|
Post by gtziaf on Nov 10, 2021 20:02:08 GMT 2
|
|
|
Post by nasosampa on Nov 10, 2021 20:34:33 GMT 2
Γιώργο πολύ όμορφο και αγαπημένο θέμα η 155, ειδικά αυτή η έκδοση της Hiro δείχνει να είναι το κάτι διαφορετικό! Συνδυαστικά μάλιστα με την δουλειά σου, που όπως πάντα είναι πολύ στοχευμένη και καθαρή, μου δίνουν ένα λόγο παραπάνω να περιμένω με ανυπομονεσία το εβδομαδιαίο πόστ προόδου.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 11, 2021 9:00:44 GMT 2
Καλημέρα, Νάσο. Ναι είναι ένα πολύ καλό, που μπορεί να αποτελέσει βάση για περαιτέρω βελτιώσεις και λεπτομέρειες. Αλλά, πρώτα πρέπει να εξασφαλιστεί η εφαρμογή και η συμμετρία των κομματιών, εξού και τα πρώτα προπαρασκευαστικά βήματα. Ευχαριστώ, για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 11, 2021 9:07:26 GMT 2
Είσαι στο στάδιο (μηχανικά μέρη) που για μένα είναι το πιο ελκυστικό. Παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον! Τα χταπόδια θα μείνουν άβαφτα; Αν όχι, γιατί έβαλες από τώρα τα αλουμινένια κολάρα; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 11, 2021 12:30:42 GMT 2
Είσαι στο στάδιο (μηχανικά μέρη) που για μένα είναι το πιο ελκυστικό. Παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον! Τα χταπόδια θα μείνουν άβαφτα; Αν όχι, γιατί έβαλες από τώρα τα αλουμινένια κολάρα; Καλή συνέχεια! Κώστα, θα σε απογοητεύσω αλλά δεν είμαι στα μηχανικά μέρη. Απλά συναρμολόγησα τα βασικά μέρη του μοτέρ, για να συνεχίσω τις δοκιμαστικές εφαρμογές - προσαρμογές. Οι αλουμινοταινίες δεν είναι κολάρα, αλλά χρησιμοποιήθηκαν για να αναπαρασταθούν, οι σημειωμένες στις φώτο, λεπτομέρειες που λείπουν από το κιτ. Θα ασταρωθούν και βαφτούν, μαζί με το υπόλοιπο σώμα της εξάτμισης. ΥΓ. Η ερώτηση αν θα βαφτούν οι εξατμίσεις, είναι δυνατή τρολιά, αν και παραλίγο να αυτοκαταστραφούν 9999 ποστ μου στο φόρουμ Καλημέρα και ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 15, 2021 14:04:24 GMT 2
Πολύ hi-tech το cutter Γιώργο! Έχω και εγώ ένα ίδιο της Κ&S, χρήσιμο σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις. Μια χαρά έκατσε τώρα ο κεντρικός άξονας. Το λογότυπο της MFH στο πάτωμα θα το αφαιρέσεις; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 15, 2021 19:42:24 GMT 2
Ναι μιλάμε για εργαλείο επιπέδου ΝΑΣΑ, αλλά το θέμα είναι ότι αγνοούσα την ύπαρξη του μέχρι πριν 2-3 χρόνια. Το λογότυπο της MFH στο πάτωμα θα το αφαιρέσεις; Φυσικά, όπως και τα προηγούμενα. Απλά εξαντλώ, τα περιθώρια, μήπως βρω καμιά φώτο του πατώματος, για να ελέγξω για τυχόν πάνελ σε εκείνο το σημείο. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 15, 2021 22:40:27 GMT 2
Καλησπέρα. Εν μέσω ενός καυτού ΣΚ με Ρόσσι, Ιντερλάγκος και Petit Le Mans, προχώρησε ολίγο και η αλφίτσα. Στο προηγούμενο είχα αφήσει το σασί αναποδογυρισμένο, αντικαθιστώντας τον άξονα. Επ΄ ευκαιρίας δοκιμάστηκε η εφαρμογή των δύο τμημάτων της εξάτμισης. Επειδή, χίρο είσαι, οι σωλήνες έπρεπε να χάσουν 1-2 mm μήκος, για να μπορούν να ενώνονται. Εν συνέχεια, συναρμολογήθηκαν τα ψυγεία και τοποθετήθηκαν τα airbox τους. Εν, συνεχεία, το μενού είχε roll cage. Αυτά παραδοσιακά είναι ένας μπελάς, στα κιτ της MFH, και η άλφα δεν διαφέρει και πολύ. Φυσικά, το cage, στήθηκε σιγά - σιγά πάνω στο σασί, αφού σε κάθε άλλη περίπτωση, μετά, δεν θα εφαρμόζει σωστά. Αυτή τη φορά, δεν επανέλαβα το λάθος (το είχα κάνει τόσο στη beta όσο και την F1 GTR - με συνέπεια να καταρρεύσουν αμφότερα και να τα ξαναφτιάχνω) να το κολλήσω με απλή 2 συστατικών, αλλά χρησιμοποίησα την πολύ πιο κατάλληλη μετάλλου. Ελπίζω να μην χαλάσει το γούρι Έτσι, αφού το cage στέγνωσε, τρίφτηκε ελαφρώς στις ενώσεις, σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερη επιμέλεια πριν το αστάρωμα - βάψιμο, το σασί στήθηκε εκ νέου, για να μπορέσει να δεχτεί το αμάξωμα και τις δοκιμαστικές που το αφορούν. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by nasosampa on Nov 15, 2021 23:29:19 GMT 2
Καλά το Cage είναι κόσμημα Γιώργο από μόνο του ! Well done !!!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 16, 2021 9:13:24 GMT 2
Καλά το Cage είναι κόσμημα Γιώργο από μόνο του ! Well done !!! Καλημέρα & thank you!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Nov 16, 2021 10:56:35 GMT 2
Ομορφιές Γιώργο. Χορταστικό Roll Cage. Χρησιμοποιήσεις καθόλου weld lines στις ενώσεις; Θα βάλεις μελλοντικά ή δεν απαιτείται;
Καλημέρα 🙂
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 16, 2021 12:45:46 GMT 2
Το roll cage είναι πράγματι πολύ όμορφο όπως δείχνει. Έχεις σκεφτεί καθόλου Γιώργο να αρχίσεις να χρησιμοποιείς soldering σε τέτοιες ή παρόμοιες καταστάσεις; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 16, 2021 20:41:00 GMT 2
Αντώνη και Φάνη, ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Να είστε καλά Χρησιμοποιήσεις καθόλου weld lines στις ενώσεις; Θα βάλεις μελλοντικά ή δεν απαιτείται; Χρειάζεται, σίγουρα Αντώνη. Ευχαριστώ για την υπενθύμιση. Λογικά θα γίνει όταν ξεκινήσει το detailing των κομματιών. Το roll cage είναι πράγματι πολύ όμορφο όπως δείχνει. Έχεις σκεφτεί καθόλου Γιώργο να αρχίσεις να χρησιμοποιείς soldering σε τέτοιες ή παρόμοιες καταστάσεις; Απλά δεν είμαι αρκετά καλός Φάνη, στη συγκεκριμένη διαδικασία. Το έχω δοκιμάσει, αλλά με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις όπου πρέπει να γίνει κόλληση πάνω στο σασί ρητίνης (για οδηγό), το φοβάμαι. Η εποξική μετάλλου 2 συστατικών δουλεύει πολύ καλά μέχρι στιγμής, αλλά ίσως κάποια στιγμή πρέπει να βάλω τη συγκεκριμένη δεξιότητα στο οπλοστάσιο μου. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by nektarios on Nov 16, 2021 21:36:59 GMT 2
Πραγματικό κλουβί το cage! Πολύ εντυπωσιακό και πολύ καλοφτιαγμένο! Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 18, 2021 17:53:27 GMT 2
Μοντέλο από μόνος του ο κλωβός... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 20, 2021 9:39:18 GMT 2
Καλημέρα Νεκ και Κώστα. Εκεί μέσα, (στο κλουβί), έπρεπε να κλείνουν όσους αγοράζουν και φτιάχνουν χίρο Εγώ τα λέω χρόνια, κανείς δεν με ακούει Καλημέρα και πάλι
|
|