|
Post by Φάνης on Mar 9, 2021 12:26:11 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκ!! Μακάρι στο τέλος το ταμπλό να δείχνει όμορφο με όλες τις τροποποιήσεις! Καλημέρα!
|
|
|
Post by kyriakos on Mar 10, 2021 16:45:58 GMT 2
Πολύ ωραίες η πινελιες σου Φανή προχωράει πολύ ωραία η κατασκευή σου εύχομαι καλή συνέχεια φίλε!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 10, 2021 22:27:54 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κυριάκο! Ελπίζω το Σ/Κ να κάνω κάποια πρόοδο στο ταμπλό γιατί τις τελευταίες ημέρες ασχολούμε με την 12αρα Alfa Romeo 179 της Italeri! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by ViL27 on Mar 12, 2021 2:08:21 GMT 2
Ομορφες οι εργασίες στο εσωτερικό Φανη.Ενα προσωπικό μου δίλημμα είναι το πόσο χρόνο θα αφιερώνω στις εργασίες μου σε εσωτερικό αλλά και σε κινητηρα καθώς προτιμώ τα οχήματα μου να εκτίθενται με τα πάνελ κλειστά.Κοινως νιώθω ότι κάποιες φορές χάνω απλα τον χρόνο μου σε κάτι που θα δειτε μερικά άτομα στο φόρουμ και κανένας άλλος.Τεσπα ας μην πολυλογω,καλή συνεχεια και καλό ΠΣΚ!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 12, 2021 9:24:08 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο! Ελπίζω να έχω το αποτέλεσμα που θέλω και στο ταμπλό, όταν ολοκληρωθεί! Σχετικά με το προβληματισμό σου, θα ήθελα να τονίσω ότι μοντελάρουμε για την προσωπική μας ικανοποίηση/χαλάρωση και όχι για τις επιδοκιμασίες/επιφωνήματα των άλλων (κάτι πολύ συχνό στο Facebook), οπότε ο καθένας μας πρέπει να αφιερώνει τον χρόνο του και τις εργασίες του όπως αυτός πιστεύει καλύτερα/νιώθει ικανοποίηση. Προσωπικά, όπως έχω ξαναπεί, μου άρεσει να φτιάχνω (περισσότερο από τα να χαζεύω στη βιτρίνα - άσε δε που δεν έχω, και αρκετά ολοκληρωμένα βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποιο ντουλάπι) και γενικά να δοκιμάζω/βελτιώνω όπου μπορώ. Σίγουρα πολλές από τις εργασίες/βελτιώσεις δεν φαίνονται στο τέλος, αλλά σε αρκετά φαίνονται, όπως το εσωτερικό του κινητήρα (αν αφήσεις τα panels ανοικτά το οποίο προσωπικά προτιμώ) ή ακόμη περισσότερο το εσωτερικό σε roadsters που είναι από τα αγαπημένα μου θέματα. Αλλά, ακόμη και εάν κάποια panels μείνουν κλειστά, μέσα από την διαδικασία αφιέρωσης έξτρα χρόνου στα αντίστοιχα τμήματα, έχω καταλάβει ότι προσωπικά βελτιώνομαι και έτσι μπορώ να ανταπεξέλθω και να ξεφύγω από την πεπατημένη όταν χρειαστεί και σε αλλά τμήματα/περιοχές της κατασκευής. Απλά κάποιες προσωπικές σκέψεις για το θέμα που έθιξες, το οποίο σίγουρα απασχολεί και άλλους μοντελιστές/φίλους (και εμένα προσωπικά στο παρελθόν). Καλημέρα και καλό 3ήμερο!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 23, 2021 16:45:14 GMT 2
Μετά από πολύ καιρό ξαναπιασα την Europa, και αφιέρωσα αρκετό χρόνο για μικροδουλειές! 1. Καταρχάς, ξαναπέρασα ένα έξτρα γεμάτα χέρι χρώμα, αφού πρώτα ενσωμάτωσα προσωρινά με χαρτοταινία το κάλλυμα το κινητήρα για ομοιομορφία, και στην συνέχεια εφάρμοσα το logo της lotus (decal). Αποφάσισα να το κάνω πριν το βερνίκι - παρόλο που τους ψέκασα decal film, αποσπώνται πολύ δύσκολα από το νερό και έχουν την τάση να σπάνε. 2. Βάφτηκαν τα χερούλια στις πόρτες (μασκαρισμα για το LP-5 και με πινελάκι το περίγραμμα με το chrome της Vallejo). Θα έβαζα bare metal foil, αλλά ήταν πολύ λεπτές γραμμές και φοβήθηκα μην κάνω κάποια χαρακιά. Θυμίζω, είχα ανοίξει σε καθεμία το χώρισμα/θήκη που υπάρχει στο πραγματικό σε προηγούμενη ενημέρωση. Θα γίνει και κάποιο pin wash πριν ενσωματωθούν στην μπανιέρα. 3. Αντικατέστησα το λεβιέ με insect pin, και θα βαφτει η φούσκα flat black ή rubber black, πριν την ενσωματώσω στην μπανιέρα. 4. Τον περισσότερο χρόνο τον αφιέρωσα στη ταμπλό. Μου βγήκαν τα μάτια στην κυριολεξία (αφού είναι πολύ μικρό, ακόμη και για 24αρι! ) Πρώτα μαρκαρίστηκαν και βάφτηκαν τα μαύρα μέρη με LP-5 και XF-1. Μετά περάστηκαν rings κατάλληλων διαστάσεων της scale production, μπήκαν τα decals (πολύ αγχωτική διαδικασία τα συγκεκριμμένα), και από πάνω X-22 για το εφέ του γυαλιού. Στην συνέχεια διάφοροι διακόπτες ρεζιν, μεταλλικοί, βαψίματα - επίσης PE κλειδί, κλειδαρότρυπα (αν βρω το κουράγιο ίσως φτιάξω και ένα μπρελόκ) και κασετόφωνο της Highlight Model Studio, και κάποια rivets. Πολύς κόπος για το τίποτα θα πει κάποιος, αφού πολύ λίγα θα φαίνονται (παρόλο που θα αφήσω τζαμί ανοικτό), αλλά το ευχαριστήθηκα! Οι φωτό δεν εινια πολύ καλές, δεν μπορούσα να εστιάσω και γυάλιζαν, αλλά παίρνετε μια ιδέα, από κοντά δείχνει πιο όμορφο πάντως! Καλή συνέχεια και καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 23, 2021 17:16:23 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 23, 2021 17:19:39 GMT 2
Ωραίο είναι, Φάνη και λεπτομερές! Μπράβο
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 23, 2021 17:38:21 GMT 2
Ωραίο είναι, Φάνη και λεπτομερές! Μπράβο Ευχαριστώ Γιώργο! Ας ελπίσουμε και σε ανάλογη συνέχεια!
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 23, 2021 19:21:13 GMT 2
Αξιος υπεροχη δουλεια .......ταμπλο για φιλημα .
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 23, 2021 20:05:13 GMT 2
Αξιος υπεροχη δουλεια .......ταμπλο για φιλημα . Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 23, 2021 22:26:17 GMT 2
Πολύ ωραίο το ταμπλό Φανή,μπόλικη δουλειτσα και ευρωπουλα στα έξτρα αλλά όπως είπες και εσύ σημασία έχει να απολαμβάνουμε αυτό που κανουμε!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 24, 2021 7:00:31 GMT 2
Πολύ ωραίο το ταμπλό Φανή,μπόλικη δουλειτσα και ευρωπουλα στα έξτρα αλλά όπως είπες και εσύ σημασία έχει να απολαμβάνουμε αυτό που κανουμε! Ευχαριστώ Σπύρο! Η ζωή είναι μικρή, ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, οπότε προσπαθώ να απολαμβάνω το hobby - όσο ακόμη μπορώ/έχω την οικονομική άνεση, επενδύω σε διάφορα aftermarkets για να μπορώ να βελτιώνω/αλλάζω, το οποίο απολαμβάνω, πάντα μέσα στις μοντελιστικές δυνατότητες μου. Αλλά με την ενασχόληση/προσπάθεια, λογικά έρχεται και η βελτίωση, ώστε να μπορέσω να ασχοληθώ στην πορεία με κάποια δύσκολα κιτ που έχω/θέλω. Το ελπίζω δηλαδή! Καλημέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 24, 2021 11:07:13 GMT 2
Εξαιρετικό το ταμπλό Φάνη! Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 24, 2021 15:34:50 GMT 2
Εξαιρετικό το ταμπλό Φάνη! Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια! Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 24, 2021 19:11:56 GMT 2
Μετά την απογοήτευση με τα decals της yzf-r1, είπα να ολοκληρώσω τα κομμάτια και να τα ενσωματώσω στην μπανιέρα. Αλλά και εκεί ταλαιπωρήθηκα και τελικά δεν κατάφερα να την ολοκληρώσω/συναρμολογησω. Ελπίζω αύριο-μεθαύριο…. 1. Πρώτα, είπα μα να δώσω λίγο βάθος στις πόρτες και στα καθίσματα με λίγο brown wash. Ίσως στια καθίσματα να μην είναι και το καλύτερο (λόγω του άσπρου) αλλά ήταν πολύ flat και δεν μου άρεσε όπως ήταν. Στο επάνω/αριστερό είναι αυτό με το wash, το άλλο χωρίς, για σύγκριση. 2. Εαν και είχα αντικαταστήσει τον λεβιέ με insect pin σε προηγούμενη ενημέρωση, πρόσεξα ότι στο πραγματικό η λαβή είναι πιο μεγάλη. Αυτή του κιτ ήταν στο σωστό μέγεθος πιστεύω, οπότε την καθάρισα από το χρώμιο (ευτυχώς την είχα κρατήσει), τις αφαίρεσα τον μίσχο και τις άνοιξα τρύπα, την προσάρτησα στο μεταλλικό του insect pin (το κομμάτι που είχε μείνει από τον λεβιέ που είχα φτιαξει), και μετά προσπάθησα να του δώσω gloss-woodish υφή με enamels χρώματα και gloss βερνίκι. Νομίζω δεν είναι άσχημο το αποτέλεσμα - θα την τοποθετήσω στην φούσκα και θα χρησιμοποιήσω τον άλλο λεβιέ που είχα φτιάξει σε επόμενη κατασκευή! 3. Στην συνέχεια είπα να ασχοληθώ με τις ζώνες. Λίγα κομμάτια, δεν θα μου πάρει πολύ χρόνο είπα από μέσα μου…Μεγάλη μπουκιά να φας, μεγάλο λόγο να μην πεις….Αφού αφαίρεσα τα PE από το πλαίσιο και καθάρισα τις εγκοπές, έφτιαξα τος ιμάντες με το υλικό που δίνει το σετ και είπα να τους τοποθετήσω στα καθίσματα. Αν σας πω ότι μετά από 2 ώρες, έχω καταφέρει να ολοκληρώσω (?) μόνο το 1 καθισμα δεν θα με πιστέψετε. Το υλικό δεν δέχεται ούτε ταινίες διπλής όψης, ούτε white glue/super glue κτλ. Με τα πολλά, με white glue κατάφερα να τοποθετήσω το ένα σετ, και το άφησα να δω αν αύριο θα μείνει κολλημένο ή όχι, διαφορετικά θα προσπαθήσω να αλλαξω τον ιμάντα με άλλο υλικό…. 4. Όσο περίμενα να δω αν θα ξεκολλήσουν οι ζώνες, έφτιαξα και τον καθρέπτη (βάφτηκε με LP-5 και περάστηκε και το metal sticker που δίνει το κιτ). Όταν ολοκληρώσω και το άλλο κάθισμα (θα γίνουν και κάποιες μικροδιορθώσεις), θα ολοκληρωθεί και η μπανιέρα. Θα βερνικώσω το αμάξωμα/κάλλυμα κινητήρα μαζί με τα κομμάτια της yzr-r1, ευελπιστώντας να ολοκληρωθούν και τα 2 μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας (αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά που λένε)! Καλο βράδυ και καλή εβδομάδα να έχουμε!
|
|