|
Post by Φάνης on Nov 11, 2021 12:38:23 GMT 2
Όπως ανέφερα παραπάνω, είχα χρόνο σήμερα οπότε έπεσαν βαψίματα σε αρκετά κομμάτια, για να αρχίσει σιγά-σιγά κάποια συναρμολόγηση! 1. Τα μπρος-πίσω φτερά βάφτηκαν με το Aluminium της Zero (αραιωμένο λίγο με Μr Levelling Thinner - έχω παρατηρήσει ότι έτσι παίρνω καλύτερα αποτελέσματα με τα συγκεκριμένα χρώματα), και σφραγίστηκαν με 1Κ της Gravity Colors. 2. Συνέχεια είχε ο κινητήρας και οι εξατμίσεις. Το cylinder head βάφτηκε με XF-56 (metallic grey) αραιωμένο με Mr Leveling thinner, to engine block με duraluminium, το carburetor με dark Aluminium και τα καπάκια με white Aluminium, όλα της Alclad. 3. Ξεκίνησε και κάποια συναρμολόγηση του κίνητρα. Δεν έχει τελειώσει φυσικά, θέλει έξτρα κομμάτια και κάποια καλωδίωση για να ενσωματωθεί στον σκελετό. Θα γίνει και κάποιο wash. 4. Ο σκελετός βάφτηκε με LP-5 (semi-gloss black) και σφραγίστηκε με X-35 (semi-gloss varnish) - και τα 2 αραιωμένο με Mr Leveling Thinner - ενώ τα καπάκια βάφτηκαν με το semi-gloss black της Zero (το μόνο μαύρο χρώμα που έχω από την Zero και το χρησιμοποιήσω χωρίς πρόβλημα), επίσης αραιωμένο με Mr Leveling Thinner. Θα μπουν και τα decals στα καπάκια, και θα σφραγιστούν με semi-gloss varnish. Στο τέλος θα μπουν και όλα τα bolts στις τρύπες που είχα ανοίξει σε σκελετό και καπάκια σε προηγούμενα βήματα. 5. Οι εξατμίσεις βάφτηκαν με XF-1 (flat black), αραιωμένο με Mr Leveling thinner. Θα γίνει κάποιο ελαφρύ σκόνισμα σε κάποια σημεία με pigments πριν την τοποθέτηση τους.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 11, 2021 12:44:40 GMT 2
6. Ακόμη αναποφάσιστος για το βασικό χρώμα στο ντεπόζιτο και στο πίσω μέρος της σέλας. Οπότε αποφάσισα να βάψω το υπόλοιπο μέρος της σέλας με περίπου 50/50 ανάμειξη XF-1 (flat black) + XF-24 (Dark Grey), αραιωμένο με Mr Levelling thinner, να δω πως θα φαίνεται με το TS-95, και τα ενσωμάτωσα προσωρινά στον σκελετό. Ακομη δεν έχω αποφασίσει αν θα κρατήσω το TS-95 …. Όταν αποφασίσω, θα μπουν οι χαλκομανίες στο ντεπόζιτο, θα πέσουν επιπλέον χέρια βερνίκι και θα γυαλιστεί, μαζί με το πίσω μέρος της σέλας. Στο τέλος, θα ενσωματωθούν τα rivets στις τρύπες που είχα ανοίξει στην σέλα σε προηγούμενα βήματα, μαζί με κάποιο light wash/weathering. Καλή συνέχεια!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 11, 2021 20:12:53 GMT 2
Πολυ ωραια βαψιματα Φανη!!
Καλη Συνεχεια!!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 12, 2021 7:56:04 GMT 2
Πολυ ωραια βαψιματα Φανη!! Καλη Συνεχεια!! Ευχαριατώ πολύ Παναγιώτη! Καλημέρα!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 12, 2021 9:48:12 GMT 2
Ωραία τα μεταλλικά βαψίματα, Φάνη. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω κι εγώ zero στο σασί της Alfa, για αντίθεση με τα alclad των μηχανικών μερών. Για το βασικό χρώμα, δεν ξέρω, δεν μου πολυ-ταιριάζει. Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 12, 2021 12:24:55 GMT 2
Ωραία τα μεταλλικά βαψίματα, Φάνη. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω κι εγώ zero στο σασί της Alfa, για αντίθεση με τα alclad των μηχανικών μερών. Για το βασικό χρώμα, δεν ξέρω, δεν μου πολυ-ταιριάζει. Καλημέρα Ευχαριστώ Γιώργο! Ούτε εγώ τρελαίνομαι με το TS-95 στο συγκεκριμένο, και εγώ πιστεύω δεν ταιριάζει, οπότε θα ξανά βαφτεί! Αν θα πάω με κόκκινο θα χρησιμοποιήσω το Χ-7 (δεν έχω XF-7) ή θα περιοριστώ σε κάποιο Aluminium ή Silver! Καλή επιλογή να χρησιμοποιήσεις μεταλλικά και από άλλη εταιρία για αντίθεση. Εγώ χρησιμοποιώ και αυτά της ΑΚ (όπως και ο Παναγιώτης όπως μας έχει πει) και είναι πράγματι πολύ καλά, αλλά είναι enamel, με τα υπέρ και τα κατά τους. Απο Zero έχω μόνο το Aluminium και το χρησιμοποιώ συχνά. Κάποιες φορές το σουρώνω, αλλά πρόσεξα αν διαλυθεί λίγο με Mr Levelling Thinner το ψεκάζω καλύτερα και με λιγότερο κόκο (?). Αλλά μεταλλικά της δεν έχω αλλά έχω δει αρκετούς να τα χρησιμοποιούν με καλά σχόλια. Εγω σκέφτομαι να προμηθευτώ και τα 4-5 μεταλλικά της σειράς SuperMerallic2 της Mr Hobby που έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Με την ευκαιρία, αγόρασα το Chrome της Green Stuff για αερογράφο και ανυπομονώ να το χρησιμοποιήσω - έχω δει εξαιρετικά αποτελέσματα από πολλούς και μάλιστα στεγνώνει σχεδόν αμέσως οπότε μπορεί να πιαστεί χωρίς πρόβλημα…. Οψόμεθα. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nasosampa on Nov 12, 2021 22:03:10 GMT 2
Φάνη, ωραία βαψίματα και μου αρέσει πολύ η εναλλαγή μεταξύ εταιριών που κάνεις, νομίζω θα προσδώσει στο Dream 50 ονειρικό αποτέλεσμα !
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 13, 2021 9:59:39 GMT 2
Φάνη, ωραία βαψίματα και μου αρέσει πολύ η εναλλαγή μεταξύ εταιριών που κάνεις, νομίζω θα προσδώσει στο Dream 50 ονειρικό αποτέλεσμα ! Ευχαριστώ Νάσο! Ας ελπίσουμε να έχω ένα καλό συνολικό αποτέλεσμα! Καλημέρα!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 13, 2021 10:08:26 GMT 2
Μικρή ενημέρωση για την ενσωμάτωση του κινητήρα στο σκελετό. Καλή εφαρμογή μέχρι τώρα. Πολύ μικρό είναι πάντως, στο χέρι έχεις την αίσθηση ότι κρατάς αμάξωμα σε 1:43! Όλα τα καλώδια αλλάχθηκαν με μικρότερα, όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση, κάποιες υποδοχές αντικαταστάθηκαν με μεταλλικό pins και σε κάποιες άλλες χρησιμοποιήθηκε μικρό κομμάτι από το καλώδιο του κιτ και μετά ενσωματώθηκε το μικρότερο σε πάχος καλώδιο. Έβαλα ακόμη μικρότερο σε πάχος καλώδιο και χρώματος μπλε στο μπουζί (το οποίο βάφτηκε κίτρινο από φωτό αναφοράς) και πρόσθεσα κίτρινο διάφανο σωληνάκι (για 1/12) της MFH στο καρμπυρατέρ. Κάποια τοπικά wash θα γίνουν αργότερα, όπως και και οι βίδες που θα τοποθετηθούν πριν και μετά που θα ενσωματωθούν οι τροχοί. Τώρα μπορώ να συγκεντρωθώ στο (ξανά) βάψιμο ντεπόζιτου-σέλας, ώστε μόλις ολοκληρωθεί να ασχοληθώ με τις ζάντες (οι ο οποίες θέλουν αρκετή δουλειά και καθαρό μυαλό!). Καλημέρα και καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 13, 2021 22:21:02 GMT 2
Καταιγιστικός και μεθοδικός όπως πάντα, και με πολύ καλά αποτελέσματα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 15, 2021 12:48:56 GMT 2
Καταιγιστικός και μεθοδικός όπως πάντα, και με πολύ καλά αποτελέσματα! Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ πολύ φίλε! Προσπαθούμε όσο μπορούμε! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 15, 2021 13:04:30 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 15, 2021 19:06:16 GMT 2
Πολύ ωραίο το κόκκινο Φάνη, αποδίδει πολύ καλά το 1:1. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 15, 2021 19:43:30 GMT 2
Πολύ καλύτερο το κόκκινο!
|
|
|
Post by nasosampa on Nov 15, 2021 23:30:46 GMT 2
Όντως, έδειξε πολύ !
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 16, 2021 7:09:21 GMT 2
Ευχαριστώ Νάσο! Αφού αμφιταλαντεύτηκα με διάφορες επιλογές τελικά κατέληξα στην αρχική μου επιλογή! Μου αρέσει και εμένα και ξεφεύγει από την κλασική επιλογή όπως στο boxart! Κρίμα που δεν έδινε επιλογή στα decals με το DREAM τυπωμένο με λευκό ή ασημί χρώμα, να ταιριάζει σε μαύρα καπάκια. Καλημέρα!
|
|