|
Post by Sakis on Jan 5, 2021 13:31:25 GMT 2
Η κατασκευή του Σκαραβαίου ολοκληρώθηκε. Τελικά έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις στο περίγραμμα των εμπρός παραθύρων χωρίς τις απώλειες που φοβόμουν. Το ευτύχημα ήταν ότι βοήθησα συναδέλφους να αποσαφηνίσουν διάφορα πράγματα και, πιστέψτε με, πιο πολύ χαιρόμουν όταν διάβαζα σχόλια "ναι, φίλε τώρα το κατάλαβα" παρά για τα συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα. Όπως μετά από κάθε ολοκληρωμένο, έκανα τον απολογισμό, σημείωσα τι καινούριο αποκόμισα καθώς και τα λάθη που έκανα. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να μελετήσει τις οδηγίες. Συναρμολογήστε το νοερά. Κάνετε δοκιμαστικές εφαρμογές. Δείτε πως μπορείτε να προσαρμόσετε τις εργασίες ώστε να αποφύγετε πιθανές αβαρίες στα μετέπειτα βαψίματα. Να θυμάστε πως η εφαρμογή πριν το βάψιμο / βερνίκωμα δεν θα είναι η ίδια μετά από αυτά οπότε αφήστε τα απαραίτητα περιθώρια. Κολλάτε όσο γίνεται περισσότερα κομμάτια πριν βαφούν. Αποφύγετε για αρχή τη χάραξη γραμμώσεων. Προσωπικά έκανα λιγάκι στις πόρτες και πουθενά αλλού μόνο και μόνο για να δείξω έναν τρόπο. Το μοντέλο θα βγει υπέροχο και χωρίς αυτές αν πετύχουν τα υπόλοιπα βήματα. Προσοχή στην ποσότητα και τον τύπο της κόλλας. Βάφετε και βερνικώνετε σιγά σιγά και με προσοχή. Μην περιμένετε η επιφάνεια να καλυφθεί / γυαλίσει άμεσα. Μη βιαστείτε στα τελικά βήματα. Η χαρά ενός ολοκληρωμένου κιτ δεν περιγράφεται. Είναι κρίμα να μην τη ζούμε και αντί για μοντέλα στα ράφια να έχουμε κουτιά...
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 5, 2021 13:48:48 GMT 2
Πολύ όμορφο Σάκη! Και συμφωνώ απόλυτα! Καλύτερα να ολοκληρώνονται τα μοντέλα, με οποίες μικρό-ατέλειες τους, και να τοποθετούνται στην βιτρίνα πάρα να μένουν στα κουτιά! 1) Κάποιο wash σε κάποια pane lines νομίζω το χρειάζεται όπως βλέπω από τις φωτό. 2) Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο πίσω φτερό, στην 1η φωτό; Πολλές φορές στις φωτό βλέπεις περίεργα πράγματα που δεν τα διακρίνεις με το γυμνό μάτι, αλλά κάποιες φορές υπερβάλουν κιόλας! Συγχαρητήρια και πάμε στα επόμενα!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 5, 2021 14:54:59 GMT 2
Thanks Φάνη. Γενικά δεν είμαι φαν του wash στα panel lines και ειδικά σε τόσο ανοικτά χρώματα. Σε ένα dummy που δοκίμασα φαινόταν πολύ άσχημο. Για το πίσω φτερό δεν βλέπω κάτι. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; (χρώμα, σχήμα, εφαρμογή).
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 5, 2021 18:16:29 GMT 2
Μμμμμ, νωρίς έπεσε η Μ. Παρασκευή φέτος... Πολύ, παρά πολύ, όμορφο Σάκη. Πολλά μπράβο για το αποτέλεσμα και πιο πολύ για την περιγραφή της διαδικασίας. Ένα από τα μικρά τρικ, που βελτιώνουν την εικόνα των τελευταίων βημάτων, είναι το τρίψιμο σε χοντρό ντουκόχαρτο της πλαστικής πινακίδας για να λεπτύνει και να δείχνει πιο όμορφη στην κλίμακα. Τέλος είμαι μαζί σου 1000% στην αποφυγή του wash. Αδέλφια, όχι wash σε θάλασσες αι ακτ... εεε σε κίτρινα και λευκά.
|
|
|
Post by Sakis on Jan 5, 2021 20:58:50 GMT 2
Και να φανταστείς ότι το 1/3 του πάχους και βάλε το έφαγα, αλλά τελικά ήθελε κι άλλο. Για το wash νομίζω με ξέρεις. Χρόνια τώρα προτιμώ περισσότερη χάραξη και φυσική σκιά παρά την ψευτιά με την αραιωμένη μπογιά. Σ'ευχαριστώ φίλε, τώρα ξεκίνησε η μελέτη της Williams σε συνδυασμό με τη Ferrari.
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 5, 2021 22:56:39 GMT 2
Σακη δεν ξερω τι ειχες πιει την ωρα που αγορασες αυτο το κιτ,αλλα η δουλειτσα σου εξαιρετικη!! Οτι επρεπε η κατασκευη ενος απλου κιτ για να επιστρεψεις σε φουλ ρυθμους,μακαρι να παρεις φορα και να εκτελεις κατα ριπας το '21
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 6, 2021 2:25:14 GMT 2
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα αλλά ακόμα καλύτερη η διαδικασία κ τα post που σου στο wip πραγματικά το απόλαυσα καλή συνέχεια εύχομαι κ με άλλα τέτοια ώραια ποσταρισματα
|
|
|
Post by Diecast917k on Jan 6, 2021 11:20:36 GMT 2
Το αποτελεσμα εξαιρετικο και το κιτρινο μου αρεσει πολυ! Μια ερωτηση θελω να κανω ομως σχετικα με το δευτερο γυρο 2Κ βερνικιου, σε τι επιφανεια επεσε; Πανω στο γυαλισμενο και λειο βερνικι ή ειχε τριφτει ελαχιστα με πχ 2000 ή 3000 πρωτου πεσει ο δευτερος γυρος; Ρωταω γιατι ξερω οτι βαψιμο (ποσο μαλλον βερνικωμα) πανω σε ατριφτη λεια επιφανεια ειναι απλα μεγαλο νο νο, γιατι απλα δεν κολλαει και φευγει/ξεφτιζει. Φαινομενο που ο καθενας μπορει να δει αν κανει μια βολτα στη γειτονια του και παρατηρησει τα λιγο χτυπημενα αυτοκινητα στους προφυλακτηρες οπου το βερνικι εχει σπασει με αποτελεσμα να εχουν φυγει ολοκληρα κομματακια χρωματος/βερνικιου και να διακρινεται η λεια επιφανεια του πλαστικου που δεν τριφτηκε ποτε. Βεβαια δεν ξερω αν στα πραγματικα αυτοκινητα φταιει το οτι το πλαστικο θελει το δικο του adhesion promoter + τριψιμο αλλα οταν ριχνεις βερνικι πανω σε βερνικι ειναι διαφορετικο (που παλι δεν το νομιζω). Δεν θελω να θιξω καποιον αλλα να συνεχισουμε την κουβεντα!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 6, 2021 11:38:54 GMT 2
@Σπύρο ήμουν φουλ νηφάλιος. Τι να σου πω, δεν ξέρω τι εσωτερική μετάλλαξη περνάω. Από τα ανθρακονήματα και τις βαρβατίλες σε αυτά... Σκέψου ότι το ίδιο γουστάρω και το Fiat 500... (το καινούριο το γυναικωτό φυσικά) @Κυριάκο σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για το τιμητικό σου σχόλιο. Χάρηκα που βοήθησα. @Δημήτρη η λογική σειρά των βημάτων είναι το δεύτερο χέρι βερνίκι να πέσει πάνω στο προηγούμενο που είναι ήδη αγριεμένο. Εξαρχής δεν σκόπευα να ρίξω δεύτερο, αφού όμως το έφαγα πολύ και η γυαλάδα δεν επανερχόταν στα επίπεδα που επιθυμούσα, αναγκαστικά θα έπρεπε να το ρίξω πάνω από γυαλισμένη επιφάνεια. Για τον λόγο αυτό το πρώτο χέρι ήταν ίσα ίσα να ματάρει η επιφάνεια για grip. Ψεκάζω με κόντρα φως και στο ύψος του ματιού σε τέτοιες περιπτώσεις (όπως όταν κοιτάς την επιφάνεια μετά από στοκάρισμα να δεις αν έχει ανομοιομορφίες) και βλέπω το κάθε ένα σωματίδιο που πέφτει πάνω στην επιφάνεια πολύ καλύτερα από το αν περίμενα να δω αποτέλεσμα υπό κανονικές συνθήκες. Μετά δύο χέρια στα καπάκια πολύ αραιωμένου 2Κ. Τολμώ να πω ότι το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο κι από το επιθυμητό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τρίβω με αλοιφές και θα γυαλίζω πριν από κάθε επόμενο χέρι. Θέλω όμως να το μελετήσω καλύτερα και να βρω το γιατί...
|
|
|
Post by alex78 on Jan 6, 2021 13:40:55 GMT 2
Σάκη δίδαξες σε όλους τους τομείς, τι να λέμε τώρα.... Σκέψου ότι το ίδιο γουστάρω και το Fiat 500... (το καινούριο το γυναικωτό φυσικά)
|
|
|
Post by nektarios on Jan 6, 2021 14:26:55 GMT 2
|
|
|
Post by czt on Jan 7, 2021 18:54:30 GMT 2
Φανταστικο και κατατοπιστικο γουιπ που μας βοηθαει ολους να θυμιθουμε και να μαθουμε! Το αποτελεσμα φανταστικο για το χρωμα δε σχολιαζω ξερουν ολοι το γτ! Αυτο με το γυναικωτο κλαιω!!!!
|
|