|
Post by Φάνης on Apr 20, 2021 21:05:59 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 21, 2021 17:53:22 GMT 2
Εξαιρετικό μοντέλο και θέμα. Μακάρι να υπήρχε και σε 1/12. Με μια πρώτη ματιά, το ρίβετινγκ (θεωρώ ότι έπρεπε να περιέχονται τουλάχιστον σχέδια για αυτό) της γάστρας είναι μια πραγματικά χρονοβόρα διαδικασία. Επίσης εντύπωση μου κάνει που το τιμόνι δεν είναι ξύλινο και η απουσία της βάσης. Όπως και να έχει διακρίνω αρκετές μοντελιστικές προκλήσεις στην κατασκευή που την κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 21, 2021 19:01:28 GMT 2
Ναι Γιώργο, είναι πολύ όμορφο μοντέλο και σίγουρα μοναδικό το θέμα του, το σκεφτόμουν πολύ πριν το αγοράσω, κυρίως γιατί το μέγεθος του είναι αρκετά μεγάλο (80cm μήκος). Για τα ριβετς, συμφωνώ όπως σου είχα πει και εγώ, έψαξα και δεν βρήκα το ακριβές pattern, αλλά από φωτό του πραγματικού και μια κατασκευή που έχω βρει στο διαδύκτιο, με την διαδικασία του πανω-κάτω, ξέρω πως να προχωρήσω, αλλά σίγουρα πολύ χρονοβόρα διαδικασία, μιλάμε για πάνω από 1500 brass rivets από ότι κατάλαβα, να τα κόψεις στο κατάλληλο μήκος, να ανοίξεις τις απαραίτητες τρύπες στην γάστρα, να στοκάρεις μετά κτλ..... Αν και κουραστική διαδικασία, το τελικό αποτέλεσμα μετά το gloss βερνίκι σίγουρα θα φέρνει μεγάλη ικανοποίηση! Κρίμα ότι το κιτ δεν περιέχει βάση, αλλά και αυτή μπορεί να φτιαχτεί! ΥΣ. Για αυτούς που δεν το γνωρίζουν (αν και υπάρχει φωτό του στα σχόλια στο review), όταν πρωτοβγήκε (η 1η εκδοχή του από την Amati) υπήρχε και κινητήρας (V12) από την ScaleAutoWorks που κόστιζε γύρω στα $1000 (!!). Έβγαλε μόνο 8 κομμάτια αν δεν κάνω λάθος και έγιναν ανάρπαστα! Αλλά ακόμη και curbside, η μοναδικότητα του μοντέλου αξίζει πιστεύω την κατασκευή του!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 21, 2021 19:17:16 GMT 2
|
|