|
Post by Φάνης on Mar 25, 2021 16:53:14 GMT 2
Πολύ όμορφα Κωνσταντίνε. Εσύ τελειώνεις και είμαστε ακόμη στην αρχή! Καλά βαψίματα και ελπίζω να πάνε όλα καλά με τις χαλκομανίες κτλ.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 25, 2021 17:21:16 GMT 2
Να 'σαι καλά Φάνη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 27, 2021 17:54:16 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους! Στο πλαίσιο της ενασχόλησης με τα καλύμματα κατ' αρχή έπεσε το βάψιμο, με μόνη αξιοσημείωτη ιδιαιτερότητα το απαιτητικό μασκάρισμα για το μαύρισμα του εσωτερικού της ατράκτου:
Στην συνέχεια συναρμολογήθηκαν τα υπολειπόμενα κομμάτια...
... και κολλήθηκαν οι χαλκομανίες:
Στις χαλκομανίες της ατράκτου υπάρχουν κάμποσες ατέλειες. Δεδομένου ωστόσο ότι για πρώτη φορά είχα να κάνω με τέτοια "σεντόνια" είμαι αρκετά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα - για την βιτρίνα είναι μια χαρά. Απομένει τώρα το βερνίκωμα (στα πλαϊνά πάνελ έχει γίνει ήδη) και γυάλισμα, οπότε λογικά σε μια βδομάδα θα έχει γίνει και η τελική συναρμολόγηση. Καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 27, 2021 23:19:20 GMT 2
Δύσκολη και συνάμα απαιτητική η εφαρμογή και απόλυτη συμμετρία των σιριτιών στην άτρακτο, όμως βλέπω τα κατάφερες θαυμάσια!
Γενικά σε ταλαιπώρησαν οι χαλκομανίες, χρησιμοποίησες βελτιωτικό? Επίσης ποιο κίτρινο ψέκασες?
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 28, 2021 6:58:09 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Όντως, πέρα από την απειρία μου με μεγάλες χαλκομανίες και την εφαρμογή τους πάνω σε καμπύλες επιφάνειες, το γεγονός ότι τόσο η άσπρη επικάλυψη όσο και το μαύρο σιρίτι λόγω της διάταξης στο φύλλο της Cartograph (βλέπε πρώτη ανάρτηση στο θέμα) κόπηκαν σε σχήμα "V" δεν διευκόλυναν τα πράγματα...
Χρησιμοποίησα μόνο Mr. Mark Setter για τις πολύ μικρές και Mr. Mark Softer στα δύσκολα καμπύλα σημεία πριν το στέγνωμα με πιστολάκι. Το κίτρινο, όπως είχα γράψει και στην αρχή, είναι το #69 της Humbrol που γυαλίστηκε ελαφρά πριν το κόλλημα των χαλκομανιών.
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 28, 2021 10:39:17 GMT 2
Καλημέρα Κωνσταντίνε, Σίγουρα πολύ καλή η προσπάθεια με όλα αυτά τα σεντόνια από χαλκομανίες, ειδικά σε 1:12. Ούτε εγώ το έχω επιχειρήσει ακόμη, θα δούμε στην πορεία τι θα καταφέρω. Θα μπορούσες να τρυπήσεις τις φουσκαλίστες (στις περιοχές που σημείωσα για παράδειγμα με κόκκινο) με μια καρφίτσα και να βάλεις λίγο βελτιωτικό σε κάποια από τα προβληματικά σημεία με τις χαλκομανίες στην άτρακτο μέχρι να εξομαλυνθεί η περιοχή. Το πέρασμα με βερνίκι-τρίψιμο γυάλισμα, δεν θα το επαναλάβεις ακόμη μια φορά, μέχρι να φύγει το σκαλοπάτι που υπάρχει στις χαλκομανίες, και ειδικά σε αυτές που είναι τεράστιες; Καταλαβαίνω ότι είναι OOB αλλά είναι μια διαδικασία, επίπονη πολλές φορές, που πρέπει να ακολουθούμε σε οποιαδήποτε κατασκευή αγωνιστικού με livery. Στην άτρακτο, δίπλα στα σημεία που θα βιδώσεις υπάρχουν κάποια pin marks ή είναι η ιδέα μου (αυτά που σημείωσα με μπλε, λογικά θα υπάρχουν και στην άλλη πλευρά); Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 28, 2021 11:03:02 GMT 2
Καλημέρα, Κώστα. Σίγουρα θα είναι ένα εντυπωσιακό μοντέλο στη βιτρίνα. Δύο - τρεις πληροφορίες ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα. Τις χαλκομανίες σε δύσκολα σημεία (π.χ. χείλος τους κόκπιτ στη δική σου περίπτωση) τις χαράσουμε - κόβουμε με το νυστέρι τοπικά για να μπορέσουμε να τις στρώσουμε πάνω στην επιφάνεια. Η χίρο και η Τ2Μ έχουν στην γκάμα τους διαφανή σωληνάκια, σωστά στην κλίμακα και εξαιρετικής ποιότητας. Είναι κλάσης ανώτερα από αντίστοιχα των ιταλέρι, ταμίγια κλπ, που δεν δείχνουν σωστά, ότι και να κάνεις. Τέλος, οι γκρι σωληνώσεις (απομεινάρια της φιλοσοφίας της Protar, που υιοθέτησε και η Italeri) ούτε όμορφες είναι ούτε αναπαριστούν κάτι σωστά σε σχέση με το πραγματικό. Καλό είναι να αποφεύγουμε την χρήση τους. Οι κλασσικές μαύρες δείχνουν πολύ καλύτερα. Καλημέρα και πάλι
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 28, 2021 11:18:03 GMT 2
Φάνη και Γιώργο ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές από στόμα εμπειρότερων! Όπως άφησα να διαφανεί, η συμμετοχή μου σ' αυτό το GB είχε κυρίως συναισθηματικούς / αναμνησιακούς λόγους και όχι αυστηρές απαιτήσεις προς τον εαυτό μου και αντίστοιχες προσδοκίες για το αποτέλεσμα. Παράλληλα μου έδωσε την ευκαιρία να εξοικειωθώ (λίγο) με τις ιδιαιτερότητες αυτής της τεχνολογικής κλάσης και να εντοπίσω τα σημεία που χρήζουν περισσότερης προσοχής, προκειμένου να ξέρω πώς να κινηθώ, αν κάποια στιγμή ξαναπιάσω μια F1. Τότε θα αξιοποιηθούν πλήρως οι συμβουλές σας - προς το παρόν θα δω τι μπορώ να κάνω ακόμα... ΥΓ. Όπως έχετε δει σε άλλες κατασκευές, σωληνώσεις μαύρες έχω σε όλες τις δυνατές διαμέτρους και τις χρησιμοποιώ κατά κόρον. Η χρήση των μπεζ (και δύσκαμπτων) σωληνώσεων εδώ, έγινε βάσει της υπόθεσης "κάτι θα ξέρουν αυτοί και τις δίνουν σε μπεζ..." Προφανώς, κάτι δεν ξέραν αυτοί...
|
|