|
Post by Φάνης on Nov 25, 2021 6:35:29 GMT 2
Περαστικά Φάνη και από εμένα! Ευχαριστώ πολύ Νάσο! Καλημέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 26, 2021 19:07:02 GMT 2
Περαστικά κι από μένα Φάνη! Συνήθως το πέσιμο και το χ....ο συμβαίνει σ' εμάς τους μεγαλύτερους. Όσο για τα δεξιοτίμονα, θα σε συμβούλευα το επόμενο σου να είναι με αυτόματο κιβώτιο. Καλό κουράγιο!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 27, 2021 10:03:39 GMT 2
Περαστικά κι από μένα Φάνη! Συνήθως το πέσιμο και το χ....ο συμβαίνει σ' εμάς τους μεγαλύτερους. Όσο για τα δεξιοτίμονα, θα σε συμβούλευα το επόμενο σου να είναι με αυτόματο κιβώτιο. Καλό κουράγιο! Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 4, 2021 15:09:28 GMT 2
Συνέχισα τις εργασίες στην Dream 50. 1. Περάστηκαν οι 2 μεταλλικές βίδες της MFH στα καπάκια, στις τρύπες που είχα ανοίξει στην προετοιμασία (1 σε κάθε καπάκι), βάφτηκε ο διακόπτης στο ένα καπάκι με το chrome της Vallejo (με πινέλο), και στην συνέχεια ενσωματώθηκαν προσωρινά στον σκελετό. Βάφτηκαν και οι resin βίδες της ANYZ - πρώτα τις πέρασα με το Mr Metal Primer της Mr Hobby και μετά τις εβαψα με το aluminium της Vallejo (με λεπτό πινέλο) ) - και ενσωματώθηκαν εκεί που συγκρατείται ο κινητήρας, στις θέσεις που είχαν αφαιρεθεί οι ανάγλυφες στην προετοιμασία (8 συνολικά, 4 σε κάθε μεριά). 2. Βάφτηκε το σταντ και ετοιμάστηκε ο προβολέας και η αλυσίδα. Για την αλυσιδα δεν είμαι σίγουρος για τις χρυσές βίδες - λογικά θα τις ξαναβάψω, ίσως με το Steel της Vallejo (πρέπει να το προσθέσω σε κάποια άλλη παραγγελία γιατί είδα ότι μου έχει τελειώσει). 3. Ετοιμάστηκε το καντράν (αποτελείται από 3 ξεχωριστά κομμάτια - 2 για τα όργανα και 1 βάση) - τα 2 κομμάτια για τα όργανα βάφτηκαν πρώτα με LP-5 (semi gloss black), μετά περάστηκαν οι 2 χαλκομανίες και στην συνέχεια, αφού στέγνωσαν για 24 ώρες, περάστηκε από πάνω τους X-22 (enamel) για το εφέ του γυαλιού. Η βάση βάφτηκε με LP-11 (silver) ενώ το κομμάτι που μπαίνει το κλειδί της μίζας βάφτηκε με X-18 (semi-gloss black) - μπήκε και ένα PE στην θέση για την υποδοχή του κλειδιού της μίζας να μην δείχνει άδειο, αφού η Aoshima δεν έδινε κάτι για αυτό. 4. Βάφτηκε το πίσω φως με Χ-27 (clear red), και προσαρμόστηκαν 2 PE Philips της Top Studio (0.6mm, οι μικρότερες στο σετ) για την αναπαράσταση των βιδών στο πραγματικό. Σκέφτηκα να τρυπήσω και να βάλω μεταλλικές της Hobby Design που είχα, αλλά δεν ήμουν σίγουρος ότι θα καταφέρω να έχω συμμετρικές τις τρύπες οπότε κατέληξα στα PE - σίγουρα καλύτερο από το τίποτα! 5. Στην συνέχεια ασχολήθηκα με την πινακίδα. Την λέπτυνα να δείχνει καλύτερα στην κλίμακα, πέρασα το decal, από επάνω πέρασα Ultra Mat Varnish της AK interactive (με πινελο) και κόλλησα bolts της ANYZ για να αναπαραστήσω τις βίδες (2 σε κάθε μεριά), αφού πρώτα τις πέρασα με το Mr Metal Primer της Mr Hobby και μετά τις εβαψα με το aluminium της Vallejo (με λεπτό πινέλο).
ΥΣ. Η 3η φωτό από το τέλος δείχνει το πενάκι της Vallejo (Vallejo Pick & Place) που αγόρασα πρόσφατα για να πιάνω και να τοποθετώ στην θέση τους τα πολύ μικρά αντικείμενα, όπως εδώ οι μεταλλικές βίδες και τα resin/pe bolts - έχεις καλύτερο έλεγχο σε αυτά, τουλάχιστον εγώ, από ότι με την τσιμπίδα!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 4, 2021 15:19:16 GMT 2
6. Σειρά είχε το τμήμα που ενσωματώνεται το πίσω φως και η πινακίδα. Αφαιρέθηκαν τα 2 ανάγλυφα, άνοιξα τρύπες, και χρησιμοποίησα 2 resin bolts, σε κάθε μεριά, για να αναπαραστάσω την βίδα, όπως φαίνεται και στις φωτό αναφοράς. (Παρεμπιπτόντως, στην συγκεκριμμένη κατασκευή θα χρησιμοποιήσω αρκετές από τις resin που έχω, όπου είναι δυνατόν). Επίσης βάφτηκε το εσωτερικό, εκεί που προσαρμόζεται το clear part, με το aluminium της Vallejo. 7. Στην συνέχεια, ενσωματώθηκαν πάνω του το clear part και η πινακίδα, και το όλο κομμάτι κολλήθηκε στο πίσω φτερό. 8. Αφού πέρασαν 10 λεπτά για να σιγουρευτώ ότι έχει κολλησει καλά, το πίσω φτερό κολλήθηκε στον σκελετό. Έφτιαξα και μια πρόχειρη βάση με ένα μικρό κομμάτι από ταλαιπωρημένο/τρυπημένο styrofoam (που χρησιμοποιώ στο βάψιμο) και μια οδοντογλυφίδα, ώστε το μέχρι στιγμής συναρμολογημένο τμήμα να βρίσκεται σε όρθια στάση.
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 4, 2021 15:36:08 GMT 2
9. Τέλος, όπως είχα αναφέρει παλαιότερα, δοκίμασα το Chrome της Green Stuff World. Πρώτα καθάρισα τις εγκοπές και τις ραφές από τα διάφορα κομμάτια και τα αποχρωμίωσα. Επίσης, καθαρίστηκαν οι 4 υποδοχές για τα φλας, όπως και οι ραφές στις αναρτήσεις. Σκεφτόμουν να αντικαταστήσω τις αναρτήσεις με μεταλλικά/πλαστικά rods και σύρμα για τα ελατήρια, αλλά επειδή είναι σχετικά όμορφες, θα ξανά βαφτούν (μετά την αποχρωμίωση), και λόγω της μορφής του ελατηρίου, για να μην έχω κάποια ασυμμετρία αν έφτιαχνα τα δικά μου, αποφάσισα να τις κρατήσω. 10. Η διαδικασία ήταν, με την σειρά, όπως φαίνεται στην φωτό, από αριστερά προς δεξιά: α) Grey Primer της Zero, β) LP-5 (Semi-Gloss Black) της Tamiya, (γ) GX-2 (Gloss Black) της Mr Color., (δ) GC-307 (1Κ Gloss Clear) της Gravity Color. (Οι φωτό δείχνουν το τελικό αποτέλεσμα, μετά το 1Κ). 11. Στην συνέχεια ψεκασα σε χαμηλή πίεση 15 PSI (ελαφρά περάσματα) το Chrome της Green Stuff World, σε όλα τα κομμάτια που είχα αποχρωμιώσει (εκτός από τα πιρούνια που θέλουν μασκάρισμα και θα βαφτούν ξεχωριστά). Και εδώ μια σύγκριση με κάποιο άλλο κομμάτι που έχει βαφτεί με κάποιο aluminium/silver, δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς. Οι φωτό με το κινητό μου δεν είναι πολύ καλές για να αποδώσουν το αποτέλεσμα. Δείχνει όμορφο πιστεύω, σε 5 λεπτά, το πολύ, έχει στεγνώσει, μπορείς να το πιάσεις χωρίς να ξεβάψειι (?) και αν θέλεις το τριβεις απαλά με κάποιο μάλλινο ρούχο για να φύγει αν υπάρξει επάνω «πούδρα» όπως στα Alclad. Την άλλη φορά δεν θα περάσω 1K βερνίκι (γιατί δεν το έτριψα-γυάλισα- δύσκολες επιφάνειες) και θα ψεκάσω απευθείας στο gloss-black, με λιγότερα περάσματα. Ίσως έτσι έχω ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Σίγουρα με εξάσκηση μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο! Μένει να γυαλιστεί το ντεπόζιτο, να βαφτούν τα πιρούνια και τα χερούλια, καθώς επίσης και 2-3 μικρό-κομμάτια που θέλουν λίγο βελτίωση (όπως το πλαϊνό stand), ώστε να μείνει στην ουσία το δύσκολο εγχείρημα τις αντικατάστασης των ακτίνων με μεταλλικά rods της Albion Alloys. Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 5, 2021 11:35:44 GMT 2
Τρομερά γεμάτη ενημέρωση, Φάνη. Με εντυπωσιάζει που δείχνεις κάθε βίδα που αλλάζεις. Πολλά Το Chrome της Green Stuff World, δείχνει εξαιρετικό και πολύ ωραίο το βάψιμο σου επίσης. Μπράβο. Καλή επιτυχία με τις ακτίνες
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Dec 5, 2021 12:28:43 GMT 2
Δειχνει πολυ εντυπωσιακο το chrome Απο την αλλη δεν καταλαβα, γιατι περασες και σεμι γκλοσ και γκλοσ μαυρο και βερνικι!!
Νομιζω οτι μετα το πραιμερ με ενα γκλος μπλακ εισαι ετοιμος!!
Καλη συνεχεια στην πολυ ομορφη κατασκευη σου!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 5, 2021 18:09:11 GMT 2
Τρομερά γεμάτη ενημέρωση, Φάνη. Με εντυπωσιάζει που δείχνεις κάθε βίδα που αλλάζεις. Πολλά Το Chrome της Green Stuff World, δείχνει εξαιρετικό και πολύ ωραίο το βάψιμο σου επίσης. Μπράβο. Καλή επιτυχία με τις ακτίνες Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Ναι, το Chrome της GSW είναι αρκετό καλό και με την εξάσκηση νομίζω μπορώ να πάρω ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Σίγουρα θα την χρειαστώ Γιώργο, αν και θα αργήσουν ακόμη λίγο οι ακτίνες, γιατί πρώτα θέλω να ολοκληρώσω τις αλλαγές/βαψίματα στα υπόλοιπα κομμάτια - ίσως κάνω και ένα μικρό διάλειμμα από την Dream 50 για ολοκληρώσω την Lotus Europa που την έχω καθυστερήσει. Οψόμεθα. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 5, 2021 18:19:28 GMT 2
Δειχνει πολυ εντυπωσιακο το chrome Απο την αλλη δεν καταλαβα, γιατι περασες και σεμι γκλοσ και γκλοσ μαυρο και βερνικι!! Νομιζω οτι μετα το πραιμερ με ενα γκλος μπλακ εισαι ετοιμος!! Καλη συνεχεια στην πολυ ομορφη κατασκευη σου! Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη! Σχετικά με το semi-gloss ψέκασα 2 ελαφρά χέρια για να έχω ένα μαύρο υπόβαθρο πριν το gloss black. Στην ουσία ήταν σαν να είχα περάσει μαύρο αστάρι πριν το gloss black. Σίγουρα αχρείαστο, απλώς έτσι μου ήρθε εκείνη την στιγμή! Όσον αφορά το 1Κ βερνίκι, σίγουρα δεν χρειαζόταν από ότι κατάλαβα μετά γιατί δεν το γυάλισα να είναι τελείως καθρέπτης. Ίσως σε μεγάλες επιφάνειες, αν γυαλιστεί πρώτα με micromesh, να κάνει κάποια διαφορά ώστε να μην υπάρχει κάποια αντανάκλαση πριν το Chrome. Ίσως και όχι! Όπως και να έχει, σε μικρές/δύσκολες επιφάνειες, όπως εδώ, συμφωνώ δεν χρειάζεται, και όπως είχα αναφέρει, την άλλη φορά, θα ψεκάσω το Chrome αμέσως μόλις στεγνώσει το gloss black. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by nasosampa on Dec 5, 2021 23:22:13 GMT 2
Τρομερή η δουλειά σου Φάνη!
Μου αρέσει εξαιρετικά το πόσο προσεκτικά και σχολαστικά δουλεύεις κάθε κομμάτι του μοντέλου. Επίσης, βρίσκω τα ποστ σου πολύ οφέλιμα μιας και παρέχεις πολύ αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο που έχουν γίνει οι εργασίες, όπως και για τα υλικά που έχεις χρησιμοποιήσει!
Ανυπομονώ για την συνέχεια αυτού του υπέροχου project!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 6, 2021 8:48:23 GMT 2
Τρομερή η δουλειά σου Φάνη! Μου αρέσει εξαιρετικά το πόσο προσεκτικά και σχολαστικά δουλεύεις κάθε κομμάτι του μοντέλου. Επίσης, βρίσκω τα ποστ σου πολύ οφέλιμα μιας και παρέχεις πολύ αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο που έχουν γίνει οι εργασίες, όπως και για τα υλικά που έχεις χρησιμοποιήσει! Ανυπομονώ για την συνέχεια αυτού του υπέροχου project! Ευχαριστώ πολύ Νάσο για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι ιδιαίτερα αν τα WIP μου είναι βοηθητικά. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά μέχρι την ολοκλήρωση της! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 7, 2021 19:50:04 GMT 2
Σε ευχαριστω για την λεπτομερη αναλυση που μας δειχνεις τα απιθανα πραγματα που κυκλοφορουν στο εμπορειο . Υποκλινομαι στον πινακα οργανων .Τελειος
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 7, 2021 21:31:07 GMT 2
Σε ευχαριστω για την λεπτομερη αναλυση που μας δειχνεις τα απιθανα πραγματα που κυκλοφορουν στο εμπορειο . Υποκλινομαι στον πινακα οργανων .Τελειος Να σαι καλά Μιχάλη! Ίσως προσθέσω και ένα κλειδί στο τέλος αν έχω όρεξη! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 8, 2021 12:56:44 GMT 2
Μικρή ενημέρωση στη Dream 50, ίσως γιατί χρειάζομαι και κάποια βοήθεια σχετικά με το πλαϊνό σταντ. 1. Μετά το γυάλισμα του πίσω μέρος της σέλας σε προηγούμενη ενημέρωση, γυαλίστηκε και το ντεπόζιτο, βάφτηκε η μαύρη λωρίδα και της έγινε και κάποιο μικρό σκόνισμα με pigments της Ammo Mig. 2. Στην συνέχεια, μαζί με την σέλα, τοποθετήθηκαν προσωρινά πάνω στον σκελετό, να ελέγξω πως κάθονται. Αντικατέστησα και την πρόχειρη βάση, με άλλη πρόχειρη, αλλά λίγο μεγαλύτερη! 3. Διπλό μασκάρισμα για το βάψιμο στα πιρούνια με το Chrome της Green Stuff World και την δαγκάνα με XF-16 (Flat Aluminium). Επίσης, έβαψα με το black της Vallejo, τα στηρίγματα στην τιμονόπλακα που θα ενσωματωθούν τα χερούλια. 4. Αλλάχτηκε η ράβδος στο shift linkage με insect pin (αφού πήρα τις κατάλληλες μετρήσεις για τις αποστάσεις) - αφαιρέθηκε το εσωτερικό κομμάτι και ανοίχτηκαν τρύπες με 0.5mm - στην συνέχεια βάφτηκαν τα πλαϊνά πλαστικά μέρη με το black και το silver της Vallejo. 5. Πρόσεξα ότι το πίσω/κύριο σταντ δεν πιάνει πολύ καλά στο swing arm της Dream 50, με την παραμικρή κίνηση μετακινείται και μπορεί να προκληθεί ατύχημα, που δεν θέλω. Το κιτ επίσης δίνει το πλαϊνό σταντ για να την στηρίξεις αλλά τα 2 κομμάτια απλώς κολλάνε μεταξύ τους και μετά το ενιαίο κομμάτι κολλάει στον σκελετό, δηλαδή δεν δένει με βίδα κάπου ισχυρά να αντέξει καλύτερα το βάρος (ίσως να κάνω και λάθος και να μην υπάρχει πρόβλημα με την σταθερότητα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί με τον καιρό). Τα 2 κομμάτια του πλαϊνού σταντ σκέφτομαι να μην τα κολλήσω, αλλά να περάσω μεταξύ τους κανονική βίδα με παξιμάδι (στην θέση της ανάγλυφης), ώστε να είναι πιο σταθερό και να ανοιγοκλείνει αν χρειαστεί. Η βίδα/παξιμάδι που έχω, Μ0.8, είναι λίγο μεγαλύτερα σε κλίμακα από ότι θα ήθελα - θα τα αντικαταστήσω όμως με M0.6. Επίσης, αφαίρεσα το ανάγλυφο (να το κάνεις) ελατήριο και θα το αντικαταστήσω με το μεγάλο της Top Studio (το δοκίμασα προσωρινά να δω πως κάθεται - λογικά θα αντικαταστήσω και την πλαστική ράβδο που πιάνει χαμηλά με κατάλληλο σε μήκος κομμάτι από insect pin). Η ερώτηση μου, το πάνω μέρος του ελατηρίου στο συγκεκριμμένο που πιάνει; Στο πίσω μέρος της βίδας/παξιμάδι ή κάπου άλλου, σε κάποια τρύπα στην εγκοπή/πλαϊνό μέρος; Δεν είναι αυτό ξεκάθαρο από τις διάφορες φωτό που έχω στο συγκεκριμμένο. Οποιαδήποτε βοήθεια/υπόδειξη θα μου είναι πολύ χρήσιμη. Όταν θα ξεκαθαρίσω που πιάνει το ελατήριο και παραλάβω την M0.6 βίδα (είχα παραγγείλει κάποιες πριν λίγο καιρό με αντίστοιχα παξιμάδια και ροδέλες, να έχω αν χρειαστώ, και να που τις χρειάστηκα!), θα ολοκληρώσω και θα βαψω το πλαϊνό σταντ. Ευχαριστώ. Καλό μεσημέρι!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 10, 2021 11:36:02 GMT 2
Καλημέρα, Φάνη. Σούπερ τα βαψίματα. Το ελατήριο δείχνει να καταλήγει ανάμεσα στα "τριγωνάκια". Εδώ θα το δεις καλύτερα, όπου φαίνεται και το αξονάκι που πρέπει να προστεθεί, για να πιάνει το ελατήριο. Καλή συνέχεια
|
|