|
Post by nikostheo on Dec 7, 2021 22:43:41 GMT 2
Άραγε πως είναι να δουλεύεις σε κάτι τόσο ακριβό και συνάμα τόσο περίπλοκο λόγο υλικών εδώ με τα πλαστικά εμείς (εγώ) και ώρες και φορές νιώθω ότι κάνω κάτι λάθη ανεπανόρθωτα...δεν θέλω να σκεφτώ πως θα είναι να δούλευα με τόση ποικιλία διαφορετικών υλικών μου φαίνεται βουνό
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 8, 2021 9:23:35 GMT 2
Άραγε πως είναι να δουλεύεις σε κάτι τόσο ακριβό και συνάμα τόσο περίπλοκο λόγο υλικών εδώ με τα πλαστικά εμείς (εγώ) και ώρες και φορές νιώθω ότι κάνω κάτι λάθη ανεπανόρθωτα...δεν θέλω να σκεφτώ πως θα είναι να δούλευα με τόση ποικιλία διαφορετικών υλικών μου φαίνεται βουνό Η απάντηση είναι απλή, Νίκο. Πριν ξεκινήσω να ασχολούμαι με αυτά τα ακριβά κιτ που λες, έφτιαξα 100άδες πλαστικά, και 10άδες ρητινένια, multimedia βελτιώνοντας τις τεχνικές βαψίματος, προσθήκης λεπτομερειών και χειρισμού διαφορετικών υλικών. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται λάθη, αλλά έτσι, πλέον τα πράγματα έρχονται πιο φυσιολογικά. Φυσικά άγχος υπάρχει, αλλά αφορά κυρίως στο να μην χαραμίσω τις 10άδες πολύτιμες ώρες προεργασίας, προετοιμασίας που απαιτούνται, αν κάτι πάει πολύ λάθος. Καλημέρα και ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by nektarios on Dec 11, 2021 11:40:04 GMT 2
Πολλή δουλειά, σίγουρα όχι ιδιαίτερα ευχάριστη για αυτόν που πρέπει να αφιερώσει ώρες στο να διορθώνει μικρολεπτομέρειες, αλλά οπωσδήποτε απαραίτητη για ένα αποτέλεσμα που θα είναι ακριβής μικρογραφία του πραγματικού! Χαρά στην υπομονή σου, φίλε! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 11, 2021 18:01:17 GMT 2
Πολλή δουλειά, σίγουρα όχι ιδιαίτερα ευχάριστη για αυτόν που πρέπει να αφιερώσει ώρες στο να διορθώνει μικρολεπτομέρειες, αλλά οπωσδήποτε απαραίτητη για ένα αποτέλεσμα που θα είναι ακριβής μικρογραφία του πραγματικού! Χαρά στην υπομονή σου, φίλε! Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ, Νεκ. Το κιτ θέλει πολύ συμμάζεμα σε διάφορα σημεία. Όχι ότι δεν γίνεται και πιο απλά, αλλά με ξέρεις...
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 22, 2021 5:02:36 GMT 2
Α ρε τι έχουν να δούνε τα ματάκια μας πάλι... Εν τω μεταξύ την κατασκευή σου Γιώργο θα την χρησιμοποιήσω ως αναφορά για όταν φτιάξω το ταπεινό μου 24αρακι όταν έρθει η ώρα.Θυμαμαι βέβαια είχες ανεβάσει και αρκετές φωτογραφίες και στη σελίδα της ομάδας στο fb παλαιότερα,οπότε υπάρχει πολύ υλικό!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 22, 2021 10:10:32 GMT 2
Α ρε τι έχουν να δούνε τα ματάκια μας πάλι... Εν τω μεταξύ την κατασκευή σου Γιώργο θα την χρησιμοποιήσω ως αναφορά για όταν φτιάξω το ταπεινό μου 24αρακι όταν έρθει η ώρα.Θυμαμαι βέβαια είχες ανεβάσει και αρκετές φωτογραφίες και στη σελίδα της ομάδας στο fb παλαιότερα,οπότε υπάρχει πολύ υλικό! Καλημέρα, Σπύρο Στις γιορτές ελπίζω να ανεβάσω την πρόοδο που έχει γίνει, καθώς το άφησα το λίγο το θέμα λόγω χρόνου. Η 24άρα της tamiya είναι σούπερ και το σχήμα της με κλειστά όλα, είναι σχεδόν αδύνατο να αναπαραχθεί από το κιτ της Hiro. (1 μήνες προσαρμογές στις πόρτες και counting). Στο φόρουμ υπάρχει κάπου μια κατασκευή μου και το αντίστοιχο βιντεάκι είναι στο youtube.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 5, 2022 20:49:57 GMT 2
Επιστροφή στις ενημερώσεις και για την 155, όπου το προηγούμενο διάστημα, καταναλώθηκε, σχεδόν αποκλειστικά, στο να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση με τις πόρτες. Αμέτρητες δοκιμές, φύλλα πλαστικού, στόκος και προσεκτικό τρίψιμο, βόηθησαν να κλείσουν τα, σημαντικότερα τουλάχιστον, κενά και να έρθουν πρόσωπο τα τμήματα του αμαξώματος. Όταν η διαδικασία με τις πόρτες ολοκληρώθηκε, συνεχίστηκαν οι δοκιμαστικές εφαρμογές στο ρύγχος, την εμπρός ανάρτηση και φυσικά τα περιφερειακά του μοτέρ. Στο τέλος τοποθετήθηκαν και οι τροχοί, για να ελεγχθεί το συνολικό στήσιμο της παχουλής κυρίας. Χρόνια πολλά και καλή φώτιση για αύριο.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 5, 2022 21:07:07 GMT 2
Όντως ήθελε δουλειά το πράγμα... Η φώτιση περιλαμβάνει την εγκράτεια στην ενασχόληση με τα Hiro, διότι αλλιώς ελλοχεύουν εγκεφαλικές βλάβες... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 5, 2022 21:39:58 GMT 2
Αρκετή δουλειά Γιώργο. Σίγουρα κάθονται μια χαρά τώρα. Ερώτηση: θα ξανασκριμπάρεις κάποια πάνελς? Ρωτάω, γιατί στις πίσω πόρτες τα πάνελς φαίνονται πολύ στενά σε σχέση με τις μπροστινές, και με αστάρι, χρώμα, βερνίκι θα μπουκώσουν. Ισως και να μην είναι τόσο στενά, και να φαίνονται έτσι λόγω φωτό - εσύ τα βλέπεις από κοντά και σίγουρα ξέρεις καλύτερα αφού αφιέρωσες τόσο χρόνο σε αυτά. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 6, 2022 11:25:01 GMT 2
Καλημέρα, Χρόνια πολλά. Κώστα, φωτισμένος είναι αυτός που ασχολείται με αυτό που πραγματικά τον ευχαριστεί, χωρίς υπερβολές και ψυχαναγκασμούς. Φάνη, Χρόνια πολλά, για την εορτή σου... Μακάρι να υπήρχε ένας μαγικός τρόπος, να περάσει το scriber, και να φτιάξουν τα κενά. Δυστυχώς, αυτό προϋποθέτει αρκετές ακόμη ώρες εργασίας, δοκιμές και φυσικά τρίψιμο. Θα ασταρωθούν τα πηχάκια πρώτα που έβαλα στις πόρτες γύρω - γύρω και στο τέλος θα γίνει προσαρμογή, ανάλογα την κατάσταση. Θεωρώ όμως αδύνατο, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, να πετύχω ένα 100% αποτέλεσμα. Έχουμε μέλλον όμως για να δούμε τι θα καταφέρουμε στο τέλος.
|
|
|
Post by alex78 on Jan 6, 2022 15:26:28 GMT 2
Ακόμα και μόνο που την βλέπεις στο στάδιο των dry-fits ένα δέος σε πιάνει με τις αφοπλιστικές της γραμμές. Πραγματικά θα δούμε σπουδαία πράγματα, καλή συνέχεια Γιώργο.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 6, 2022 18:04:41 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και από εδώ Γιώργο! Είμαι σίγουρος ότι με την μεθοδικότητα σου και τις μοντελιστικές σου ικανότητες θα θαυμάσουμε ακόμη ένα αριστούργημα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nasosampa on Jan 6, 2022 18:15:08 GMT 2
Γιώργο, έχεις φέρει τις εφαρμογές ήδη σε ένα ικανοποιητικότατο στάδιο και φαίνεται πως θα εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικό μοντέλο! Κάθε βήμα από εδώ και πέρα θα την κάνει να πλησιάζει όλο και περισσότερο με την 1:1.
Υ.Σ.: Έχω μια απορία σχετικά με την χρήση διαφορετικών υλικών στα κιτ multimedia kit. Για ποιό λόγο γίνεται η διαφορετικό χρήση τους? Για παράδειγμα στην 155 γιατί το πάνω μέρος της πόσρτας είναι από μέταλλο και όχι και αυτό από ριτίνη? Λίγο παιδική η ερώτηση, αλλά αφού έχω την απορία είπα να την κάνω.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 6, 2022 18:46:31 GMT 2
Ευχαριστώ κύριοι. Χαίρομαι για την εμπιστοσύνη σας, αλλά με την 155 η ομάδα κατεβαίνει πολύ προσεκτικά για το "Χ" . Αν βγει διπλό, θα είναι έκπληξη κι όχι ικανότητα. Νάσο, η απάντηση είναι κόστος σε συνδυασμό με ευκολία παραγωγής. Επίσης, πάντα πρέπει να έχεις υπόψη του πολύ μικρούς αριθμούς παραγωγής, που στην πράξη σημαίνει ότι το κάθε κιτ από αυτά θα βγει σε 50 - 100 κομμάτια. Γενικά, πέρα από τα βασικά κομμάτια, χρησιμοποιούν μέταλλο, σε τμήματα που θα πρέπει να λυγίζουν ή να έχουν κλίση και η ρητίνη, μπορεί να τους προδώσει (βλέπε Mclaren όπου η μονοκόμματη ρητινένια πόρτα, ντεφορμαριζόταν - αν μου επιτρέπεται αυτός ο όρος). Καλό βράδυ
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 6, 2022 21:09:25 GMT 2
Μπόλικη δουλειά Γιώργο με της πόρτες Γιώργο εύχομαι όλα καλά να πάνε κ θα συμφωνήσω με τον Άλεξ σε πιάνει ένα δέος έτσι που το βλέπω στην φώτο την τελευταία πολύ επιβλητικό αμάξι με μεγάλη ιστορία πίσω του
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 7, 2022 20:46:23 GMT 2
Ευχαριστώ για τη στήριξη, Κυριάκο. Σίγουρα από τα πιο icon αγωνιστικά τόσο για εμάς τους αλφίστες, όσο και γενικά για όσους αγαπούν την αυτοκίνηση. Ελπίζω σε μια αντάξια, αναπαράσταση στο τέλος αυτής κατασκευής.
|
|