|
Post by nektarios on Oct 24, 2021 21:54:56 GMT 2
Σχολιασμός "2 σε 1"... Για το προηγούμενο update: το ταμπλώ μού άρεσε πολύ, ενώ και τα καθίσματα με το wash έδειξαν πολύ καλύτερα! Για το τελευταίο : Είναι παράξενο, το υλικό που δίνει το κιτ να μην κολλάει με τις κλασικές μοντελιστικές κόλλες... Αν τελικά - παρ' ελπίδα - δεν κολλήσει, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις κυανοακρυλική, από την οποία να ρίξεις μια σταγόνα σε κάποια σκληρή επιφάνεια, να την αφήσεις να στεγνώσει λίγο, ώστε να γίνει παχύρρευστη και να μην "απλώσει" επάνω στα καθίσματα, και να την τοποθετήσεις με μια καρφίτσα στην πίσω πλευρά των ζωνών πριν τις ακουμπήσεις στα καθίσματα. Καλή συνέχεια!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Oct 25, 2021 1:12:01 GMT 2
Οι λεπτομέρειες που έχεις προσθέσει είναι πανέμορφες. Μπράβο για τον κόπο και την υπομονή σου. Το ταμπλό είναι μοναδικό!!!! Θα ξαναδιαβάσω με ηρεμία όλη την παρουσίαση από την αρχή μιας και το κακάσχημο και ιδιαίτερο, αλλά στα δικά μου μάτια πανέμορφο Lotus, υπάρχει στο στοκ μου, στην 1/12 παρακαλώ, εδώ και πολλά χρόνια αλλά πλησιάζει η σειρά του. Άλλη κλίμακα μεν, αλλά ιδέες, φωτογραφίες και tips θα μου φανούν χρήσιμα.
Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα Φάνη 🙂
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 25, 2021 5:32:45 GMT 2
Σχολιασμός "2 σε 1"... Για το προηγούμενο update: το ταμπλώ μού άρεσε πολύ, ενώ και τα καθίσματα με το wash έδειξαν πολύ καλύτερα! Για το τελευταίο : Είναι παράξενο, το υλικό που δίνει το κιτ να μην κολλάει με τις κλασικές μοντελιστικές κόλλες... Αν τελικά - παρ' ελπίδα - δεν κολλήσει, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις κυανοακρυλική, από την οποία να ρίξεις μια σταγόνα σε κάποια σκληρή επιφάνεια, να την αφήσεις να στεγνώσει λίγο, ώστε να γίνει παχύρρευστη και να μην "απλώσει" επάνω στα καθίσματα, και να την τοποθετήσεις με μια καρφίτσα στην πίσω πλευρά των ζωνών πριν τις ακουμπήσεις στα καθίσματα. Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ πολύ Νεκ! Γενικά έχω προσέξει ότι όλα αυτά τα ribbon (συνηθως χρησιμοποιούσα αυτά της scale production) θέλουν ισχυρή CA αλλά προσπαθώ να την αποφύγω για ευνόητους λόγους. Μου έκανε εντύπωση ότι ενώ τα αυτοκόλλητα διπλής όψεως (τα προτιμώ για να εφαρμόζω τις ζώνες στα καθίσματα) κολλούσαν στο κάθισμα, μετά από λίγο ξεκολλούσαν από το ribbon. Ελπίζω να ολοκληρώσω και το άλλο κάθισμα/μπανιέρα σύντομα! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 25, 2021 5:36:33 GMT 2
Οι λεπτομέρειες που έχεις προσθέσει είναι πανέμορφες. Μπράβο για τον κόπο και την υπομονή σου. Το ταμπλό είναι μοναδικό!!!! Θα ξαναδιαβάσω με ηρεμία όλη την παρουσίαση από την αρχή μιας και το κακάσχημο και ιδιαίτερο, αλλά στα δικά μου μάτια πανέμορφο Lotus, υπάρχει στο στοκ μου, στην 1/12 παρακαλώ, εδώ και πολλά χρόνια αλλά πλησιάζει η σειρά του. Άλλη κλίμακα μεν, αλλά ιδέες, φωτογραφίες και tips θα μου φανούν χρήσιμα. Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα Φάνη 🙂 Ευχαριστώ πολύ Αντώνη! Νομιζω είχα προσέξει το 12αρι σου στην φωτό με τα κιτ που είχες ανεβάσει! Με το καλό να το ξεκινήσεις! Προσωπικά το συγκεκριμμένο αυτοκίνητο μου αρέσει αν και σε πολλούς δείχνει άσχημο! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 27, 2021 10:26:22 GMT 2
Καλημέρα στην όμορφη παρέα, Σήμερα με το πήγα την μικρή μου κόρη σχολείο ήρθα αποφασισμένος να ολοκληρώσω την μπανιέρα! 1. Τελικά δεν απέφυγα την CA, και με προσεκτικές σταγόνες (ακολουθώντας την συμβουλή του Νεκ) και λίγο kicker κάθισαν αρκετά καλά. 2. Άλλαξα τον λεβιέ με τον καινούργιο που είχα φτιάξει και τον τοποθέτησα στην φούσκα (ξέχασα να βγάλω φωτό) και έβαψα με semi-gloss black τα κεφαλάκια από τις 2 καρφίτσες που είχα αντικαταστήσει τα ανάγλυφα που έδινε το κιτ για τον μηχανισμό στο ντουλαπάκι στην κονσόλα (αρχή της κατασκευής). 3. Αποφάσισα να βάλω και ένα κρίκο στο κλειδί μίζας αντί για μπρελόκ (αυτό που έφτιαξα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα) με λεπτό σύρμα (ούτε αυτό είναι τέλειο, αλλά δίνει κάποιο χαρακτήρα). 4. Τέλος, καθίσματα, πόρτες, ταμπλό, τιμόνι, λεβιές, κτλ ενσωματώθηκαν στην μπανιέρα, οπότε έχουμε αυτό το τελικό αποτέλεσμα, ώστε να ασχοληθώ τώρα με το βερνίκι-γυάλισμα του αμαξώματος. Για αυτούς που δεν θα το προσέξουν, το emblem της lotus στο τιμόνι δυστυχώς είναι τοποθετημένο ανάποδα, αλλά όταν το κατάλαβα ήταν ήδη αργά αφού είχα περάσει από πάνω X-22. Από απροσεξία, κρατούσα το τιμόνι ανάποδα, και έγινε το λάθος, δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό τώρα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 27, 2021 10:34:43 GMT 2
Πολύ όμορφο, Φάνη. Κάνε λίγο στεγνό στο επάνω μέρος της μπαταρίας (το κίτρινο) να δέσει με το σύνολο. Καλά κλεισίματα
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 27, 2021 11:32:39 GMT 2
Πολύ όμορφο, Φάνη. Κάνε λίγο στεγνό στο επάνω μέρος της μπαταρίας (το κίτρινο) να δέσει με το σύνολο. Καλά κλεισίματα Ευχαριστώ Γιώργο! Θα το πράξω! Επίσης, θα κάνω και λίγο brown wash στο πάνω μέρος της κονσόλας, που ξέχασα, αλλά το πρόσεξα στις φωτό!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 27, 2021 15:39:03 GMT 2
Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα Φανή και ταιριαστή επιλογή χρωμάτων εσωτερικού!Πάμε γερά για την ολοκληρωση,νομίζω καιρό έχουμε να δούμε κάτι έτοιμο από τα χέρια σου!Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 27, 2021 17:17:31 GMT 2
Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα Φανή και ταιριαστή επιλογή χρωμάτων εσωτερικού!Πάμε γερά για την ολοκληρωση,νομίζω καιρό έχουμε να δούμε κάτι έτοιμο από τα χέρια σου!Καλή συνέχεια Ευχαριστώ Σπύρο! Αυτό είναι το πλάνο, να το ολοκληρώσω για να ασχοληθώ με κάποια αλλά που θέλω/έχω ξεκινήσει. Έχει όμως ακόμη αρκετή δουλειά, αλλά μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς!
|
|
|
Post by nikostheo on Oct 27, 2021 18:40:33 GMT 2
Αν και συνήθως απεχθάνομαι το tan leather εσωτερικό αυτό δείχνει παρά πολύ όμορφο!! Μπράβο και καλή συνέχεια !!
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 27, 2021 18:49:14 GMT 2
Μπραβο Φανη ...πολυ ωραια κατασκευη κ υπεροχη καλωδιωση. Με το καλο να μπει στην βιτρινα που θα φτιαξεις με το καλο . Φιλε την κιτρινη μπαταρια εκεινη την εποχη που την βρηκες ? να στειλουμε τον Κωνσταντινο να παρει μια .χαχαχαχαχ
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 27, 2021 19:02:33 GMT 2
Αν και συνήθως απεχθάνομαι το tan leather εσωτερικό αυτό δείχνει παρά πολύ όμορφο!! Μπράβο και καλή συνέχεια !! Ευχαριατώ Νίκο! Εμένα, αντιθέτως, είναι από τα αγαπημένα μου, και το έχω χρησιμοποιήσει σε διάφορες κατασκευές! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 27, 2021 19:12:32 GMT 2
Μπραβο Φανη ...πολυ ωραια κατασκευη κ υπεροχη καλωδιωση. Με το καλο να μπει στην βιτρινα που θα φτιαξεις με το καλο . Φιλε την κιτρινη μπαταρια εκεινη την εποχη που την βρηκες ? να στειλουμε τον Κωνσταντινο να παρει μια .χαχαχαχαχ Ευχαριστώ Μιχάλη! Η καλωδίωση δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλώς να δείχνει busy (χωρίς να αφαιρεί ελπίζω πόντους, αν δεν προσθέτει τουλάχιστον στην συγκεκριμμένη κατασκευή) - είχα πάρει και ιδέες από την κατασκευή του Γιώργου. Περισσότερη δουλειά/ώρες εργασίας έχω ρίξει στο εσωτερικό, μοκέτα, καντράν, κτλ. Η κίτρινη μπαταρία είναι …. artistic license …. που λένε, όπως και το πορτοκαλί φίλτρο λαδιού που είχα χρησιμοποιήσει στην 348ts - αν και είχα φωτό αναφοράς - για να κλέβουν την προσοχή του θεατή! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 28, 2021 6:01:17 GMT 2
Πολύ ωραία και καθαρή δουλειά Φάνη, όπερ εξ άλλου και ανεμένετο, μπράβο! Όσο για το ανάποδο λογόσημο, ανήκουμε στην ίδια κατηγορία: Κι εγώ έβαλα ανάποδα τα λογόσημα της Honda στο γοριλάκι... Αλλά μην ανησυχείς - μόνο ο αντμίν το πρόσεξε!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 28, 2021 8:08:29 GMT 2
Πολύ ωραία και καθαρή δουλειά Φάνη, όπερ εξ άλλου και ανεμένετο, μπράβο! Όσο για το ανάποδο λογόσημο, ανήκουμε στην ίδια κατηγορία: Κι εγώ έβαλα ανάποδα τα λογόσημα της Honda στο γοριλάκι... Αλλά μην ανησυχείς - μόνο ο αντμίν το πρόσεξε! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Είναι για να μην μας πιάνει το μάτι που λένε! Καλημέρα!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 6, 2021 19:51:53 GMT 2
Σήμερα το απόγευμα είπα να ξεκινήσω την διαδικασία γυαλίσματος στην Lotus Europa. Για κάποιο λόγο, είχα πολύ άσχημο αποτέλεσμα μετά το στέγνωμα του βερνικιού, αρκετό orange peel, και πολλά προβληματικά σημεία (medium and small nibs) γιατί στο τελευταίο χέρι ο αερογράφος «είχε μπούκωσει λίγο και έφτυνε» - το καταλάβει κάπως αργά ….. Οπότε ήξερα ότι η διαδικασία γυαλίσματος με micromesh έπρεπε να αρχίσει γύρα στα 3000 προσεκτικά, μέχρι 12000, και ήξερα ότι θα πάρει πολλές ώρες/ημέρες. Αυτός ήταν και ο λόγος που άφησα το βερνίκι να στεγνώσει καλά, για 7 ημέρες (είχε πέσει το βερνίκι την προηγούμενη Παρασκευή, 29/11). Από καιρό όμως ήθελα να δοκιμάσω την μέθοδο γυαλίσματος dry και όχι την γνωστή/συνηθισμένη σε όλους μας wet. Είχα αγοράσει πριν 1 χρόνο τα γυαλόχαρτα Kovax Tolecut (K-2000, και Κ-3000 - υπάρχει και Κ-2500 αλλά δεν το έχω - τα μεγαλύτερα νούμερα) από ένα Ιταλό πωλητή στο Ebay, αλλά δεν τα είχα δοκιμάσει ακόμη. Βασικά τα αγόρασα έχοντας δει την διαδικασία γυαλίσματος αμαξώματος με τα συγκεκριμένα σε βίντεο κάποιου Γιαπωνέζου αλλά ψάχνοντας είδα ότι είναι πολύ διαδεδομένη σε αυτούς που γυαλίζουν μουσικά όργανα, π.χ. κιθάρες. Το βασικό είναι ότι βλέπεις άμεσα το αποτέλεσμα που τρίβεις, έχεις πολύ γρήγορο και αβίαστο αποτέλεσμα, χωρίς την χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία του wet sanding. Παρόλο που δεν είναι πολύ εύκαμπτα (είναι αυτοκόλλητα στην πίσω μεριά) μπορούν να διπλωθούν (τσάκισμα ή κυλινδρικά) και προσαρμόζονται εύκολα σε δύσκολες επιφάνειες και με ένα απλό και ελαφρύ πέρασμα έχεις το επιθυμητό τρίψιμο - όταν τρίβεις βγαίνει μια πούδρα και η όλη διαδικασία μου θύμισε πως σβήνουμε μολυβιές με μια γόμα. Για όσους έχουν φτιάξει την Lotus Europa ή απλώς παρατηρήσουν το αμάξωμα, αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι εύκολο αμάξωμα να τριφτεί χωρίς προβλήματα, ποσό μάλλον το δικό μου με τα προβλήματα στο βερνίκι που ανέφερα παραπάνω. Έτριψα με το Κ-2000 και μου πήρε λίγο σχετικά χρόνο, και έτριψα και σημεία που άλλες φορές θα απέφευγα με τα micromesh (ακόμη και τα pillars). Έφαγα μια μικρή ακμή στο πίσω μέρος του καλύμματος του κινητήρα (ήταν το τμήμα με το οποίο ξεκίνησα την διαδικασία) από απροσεξία αλλά στην πορεία κατάλαβα πως να το χειρίζομαι καλύτερα και πιστεύω με μερικά ακόμη τριψίματα θα μου είναι πιο εύκολο. Αύριο θα περάσω το Κ-3000 και μετά θα γυαλίσω με τα γνωστά γυαλιστικά Meguiars. Μεγάλη κουβέντα λέω, αλλά δεν νομίζω να ξανα χρησιμοποιήσω wet sanding και micromesh! Καλό βράδυ!
|
|