή! Δεν έχεις και άδικο!Θα προσπαθήσω πρώτα να τελειώσω την Europa που βολοδέρνει στον πάγκο μου τόσο καιρό και μετά βλέπουμε τι θα ξεκινήσουμε, μάλλον κάποια 1/12 μηχανή! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by czt on Sept 26, 2022 21:22:21 GMT 2
Τέτοια ωραία πράγματα δηλώνεις και μας ξεσηκώνεις!
|
|