|
Post by gtziaf on Feb 3, 2021 9:36:08 GMT 2
Καλημέρα, Κωνσταντίνε. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μπορεί να απαντηθεί με ένα ναι ή ένα όχι, τουλάχιστον δεν είναι μια γνώση που την έχω προσωπικά πρόχειρη. Αν δεν με απατάει η μνήμη μου, κάποιες ομάδες χρησιμοποιούσαν κεραμικούς δίσκους στα τέλη του '70 αρχές '80, αλλά όχι σε όλους τους αγώνες (πιθανόν λόγω αδυναμίας να τους φέρουν σε θερμοκρασία λειτουργίας ή κάτι τέτοιο) και επίσης ποτέ σε βροχή. Επίσης, κάποια στιγμή απαγορευτήκαν για ένα διάστημα, το πότε ακριβώς όμως επίσης δεν θυμάμαι. Στο προκείμενο, έχω δει φώτο των RE20 και RE30 με κανονικά φρένα αλλά και υπάρχει και αυτή με τα κεραμικά: Οπότε μάλλον μπορείς να επιλέξεις, τι σου αρέσει περισσότερο. Και μερικές φώτο αναφοράς απ΄το Ιταλικό φόρουμ: www.modellismo.net/forum/statico-reference/113609-renault-re20-turbo-1980-a.htmlΕλπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 3, 2021 9:46:07 GMT 2
Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ Γιώργο για την άμεση ανταπόκριση! Και μιας και την εποχή εκείνη η χρήση των κεραμικών ήταν διφορούμενη, το μοντέλο μου θα είναι από έναν αγώνα όπου χρησιμοποιήθηκαν μεταλλικά!!! Τα οποία θα βάψω polished steel τους δίσκους και semi-gloss black τις πλήμνες. Καλή μέρα να 'χεις!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 3, 2021 10:48:13 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Η κατασκευή της Renault προχωράει κανονικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Κύρια ενασχόληση της εβδομάδας που πέρασε ήταν το κόκπιτ και η συνδεσμολογία των ηλεκτρικών. Χωρίς πολλά λόγια σας παραθέτω τις φωτογραφίες που βασικά ακολουθούν και την χρονολογική σειρά των εργασιών: Και μια γενική άποψη της κατάστασης:
Η μόνη παρέμβαση μέχρι τώρα είναι η αντικατάσταση των καλωδίων του κιτ με λεπτότερα. Να 'στε καλά!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 3, 2021 12:44:56 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει Κωνσταντίνε! Σίγουρα η αλλαγή του πάχους των καλωδίων κάνει διαφορά! 1) Την συνδεσμολογία σου την δίνει όλη η Italeri ή πρόσθεσε κάποια έξτρα δική σου; 2) Τα χρώματα των καλωδίων παίζουν κάποιο ρόλο στο να δηλώνουν κάτι (όπως γνωρίζεις δεν σκαμπάζω από αυτά!) Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 3, 2021 12:46:04 GMT 2
Επίσης, ξέρεις αν υπάρχουν κάπου οι οδηγίες της σε pdf να τις κατεβάσουμε και εμείς;
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 3, 2021 14:46:50 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη! Η συνδεσμολογία δίνεται στο φυλλάδιο οδηγιών - δεν εφηύρα τίποτα, μιας και εγώ είμαι άσχετος ως προς τα μηχανολογικά των Φ1... Η πολυχρωμία στα καλώδια έγινε μόνο για αισθητικούς λόγους, για να σπάσει η μονοτονία. Δεν νομίζω ότι για κομμάτια που δεν αλλάζουν στα γρήγορα κατά την διάρκεια ενός αγώνα υπάρχει λόγος χρωματικής διαφοροποίησης τους... Και δυστυχώς δεν βρήκα ούτε 'γω κάπου τις οδηγίες σε PDF. Αν κάποια στιγμή μου περισσέψει χρόνος, μπορεί να τις σκανάρω και να στις στείλω. Αλλά δεν υπόσχομαι...
|
|
|
Post by Sakis on Feb 3, 2021 14:52:36 GMT 2
Ενδιεφέρουσες οι εργασίες σου έως εδώ Κωνσταντίνε. Εύχομαι να το απολαύσεις μέχρι το τέλος!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 3, 2021 17:34:22 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σάκη! Και για μένα είναι ενδιαφέρον, καθώς, ως γνωστόν, προτιμώ τα μηχανικά μέρη από τα αμαξώματα. Όσο για την απόλαυση, τώρα που μπήκα στον χορό, θα χορέψω...
|
|
|
Post by czt on Feb 4, 2021 20:28:53 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 4, 2021 22:16:03 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε! Αποθήκευσα τις εικόνες! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 10, 2021 12:32:34 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Το περασμένο επταήμερο ασχολήθηκα με την μπροστινή ανάρτηση και τα ψυγεία νερού. Στην μπροστινή ανάρτηση ετοιμάστηκαν κατ' άρχήν τα δισκόφρενα. Οι δίσκοι βάφτηκαν με Metalcote polished steel, οι πλήμνες με TS-29 και οι δαγκάνες με Humbrol #11. Κι εκεί που ετοιμαζόμουν να πάρω μια βελόνα και ν' αρχίσω να ανοίγω τρύπες στους δίσκους, διαπίστωσα ότι αυτοί είναι τρυπημένοι από τη μαμά τους:
Στο σημείο αυτό μπορώ ήδη να πω ότι σε σύγκριση με το κιτ της Tamiya όπως το βλεπω στην προ δεκαετίας κατασκευή του Λιάτη, το κιτ της Protar προσφέρει πολύ περισσότερη λεπτομέρεια και φίνο καλούπωμα... Στη συνέχεια ετοιμάστηκαν οι σωληνώσεις. Το σωληνάκι του κιτ διαμέτρου 1 mm αντικαταστάθηκε στα τμήματα από το "Τ" έως τις δαγκάνες με καλώδιάκι 0,8 mm και από το "Τ" προς το κεντρικό σύστημα με breaded line επίσης 0,8 mm. Για την σύνδεση της breaded line ανοίχτηκε στο πόδι του "Τ" τρύπα 0,9 mm. Μετά την συναρμολόγηση όλων των κομματιών τα φρένα δείχνουν έτσι:
Τέλος τα δισκόφρενα μονταρίστηκαν πάνω στα κάτω ψαλίδια (βαμμένα με TS-38) και αναμένουν να στεγνώσουν και να γυαλιστούν τα κίτρινα καλύμματα για να συναρμολογηθούν με το μονοκόκ:
Σειρά πήραν κατόπιν τα ψυγεία νερού. Κατασκευάστηκαν οι σήτες που υπάρχουν στο κάτω μέρος, ετοιμάστηκαν οι αεραγωγοί και το σύνολο μονταρίστηκε πάνω στο μονοκόκ:
Το επόμενο επταήμερο προβλέπεται να ξεκινήσω τον κινητήρα. Να 'στε όλοι καλά!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 10, 2021 12:38:49 GMT 2
Ψυγεία και φρένα πολύ πειστικά Κωνσταντίνε! Οι φώτο του Λιάτη σου ανοίγουν κανονικά μετά από τόσα χρόνια....?
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 10, 2021 12:52:29 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Όχι, οι φωτό του Σταύρου δεν ανοίγουν, αλλά ο Γιώργος μου επέστησε την προσοχή στο ότι ο Σταύρος έχει ανεβάσει ένα tutorial αυτής της κατασκευής σε PDF στο Modelclub όπου υπάρχουν και όλες οι φωτογραφίες σε ικανοποιητική ανάλυση.
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Feb 10, 2021 13:11:18 GMT 2
Εξαιρετικες εργασιες Κωνσταντινε!!
Εχεις μπει για τα καλα στο κλιμα της Φ1
|
|
|
Post by alex78 on Feb 10, 2021 13:39:14 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Όχι, οι φωτό του Σταύρου δεν ανοίγουν, αλλά ο Γιώργος μου επέστησε την προσοχή στο ότι ο Σταύρος έχει ανεβάσει ένα tutorial αυτής της κατασκευής σε PDF στο Modelclub όπου υπάρχουν και όλες οι φωτογραφίες σε ικανοποιητική ανάλυση. Σωτήρια και εκμεταλλεύσιμη η εναλλακτική επιλογή, μήπως κάποια στιγμή μελλοντικά θα ήταν ωφέλιμο να εξετάσουμε και εμείς ως κοινότητα την λύση των PDF....?
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 10, 2021 13:56:17 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη! Μαθαίνω από εσάς...
#Αλέξη, εκμεταλλεύσιμη είναι η ιδέα, μπορείς και να διαθέτεις τα PDF επί πληρωμή (εκτός του φόρουμ). Όμως ένα tutorial έχει αρκετή πρόσθετη δουλειά σε σχέση με ένα WIP, και κυρίως χρειάζεται πειθαρχία ώστε να ντοκουμεντάρεις φωτογραφικά κάθε βήμα της κατασκευής και να περιγράφεις με λόγια την αλληλουχία των εργασιών, τα προβλήματα (του κιτ ή κατασκευαστικά) που συναντάς και την λύση που επέλεξες. Πολλή δουλειά αδερφέ μου...
|
|